Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- Windows 11 - HP Pavilion – 15 cc516nh (2LE41EA) laptopon Intel I3-7100U TPM2.0
- Még mindig itt tartunk jelenleg...
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Gurulunk, WAZE?!
- Szólánc.
- Öregszem
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Keldor emlékére
Új hozzászólás Aktív témák
-
Cathfaern
nagyúr
válasz philoxenia #38999 üzenetére
Szerk: először tévedtem, lakott területen csak 40. Mondjuk kíváncsi lennék, ezért büntettek-e meg már valakit.
[ Szerkesztve ]
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz #48525824 #38986 üzenetére
Ne menőzz, lakott területen mennyivel mehet a bringás?
gs20: 40-el? Akkor én meg megyek egy motoros/robogós előtt 30-al és az ő életét védve jobbra balra kacsázok a sávban, nehogy az előzésemmel az életét veszélyeztesse....
[ Szerkesztve ]
Menczer érvelési stílusához nekem is jogom van...
-
kriszpontaz
veterán
-
törölt tag
kiváncsi lennék a szab.sértési határozatra, hogy mit állapított meg, mivel maximum elsőbbségadás elmulasztásáért lehetne bírságolni a bringást, a zebrán való áttekerésért nem, mivel ugye a kresz alapvetően nem tiltja.
tibcsiworld nem szabályszerű, hogy gyorsan megy, persze, de azért simán felmérhető a sebessége, főleg mivel nem full feketében vagyok, tehát látszódom jól.
[ Szerkesztve ]
-
tibcsiworld
aktív tag
válasz #48525824 #38986 üzenetére
Tegnap előztem egy versenybringást. 50-55-el mentem, és Ő nagyon lassan! Tehát az sem szabályszerű, hogy a versenybringás gyorsan megy! Ezzel nem az autóst védem természetesen. Egy munkatársamnak 6000 eurós bringája van! Napi 2x15km-t lenyom melóba-vissza! A déli dugóban Őt majdnem a falu határában érjük utol! De ez nem csak város nyilván! De ha lezúzzák a biciklijét, ...
De pl. bringás nem felejti kint a kezét 2-300m-t, tehát esélyes, hogyha nincs kint a keze, nem kanyarodik! A hülye autós meg hülye autós! Ezt mondom úgy, hogy 99%-ot vezetek!
-
Cathfaern
nagyúr
Mai sztorik:
- Múltkor már írtam a felelőtlen szülők + gyerek biciklivel párosításról, ma túltettek mindenen. Ma útközben láttam egy kislányt, szerintem maximum 8-10 éves lehetett (de inkább kisebb), egy abszolút gyerekbiciklin tekert, épp csak a kitámasztó hiányzott róla, ránézésre örökhajtós volt. Ráadásul még kicsi is a gyereknek, láthatóan a nyakában volt a lába tekerés közben. De mindez még semmi, ugyanis a gyerek teljesen egyedül, szülő nélkül ment, láthatóan iskolába (iskolatáska volt a hátán, meg reggel 7 óra környéke volt). Oké, teljesen stabilan közlekedett, meg nagyjából sejtem merre mehetett, és annak nagy része bicikliút, de azért van benne pár forgalmas és hülye kereszteződés is... Szóval komolyan nem értem a szülőket.
- Aztán ha már szülők, a ló másik oldala: van ez az iskola, előtte buszmegállóval: [link]
Mivel nyilvánvalóan a gyereknek lekopna a lába (szülőről nem is beszélve), illetve biztosan drogfüggő is lenne, ha a egy mellékutcában állnának meg az autóval, ezért az iskola előtt / mellett / körül szoktak egymás hegyén-hátán parkolni a szülők. Ez már alapból is sok gázos helyzetet tud teremteni, de tegnap 4-kor, illetve ma reggel is a következő helyzet állt elő: az út mindkét oldalán álltak autósok. Nem csak kiugrik a gyerek és már megyek is tovább szinten, hanem szülő kiszáll és bekíséri / bemegy a gyerekért szinten. Így már alapból is probléma ha jön a busz (biciklivel se férek el mellette), de most a szülők túltettek a szokásoson: bent álltak a buszmegállóban És üres kocsival, tehát nem az hogy jön a busz, gyorsan továbbhajt, hanem a busznak esélye se volt beállni a megállóban. Mit tud ilyenkor tenni? Kinyitja az ajtót aztán az út közepén megvárja míg le/felszállnak az utasok... Tegnap ennek az volt az eredménye, hogy a maps-on a háttérben látható kereszteződésen nem tudtam átjönni, mert kilógott a "busz miatt" feltorlódott sor vége majdnem az útra... -
Promi
aktív tag
-
Promi
aktív tag
Ha az ijeneket valaki felveszi autós kamerával, akkor nem kellene vagy nem érdemes őket feljelenteni? Legközelebb hátha jobban figyel.
-
mephi666
nagyúr
bicajjal majdnem minden nap itt szoktam balra kikanyarodni, pár hete jártam így, hogy balról jött nagymotorral valaki, indexelt jobbra... (arra végig kint van a 30as tábla) már elkezdtem előre gurulni, amikor észleltem, hogy nem lassít a kanyarodáshoz, fékeztem is rendesen, ő meg ment egyenesen tovább pár napra rá ugyanitt balról elment a forgalom, messzebbről jött pár autó, jobbról is érkezett egy, aki semmit nem jelzett, kezdtem kigurulni, hogy elhaladása után azonnal el tudjam hagyni a sávot és a balról érkezőket semmiben ne zavarjam... ez meg úgy bekanyarodott előttem (neki nézve balra), hogy majdnem el is vitt
ui: ami újabban szokás lett felénk: 70év fölött nem számít, milyen színűen világít a lámpa... haladok át egyenesen zöldre lámpás kereszteződésnél, erre jobbról elémkanyarodik wartburgos papa, amikor nála piros volt... vagy megyünk át ugyanígy zöldre és keresztben becsoszog elénk biciklivel a mama a zebrán úgy, hogy neki fullpiros... asszony mondta, hogy egyik nap busszal jött és a sofőrnek meg kellett állnia, mert a papa kiment elé a zebrán pirosra, aztán még neki állt feljebb
[ Szerkesztve ]
"Kis lépés az emberiségnek... hosszú lépést a férfiaknak..." ++++++++++++++ BattleTag: mephiHUN#2258 ++++++++ A kígyó veszélyes állat mert harap, de a takarítónő még veszélyesebb, mert ő Maris
-
gs20
tag
válasz philoxenia #38971 üzenetére
Azzal, hogy sávközépen megy, csak az életét védi: sok autós simán lenyomná, így legalább nehezebb előznie, és ha necces a helyzet, van még hova lehúzódnia. Én egy 300-as géppel nyomom, de szintén vagy a sávközépen, vagy a balos keréknyomban motorozok a szabályos előzést nem ismerő, leszorítós önjelölt schumacherek miatt.
E=MZ²
-
törölt tag
válasz tibcsiworld #38985 üzenetére
jajj én nem védem a robogóst, benézte, elcseszte ez van, úgyis ő a védtelenebb. ez olyan, mint amikor én elnézek valamit bringán akkor úgyis magamat gyalulom le. csak pl. védett úton elsőbbségem van, nem csak akkor amikor megadják, hanem jogilag is, ha a másik cseszik rá, akkor felelősségre vonják. csomószor "satuznom" kell, mert simán kikanyarodnak elém, mert nem tudják felmérni a sebességemet és azthiszik jajj bringás biztos lassan jön... pedig 48-cal.
-
törölt tag
válasz philoxenia #38981 üzenetére
sokan egy suzukival is úgy kanyarodnak le, mintha nyergessel lennének, berakja teljesen balra felezőig a kocsit, elkezd jobbra kanyarodni, majd csak a kormány elfordítása után rakja ki az indexet... annak meg már sok értelme nincs.
"Ugye elsőbbségem akkor van, ha megadják..." ez egy ekkora bullshit komolyan.
[ Szerkesztve ]
-
titán
válasz philoxenia #38981 üzenetére
Eppen ezert nem indulhatott volna el az autos, mivel az elsobbseggel rendelkezo motoros nyilegyenesen haladt a vedett uton.
-
philoxenia
MODERÁTOR
Két dolgot kell figyelembe venni közlekedéskor, a jelzéseket és a mozgást. Balra indexnél például előzhetek jobbról, ha az indexen kívül balra is húzódik a jármű. Mondjuk, ha itt kamion indexel jobbra de megy teljes sebességgel előre...
-
mezis
félisten
+1
Mostanában volt rádióműsor hasonló témában. Ott is azt mondta egy szaktekintély, hogy az index csak annyit jelenhet, hogy majd valamikor irányt fogok változtatni. Semmi többet.
(Analóg a vasóti fehér fényhez: a berendezés üzemképes és ha jönne vonat, bizonyára pirosat fog villogni.)Én is meg szoktam várni a kanyarodást, és még azt is, hogy lássam, nem jön mögötte takarásban még valaki !
mezis
-
Byk01
őstag
Onnan indulunk, hogy a kreszben nincs ilyen, hogy azt gondolom le fog forddulni jobbra es igy nem vagyok elsobbsegadasra kotelezett, hiszen nincs kinek elsobbseget adni.
És oda érkezünk, hogy a KRESZ-ben benne van, hogy az irányjelzés megtévesztő nem lehet. Amikor az autós elindult, még simán olyan távolságra volt a motoros a kereszteződéstől, és olyan sebességgel ment, hogy akár be is kanyarodhatott volna.
Mondjuk én pont az ilyen esetek miatt nem indulok el, amíg nem kezdi meg a kanyarodást, aki indexel.
"Az obi, amivel lelátsz a víz alá halakat fotózni a halszem (halszemlélő objektív rövidítése)." - .mf "A jövő mi vagyunk: a fiatalok és az emberek." - Drotár Adrienn
-
titán
Ezért nem szabad kint felejteni az indexet
a női sofőr pedig joggal azt gondolja, a kétkerekű le fog kanyarodni jobbra.
Onnan indulunk, hogy a kreszben nincs ilyen, hogy azt gondolom le fog forddulni jobbra es igy nem vagyok elsobbsegadasra kotelezett, hiszen nincs kinek elsobbseget adni.
A motoros sebessege, mozgasa egyertelmuen tudatta volna a gondolkodo es figyelmes autost, hogy az index csak kint maradt es nem fog jobbra lekanyarodni. Ugy latszik autosunk itt nem volt a helyzet magaslatan.
Ezt a balesetet a robogós okozta,
Epp az ilyen hozza nem erto cikkirok idezhetnek elo ehhez hasonlo veszelyes helyzeteket....
-
philoxenia
MODERÁTOR
Na most én nem a normális esetről beszélek, este mint egy kamikaze bujkált a kocsik közt egy tag, visszapillantó nélküli robogójával, ő nem feltartott inkább balesetveszélybe sodort másokat, index nuku, mikor melyik sáv tetszik éppen, reggel meg pöfögött előttem valaki, behúzódva majdnem sávközépre, hogy nehogy már... ráadásul olyan büdös volt a kipufogógáza, hogy majd megfulladtam, mire megelőztem...
Nem az fáj, ha valaki előbbre jut mint én, ha teheti veszélytelenül, tegye.Menczer érvelési stílusához nekem is jogom van...
-
Solad
addikt
válasz Cathfaern #38968 üzenetére
Pontosan, én is így latom a helyzetet.
Az hogy a robogós előresorol-e, abszolút egyéni belátásán múlik, szerintem életemben egyszer csináltam ilyet, amikor dugó volt.
(#38969) Lauda: két éve még 100 fölött volt az éves díjam, éljen az első autó a nevemen
[ Szerkesztve ]
No girlfriend on valentine's day.. More money for bike parts
-
titán
válasz philoxenia #38965 üzenetére
Nem arrol van szo, hogy nem engedi az elozest, egesz egyszeruen halad a lehetseges mertekben jobbra tartva, ha szabalyosan nem tudod megelozni, akkor igy jartal. A traktorost sem tudod megelozni, mikor jonnek szemben, megsem arrol van szo, hogy nem enged megelozni.
--------------------------------------
Iszonyatosan drágul a kötelező biztosítás
Tóth Sándor a Közép-európai Kölcsönös Biztosító Egyesület (Köbe) vezetője szerint a sima kocsiknál az olcsó benzin az oka az áremeléseknek, többet tudunk autózni, és több kárt okozunk.
Ehhez nekem mi kozom, mert azota sem okoztam kart....
[ Szerkesztve ]
-
Cathfaern
nagyúr
Illetve belegondolva annyi különbség van a két helyzet között, hogy a robogós egy álló kocsisort előz, ahol a kocsik nem mozognak (azért állnak), feltehetőleg ajtót se nyitják ki, és a legfontosabb: biztos nem dőlnek el Ezzel szemben egy mozgó robogós kész veszélyforrás. Szóval a robogós legjobb szándéka mellett se biztos hogy meg lehet előzni egy olyanolyan széles úton, mint ahol ő jobbról meg tudta előzni az álló kocsi sort.
Másik oldal persze az, hogy ha sejti hogy fel fogja csak tartani őket, akkor jobb nem előznie, de erről már regéltem pár napja. -
Solad
addikt
Neki lehetőséget ad a kresz hogy az álló kocsisor mellett előresoroljon HA ezt biztonságosan megteheti, neked viszont nem ad lehetőséget arra hogy megelőzd ha nem tudod ezt megtenni biztonságos oldaltávolság mellett. Kellemetlen, de ilyen.
Persze azt megteheted, hogy úgy helyezkedsz a lámpánál, hogy ne férjenek el melletted, de az szerintem még nagyobb surmóság mint amit ő tesz, mert szándékosan akadályozod.No girlfriend on valentine's day.. More money for bike parts
-
Cathfaern
nagyúr
Szürke terület mind a kettő. Ugye ha te azért nem engeded el, mert úgy itéled meg, hogy túlzottan középre kéne húzódnod és az nem lenne biztonságos, akkor nem vagy köteles elengedni. Hasonlóan, ha ő úgy ítéli meg, hogy nem biztonságos az út szélén haladnia (pl. tele van kátyúval és veszélyes a robogóra), akkor bentebb húzódhat, függetlenül attól hogy úgy nem férsz el mellette.
Elméletileg ha nincs igaza valamelyikőtöknek, akkor rendőr kiszedheti a sorból és forgalom akadályozásáért figyelmeztetheti / megbüntetheti, de gyakorlatban ennek túl sok realitása nincs... -
törölt tag
tegnap mogyorodin, jon szembe a bringas, elozi az autos, kozben ezt az autost is elozi megegy autos, tehat harman jonnek egymas mellett szemben, erre engem is elkezd elozni egy kisteher...
-
Solad
addikt
válasz philoxenia #38960 üzenetére
Sajnálatos módon szabályos szerintem, sajnos a tuloksággal nem lehet mit kezdeni.
No girlfriend on valentine's day.. More money for bike parts
-
titán
Igen, szabalyos.
-
Mint ma bakkerd dettó a pesti dugóban. Mert csinált miután elment. Nem értettem miért volt ez jó nékik
2db APC BE-700GR szünetmentes tápegység eladó.
-
philoxenia
MODERÁTOR
Az megvan, hogy lámpánál megelőz a libakergető sz-jával a robogós, aztán megy előtted negyvennel, mer annyival tud, olyankor bezzeg nem fér el a sávban az autó mellett... Ez szabályos?
-
mezis
félisten
válasz Elemental #38955 üzenetére
Követési távolság: Ha nem nagy a forgalom, akkor én vagy sokkal nagyobb távolságot tartok a szükségesnél mert így könnyen befér az aki előzni akar minket vagy nem követem, mert gyorsabban haladok nála, de akkor megelőzöm, illetve készülődöm az előzésre. (Nem értem meg azokat, akik hosszan jönnek a ...gemben miközben megelőzhetnének. Mivel van közelebb a rengeteg km.re lévő úti céljához ? 20 m-el, pár másodperccel ? )
mezis
-
Bocsi, hogy belevau, de ha én tartom a nekem megnyugtató követésit akkor 10-ből 9x valaki oda bemegy mert befér. Nem barátom, az nem rés, az a követési távom, mert nekem tenyérnyi felületem van az aszfalttal neked meg nem. És akkor ott játszok, hogy nem barátom nem rés. Ha meg valaminek a seggébe vagyok, húzódjon le.
-
-
Elemental
addikt
Nekem is kellemes volt, amikor az idióta jugó majom elbaszta a kijáratot a pályán, és satufékezett előttem. Külső sávban voltunk, szerencse, hogy nem jött mögöttem senki, mert padlófékkel is át kellet mennem a belsőbe.
Nem értem, hogy miért van ennyi idióta kiszámíthatatlan a külföldiek között. Ránézek a rendszámra, látom srb, akkor már bármi lehet.[ Szerkesztve ]
-
8th
addikt
Nem. Van ismerősöm (férfi) akinek simán beadták, hogy az egész kormányművet ki kell cserélni az autóján azért húz félre azért kanyarodik szarul. A tesója kipróbálta a kocsit a közeli kúton felfújta a két első gumit és lám, a kormánymű megjavult.
"Látod, Európa? Hát ide vezetett a jóság. Mindent megengedő liberális kórság!"
-
A barom idióta azt hitte két autó között el akarok menni és húz a záró felé... pedig nem. Csak szóltam a nőnek, hogy defektet kapott. Már a felnin ment 60-al.
-
Sotho
őstag
Surmó autómentő szándékosan rámhúzta a szarját a négyesen 110-es tempónál, kellemes volt satuféket tolni, gyerekeim meg hátul... mert nem húzódtam le elég gyorsan ügye...miért nem lehet az ilyeneket szimplán az út szélén fejbelőni?
-
8th
addikt
-
TaaT
nagyúr
Szerencséjük volt Motorbike aquaplaning
Give them hell Ukraine!
-
gs20
tag
Valóban, bár sajnos nem találtad fel újra a spanyolviaszt, a lakásbiztosításoknak már jó ideje része az általános felelősségbiztosítás, ami pl gyalogos/kerékpáros balesetnél fizet a delikvens helyett.
Baj akkor van, ha nincs lakásbiztosítása sem az illetőnek, vagy a lehető legfapadosabb van, amiben nincs ilyen opció. (idén kötöttem lakásbiztosítást, a felkínált 4 csomag közül mindben volt ált. felelősségbiztosítás)
Azt nem tudom, apróbetűben lehet-e olyan, hogy pl ha részeg a bigiklis, akkor fizet-e a biztosító...
Egyébként 3 éve jött nekünk biciklis, sajnos nem volt lakásbiztosítása, de az öreg néni gyerekeivel leültünk egyezkedni, a felmért 400 eFt kárból talán 230-at tudtunk kialkudni belőlük, számla nélkül meg megvolt 150ből a javítás. (szélvédőcsere, JE sárvédőcsere, lámpacsere, sárvédő és lökhárító fényezés)E=MZ²
-
Picit gyorsan ment. [link]
-
mephi666
nagyúr
ja, ami pl nincs rajta: 52es úton fülöpszállás környékén, régi 5ösön kisteleknél, meg a 44esen ahogy mentünk múlt héten, öcsödön kívül máshol is láttunk ilyen kamerát
"Kis lépés az emberiségnek... hosszú lépést a férfiaknak..." ++++++++++++++ BattleTag: mephiHUN#2258 ++++++++ A kígyó veszélyes állat mert harap, de a takarítónő még veszélyesebb, mert ő Maris
-
törölt tag
válasz AMD Power #38925 üzenetére
mivel pesten úttesten közlekedem én pl. ezért kötöttem felelősségbiztosítást, évi 3 ezer és 3 millióig terjedő kárt térít. persze azért úgy közlekedem, hogy ne vigyek le fűthető tükröt, de baleset előfordulhat.
múltkor kereszt előtt bementem sáv közepére, mögöttem még messzebb az autós, már beljebbhúzódás előtt bőven kiraktam a kis kacsóm, erre bejön mellém balról... a szembeforgalom meg lefagyott. közben jobbról mellém is beálltak. tehát a szembesávba áll egy autós, én sáv közepén és mellettem jobbra is egy autós.
valaki mondja el a bal oldali delikvens ő mit érzett és mit akart? mert egyenesen ment tovább.
-
Byk01
őstag
Valószínűleg a nagyi sem versenyautó volt a babakocsival, és ha ők is a Tesco felől jöttek, akkor elég rég az úton kellett lenniük, hiszen ez esetben félúton túl voltak már a zebrán.
Ha a másik irányból jöttek, akkor a te feltételezésed tűnik jogosnak.Egyébként lehet, hogy egy STOP tábla sem lenne túlzás abban a kereszteződésben, mert a Tesco táblától semmit nem lehet látni a jobbról érkező forgalomból.
[ Szerkesztve ]
"Az obi, amivel lelátsz a víz alá halakat fotózni a halszem (halszemlélő objektív rövidítése)." - .mf "A jövő mi vagyunk: a fiatalok és az emberek." - Drotár Adrienn
-
8th
addikt
válasz AMD Power #38923 üzenetére
Jó eséllyel beleőrülnék. Látni ahogy az anyám és a gyerekem ott hal meg a szemem előtt és semmit sem tehetek értük. Kemény.
Viszont egy kamion nem versenyautó. Valószínűleg már régen elkezdte a kanyarodást amikor a gyalogosok leléptek a járdáról. Hogy nem vették észre?
-
válasz amargo #38924 üzenetére
Vannak olyanok akik évente 1x mennek bicajozni kb, vagy ha a család több tagú az igen drága bicajozás lehet. Nem védem csak ez lenne. Aki tisztában van a szabályokkal annak már a felszerelés is néha olyan mint egy nató katonának. Régen volt a pista bácsi meg a gyök2-vel haladó bicaja, mára ez megváltozott.
Mindig mondom soha nem lesz igazság! Sem ebben sem a motoros-autós témában. Jajj ha már ez a téma mutatok egy 3-as együttállást. Pár perc és kész2db APC BE-700GR szünetmentes tápegység eladó.
-
-
Cathfaern
nagyúr
válasz Kolondrum #38921 üzenetére
"Félni én a családoktól félek ahol rossz nézni, hogy az 5 éves gyerek kacsázik apuka meg anyuka között."
Ezt már akartam említeni én is. Régen ez nem volt jellemző (vagy én nem emlékszek?), gyerekbiciklit max a járdán látott az ember. Kedvencem amikor apuka / anyuka megy elől, és utána a gyerek (rosszabb esetben gyerekek), és mögöttük senki. Aztán jön a kereszteződés anyuka / apuka kicsit beletapos, hogy pont átérjen a közeledő jármú előtt... gyerek persze nem akar lemaradni, szóval jobb esetben ő is beleteker, rosszabb esetben már így is csúcson hajt (főleg a gyerekbiciklik áttételét figyelembe véve), szóval lassú kis tempóban megy a szülője után... aztán persze ha elütöm, mert nem tudok megállni, akkor én vagyok a hibás Láttam ilyet már úgy is, hogy mögöttük mentem (én már meg is álltam, nem mertem átmenni az autós előtt... ), de ma keresztben jött egy ilyen, erősen fékeznem kellett, hogy a gyereket kikerüljem, pedig nem volt elsőbbségük (bicikliútról lekanyarodva kereszteztek főutat). Anyuka persze az ég világon semmit se vett észre az egészből, gyereken meg látszódott hogy be van sz*rva.
Megjegyzem környéken pár éve halt is meg emiatt egy 6-7 éves kisgyerek Autóst felmentették, mert tényleg vétlen volt, nem is volt ott elsőbbsége a bicikliseknek, meg esélye se lett volna megállni. Persze ez nyilván nem változtatott azon, hogy utána egy jó darabig "nem volt kedve" vezetni -
Az sztem is abszurd, hogy minden embernek legyen biztosítása. Az, hogy a forgalomba résztvevőknek legyen oké, bár megbukott ott, hogy a zebrán már-már részt vesz a forgalomba, vagy ha átmegy az úton. Igen kényes téma. A biciklit is megölné a biztosítás és a KRESZ vizsga ötlete.
Minden esetre gyalogossal és bicajossal nem szeretnék találkozni, mert sok példa van rá, hogy hosszú szövevényes a behajtás, ha egyáltalán be lehet hajtani.
Én több biciklist ismerek aki nem teszi le télen sem, max ha masszív hó van mert csúszik. Ők olyan bicajjal járnak amiknek az árából egy jobb használt kisautó kijön és még a melóba a zuhanyzó előtt is lakatolva van. De azt mondom nem tőlük kell félni. Félni én a családoktól félek ahol rossz nézni, hogy az 5 éves gyerek kacsázik apuka meg anyuka között.
A részeg meg na... Nekem amikor balesetem volt igen hamar lezavarta a biztosító a dolgot, csak hát addig a másik fél autó nélkül volt, de legalább 1-2 héten belül megoldódott.[ Szerkesztve ]
-
Calogero
addikt
-
válasz tibcsiworld #38914 üzenetére
Hát kb igen. Elég szar helyzet, mert a kis pénzű ember nem úgy van, hogy na akkor még ezt lezavarom megcsináltatom a vasat, valakinek meg kell várni még hozzájut a pénzhez, mert nem tud előrántani ennyit hirtelen.
-
mephi666
nagyúr
válasz AMD Power #38913 üzenetére
nem akarom elkiabálni, de ez már a 7. tél lesz, amikor bringával járok melózni és eddig szerencsére 0 baleset / 0 fikálás tavaly már volt sokszor, hogy kocsival jöttem (főleg nagy hidegben és hóesésben), de amikor egyszer lehullott valami olyan ónos takony, ami miatt kiállni is alig bírtam a parkolóból, inkább akkor is átültem bicajra és a város túlfeléről előbb beértem, mint mások feleannyiról, kocsival ...oké, ez kecskemét, nem pedig pest (és meg is van a megszokott útvonalam, kisebb mellékutcákon keresztül, ahol alig találkozok másik járművel 5km alatt)
múlt héten szarvast jártuk meg oda-vissza a 44esen, esőben... többnyire szeretek esőben vezetni, mert ilyenkor valahogy visszavesznek az emberek... nem állnak neki a kamionok sem előzgetni beláthatatlan szakaszokon 90nél, hanem tartják végig a követési távolságot... nagyjából így állt fel a sor: kamion, követési távolságnyira mi, mögöttünk követési távolságra még egy kamion, aztán mögöttük még vagy 10-20 jármű, vegyesen... 1-1 bmw meg audi jött csak, akik nagyon siettek, de ők sem beláthatatlan kanyar előtt előzgettek, hanem pl egyenes szakaszon, át a forgalomtól elzárt területen meg balra kanyarodón, stílusosan nem sokat változott a sorrend kb 50-60km-en keresztül
-
-
Solad
addikt
válasz Kolondrum #38909 üzenetére
Bocsánat félreértettelek. Azt hittem, hogy autóval ütöttél el részeg motorost.
Ebben a formában ciki, sajnos ez ilyen.
Annak idején amikor elütöttek (én robogóval, a srác kocsival) egyértelműen a másik fél volt a hibás, nekem fizettek is rendesen.
Nemsokára felhívott a vétkes anyja, hogy elkérje melyik biztosítónál vagyok. Mondom miért? Válasz: hát miért, az ő kárukat az én biztosítóm fizetni, nem?No girlfriend on valentine's day.. More money for bike parts
-
Tudjátok mi van ha egy részeget elüttök motorral és elismeri h hibás volt? Semmi! Polgári peres eljárással be lehet hajtani a kárt! Dettó mintha bicajos lenne! Felháborító, hogy ez ma így megy! Szaladj a pénzed után.
-
8th
addikt
Hogy lehet egyáltalán az Üllőin biciklizni? Felül rá és tekeri. Nincs életösztön bennük? Nem sok.
Ez az Üllőin való biciklizés kb. olyan mint Bruce Willis elhíresült jelenete a Die Hard első részében amikor kiáll Harlemben egy hatalmas I hate niggers feliratú táblával. Nem tilos de nagyon nem ajánlott."Látod, Európa? Hát ide vezetett a jóság. Mindent megengedő liberális kórság!"
-
Cathfaern
nagyúr
"Azt értené meg a sok gyökér bringás hogy nem előzzük be a lámpánál álló kocsisort"
KRESZ szerint minden joguk meg van erre, álló (!) kocsisort kerékpárral és motorkerékpárral is meg lehet előzni jobbról. Nyilván az külön kérdés, hogy kerékpáros és helyzetfüggő, hogy van-e ennek értelme. Pl. amerre én járok, ott van egy hosszú négysávos út, aminek a közepén van egy lámpa. Mivel ez a főút, tipikusan 2-3 autó áll csak ott mire odaérek. Itt nem előzöm meg őket, mert úgyis hamar visszaelőznek, és én meg nem leszek előrébb azzal a ~6m-el. Másik helyen viszont kétsávos út, ahol az út egyik oldalain rendszeresen parkolnak (váltakozva, hogy melyiken). Itt gyorsabb vagyok az autósoknál, mivel ők kénytelenek megvárni a szembejövőket ha az ő oldalukon parkolnak, én viszont bőven elférek. Szóval itt elémegyek a sornak ha úgy adódik, mert alapvetően én vagyok kénytelen az autósok miatt lassítani az úton.
Plusz ugye ha valaki el tud indulni normálisan biciklivel (értsd: egyrészt normális áttételben van, másrészt nem betolja a biciklit, mint bobpályán a bobot), akkor gyorsabban indul az autónál. Azt mondjuk én se értem amikor olyan biciklis megy be a sor elé, akinek fél óra elindulni és utána se éri el az átlagsebessége egy tempósabban közlekedő gyalogosét A legrosszabb ha ilyen kerül elém úgy hogy nem tudok elé menni. Ő feltartja az autósokat, feltart engem is, és mivel meg se tudom előzni ezért még én is pluszban feltartom az autósokat -
mephi666
nagyúr
múlt csütörtökön állunk itt, előttünk ketten, mert a zebrán túl félig lezárva a sávunk felújítás miatt, be is állt a sor, ahogy jöttek szemből, jobbról-balról is várakoztak autók, van aki szemből érkezett és neki balra kívánt befordulni a mellékutcába... sakkozni kellett rendesen, hogy mindenki haladhasson a dolgára... innen nézve jobbról is 2 autó várakozott a sorára, amikor a szemből érkező befordult, érkezett a jobb oldali járdán az iskola mellett egy bringás, 2 várakozó autós közt gurult is át körültekintés nélkül... a balra kanyarodó autó kis híján elvitte persze a bicajosnak állt feljebb, mert neki joga és kötelessége megkeresni a legkisebb rést, ahol csak átférhet és mindenféle körültekintés nélkül át is kell haladnia rajta
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Okos Otthon / Smart Home
- Asszociációs játék. :)
- TCL LCD és LED TV-k
- Google Chrome
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Milyen okostelefont vegyek?
- Milyen autót vegyek?
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Torrent meghívó kunyeráló
- További aktív témák...
- Dell Latitude 5480 laptop (14FHD/I5-G7/8GB/256SSD/MagyarVilágítós/AkkuX)
- PS5 Lemezes 825GB - használt -
- Xbox 360 játékok,akár 1000ft-tól(részletek a leírásban)
- Playstation 3 játékok,akár 1000ft-tól(részletek a leírásban)
- GAMER félgép - GIGABYTE B760M H DDR4 + Intel I5 13400F + Corsair VENGEANCE LPX 2x16GB DDR4 3200MHz
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest