Hirdetés
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Ingyen kellene, de tegnapra
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- 5¼ floppy meghajtó izzítás 30 év pihi után
- Milyen mosógépet vegyek?
- Ventoy- univerzális multiboot máshogyan
- Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- DPD tapasztalatok
Új hozzászólás Aktív témák
-
Logitech
aktív tag
válasz raczger #35748 üzenetére
Itt pl. az is előfordulhat, hogy az előtted haladó autó mondjuk körözés alatt áll, ezt kiszúrták, bejelzett nekik a kamera stb. Szabályosan meg akarnak fordulni, bekapcsolják a villogót, szirénát. Ezt az autóból egyből észreveszik, lekanyarodnak, megállnak, elszaladnak, kidobálják a drogot... Így meg szépen mögé kerültek, lehet hogy észre se vették addig őket.
-
Logitech
aktív tag
KRESZ 26. § (4) A jármű sebességét az (1)-(3) bekezdésben említett sebességhatárokon belül úgy kell megválasztani, hogy a vezető járművét meg tudja állítani az általa belátott távolságon belül és minden olyan akadály előtt, amelyre az adott körülmények között számítania kell.
Ha csak az előtted lévő autóig látsz el, akkor úgy kell menned, hogy akkor is meg tudj állni, ha ő falnak megy. Persze senki nem így közlekedik.
Arra nem kell számítanod, hogy eléd borul egy fa, de arra hogy megáll a sor igen. -
Logitech
aktív tag
Jó, ha nem is falnak megy, de megállt a sor, ő belerongyol, attól én még nem mehetek szintén nekik azzal a magyarázattal, ha az előttem menő megállt volna, én se ütközök.
Viszont ha normál követési távolságot akarnál tartani, akkor szinte tolatnod kéne, mert még a gyalogosok is bejönnek eléd. -
Logitech
aktív tag
Viszont ha normál követési távolságot akarnál tartani, akkor szinte tolatnod kéne, mert még a gyalogosok is bejönnek eléd.
Ezt most nem ertem. Te vezetsz amugy? Mit jelent neked a normal kovetesi tavolsag?Itt arra gondoltam, hogy ha akkora követési távolságot szeretnél tartani, hogy az előtted menő vészfékezése esetén is biztonsággal meg tudj állni, akkor ketten befurakodnak eléd, és megint maradhatsz le az újonnan bejövő autótól, de azt a helyet megint ki fogja használni valaki és bevág eléd.
-
Logitech
aktív tag
Amit legelőször bemásoltál:
"f) terelőnyíl (151. ábra); azt jelzi, hogy a forgalmi sávot - a sávváltoztatásra vonatkozó szabályok megtartásával - a jelzett irányban el kell hagyni;"Itt sincs szó gyorsítósávról, igazából nem találom, mi mondja meg hogy valami gyorsítósáv.
Gyakorikérdéseken találtam egy ilyet, de ezt nem tudom honnan másolhatta ki, és mennyire hiteles:
"Lassítósáv, gyorsítósáv: csomópontokban a forgalomból való ki- illetve az abba való becsatlakozást segíti. Rövid, szaggatott vonallal jelölt sáv, iránytól függően nyilakkal a közepén. (Lassítósávnàl általában jobbra, gyorsítónál jellemzően balra mutat a nyíl.)
"Itt a rövid szaggatott vonal ami érdekes, autópályákon a gyorsítósáv tényleg ilyennel van elválasztva.
-
Logitech
aktív tag
Az egyik oldalról szaggatott, másik oldalon záróvonal megoldás nekem is eszembe jutott.
Ezt én is megtaláltam hogy ezt jelenti a gyorsítósáv, de ez se zárja ki hogy azt másra használd, mint a kanyarodás után gyorsításra, se előzni tilos tábla, se záróvonal, és azért mert majd megszűnik a sáv, annak a végéig el lehet menni. Én is hozzáteszem, hogy szerintem.
Szerk: KRESZ-ben annyi van hogy gyorsítósávon nem szabad megállni, és párhuzamos közlekedésnél ill. jobbra tartás szempontjából figyelmen kívül kell hagyni.
[ Szerkesztve ]
-
Logitech
aktív tag
válasz philoxenia #41518 üzenetére
Több mint 50 km-t így autóztak. A videó készítője is ragaszkodik a belső sávhoz, pedig ha jobbra tartana ahogyan kell, azt csinál a belső sávban a polgárőr amit akar, már rég elmehetett volna mellette.
-
Logitech
aktív tag
válasz patomi #43099 üzenetére
KRESZ 36. §
(8)223 Az autóbusz forgalmi sávban
a) a menetrend szerint közlekedő autóbusz és trolibusz, a villamos, továbbá 20 és 6 óra között a kommunális szemét szállítására szolgáló jármű;
b) az autóbusz- és trolibuszforgalom zavarása nélkül
ba) ha az autóbusz forgalmi sávot az úttest menetirány szerinti jobb szélén jelölték ki, erre utaló jelzés esetében (117/c. ábra) a kerékpáros,
bb) külön jogszabály alapján rögzített üzemmódú megkülönböztető jelzést adó készülékkel felszerelt
bba) sürgősségi betegellátásra rendszeresített gépjármű,
bbb) hivatásos katasztrófavédelmi szervek, a tűzoltóság és a tűzoltó egyesületek közvetlen helyszíni beavatkozására rendszeresített gépjárműve,
bbc) a rendőrség közrendvédelmi és közlekedésrendészeti szolgálati ágának közvetlen helyszíni beavatkozásra rendszeresített gépjárműve,
bc) a betegszállító gépjármű,
bd) a személytaxi,
be) a kétkerekű motorkerékpár és a kétkerekű segédmotoros kerékpár
közlekedhet. Más jármű erre a forgalmi sávra - a sáv keresztezését és a bekanyarodásra felkészülést kivéve - nem hajthat rá.Szerintem ott nem tolathatott volna, ezért elsőbbsége sincs.
-
Logitech
aktív tag
RTL Híradóban azt mondták a felvétel nem itt kezdődött, hanem 10 perccel előtte. Arról nincs szó hívták e a rendőrséget ez alatt a 10 perc alatt, meg nem is biztos hogy tényleg tudtak volna bármit csinálni, de a kamerázásnál lehet többet ért volna. Talán ezért vannak az okoskodó kommentek, hogy a videós tehetett volna valamit.
-
Logitech
aktív tag
Hasonlót egyszer eljátszottam, szintén zuglóban, a francia út végénél, ahol van a troli végállomás, oda se lehet behajtani, kivéve célforgalom . A francia úton jöttem, szemből jött egy rendőr, le kellett lassítani a parkoló autók miatt, és amikor mellém ért megállt, és kérdezte hova megyek. Tudtam hogy nem lehetne csak úgy átmenni a szakaszon, mondtam neki hogy a végállomáson lévő trafikba megyek. Mögöttem is jött egy kocsi, láttam annál is megáll. Gondoltam biztos ami biztos, tényleg megállok az újságosnál. Nem telt bele sok, jött vissza a rendőr, pont akkor kanyarodott ki a másik autó a lámpánál, kapcsolta is fel a villogót,és ment utána.
-
Logitech
aktív tag
Első esetnél gondolom a legtöbben jobbra mennek. Próbáld ki hogy nem indexelsz, úgyse kell, mert egyenesen mész.
Második kereszteződésnél ritkán én is járok, már nem emlékszem, szemből is engedi a lámpa a forgalmat egyszerre? Már a google képen is le van kopva eléggé a felfestés, bár ha látszana se lenne sokkal jobb a helyzet valószínűleg. -
Logitech
aktív tag
Nem látom, hogy használtak megkülönböztető jelzést vagy nem, de ha nem akkor meg se kellett volna állni nekik, felvételen nem látszik hogy bármi is villogna:
Közúti jelzések, A rendőr jelzései, 6. §
(2) Ha a rendőr a forgalmat nem útkereszteződésben irányítja,
a) a járművek megállítására
aa) karjának vagy fehér szegélyű piros tárcsának függőleges feltartásával, piros vagy fehér fény körbeforgatásával, illetőleg síppal ad jelzést,
ab) menet közben a megkülönböztető fényjelzést használó gépkocsiból, illetve motorkerékpárról ad jelzést, karjának, fehér szegélyű piros tárcsának, piros vagy fehér fényű lámpának fel-le mozgatásával, illetőleg hangszórón vagy a megállásra felhívó szövegű felirattal;
b) a megkülönböztető fényjelzést használó gépkocsiból vagy motorkerékpárról, illetőleg rendőrségi helikopterről hangszórón keresztül adott, a követendő közlekedési magatartásra vonatkozó utasításának megfelelő módon kell az úton közlekedő jármű vezetőjének eljárnia. -
Logitech
aktív tag
Csak a szerencsének volt köszönhető, hogy senki nem halt vagy sérült meg.
Mekkora túlzás, látszik hogy lelassít a gyalogosok előtt, ha épp ott jött volna egy simán megáll előtte, de épp volt egy kis szünet, vagy épp a kocsi miatt nem jöttek olyan szorosan egymás mögött, ez nem látszik, nem körbenézés nélkül megy be a kocsik közé, paraszt, de tudja mit csinál. Inkább egy ilyen, mint reggel a mami, aki a Gundel Károly úton akart felállni a Szépművészeti mellett a járdára, rajta kívül senki nem állt ott, és ment előre hátra, és fogalma se volt mikor melyik irányba tekerje a kormányt, hogy le tudjon parkolni.
"még éppen meg tudott állni a kocsi előttük"
Ez az eset jut erről eszembe, itt is mindenhol az volt hogy a buszsofőr mentette meg a gyalogos életét, látszik hogy az autós még csak nem is vészfékez, csak simán kikerüli a buszt, elengedi a gyalogost és megy tovább. -
Logitech
aktív tag
válasz Mr.Csizmás #46143 üzenetére
buszvezető megúszta, vagy neki kellett magyarázkodnia?
-
Logitech
aktív tag
Újpesten a víztoronynál még nem volt lámpás kereszteződés, faterom ment palota irányából, 2x2 sávos az út, záróvonallal, állt a sor, ő átment a szembe jövő sávba, mert majd balra be akart menni, gondolta nem várja ki a sort, csakhogy jobbról valaki kijött a víztoronytól, ütköztek. Pont arra jött egy rendőr, megállt, apám mondta is neki, hogy a másiknak ott a tábla, hogy elsőbbséget kell adnia, legalább legyen fele-fele, de nem nyert, őt büntette a rendőr.
-
Logitech
aktív tag
válasz Pickit3 #46905 üzenetére
Tiszta időben még el lehet viselni a ködlámpát, mert zavaró, de nem vészes. Viszont tegnap délután, már sötétben az M3-on semmi köd nem volt, csak esett a hó/eső, vizes volt az út, amit felcsaptak az autók elég rendesen, és itt ködlámpáztak nagyon sokan, és itt baromira zavaró, ahogy a felvert vízfelhőben tükröződik a ködzárófény, csak egy nagy piros folt van előtted, amitől nem látsz semmit.
-
Logitech
aktív tag
válasz nyikszi #46934 üzenetére
Lehet merne előzni, ha kilátna mögüled, de nem lát semmit a lámpádtól Le kell kapcsolni, ha nem előz meg akkor meg told vissza az arcába.
Amúgy passz, jó kérdés, én amilyen kocsikkal közlekedek, ott vagy csak hátsó van, vagy egy db kapcsoló van, de először az elsőt kapcsolja, utána a hátsót. Túl sokszor mondjuk nem használtam, autópályán egyszer se éreztem szükségét, országúton is csak akkor, ha a nemrég említett "kétvonalas köd"-ben mentem, és nem jött mögöttem senki folyamatosan.[ Szerkesztve ]
-
Logitech
aktív tag
válasz mephi666 #47071 üzenetére
Ezt a videót egy pár napja láttam, már akkor gondolkoztam hogy belinkelem, egy idióta volt az autós, nem tudom mit nézett, de a babakocsit toló nő is telefonált, és akkor vette észre, hogy elsodorják a babakocsit benne a gyerekkel, amikor kb 1 méterre volt már az autó.
-
Logitech
aktív tag
Itt sem nézett körbe a gyalogos. Az autós ment át a piroson, de ha csak egy pillanatra oldalra nézett volna a gyalogos, akkor látta volna hogy olyan sebességgel jön, hogy nem fog megállni.
-
Logitech
aktív tag
válasz tyielow #47130 üzenetére
Utólag könnyű okosnak lenni, de ilyen helyzetben azért lehet hasonlóra számítani, áll a szélső sáv, ráadásul a furgonos és a kamionos is fékez, nem lett volna szabad lassítás nélkül továbbmenni.
Nagyon sok orosz és egyéb dashcam videót néztem már, lehet belőlük sokat tanulni. Például ilyeneken lehet látni olyan esetet, hogy autópályán kamion mögül kisorol a lekanyarodó sávba úgy, hogy nem látja mi van ott, persze ott áll egy teherautó vagy kamion és telibe kapja. Pont egy ilyen szituba kerültem, nem láttam a kamiontól rendesen a lekanyarodó sávot (mert én is közelebb mentem hozzá mint kellett volna), nem is mentem ki egyből, és ott állt egy teherautó, ha gondolkodás nélkül kimegyek, tuti nekimegyek én is. -
Logitech
aktív tag
Szöveg az megvan a cikkben, meg a riportban is, hogy nem tudott már megállni, majdnem frontális ütközés, veszélyben volt mindenki... Ezek nagyon is jól tudták hogy piroson mennek át, és figyeltek. Youtube-on láttam a videót délelőtt, az audi rendszáma nincs kitakarva, rosszul is látszik, nagyon pixeles, de ha nagyon akarom belelátom a rendőrségi audi rendszámát, szerintem az igniszes is rendőrségi kocsi lehet, és éppen akcióztak.
A BMW-s esetnél is úgy mondták, hogy a gyalogosok között hajtott át, már mind a két irányba elmentek a gyalogosok, az után indult el. Előtte a lámpánál meg a motoros is a kanyarodósávból ment egyenesen, de az fel se tűnik a BMW mellett nekik.
Egyik se normális közlekedés, de azok rosszabbak akik azt se tudják mi történik körülöttük.Nekem a ma reggeli sztori, nő tolat ki a kertből, az nem zavarta hogy ott jövök az úton, amikor meg észrevette hogy elmegyek mögötte és majdnem nekem jön, elkezdett dudálni Gondolkoztam hogy kinyomtatom a kreszből a rá vonatkozó szabályokat amiket a kertből kitolatás közben figyelembe kéne vennie, és bedobom a postaládába, de biztos nem értené.
-
Logitech
aktív tag
válasz nyikszi #47656 üzenetére
Pl:
24. § (1) * Az úttest széléről elinduló, a várakozó helyről az úttestre ráhajtó, az út más részéről vagy útnak nem minősülő területről az úttestre ráhajtó jármű vezetőjének, az úttesten haladó járművek és gyalogosok részére elsőbbséget kell adni.
33. § (1) Járművel megfordulni, illetőleg hátramenetet végezni csak úgy szabad, hogy az a többi jármű és az úttesten haladó gyalogosok közlekedését ne akadályozza.
-
Logitech
aktív tag
válasz philoxenia #48017 üzenetére
De, szabálytalan, a szaggatott vonal a szemből jövőre vonatkozik, hogy onnantól már előzhet, vagy ha van kereszteződés bekanyarodhat, nem pedig arra, aki szabálytalanul akar visszatérni a saját sávjába, mivel az előzésre vonatkozó szabályt nem tartotta be, azaz nem fejezte be a manővert a tábláig.
A kresz vizsgára felkészítő gyakorló feladatok között is van ilyen kérdés, hogy meddig kell befejezni az előzést, a helyes válasz a tábláig. -
Logitech
aktív tag
válasz philoxenia #48043 üzenetére
Én is csak azt találom, amit te beírtál, hogy a terelővonal felől átléphető. Akkor felmerül a kérdés, ha záróvonal van, én oldalamon van szaggatott vonal is, akkor előzhetek, de nem térhetek vissza a jobb oldali sávba, mert csak a terelővonal felől léphető át?
-
Logitech
aktív tag
válasz patomi #48045 üzenetére
Van olyan hely, csak az most nem jut eszembe merrefelé, ahol az emelkedőre felfelé 2 sáv van, lefelé 1, és a lefelé menő előzhet.
Itt van egy elég hosszú szakasz, ahol szaggatott van egyik oldalon.
Itt meg átlépheted, de már sehol nem tudsz visszajönni, mert utána nincs szaggatott, hanem megint záróvonal.[ Szerkesztve ]
-
Logitech
aktív tag
válasz HoaryFox #48077 üzenetére
"Információink szerint ebben a kanyarban már több baleset is történt, a legutóbb is kidöntötték az út menti vendéglő kerítését, akkor egy nyugdíjas házaspár sodródott le autójukkal az útról."
Akkor itt is biztos az úttal van baj.
A felvételeden is megcsípi először a jobb oldali padkát, utána kezd átsodródni. Ez nem simán gyorsan ment, hanem vezetni se tud rendesen, vagy nem volt józan, vagy tolt valami cuccot. Mondjuk az ezüst színű kocsi is szinte a felezővonalról rántja jobbra a kocsit.
-
Logitech
aktív tag
válasz aprokaroka87 #48223 üzenetére
Mivel ott csak egy gyalogosátkelőhely tábla van kint, az szerintem nem minősül parkolónak, csak ki van szélesítve ott az út, ami így az úttest része, és ezért a normál megállási szabályok vonatkoznak arra a területre.
-
Logitech
aktív tag
válasz Pickit3 #48254 üzenetére
Motor túráztatása helyett talán fékezni kellett volna.
Én szoktam távolságot tartani, amikor bringást, vagy motorost kerülök, de érdekes amikor egy motoros megy el a sorok között amikor megyünk akár 50-60-al, akkor elég nekik annyi távolság a kocsik között, hogy éppenhogy nem viszi el a tükröm. -
Logitech
aktív tag
Figyelmetlen volt az autós, nem tudom mit nézett, de a mami konkrétan berohan a kocsi elé.
-
Logitech
aktív tag
válasz BigBear #48586 üzenetére
Miért, nem rohant be a kocsi elé?
Ha nem kezd el szaladni, akkor a kocsi elmegy előtte.
Értem én hogy zebrán elsőbbsége van, meg ha egy lámpás zebránal zöld jelzést kapsz, akkor is, de körülnézés nélkül akkor se lépek le. Ha látom hogy nem lassít a kocsi, nem lépek le.
Felőlem lehet messzebb a kocsi, ha látom hogy jön, nem lépek le, amíg nem győződöm meg róla, hogy lát, lassít, meg fog állni. -
Logitech
aktív tag
válasz BigBear #48597 üzenetére
Akkor, ha jól értem, te is besétáltál/futottál volna a kocsi elé, és elütteted magad, mert annak a kocsinak meg kellett volna állnia.
Szerintem itt nem azon megy a vita, hogy az autósnak látnia kellett volna a zebrát, a gyalogost, meg kellett volna állnia, de ha már ő figyelmetlen, akkor a gyalogosnak kéne figyelnie, mert ő húzza a rövidebbet. -
Logitech
aktív tag
Odáig vannak, hogy milyen profi volt a sofőr, pedig egyáltalán nem, már rég vészfékeznek elöl, amikor még mindig nem lassít. Írtam is nekik ezzel kapcsolatban, kíváncsi vagyok reagálnak e bármit is.
-
Logitech
aktív tag
válasz MasterMark #50511 üzenetére
-
Logitech
aktív tag
válasz syberia #51133 üzenetére
"Az autós pedig annyira szabálytalan volt, hogy ha a motoros szabályosan közlekedett volna, még akkor is bekövetkezett volna a baleset, sőt a halálos eredményt akkor sem lehetett volna kizárni. Ez az oka az autós felelősségének."
Ez milyen hülye duma. Ha messze megjelenik 50-el, akkor van idő előtte bekanyarodni, ha ott van közel, akkor látja és nem kaszálja el.
"Volt aki észrevette, volt aki nem: a motoros olyan közel volt már, amikor a piros Suzuki bekanyarodott elé, hogy akkor is összeütköztek volna, ha a motoros 50 km/h-val, vagyis az ott megengedett sebességgel halad, és így sem biztos, hogy túlélte volna."
Azért volt olyan közel a motoros, mert több mint 2x-es sebességgel jött, mint a megengedett.
-
Logitech
aktív tag
Azon az úton van járdaszigettel elkülönített forgalmi sávja, amelyikről kikanyarodik, nem amelyikre kikanyarodik, és ott van a járdáról a járdaszigetre átvezető jelzőlámpa nélküli gyalogátkelő is, amit ír.
Kicsit odébb, ahol a Tesco-tól lehet kijönni, ugyan ez a helyzet:
[ Szerkesztve ]
-
Logitech
aktív tag
Attól, hogy a jelölt helyen vége van a sávnak, ez egy járdaszigettel elkülönített kanyarodó sáv
Te gondolom ilyet hiányolsz onnan, ahol saját sávba kanyarodik, majd besorol:
Én az egészet azért írtam, mert nekem az jött le, hogy szerinted hibás a kereszteződés, mert nincs elkülönített kanyarodósáv, és ezért kéne oda lámpa.
Elkülönített kanyarodósáv van, besorolást segítő gyorsító sáv nincs szerintem. -
Logitech
aktív tag
válasz Chris Kiki #54301 üzenetére
Arra írtam, mert a videó címe is az, hogy még a sofőr is belezavarodott, Lauda is azt írta, nem tudja mi történik körülötte. Nagyon is tudta, hogy mit csinál, ez volt a lényege a mondandómnak.
Nincs személyes ismeretség, az gondolom nem számít annak, ha 1-2 alkalommal rendeltem már onnan kaját. -
Logitech
aktív tag
válasz Logitech #54303 üzenetére
Ja, és szinte minden nap erre jövök délután hazafelé, és sokkal nagyobb probléma, hogy folyamatosan beragadnak itt is a kereszteződésbe a Vágány felől jövők, és a Podmaniczky-ről se lehet normálisan kifordulni, mert beállnak a Dózsán a kereszteződésbe. A bringások meg úgy tekernek át a zebrán, mintha elsőbbségük lenne, és mutogatnak meg felháborodnak, ha esetleg nem engeded el őket.
Új hozzászólás Aktív témák
- Dell OptiPlex 3080 MFF Intel Core i5-10500U / 8GB DDR4 / 240GB SSD nagyon szép állapot TÖBB DARAB!!
- Thrustmaster TS-PC Racer Ferrari 488 Challenge Edition
- Thrustmaster tx
- Dell Precision 7550 Tervező Vágó Lakberendező Laptop -70% 15,6" i7-10875H 32/512 Quadro RTX 3000 6GB
- Thrustmaster Ferrari F1 add on
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest