- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- bambano: Bambanő háza tája
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gerner1
- koxx: Bloons TD5 - Tower Defense játék
- droidic: Videó letöltés yt-dlp-vel (profi módszer)!!!
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- eldiablo: Mennyire strapabíró egy GShock?
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Sotho
őstag
-
Boldog születésnapot [link]
-
tibcsiworld
aktív tag
Nem gondolom, hogy ez alapvetőleg a targoncás hibája! Vagyis igen, de nem ezé! Sokkal, de sokkal nagyobb ütéseket ki kell bírnia a polcrendszernek! (Tapasztalat!
)
"Kicsit" túl volt pakolva!
szerk.: tény, hogy az ütést oldalról kapta, és nem szemből! Lehet oldalról nem bírja! Úgy még nem próbáltam!
-
TaaT
nagyúr
-
AMD Power
titán
válasz
tibcsiworld #39441 üzenetére
Úgy legyen! A *öcsög BMW-nek....
-
-
Byk01
őstag
válasz
IreN!CuS #39428 üzenetére
Az 5. és 6. szempontjából teljesen mindegy, hogy a 4. miért fékez. Nem a 4-be mentek bele, hanem a 3-ba, aki viszont mindenképpen indokoltan fékezett. Szerintem itt gyakorlatilag ki is lehetne venni a 4. autót, mert ha ő nem fékez, de a 3. elé kiugrik egy nyúl, és ugyanígy kell fékeznie, akkor az 5. és a 6. ugyanígy beleszálltak volna. Azaz mindenképp ők a hunyók.
A baleset oka nem a 4. fékezése (ezt jól mutatja, hogy a közvetlenül mögötte haladó simán le tudta reagálni a helyzetet, ha még maradt is köztük 3 autónyi távolság), hanem a követési távolság be nem tartása volt. -
mephi666
nagyúr
válasz
IreN!CuS #39428 üzenetére
szép katyvasz akkor ez: ha pályán történik, tisztes távolságból figyelem inkább, hogy mit küzdenek egymással egykupacon... (ott elvileg nem is lehetnek a belsőben teherautók) ...mindenképp az az álláspontom, hogy a követési távolság be nem tartása a hiba (szeretem figyelni a környezetem és a városban is párhuzamos közlekedés esetén figyelem, ki az aki pl mögöttem jön és cikkcakkban előre fog törni... ezeknek általában utat biztosítok, hogy a 2 sávváltásnál meglegyen a rés, ahol kényelmesen átfér)
ez az "indokolt fékezés" dolog meg nagyon relatív... (mint a "mindig az útviszonyoknak megfelelően kell megválasztani a sebességet) "úgy láttam kiugrott egy mókus és megijedtem", aztán majd bizonygassák a mögöttem 100méterrel haladók, hogy volt ott tényleg mókus, vagy csak álmodtam
-
IreN!CuS
őstag
válasz
mephi666 #39426 üzenetére
Mert a 1. és 2.( platos teher ) autó továbbra is a belsőben volt és nem lett volna elegendő hely arra ,hogy a 4. felgyorsitson és a 3. autó elé besoroljon.
Byk01 : Nyilván lehetnek olyan indokok amik nem külső behatás végett történnik és fékezésre késztetik az söfört, de adott esetben a 3. 5. 6. autó hivatkozhat arra ,hogy nem látták indokoltnak a 4. autó fékezéést , főleg a 3. mert ő volt közvetlen a 4. autó mögött.
Szóval nekem az nem tiszta ,hogy ennél a helyzetnél ha a 3. autó azt mondja ,hogy szerinte a 4. autó indokolatlanul fékezett akkor a 4. autó vezetőjének kell bizonyítani azt hogy indokolt volt , vagy első körben a 3.nak kell valamivel ezt alátaámasztania pl egy onboard kamerás felvételel amin nem látszik olyan külső tényező ami indokolná a fékezést ?
-
Byk01
őstag
válasz
IreN!CuS #39425 üzenetére
A 4. autó nem kezdte azzal a szabálytalankodást, hogy elhaladt a 3. mellett. Párhuzamos közlekedés esetén a különböző forgalmi sávokban történő egymás mellett elhaladás nem előzés. Akkor már inkább a 3. volt szabálytalan, mert ha ennyi hely volt a külsőben, neki kellett volna kimennie (az 1. és 2. autóról nem is beszélve) a jobbra tartási kötelezettségének eleget téve.
Honnan lehet tudni, hogy a 4. autó indokolatlanul fékezett? Vannak olyan indokok, amik kívülről nem láthatók.Ha meg sem kellett állni, akkor az 5. és 6. autó tuti nem tartotta be a követési távolságot. Mi lett volna, ha a 4. állóra fékez, nem csak ~55-re?
A 4. nem feltétlenül szerez tudomást arról, hogy mögötte baleset történt.
-
mephi666
nagyúr
válasz
IreN!CuS #39425 üzenetére
most azt nem értem, hogy a 3. autó miért nem gyorsított a belsőben és a 4. elé sorolt be? a 4. autónak nem kell lekövetnie a 3. sebességét, ha valamiért a belsőben lassít, csak azért nehogy a külsőben "megelőzze" ...szerintem a 4. semmiképp se hibás: a többi nem tartotta a megfelelő követési távolságot (az elől haladó kb csak akkor lehet hibás, ha rükvercbe vált és beletolat a másikba) ...az meg hogy nem állt meg? könnyen lehet, hogy észre sem vette, ami mögötte történt (főleg, hogy ott van az a 3. autó, aminek szintén nem esett baja és végig takarhatja is)
ui: volt egy eset kb 1 hónapja, amin asszonnyal vitáztunk és szerintem ott nekem volt igazam... haladtunk a belsőben kb 40-50 körüli tempóval, külsőben kicsivel előttünk busz, mögötte egy autó... a busz lassított, mert útépítés miatt itt kellett leállnia a külsőben... már majdnem odaértünk, amikor a mögötte haladó (szintén lassú) autó bevágott index nélkül elénk és komolyabb fékezéssel tudtam csak elkerülni, nehogy lebontsuk a bal hátulját... ott azzal érvelt, hogy "nem tartottam a követési távolságot" ...erről szó nem volt, épp féktávon kívül gondolt egyet és bevágott elénk, amikor mi haladtunk szabályosan a sávunkban és csak fékezéssel tudtuk elkerülni az ütközést
-
IreN!CuS
őstag
Pont aktuális amit kérdezni szeretnék.
2*2 sáv elválasztóval ~6 autó a belsőben 1 kamion a külsőben , kamion index ki jobbra lekanyarodó , 4. autó átvált a külsőbe , 3. 5. 6. autó besorol mögé ( többi marad ) 4. autó azt mondja fékez egyet ~90 - ~55 re a 3. autó gondol nélkül lereagálja( maradt köztük olyan ~3 kocsi távolság ) de az 5. 6. autó nem minimális kocc .
Ebből mit hozhatnak ki ?
4. autó kezdte a szabálytalankodást azzal ,hogy a külsőben elhaladt a 3. autó mellett
4. autó indokolatlan fékezése végett ő a hibás ? ( ezt lehet bizonyítani ? )
5. 6. autó a hibás mert nem tartották be a követési távolságot és azért történt meg a kocc ?
4. autót elővehetik azért mert ő nem állt meg hanem haladt tovább ?Tudom speciális eset , de fúrja a fantáziámat.
-
hobbyone
aktív tag
-
mezis
félisten
válasz
Logitech #39416 üzenetére
"....ha akkora követési távolságot szeretnél tartani, hogy az előtted menő vészfékezése esetén is biztonsággal meg tudj állni, akkor ketten befurakodnak eléd, és megint maradhatsz le az újonnan bejövő autótól, de azt a helyet megint ki fogja használni valaki és bevág eléd."
Igen, pontosan ez lenne a helyes követési távolság. Előfordulhat, hogy az előtted menőnek vészfékeznie kell. Mert ilyen elő szokott fordulni. (Pl abból, hogy előtte nem tartották be a követési távolságot, koccantak,...)
Ha meg valaki bejön elém, pár mp-ig valóban nincs meg a követési távolságom, de ettől még nem kell hátra felé mennem csak lassítanom. Az, meg nem szabad, hogy problémát jelentsen, hogy pár perccel később érek célba. A nyugodt, kiegyensúlyozott vezetéshez tartalék idővel kell elindulni és akkor oda is lehet érni időben.
Egyébként meg igen sok idő elmegy egy koccanásos balesettel is, + a biztosító, + javítás, +....)
(Egyébként is célszerű előre engedni a furakodókat, bunkókat, rongyoljanak bele másba !)
8th: Ilyenkor hol vannak a "lopó autók" ? Simán elszállítható, aztán a tulaj átveheti a tárolási telephelyen.
(Egyébként az ennél magasabb számla esetén eséllyel nyeri a pert.) -
Logitech
aktív tag
Viszont ha normál követési távolságot akarnál tartani, akkor szinte tolatnod kéne, mert még a gyalogosok is bejönnek eléd.
Ezt most nem ertem. Te vezetsz amugy? Mit jelent neked a normal kovetesi tavolsag?Itt arra gondoltam, hogy ha akkora követési távolságot szeretnél tartani, hogy az előtted menő vészfékezése esetén is biztonsággal meg tudj állni, akkor ketten befurakodnak eléd, és megint maradhatsz le az újonnan bejövő autótól, de azt a helyet megint ki fogja használni valaki és bevág eléd.
-
-
mephi666
nagyúr
aztán még a villamosvezetőt perelné a bmw tulaja...
nincs itt semmi gond, ha kap a közterületisektől egy jókora bírságot, a bkv pedig bepereli/behajtatja rajta a bevételkiesés/mentesítés (többmilliós) összegét is... szerintem pár év bíróságra járkálás után megtanulná, hol nem szabad parkolni
-
válasz
Logitech #39412 üzenetére
de megállt a sor, ő belerongyol,
Ez esetben vagy nem figyelt, vagy nem tartott megfelelo kovetesi tavolsagot.
Viszont ha normál követési távolságot akarnál tartani, akkor szinte tolatnod kéne, mert még a gyalogosok is bejönnek eléd.
Ezt most nem ertem. Te vezetsz amugy? Mit jelent neked a normal kovetesi tavolsag?
----------------------------
mephi666 Erre irtam, hogy rosszak a torvenyeink es a felfogas. Felrelokni a fenebe az ilyet. Akadalyozza a tomegkozlekedest.....A buntetes meg lenne a sajat kara es a villamos festese + 300 ezer forint.
-
Logitech
aktív tag
Jó, ha nem is falnak megy, de megállt a sor, ő belerongyol, attól én még nem mehetek szintén nekik azzal a magyarázattal, ha az előttem menő megállt volna, én se ütközök.
Viszont ha normál követési távolságot akarnál tartani, akkor szinte tolatnod kéne, mert még a gyalogosok is bejönnek eléd. -
Az ilyen nyomoreknak siman neki kene menni a villamossal, meg a rendszama is ki van takarva, hulye egy vilagban elunk....
BKK - Budapesti Közlekedési Központ
Továbbra is pótlóbusz közlekedik a 14-es villamos helyett a Lehel tér M és a Lehel utca/Róbert Károly körút között, mert egy szabálytalanul parkoló gépkocsi akadályozza a forgalmat. A villamosközlekedés helyreállásáig türelmeteket kérjük! -
válasz
Logitech #39409 üzenetére
Csak olyan tavolsagra kell kovetnem a masik autot, ami boven fedezi a reakcio es cselekvesi idom, illetve a fekkesedelmi ido alatt megtett utat, hiszen a masik autonak is van fekutja. Szoval ha kovetek szabalyosan 90-el egy autot es az satufekezik, akkor meg tudok mogotte alni, mivel a reakcio es cselekvesi idom, illetve a fekkesedelmi ido alatt megtett ut megvolt koztunk, fekutja pedig mindkettonknek lesz. Azonban ha az elottem halado hirtelen felrerantja a kormanyt es lesz ott egy allo auto pl, akkor abba bele fogok menni, hacsak nem tudom en is kikerulni.
és minden olyan akadály előtt, amelyre az adott körülmények között számítania kell.
Ez igy van.
akkor úgy kell menned, hogy akkor is meg tudj állni, ha ő falnak megy.
Mivel nincsenek falak a kozutakon, nem kell erre szamitanom.
de arra hogy megáll a sor igen.
Megfelelo kovetesi tavolsag eseten ebbol nem is lesz gond, az elso bekezdesben leirtak miatt.
-
Logitech
aktív tag
KRESZ 26. § (4) A jármű sebességét az (1)-(3) bekezdésben említett sebességhatárokon belül úgy kell megválasztani, hogy a vezető járművét meg tudja állítani az általa belátott távolságon belül és minden olyan akadály előtt, amelyre az adott körülmények között számítania kell.
Ha csak az előtted lévő autóig látsz el, akkor úgy kell menned, hogy akkor is meg tudj állni, ha ő falnak megy. Persze senki nem így közlekedik.
Arra nem kell számítanod, hogy eléd borul egy fa, de arra hogy megáll a sor igen. -
Gépötty
senior tag
Gyerekek, ez annyira egyszerű!
Belement az álló autóba? Bele. Innentől csak azon lehetne rugózni, miért állt ott az az autó, de ha forgalom, rosszullét, műszaki hiba vagy baleset miatt, akkor nincs miről beszélni.
Azt sem állítom, hogy ki tudnék kerülni egy ilyen helyzetet, mert ilyet nem lehet kijelenteni, de ennek nincs jelentősége abban, hogy ha megtörténik, akkor majd nekem kell benyelnem a békát.
Én inkább megfordítanám a gondolkodásmódot: nem azt keresném, másoknak mit kellett volna máshogy csinálni, hanem azon gondolkoznék, nekem mit kell tennem, hogy lehetőleg ilyen még egyszer ne forduljon elő. -
válasz
tibcsiworld #39406 üzenetére
"És ha ez autópályán megesik 135-el a belső sávban?" Olyat csak a románok szoktak az M5-ön. Simán megáll a belső sávban éjszaka vészvillogóval ha lerobban.
-
tibcsiworld
aktív tag
Esélytelen, hogy a 3. megálljon 2 sec alatt! Itt nem követési távolságról van szó! Oda talán elég a 3 sec.
Látom sokan nem értik! Egy álló autónak nem lehet követési távolsága ill. ideje! Erre nem lehet felkészülni! És ha ez autópályán megesik 135-el a belső sávban? Egyszerűen nem életszagú az eset! (illetve sajnos az)
-
mephi666
nagyúr
ez az óraállítás vicces: 1 órával hamarabb sötétedik, 17-18:00 körül immár sötétben kint vannak még a mezőgazdasági járművek is főutakon... tegnap jövök haza 51+52-es főúton, először 51esen futottam egy traktorba, ami kb akkora fénnyel világított, mint egy félcentis gyertya, aztán 52esen is egy hasonló meg gyertyafényes biciklis... persze van még rendes kamionforgalom is, akik egyrészt tudnak vakítani, másrészt kényelmesen kimásznak a felezővonalra, mert ott nekik jobb
solt után nemsokkal beálltam inkább 80-90es tempóval egy kamiontól jó 100-200méterre és így jöttem kecskemétig... ő legalább távol tartotta a szemből érkezőket a felezővonaltól és nem kellett attól tartani mikor löknek le az útról
ui: nem tudom mikor jön el az az idő, amikor kötelezővé teszik a főúton 30al döcögő traktorok meg egyéb mezőgazdasági járművek megfelelő kivilágítását... (fényvisszaverők, esetleg sárga megkülönböztető jelzés) 90el haladva is elég gyorsan utol lehet egy ilyet érni és ha valaki kicsit is elbambul, vagy kicsit is rossz a szeme, lazán ráfuthat
-
Solad
addikt
válasz
tibcsiworld #39400 üzenetére
Tőlem aztán dudálhat, meg besorolhat, akkor újra lemaradok.10-15m plusz baromi sokat tud jelenteni.
Négyszer műtötték a térdemet, mert megbíztam a közlekedés egy másik résztvevőjében, soha többet nem követek el ilyen hibát.
-
biker
nagyúr
Talán ez hasonló eset
A fehér autós kikerülte, semmi gond ugye? Mert számítani kell álló járműre igaz?
Ha a fehér marad a sávban, meg tud állni, akkor símán mögötte megállt volna az is aki most károkozó lett
http://youtu.be/fLhBvVSCKUolinkesítve
[ Módosította: philoxenia ]
-
biker
nagyúr
válasz
Gépötty #39397 üzenetére
Még jó, hogy nem fogtad fel miről van szó
Ha az előttem haladót követem, ő fékez, tehát normál vészfék fékúttal kb 25m, no problem, megállok mögötte
De ha elrántja a kormányt, és előttem ÁLL valami akkor kb 15m van ami alatt nem állsz meg
Ez ugyanúgy nem életszerű, nem tervezhető és nem megelőzhető, mintha eléd borulna egy fa
Nem tarthatsz olyan távolságot az előtted lévőhöz, hogy akkor is megállhass, ha 0,0001mp alatt odabetonozódik a talajhozHa azt hiszed, te ilyenre is fel vagy készülve, akkor nagy baj van odabent
Új hozzászólás Aktív témák
- Mamas & Papas Flip XT3 babakocsi szett 3 az 1-ben
- LEÁRAZVA Dell Precision 7560 Tervező Vágó Laptop -70% 15,6" i7-11850H 32/512 NVIDIA T1200 4GB FHD
- Acer NITRO V 16 Gamer Tervező Laptop -35% 16" RYZEN 7 8845HS 16/1TB NVIDIA 4060 8GB FHD+ 165Hz
- ÚJ GAMER PC, INGYEN POSTA R5/RTX4060/32GB RAM/1TB SSD
- OnePlus Open 512GB / 16GB RAM Tökéletes állapot
- Lenovo magyar laptop billentyűzetre van szükséged? Akármelyik verzióban segítünk!
- Gamer PC új 12 hónap jótállás/Áfá-s számlával!
- HP, Lenovo dokkoló 12.300Ft-ért? VÉGKIÁRUSÍTÁS
- Samsung Galaxy A32 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! Gigabyte B650M R5 7600 32GB DDR5 1TB SSD RX 6800 16GB NZXT H7 Elite GIGABYTE AORUS 850W
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest