Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- Szólánc.
- Windows 11 - HP Pavilion – 15 cc516nh (2LE41EA) laptopon Intel I3-7100U TPM2.0
- Fűzzük össze a szavakat :)
- MárkaLánc
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
- Digitális Állampolgárság Program
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Minden hónapban vettem egy sorsjegyet 1 éven át! (2024)
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
mephi666
nagyúr
válasz aprokaroka87 #45797 üzenetére
itt van, hogy a nagykörúton flangálnak biciklivel a külsőben és alig lehet őket megelőzni, amikor ott van kétoldalt is olyan széles bicikliút, hogy hárman is elférnének egymás mellett ja, csak van keresztbe 1-2 nagyobb repedés, amit biztos nem szeretnek... így viszont szívjanak az autósok... mert ha sávon belül előzöd őket, akkor nincs meg a 1.5méter oldaltávolság, amiért általában pampogni szoktak, egy oda-vissza sávváltás meg csúcsforgalomban művészet... ebben a 1.5méterben az még szép, amikor stoptáblánál kikanyarodik úgy elém jobbra szétnézés/lassítás/megállás nélkül, hogy jövök 50-el, jönnek szemből is és épp nem ütöm le a tükörrel... ilyenkor nem érdekli őket, hogy meglesz-e neki a biztonságos 1.5méter
"Kis lépés az emberiségnek... hosszú lépést a férfiaknak..." ++++++++++++++ BattleTag: mephiHUN#2258 ++++++++ A kígyó veszélyes állat mert harap, de a takarítónő még veszélyesebb, mert ő Maris
-
aprokaroka87
nagyúr
válasz philoxenia #45798 üzenetére
bevallom, én egyszer mentem úgy hogy zenét hallgattam kerékpározás közben, de az is volt az utolsó.
Mondjuk én hátrafele is néztem.
De akkor is. -
philoxenia
MODERÁTOR
válasz aprokaroka87 #45797 üzenetére
Nem. A Rendőrségnek is. [link]
Menczer érvelési stílusához nekem is jogom van...
-
aprokaroka87
nagyúr
Csak nekem van herotom az olyan biciklisektől, akik egy viszonylag forgalmas 2 sávos városi uton úgy bicikliznek, hogy mindkét fülük bedugva, két kezükkel a telefont nyomkodják? az úton egyszer sem néznek hátra, pedig még parkoló autokat is kell kerülgetni.
-
titán
Bmw-s megkapta rendesen: http://www.youtube.com/watch?v=OL5p-Sp4xUI&t=3m27s
Az utána következő is jó.
[ Szerkesztve ]
-
titán
válasz aprokaroka87 #45793 üzenetére
Mi utcánkban a babakocsit szoktál tolni az úttesten, pedig van járda.
-
Dinter
addikt
válasz aprokaroka87 #45793 üzenetére
Ez az amit én sem tudok felfogni. Pl. 52-esen ugyanúgy ott van a bicikliút, de mégis akad egy-két jelölt, aki inkább az úton megy..
-
aprokaroka87
nagyúr
Én nem értem az embereket, adott egy elég forgalmas út, 47-es Szeged-Hódmezővásárhely közt, mit látunk munkába menet?
Egy édasanya a gyermekével tolja a kerékpárt az út mellet a fűves részen, miközben ott a kerékpárút, vele párhuzamosan kb 10-15 m-re.
Nem értem miért nem ott tolják a kerékpárt.
Nem tudni miért tolták, de szerintem ilyenkor inkább a kerékpárút a biztosabb. -
titán
válasz Dinter #45781 üzenetére
De igen, alap esetben úgy kell kanyarodni. Csak akkor fordulhattok egymás előtt kanyarodva, ha mindketten a menetirány szerinti jobb oldalra érkeztek. Így szabályos. Ha ez nem valósul meg, akkor csak egymást megkerülve lehet kanyarodni.
Kresz 31§ /
(3) * A járművel másik útra - ha közúti jelzésből más nem következik - jobbra kis ívben, balra nagy ívben kell bekanyarodni, úgy, hogy a jármű a bekanyarodás után a menetirány szerinti jobb oldalon maradjon.
[ Szerkesztve ]
-
kory24
őstag
Sziasztok.
Én is úgy tanultam, hogy mindkettő variáció szabályos.
Adott helyzettől függ. -
MasterMark
titán
válasz philoxenia #45789 üzenetére
Van ez hogy int maga előtt is meg maga mögött is. Vagy megfordul. Nem tudom. Nagy kereszteződésekben amúgy is legalább ketten vannak.
Switch Tax
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz MasterMark #45786 üzenetére
A másiknak hogy mutatja, hogy mögötte?
-
Dinter
addikt
válasz MasterMark #45786 üzenetére
Az, hogy így tanítják (nekem legalábbis így tanították, és ahogy a neten találom elvileg ez is lenne a szabályos), de senki sem így csinálja és meglepett. Pont.
-
Dinter
addikt
válasz philoxenia #45783 üzenetére
Nem ilyenről van szó, sima 2*1 sávos.
Ezt találtam: Elviekben kölcsönös balra kanyarodás esetében is a kereszteződés középpontját megkerülve szabad balra kanyarodni, de elég széles kereszteződés esetén ezt a középpont előtt kanyarodva is meglehet tenni.
De mindegy, ha senki sem így megy akkor én sem így fogok.
[ Szerkesztve ]
-
Dinter
addikt
Balra kanyarodást nem úgy tanítják, ha szemben van a két jármű, hogy egymást nagyívben megkerülve kell? Mert mintha senki sem ismerné/akarná alkalmazni.
-
titán
válasz philoxenia #45777 üzenetére
Arra akkor lesz szükség, ha rámegy a kocsi a lábadra.
-
philoxenia
MODERÁTOR
Van a parkolássegédben mozgássérült kapcsoló?
-
-
nagyúr
válasz Pickit3 #45768 üzenetére
Nem kalapács kell neki, hanem egy pici porcelándarab (pl. régi gyújtógyertyából), egyből be fog törni.
Eladó Falbatech YamPAD tilt/tent kittel, Kaihl Box Jade kapcsolókkal, XDA keycap settel, szállítással - 70k - - - És nagy kópék vagyunk. Igyunk barátaim, yo-hoo!'' - Jack Sparrow
-
Pickit3
aktív tag
válasz proof88 #45767 üzenetére
Szerintem számított rá és azért is készült fel azzal, hogy eldönti egy kicsit a motort különben a lába is alászorul. Az ablak szerintem 1 ujjnyira elég ha lent van, akkor csak a 2 merőleges oldala kap támasztást és ilyen kesztyűvel bőven be lehet törni főleg ekkora lendülettel. Ha fent van az ablak akkor más a helyzet. [link]
-
Pickit3
aktív tag
-
mephi666
nagyúr
válasz amargo #45741 üzenetére
vasárnap este már kezdett sötétedni, akkor futottunk össze 2 biciklissel lakott területen kívül, akik igaz, hogy viseltek kukásmellényt meg világítottak is, de majdnem mindkét forgalmi sávot elfoglalták... lassítottam mögöttük, szemből elment a forgalom, mentem ki előzni, erre az egyik megindult a felezővonal irányába... azt hittem átjön elém teljesen a szembesávba és fékeztem inkább... aztán megindult vissza a felezőtől én meg odaléptem neki, hogy mielőbb mögöttem legyenek
előtte meg városban ritka nagy baromállatot láttunk kb 300 méter alatt 4-5 szabálytalanságot csinált... kezdte itt velünk, amikor kereszteződésben kiment és zebrán megelőzött minket a szembeforgalom ellenére és épp sikerült betolnia a sz@ros mazdáját elénk és az előttünk haladó közé (szerencsére normális követésit szoktam tartani, egyébként nem tudom hova fért volna) ...100méterrel arrébb újabb kereszteződés, akkor az előttünk levőt előzte szintén szépen, akinek fékeznie kellett, hogy beférjen elé (zebránál álltak már páran előtte) ...aztán jött a következő zebra+kereszteződés+zebra kombináció... itt is bemutatott egy szép előzést a zebrán mire elértünk a lámpás kereszteződésig, mutatott még szépet, amire már szemből is villogtak (erős lassításra kényszerítette őket, hogy visszaférjen a saját sávjába), de nem nagyon hatotta meg... (kb annyi előnyt gyűjtött az emberkedésével, hogy lámpánál így is maradtak előtte az egyenesen haladó sávban, mi meg odaértünk a jobbra kanyarodóban, mert az üres volt) ...az ilyeneknek azt kívánom, hogy találja meg egyszer szemből a társát, aki ugyanakkora jani, mint ő ...vagy egy kamazt
"Kis lépés az emberiségnek... hosszú lépést a férfiaknak..." ++++++++++++++ BattleTag: mephiHUN#2258 ++++++++ A kígyó veszélyes állat mert harap, de a takarítónő még veszélyesebb, mert ő Maris
-
titán
válasz philoxenia #45761 üzenetére
Nem is akarok.
-
Popes
őstag
Nem jó kamion mögött menni de azért ennyire nem kellene sietősen próbálni megelőzni. LINK
Deus ex machina
-
quailstorm
nagyúr
Nem tudhatod előre. Utólag meg mindegy. Ez Oroszország még mindig. A Volkswagenes, amelyik ott legyezett a kamion előtt fél óráig, a kezével, az nem hiszem hogy puszilkodni akart, a többit passz, többsége valószínűleg paraszt.
Én nem mentegetem, csak kérdezem tőled, hogy mit gondolsz helyes eljárásnak abban az esetben, ha egy ismeretlen személyautó megállásra kényszerít a nyílt úton? Egy olyan országban, ahol a közbiztonság legendásan nem létezik?
Én úgy gondolom, hogy megállni nem érdemes. A videón nagy balesetet nem csinált, egyiket se forgatta ki, egyiknek se ment neki izomból (kivéve a végén a furgonos elmebeteget), hanem megtolta őket, jelezvén, hogy "fékezhetsz de nem állok meg".A videó elején az a jobbról előzés valóban gáz volt, elsőre fel se tűnt, ugyanúgy, mint ahogy az autósok 99%-nak itthon nem tűnik fel, ha egy kerékpárost hasonló módon szorítanak le az útról.
Büntetőfékezgetésnek meg kb. annyi értelme van a kamionnal szemben záróvonalon meg mindenen keresztülvágva, mintha én akarnék biciklivel igazságot tenni az autósok közt.
Az egy vicc, hogy a végén a furgon se volt képes haladni, meg az elején az autó se, de az előzés után egyből volt benzin meg motorerő a büntetéshez.Fuvar meg általában időre megy, tehát valószínűleg siet a kamion. De nem mentegetni akarom, én kíváncsi vagyok szerinted mit kellett volna másképp csinálnia, a büntetőfékezésre reagálásképp, nem előtte. EU-ban ezért a viselkedésért elég hamar lekapcsolják szerintem, de itt megállni is kevésbé veszélyes.
Ja és én is azt mondom, hogy a videón látottakhoz két kellően elszánt idióta kell.
[ Szerkesztve ]
-
Ezekiel Ston
senior tag
Az iyen birkáknak alapból felesleges bármilyne "tudtára adás" mert még utána TE jársz rosszabbul, mert ezek szarnak magasról a "munkaeszközükre" nekimennek autóknak, kukáknak stb...csak mert ő parkolni akar...szóval feljelentés simán...közterületfelügyelet mehet bírságra.
-
szebe
addikt
válasz amargo #45749 üzenetére
Mivel a feljelentést kérdezed, ezért feltételezem, próbáltatok már vele beszélni, sikertelenül.
Egyéb módszerrel nem próbálkoztatok, amivel a tudtára lehet adni, hogy ott nem jó? (ötleteket inkább nem adok)
[ Szerkesztve ]
"ha ledobsz a Mecsekbe egyszer késsel, meg egy banki terheléssel, én megiszom a h*gyomat, megeszem a lárvát, de akkor is fizetem a villanyszámlát"
-
Pickit3
aktív tag
Hehe, nekem nincs klímám.
-
amargo
addikt
Köszönöm mindkettőknek, átnézem a javaslatokat!
Nehéz visszaadni, de kb olyan, mintha egy teremgarázsból kellene közvetlenül az útra hajtani (se járda, se tükör), kirakod az autó orrát és vagy csatt vagy nem, az említett szakaszon pl egyirányú a forgalom és kicsivel több 2m-nél az út szélessége, azaz a főúton közlekedőnek nincs sok esélye szintén.“The workdays are long and the weekend is short? Make a turn! Bike every day, bike to work too!”
-
amargo
addikt
Fellehet jelenteni azért parkoló autóst, mert mindig olyan helyen parkol a furgonjával, hogy gyakorlatilag a becsatlakozó útról lehetetlen belátni a főútra, mert kitakarja az egész szakaszt?
“The workdays are long and the weekend is short? Make a turn! Bike every day, bike to work too!”
-
titán
válasz quailstorm #45737 üzenetére
Ez egy közveszélyes elmebeteg, akinek börtönben lenne a helye, nem az utakon. Amit látsz a videón, hogy fékezgetnek előtte, nagy valószínűséggel azt is a vezetési stílusával váltotta ki, elé vágott, leszorította stb, látni erre is példákat.
Egyébként ezeket ugyan az a valaki csinálhatta, vagy összeállítás több kamionostól?
[ Szerkesztve ]
-
8th
addikt
válasz quailstorm #45737 üzenetére
Bizonyára mindenki meg akarta ölni, aha. Ugyan kérlek, ne mentegesd már azt a f*szt. Kapásból úgy kezdődik a videó, hogy egyenletes tempóban halad egy autó amit szabálytalanul jobbról előzni kezd de mivel elfogy az út előle átkényszeríti a másikat a dupla záróvonalon a szembe sávba. És pont leszarja a következményeket, ő a nagyobb ő az erősebb, pont. Aztán miután az visszaelőzte ugyanennek az autónak szemrebbenés nélkül többször nekimegy hátulról majd amikor a két jármű konkrétan összeér és a személyautó lehúzódna előle ő nem továbbmegy hanem szándékosan agresszívan tolja lefelé azt út menti füves részre. Kedves ugye? A többi jelenetben is azzal szórakozik, hogy rámegy az autókra és elkezdi őket lökdösni hátulról. Nem csak azokat aki büntető fékeznek előtte mindenkit aki szerinte túl lassú. Hát köszi. Nem nagyon csodálkoznék rajta ha a tisztelt sofőr úr már nem lenne az élők között. Ilyen helyzetekben Oroszországban elég hamar elő szokott kerülni ez az, rosszabb esetben valamilyen lőfegyver. Addig jár a
korsóköcsög a kútra míg el nem törik. -
Pickit3
aktív tag
válasz Mr.Csizmás #45742 üzenetére
Akkor csak én vagyok arra allergiás, hogy egymás mellett tekernek ráadásul?
-
amargo
addikt
válasz Mr.Csizmás #45742 üzenetére
Ez nem vidéken, hanem a fővárosban történt.
“The workdays are long and the weekend is short? Make a turn! Bike every day, bike to work too!”
-
amargo
addikt
[ Szerkesztve ]
-
amargo
addikt
Üllői úton furgon két piroson rongyolt át a kórháznál, én az elsőnél már kb 20-30sec álltam. A másodiknál a gyalogosok éppen elugrottak előle, kb 10 gyalog volt a zebrán, akik közé behajtott..
-
quailstorm
nagyúr
Hát, ahogy elnézem itt nem a kamionos volt az elmebeteg. Talán a havas rész volt indokolatlan, a többi epizódban koordináltan és higgadtan lépett fel. Előre figyelmeztette az autóst is. Ha hallgattad a rádiót a csoportos megállítások is le voltak koordinálva, mikor lekapcsolták a kamionosok az állatokat.
Saját magának biztonsága érdekében mit tudott volna mást csinálni, most őszintén? Megállni? Hogy megöljék? Ugyanmár.A havason kívül mindegyik snitt úgy kezdődik, hogy a szabályosan közlekedő kamionnal szemben szabálytalanságot követnek el, majd megállásra kényszerítik. Nos, a megállásnak azon kívül mi értelme van, hogy verekedés vagy verés lesz belőle (rablási céllal mondjuk)? Addig kellett neki dűlőre vinni amíg ő az erősebb. rendőrt meg hiába hívsz, ha meghaltál
Ajánlanám ezt a kommentet:
"Putera Usman
3 napja
Happy Emoji tell me what is the purpose slowing down in front of a truck when the traffic in front of you is clear?Trucker friend of mine has been rob and kill this way on empty road...for what? he is carrying a toilet tissue for fuck sake! But the thugs didn't know this until they stop, kill and rob him.
If you the truck driver you will be scare if a car do this to you and you will use your only weapon to stop this, which is the sheer size of the truck to move this car...
this is why when you see this video, the trucker only stop after they coordinate with other truckers to guard each other and really block the road..if not, you just asking your car to be ram from behind, like these fools."
[ Szerkesztve ]
-
8th
addikt
Elmebeteg kamionos A videó vége a „legszebb".
-
Elemental
addikt
válasz Reaper #45733 üzenetére
Igen. Gyalogosként a zöld lámpánál is szétnézek, gyerekemnek is ezt tanítom, meg azt, hogy az úttesten sosincs biztonságban, sose rohanjon át a zebrán, legyen mindig kiszámítható, és nagyon figyeljen, hogy biztosan megáll-e az autó. Engem valahogy nem nyugtatna meg a tudat, hogy én szabályos voltam, és úgy csaptak el.
-
Winner_hun
titán
► "Kicsit olyan webcaritas" ◄ ヅ
-
Reaper
őstag
válasz Elemental #45730 üzenetére
Egyetértek, nekem még mondták azt, hogy nézzem az autóst abban a sávban, amelyikben éppen át akarok kelni és ahol vagyok. Mert előfordulhat, hogy benéz egy piros lámpát, mert már 20 órája vezet vagy valami és hiába írod ki a sírkőre, hogy neked volt elsőbbséged. Átkelésnél igenis neked kell magadra vigyázni, a szabályok nem védenek a kasztnival szemben. Ugyanezt vallom bicajon is. Ehhez képest sok idiótát látok, mindkét füle bedugva, szét se néz, csak megy előre bambán és azt se veszi észre, hogy épp megálltam tőle egy fél méterre, mert bokor mögül lépett ki, csak megy tovább bambán.
-
Elemental
addikt
válasz Mr.Csizmás #45731 üzenetére
Próbálkozom is megvédeni őket
De azért érted a lényeget, vagy nem? Ő nem vigyáz magára. Vagy mert nincs esze, vagy mert leszarja -vanazonfék.
[ Szerkesztve ]
-
Elemental
addikt
válasz Mr.Csizmás #45729 üzenetére
Itt megint csak az a baj, mint amit a gyalogosokról korábban írtam. Nekem nem az a bajom, hogy szabálytalan, vagy szabályos valaki, hanem az, hogy annyi esze nincs, hogy vigyázzon magára.
-
Mr.Csizmás
titán
elvileg, nagyon sok paréj, hipster, fixis, meg sportmárkás díszkcsög van, aki sz*rik az egyirányúsított bicajútra, a piros lámpára, meg ilyenek. akár gyalog, akár cégessel közlekedek, ha ilyet látok ég a pofám mint gyarló szabálykövető bicajosnak.
"Szólítson csak Cirminek." | B&B XI | 3D nyomtatás Bp és környéke |
-
Reaper
őstag
válasz proof88 #45726 üzenetére
Igen, én is sokat tekertem arra, de inkább elkerülöm bringával is és másfelé megyek, szerencsére nem ez a legrövidebb útvonal nekem a melóba
kerxy: Én értem, hogy tábla, meg lámpa, meg akár lehetne világító felfestés is az aszfalton, én tudom, hogy ott bicajút van és elsőbbséget kell adnom, de nagyon meg van nehezítve, eleve nem lehet rendesen ráfordulni, hogy jobbra nézz csak, hanem nagyon éles szögben kell hátrafelé bambulni, miközben itt gyalogosok is mennek rendszeresen, azokat sem kéne elcsapni. Nagyon bosszantó, hogy ilyen alapvető dolgokat nem képesek megoldani, ha már egyszerre engedik a kanyarodó autóst a gyaloggal, bringással, mindenkivel, akkor legalább próbálnák meg értelmesen csinálni és beláthatóvá tenni.
-
Reaper
őstag
válasz aprokaroka87 #45724 üzenetére
Persze, nagyon nem kéne oda, de ugye szép, meg minden... Ráadásul, bár most nem jut hirtelen eszembe hol, de több helyen tudom, hogy pont ilyen van és leginkább ha lehet tovább megyek egyel, csak hogy ne kelljen itt kanyarodnom.
-
Reaper
őstag
válasz aprokaroka87 #45716 üzenetére
Pl itt, kanyarodsz jobbra, melletted a gmaps képénél már jóval magasabb sövény takarja az olyan bicikliutat, ahol sokszor látok "nagyon bringásokat" tekerni olyan tempóval, hogy lehetetlen számítani rá, nézed a szembeni bicikli utat, plusz már előre benézel erre a szakaszra is ha van rá lehetőség és reménykedsz, hogy a mögötted levő ismeri a részt és nem lendületből akar kanyarodni és száll beléd.
-
mezis
félisten
Pl. itt amikor tele zöldnél jobbra kanyarodsz. Tekerheted a fejedet 180 Fokban, hogy észrevedd az addig veled párhuzamosan közlekedő biciklist. Jobb, ha megvárod, amíg pirosra vált a lámpája. Még akkor is ütközhrzsz, de legalább Neked volt "igazad".
mezis
-
aprokaroka87
nagyúr
válasz philoxenia #45720 üzenetére
Értem.
Viszont szerintem a megtévesztés és megzavarás fogalmát a zebrán átkelő egyénekre is ki kellene terjeszteni.
Mármint hogy azokat se zavarja és tévessze meg. -
philoxenia
MODERÁTOR
válasz aprokaroka87 #45718 üzenetére
21. § Gyalogosok közlekedése
(6) A gyalogos az úttestre akkor léphet, ha meggyõzõdött annak veszélytelenségérõl. Az úttestre váratlanul nem léphet, köteles az úttesten késedelem nélkül átmenni és tartózkodni minden olyan magatartástól, amely a jármûvek vezetõit megzavarhatja vagy megtévesztheti.Menczer érvelési stílusához nekem is jogom van...
-
MasterMark
titán
válasz aprokaroka87 #45718 üzenetére
Van valami olyasmi, hogy a lehető leggyorsabban át kell haladni az úton.
Switch Tax
-
aprokaroka87
nagyúr
Egyébként a zebrán történő közlekedéshez tartozik valamilyen szabály?
Gondolok itt pl olyanra hogy ha több ember megy át rajta, azt megtehetik-e úgy hogy kb kisajátitják maguknak azt majdnem teljes széltében.
Vagy pl a zebra közepén megálló egyénre, mert épp a táskájában kezd el matatni mert csörög a mobil telefonja.Vagy pl arra az irtózatosan rossz szokásra amikor két vagy három fiatal, elkezdi egymást lőkdősni mikőzben áthaladnak a zebrán.
De láttam már olyat is hogy a zebrán épp összetalálkozott két ismerős és ott kezdtek el beszélgetni, kb 5-6 mp-ig, senki nem volt már a zebrán csak ők.
-
philoxenia
MODERÁTOR
Innen kanyarodsz. például ide.
Most már van bicikliátjáró, tehát nem kell leszállnia.Menczer érvelési stílusához nekem is jogom van...
-
aprokaroka87
nagyúr
-
mezis
félisten
válasz Pickit3 #45714 üzenetére
A gyalogosok részére kifestett zebrán csak tolhatja (tolhatná), de újabban vannak bicikli utak és amikor jobb kis ívben kereszteznéd, neki van elsőbbsége. Te meg vedd észre amikor érkezik 40-el egy bokor takarásából...
De ugyanez egyenes továbbhaladásnál is előfordulhat. Nem régen volt ilyen eset itt a fórumon.
[ Szerkesztve ]
mezis
-
Pickit3
aktív tag
Utca végéhez közeledve jobbra kanyarodnék fel, de ugye most nem lendületből, mert nem saját kocsival mentem hanem ősök Vitarájával, és vigyázni kell rá... nem mintha valami aszfalttépő hiperaktív motorja lenne szóval így is úgyis csak óvatosan lehet vele menni. Erre a nekem jobbról érkező mammer szétnézés nélkül befordul elém balra biciklivel vagyis mellém. Nagyokat pislogtam, hogy ezt hogy vagy mi, de telibesz@rt. Ha lendületből kanyarodok akkor kivasalom binyóval együtt. Anno az oktatómtól kérdeztem, hogy ha a biciklis fent ülve megy át a zebrán akkor el is üthetem? Nyilván nem, de azért óvatosan igen. Ezt a kérdést az ezelőtti beszélgetés eredményezte ugyanis kb 10éve úgy tanultam, hogy a bingásnak kutya kötelessége leszállni és áttolni a biciklit a zebrán vagy bringaátkelőn. Vagy már a bringán ülve nincs elsőbbsége. Vagy azóta változott a kresz, hogy ilyen bátrak?
-
aprokaroka87
nagyúr
válasz Elemental #45709 üzenetére
Igazából belegondolva, onnantól hogy én mint gyalogos rálépek a zebrára, már egyfajta kőtelezetségem is van, azt minél hamarabb elhagyni.
Az autósnak a zebra előtt azért kötelessége lassítania és megállnia, hogy a kőtelességét teljesitő gyalogost el tudja engedni.
A helyzet azért bonyolultabb mert mindkét fél esetében ott van a véletlenségi faktor.
Igazából kimondható hogy a gyalogosnak a zebrára lépés előtt joga van mérlegelni, hogy él a kőtelezetsségével és elindul a zebrán, mindezt azzal jelezve hogy rálép a zebrára.
-
Elemental
addikt
A mostani fiatal generációnak sajna már mások az ösztöneik, mint régebben. Az ő agyukban az van jelen, hogy mihez van joguk, nem az, hogy mi volna a kötelességük. Lépj le a zebrára, mert jogod van hozzá, az autós majd megáll.
Ezeket úgy hívom, hogy öntudatra ébredt gyalogosok. Mennek nagy kevélyen, orruk magasabban van mint a fejük teteje. Nekik joguk van arra, hogy minden szétnézés nélkül lépjenek le a zebrára.
[ Szerkesztve ]
-
titán
válasz aprokaroka87 #45707 üzenetére
Szerintem ez veszélyes így. Én mindig csak annyira bízom meg a másik közlekedőben, amennyire szükséges. Gyalogosként megtehetem azt, hogy addig nem indulok el, amíg nem látom biztosan, hogy meg fog állni, át tudok menni biztonságosan. Autósként például nem teheted meg azt, hogy minden kereszteződésnél csekkold azt, hogy megadják-e az elsőbbségedet. Itt megtehetem és élek is vele. Jobb a békesség.
-----------------------------
Én amúgy az is furának tartom, hogy le kell írni azt szabályba, hogy mielőtt az úttestre lépsz, győződj meg annak veszélytelenségéről. Vagy azt, hogy állj meg a vasúti átjáróba való behaladás előtt, ha ott vasúti jármű közlekedik. Teljesen abszurd. A normális emberi ösztönből kellene ennek következnie.
[ Szerkesztve ]
-
titán
válasz Mr.Csizmás #45703 üzenetére
Igen, ezt hívják bizalmi elvnek. Azonban érdekes amit írsz. Ha látta a gyalogos a nagy tempóval közeledő autót, arra semmiképpen sem számíthatott, hogy az ott a gyalogosátkelőhely előtt meg fog majd állni.
-
Mr.Csizmás
titán
van egy olyan passzus, hogy feltételezzük a másikról, hogy ő is betartja a szabályokat. ez esetben a gyalogos feltételezheti egy közeledő autóról a külső sávban, ha 2-3x féktávra van, és a belső sávban már áll egy autó, hogy meg fog állni.
"Szólítson csak Cirminek." | B&B XI | 3D nyomtatás Bp és környéke |
-
titán
válasz Mr.Csizmás #45700 üzenetére
Köszönöm a lehetőséget, nem élek vele.
Amúgy sikerült átnézni újra a dolgot? Az előző félreértésre gondolok.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Villanyszerelés
- Spórolós topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Napelem
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Asszociációs játék. :)
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Parfüm topik
- További aktív témák...
- AKCIÓ!!! GAMER PC: RYZEN 9 5900X + RTX 3060 12GB GDDR6! GARANCIA/SZÁMLA!!!
- BONTATLAN Új Iphone 16 PRO 128Gb - 1TB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- BONTATLAN Új iPhone 16 PRO MAX 256-512GGB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- Tamron SP 70-200mm f/2.8 Di VC USD G2 objektív ( Nikon )
- Azta! Yoga Slim 7 Prémium Ultrabook 14,5" -40% AMD Ryzen 5 7640S 16/512 RADEON 760M 2GB 2,9K OLED
- ÚJ 4K Core I5 12400 Gamer MAX PC 6X4.0GHz 32Gb DDR4 1.0TB NVME SSD ÚJ RTX 4060 TI 8GB DDR6 2ÉV GAR!
- Apple magic keyboard
- Eladó vagy telefonra cserélhető egy Samsung Tab A9 8/128 Lte tablet
- ÚJ MSI 4K CORE I5 12400F Gamer PC 6X4.6GHz 16Gb 512Gb SSD MSI GAMING TRIO RX 6800 16GB DDR6 2ÉV GAR!
- Fortnite cobalt star
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest