Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Öregszem
- Windows 11 - HP Pavilion – 15 cc516nh (2LE41EA) laptopon Intel I3-7100U TPM2.0
- Még mindig itt tartunk jelenleg...
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Gurulunk, WAZE?!
- Szólánc.
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
TaaT
nagyúr
Itt most nem is a hír a lényeg, bár tény örülök hogy a vétlenek túlélték. [link]
De lapat 2db kommentje epic. Muszáj volt írnom rá valamit
Give them hell Ukraine!
-
Möhe
addikt
válasz tibcsiworld #36397 üzenetére
idézem magmat: "ha rossz passzban lennék..."
az első moonwalk mozdulatnál telibedudálnám
-
mephi666
nagyúr
"Kis lépés az emberiségnek... hosszú lépést a férfiaknak..." ++++++++++++++ BattleTag: mephiHUN#2258 ++++++++ A kígyó veszélyes állat mert harap, de a takarítónő még veszélyesebb, mert ő Maris
-
biker
nagyúr
válasz AMD Power #36391 üzenetére
Fene tudja, nem mind
Van egy beszállítóból baráttá avanzsált szentpétervári barátom. A világ legjobb arca
Lexussal jár, törte is már rommá persze, amikor csak erre jár, meglátogat
A legnagyobb bánata, hogy mikor járja európát (évi 200 napot autóval járja az eu partnereket) akkor körbe kell kerülje ukrajnát, mert nem léphet be, mivel tűzszerész kiképzést kapott az orosz seregbenElektromos autó töltő berendezések | Mesterséges növényvilágítás | Mai ajánlatunk: www.gerisoft.hu | www.e-autotoltokabel.hu | www.agrar-vilagitas.hu |
-
Gépötty
senior tag
Tényleg ne haragudjatok, de ez megint megugrotta az ingerküszöböm. Főleg a négyes.
Azt hitted felnőttél, közben csak a játékaid lettek drágábbak
-
AMD Power
titán
Ezek a ruszkik...Jézusom. Az AK-s pali.
[ Szerkesztve ]
-
razzorr
őstag
válasz Avicularia #36386 üzenetére
Durva eset és sajnállak,hogy egy gyökér miatt ennyit kellett szívnod.
Nekem is volt 1-2 durva esetem, az autós üldözésen keresztül a tettlegességig,de a bíróság kimaradt (az volt más miatt)
Napi szinten vernék agyon sok ilyen nyomorultat,de pont ezek miatt a következmények miatt kihagyom. Az ilyeneknek úgyis az autójuk fáj a legjobban, így marad a motorháztetőre lépés, tükör lerúgás, karcolás, defekt. Sajna a gyökerek ellen nem lehet szavakkal fellépni. -
törölt tag
Törvényes mentség a helyszíni bírság megfizetése alól?
Bár a szabálysértési törvényt néhány éve átszabták a parlamentben, a vallomástétel megtagadására vonatkozó ősi szabály változatlan maradt: saját magára és közeli hozzátartozójára senki nem köteles terhelő vallomást tenni. Ez egy roppant fontos elv a szabálysértési eljárásban, az alábbiakban körbe is járjuk, hogy miért.
Aki gépjárművel közlekedik, tapasztalatból tudja, hogy a KRESZ szabályainak betartása a gyakorlatban nem mindig lehetséges, legalábbis nem maradéktalanul. A közlekedési "kihágás" vagy szabályszegés miatt azután büntető-, szabálysértési- és közigazgatási eljárás indulhat. Az első kettő abban tér el leginkább a közigazgatási eljárástól, hogy nagyon is számít, ki vezette a járművet, ki volt a szabálytalankodó. Ellentétben a közigazgatási típusú eljárással, a szabálysértési eljárásban például csak azt lehet felelősségre vonni, aki bevallja, vagy aki bizonyíthatóan elkövette a szabálytalanságot. A településeken gyakran a helyi közterület felügyelet jár el első fokú hatóságként, ők szokták elhelyezni a szélvédőn a szabálysértési értesítőt és a csekket. Érdekes, de a mai napig kevesen tudják, hogy a távollétükben kiszabott helyszíni bírság megfizetése alól törvényes mentségre lehet hivatkozni. De csak akkor, ha valaki nem fizeti be a bírságot. Ellenkező esetben ugyanis véget is ér az eljárás és nincs helye további magyarázkodásnak, jogorvoslatnak.
Sokan megijednek a tájékoztató szöveget olvasván, senki sem szeretne rendőrségi feljelentéssel szembesülni. Holott ez semmi mást nem jelent, mint azt, hogy a bírság befizetésének elmulasztása esetén átkerül az ügy a rendőrségre, ott pedig azzal kezdik, hogy megtudakolják az üzembentartót, ugyan árulja már el, ki is vezette a gépkocsit adott napon és helyen. Az üzembentartó a gépkocsit vezető személyének vonatkozásában törvényesen megtagadhatja a nyilatkozattételt. Ezen jogunk egyenesen az Alaptörvényből fakad. A megtagadás persze nem egyenlő a válasz hiányával! Minden más adat vonatkozásában együtt kell működni, de a perdöntő kérdést illetően nem vagyunk kötelesek választ adni. Ha a hatóság nem tudja más módon bizonyítani az elkövető személyét, akkor meg kell szüntetnie az eljárást, abban az esetben is, ha nyilvánvaló a szabálysértés ténye.
Sokan úgy vélik, hogy ez a mentesülési lehetőség már nem is kiskapu, hanem egyenesen a törvényileg támogatott felelőtlenség intézménye, mindenesetre érdemes számolni ezzel a szabállyal, ugyanis a bírságot sok esetben igen vastagon mérik, időnként talán aránytalanul szigorúak a bírságtételek. Végezetül meg kell említenünk még, hogy az írásos nyilatkozat tartalma nem lehet valótlan, mert ha ez bebizonyosodik, akkor bizony emiatt külön felelősségre vonásnak lehet helye.
dr. Vágány Tamás D.A.S.
-
Avicularia
veterán
válasz DigitXT #36385 üzenetére
Nem tudtam ezt bizonyítani. Szerencse a szerencsétlenségben, hogy én is megsérültem a kezemen a verekedésben (rávágott a kezemre a majom egy vascsővel) és azt hitte mikor feljelent akkor csak áldozat lesz, de így ő is vádlott lett. A végén megúszta egy megrovással. Érdekes ügy volt az ügyvédem szerint is. Amikor a bíró felolvasta az ítéletet, az ügyésznő csak rázta a fejét mert nem hitte el, hogy ez az ítélet. Az én ítéletembe belenyugodott a másik félnek súlyosbításért fellebbezett.
[ Szerkesztve ]
-
DigitXT
nagyúr
válasz Avicularia #36381 üzenetére
Uh, ez azért durva... Így egy kicsit másképp hanzik az el akart ütni!
Naponta rámondhatjuk a forgalomban a bambákra is, de ez más.Nem tudom, hogy ilyen esetben nem ugyanígy jártam volna el, mert
azért az, hogy konkrétan tényleg elütni akar, az önvédelemért* kiált!
(Más kérdés, hogy az egész nem következik be, ha nincs a vita.)*: ezt amúgy nem vette figyelembe a bíróság, hogy az életedre tört?
[ Szerkesztve ]
-
Moleman
addikt
válasz Avicularia #36381 üzenetére
Meg tudom érteni a reakciód.
Engem 6 éve akartak késsel kirabolni, egy tömeg közepén, természetesen mindenki másfelé nézett hirtelen. Semmi nem volt nálam, amivel megvédhettem volna magam (fizikai erőm most sincs sok, akkor még annyi se volt), így rá se néztem a gyökérre, csak vártam, hogy mikor érzem az oldalamban a pengét. Végül nem történt semmi, de azóta is bánom, hogy nem tudtam semmit tenni ellene. Ha újra fenyegetve érezném magam, ennek, és sok más esetnek a haragját is ráborítanám az illetőre. Lehetséges, hogy én nem állnék meg az orrtörésnél. -
raczger
őstag
Egyik ismerős azt hiszem kb 10.-re ment át, de ennyire durvát nem
(#36379) Avicularia: Persze, sajnos ez az oldala is benne van, de azt hiszem az is más, ha egyből elkezdesz verekedni, minthogy a megjelenéseddel, szóban félemlíted csak a másik embert. Vagy csak levered a tükreit, kiszúrod a gumiját, esetleg beversz még pár ablakot.
Szerk: ja, hogy el akart ütni még utána, ő meg gondolom semmilyen büntetést nem kapott az esetért, vicc
[ Szerkesztve ]
www.movat.hu - http://bit.ly/2mIziA4
-
AMD Power
titán
-
DigitXT
nagyúr
válasz Avicularia #36379 üzenetére
És megérte? Ő el "akart" ütni, Te meg elverted: még ha elüt, és utána...
Naponta előfordul, hogy nem vesznek észre. Nem verhetek el MINDENKIT!
Pedig nagyobb járművel megyek, mint a bringa (motor). Ki vagyok világítva,
nem megyek át a piroson stb., de vannak, akik ezt leszarják, vagy tényleg
nem látnak és jönnek (mellékutcából, sávot váltva, esetleg piroson át ugye,
akárhogy). De akkor nem tudom, hogy minek van jogsijuk: alkalmatlanok... -
Avicularia
veterán
válasz raczger #36374 üzenetére
Aztán a haverod megtanulná, mint én is a saját káromon, hogy nem ugrálunk, mert lehet szépen a bíróságra menni és szopni évekig.
Ma már 3x is meggondolnám, hogy elverjek e megint valakit aki el akart ütni.
5 évig tartott mire kimondták elsőfokon az ítéletet súlyos testi sértés miatt, 500K amit másodfokon 350-re csökkentettek. Valamint az ügyvédek, meg különböző eljárási , szakértői díjak. Közben kiköltöztem Svédországba, 3 évig járhattam repülővel haza a tárgyalásokra 2-3 havonta. Elég szép összegbe került ez a kis móka nekem utólag belegondolva, de legalább jól elvertem és eltörtem az orrát annak a rohadéknak, aki el akart ütni.[ Szerkesztve ]
-
raczger
őstag
Rossz olvasni ilyen történeteket. Mondjuk én többnyire erdőben, terepen bringázok, de ilyenkor csak aszfalton tudok, hamar fel is húzom magam néhány emberen.
Kérdés nélkül, örökre, fellebbezés nélkül elvenném a jogosítványukat, azt gondolják, hogy alanyi jogon jár mindenkinek, aki elmegy a tanfolyamra. Veszélyes üzem a közlekedés és vannak, akik nem látják be, ha épp vezetésre alkalmatlanok/alkalmatlan állapotban vannak.
Régóta akarok dashcamet az autóba, bringára meg valami actioncamet, lassan tényleg ideje lesz beszerezni, aztán feljelentgetem ezeket, videót mellékelem, büntessék szarrá az összes ilyen embert.www.movat.hu - http://bit.ly/2mIziA4
-
titán
Sajnos ezekkel az a gond, hogy "veletlen" elut (nem hiszem hogy sokszor nem a veletlenen mulik), akkor is csak aszondja, hogy jaj, nem lattam, vagy bocsi. Esetleg felhiv mialatt korhazban vagy de az mar luxus kategoria. Egyik rokonom testvere kerekparozott es kozben hatulrol belement egy suzukis no. Fellokte a sracot es ugy beverte a fejet, hogy 2 evig! volt budakeszin az oori-ban, mire ujra tanult beszelni, enni, jarni, egesz eletere rokkant lett (20 eves volt kb a balesetkor) es nem tud dolgozni semmit. Annyi, hogy ellatja magat es eljar neha tornazni, de egy roncs lett. A suzukis no csak annyit mondott, hogy nem latta.....
-
mephi666
nagyúr
veszélyes most bicajozni: egész héten inkább kocsival jártam munkába, mert ilyen szélben francnak sincs kedve 20perceket tekerni és volt olyan bringás, akit normálisan csak úgy tudtam kikerülni, hogy teljesen átmentem a szemközti sávba... szó szerint az út széle és a felezővonal közt tévelygett... vagy csak az volt a baj, hogy nem ivott eleget és az nem kompenzálta a szél miatti kilengést
"Kis lépés az emberiségnek... hosszú lépést a férfiaknak..." ++++++++++++++ BattleTag: mephiHUN#2258 ++++++++ A kígyó veszélyes állat mert harap, de a takarítónő még veszélyesebb, mert ő Maris
-
raczger
őstag
Ma bringáztam egyet, emberünk úgy gondolta, hogy ő akkor sem kerül ki rendesen, 10 centire elhúzott a kormányom szélétől ~100-as tempóban. Autót, rendszámot megjegyeztem ( NAP-113 ), hazafelé észrevettem, gondoltam megállok és kérdőre vonom. Nem igazán izgatta a dolog, mondtam, ez így nem túl biztonságos (és nem is szabályos). Nem igazán értette a problémám, vagy inkább leszarta, a végén "csak ennyi?" és felhúzta az ablakot.
Pont utána futottam össze egy haverommal, akivel ha ott találkozok, gyorsan meggyőzte volna emberünket és bocsánatot kért volna.Ijesztő belegondolni, hogy ennyire egyszerű, primitív emberek közlekedhetnek.
www.movat.hu - http://bit.ly/2mIziA4
-
mephi666
nagyúr
kár volt, elintézhetted volna, hogy ne szaporodjon
hazafele itt jövök a jobb oldali sávban, szemből egy csuklós busz leállt a megállójába, de annak ilyenkor ki szokott lógni annyira a segge, hogy 2 kocsi nem fér el normálisan mellette... alapból nem szoktam itt gyorsan menni, mert 2oldalt végig kocsik szinte mindig, néha kamikázegyalogosok ugrálnak mögüle... most meg haladok már a busz mellett, mögöttem senki, látom szemből golf, de annyira, hogy mire elmegyek a busz mellett, kényelmesen ki tudja ő is kerülni... erre kb onnan, mint a fehér skoda, megindult egy kocsi elég lendületesen a busz mögül, holttérből... dobtam el azonnal a gázt és már a féken volt a lábam, hogy ha nem veszi észre magát, csökkentsem a kárt, de csak kapcsolt az utolsó pillanatban... a golfos viszont hallhatóan beleállt a fékbe és nem sokon múlott, hogy nem szállt bele... az ilyen is csak sminkelésre használja a tükröt
[ Szerkesztve ]
-
Elemental
addikt
Nekem is volt vontatós esetem. Tekertünk 3-4en bicajjal, mentünk a bicikliúton, egyszer csak azt látjuk hogy a haverom majdnem elzúg a semmiben. Befékeztünk, akkor látjuk, hogy a két autó között vontatókötél, természetesen semmi rongyot nem tettek rá, csak a szűz kötél. De a birka, akit vontattak, úgy állt meg, hogy a bicikliút előtt, vagyis a két kocsi között elfért a biciklis. Aztán lehülyézték a haveromat. Aztán mi meg lecsitítottuk a haveromat, aki kick box vb lévén rövidre tudta volna zárni a vitát.
-
gs20
tag
-
Gépötty
senior tag
Az előző kocsim tulaja mesélte, hogy azért van kicsit meggyűrődve a köténylemeze az autónak, mert tesók kihúztak elé egy szakadt Ford Transitot egy másik IMJ-vel (Iszonyatos MunkásJárat). 90 körül ment, nem nagyon tudott már mit kezdeni az információval mikor észrevette a kötelet a kettő között, úgyhogy nem vette el, inkább becélozta a menekülési útvonalat, tépte a kötelet. Meg sem állt hazáig, nem akart szembekerülni a brazil gépsorral. És persze örült, hogy nem sodronnyal volt összekötve a kettő.
-
Gépötty
senior tag
válasz tibcsiworld #36363 üzenetére
Huhúúú, ez nagyon korrekt kis válogatás lett!
-
Gépötty
senior tag
-
tibcsiworld
aktív tag
Megoszthatja a közönsége, de hogy megkülönböztető fénnyel, de sziréna nélkül pirosba bemegy 50-80-al?
-
thEndeR
aktív tag
...és még neki áll feljebb.
-
titán
Tapasztaltam tegnap is a kanyargos szakaszokon, a kulso ivek jobbara tele voltak lokharito es szelvedodarabokkal, holott elore jelezve van, hogy veszelyes utkanyarulat kovetkezik es sebessegkorlatozas van ervenyben es persze mindezek felett lathato is, hogy eles kanyar kovetkezik. De mikor jonnek a janik mindez nem szamit.....
(#36354) AMD Power Jajjj.... Szerintem a gyereknek az utodnemzes fogalma orokbefogadassa keresztelodott.
[ Szerkesztve ]
-
Gépötty
senior tag
-
Gépötty
senior tag
Szlalomozás sávok közt, oktatóvideó.
-
razzorr
őstag
Ohh hányszor figyelem a sok muskétást, kikanyarodni nem tud, bekanyarodni nem tud, fékezni az utolsó pillanatban tud, tempót felvenni nem tud, indexelni pláne nem tud, piros lámpánál alszik,de ha egyszer elindul a magyar paraszt,akkor 50 méter múlva már visít a verda 70-es tempóban szigorúan 2-esben, utána meg csodálkozik ha jön a csekk meg sokat zabál az ezer köbcenti.
Nemtudom hogy sírjak vagy nevessek...
-
AMD Power
titán
-
razzorr
őstag
válasz mephi666 #36349 üzenetére
Én Debrecennel vagyok így, sokkal bunkóbbak és szabálytalanabbak az autósok mint Pesten,a hol legalább felveszik a tempót és egy kis utcából nem 3-4 perc alatt kanyarodsz ki, mert senki nem enged ki.
Ma pl. fekete bömbi szlalomozik a két sávban,természetesen index nélkül, de vagy 10x váltott sávot, centikre a többiektől, előrébb sokkal mondjuk nem lett, mert a külsőben haladva még láttam magam előtt pár kocsival és amikor kiszélesedett az út és kanyarodó sávhoz ért, akkor kitette az indexet a kanyarban. De minek
Az ilyen suttyó miért indexel ott,ahol már egyébként mindegy, de előtte meg veszélyeztet másokat.
Félelmetes, hogy minden nap van 1-2 ilyen pilóta.Ja és mit tud igazán a magyar sofőr? Nyomni a gázt az egyenesben, semmi mást.
-
Gépötty
senior tag
Na, és ez a táblázás most hogy?
(Ebben a videóban találtam)Azt hitted felnőttél, közben csak a játékaid lettek drágábbak
-
mephi666
nagyúr
válasz Moleman #36347 üzenetére
nagynéném vezet már vagy 35-40 éve, legutóbb beszéltem vele akkor mondta, hogy lassan kecskeméten jobban utál vezetni, mint pesten... tény, hogy rengeteg szabálysértő-törtető autós van az utakon és csodaszámba megy, ha előzékenyek az emberrel, vagy épp megköszönik a segítőkészségét
pár hete itt a kiskörúton (ami majdnem végig 40es) figyeltük, hogy tapossák rengetegen izomból a gépnek... várakoztunk ott kb fél órát és csak azokra a rövid időszakokra normalizálták ezek magukat, amikor véletlenül rendőrök is feltűntek
ez is egy szép látvány lehetett ...be kellene vezetni, hogy ha valaki beküld olyan videót a rendőrségre, amin üvöltő szabálytalanságot videóz és beazonosítható a "tettes", akkor ez alapján küldjenek bírságot, a beküldő meg a befizetett bírságból kapjon 20% jutalmat kaphatnának a sorozatos szabálysértők egy szorzót is, így pl ha egy balszerencsésebb napon elkövet egy tucat szabálysértést, akkor 30x1->30x1.1-> ... ->30x2.0eFt-ról kapna csekkeket lehet mindenki figyelmesebben és körültekintőbben vezetne
-
Moleman
addikt
válasz mephi666 #36346 üzenetére
Nekem teljesen jók a tapasztalataim ilyen téren, pedig Pesten közlekedek, sokszor a taxisparadicsom gyorsforgalmin. Ha van hely, és kényelmesen el tudom engedni, segítek a sietőknek, meg szokták köszönni. Vissza viszont sokkal kevesebbszer kapom, aki indokolatlanul feltartja a forgalmat, annak legtöbbször fogalma sincs róla. Még azután se, hogy meglóbáltam a középső ujjam.
-
mephi666
nagyúr
ma olyat láttam, amilyet még soha: haladtam külsőben kb 45 körüli tempóval, belsőben jó követési távolságnyira ugyanennyivel ment egy kocsi.... érkezett mögötte egy másik autó, gondoltam nem lesz neki megfelelő az a sáv, de indexelt és kényelmesen ki tudott menni a külsőbe elém... elakadásjelzővel meg is köszönte, hogy helyet hagytam neki ...szokatlan jelenség, inkább az jellemző, hogy ráhúzzák az emberre a kocsit index nélkül meg úgy vágnak be a másik elé, hogy közben majdnem rátolják a padkára
-
titán
válasz tibcsiworld #36343 üzenetére
Ha van felfestes, akkor ott, ha nincs, akkor ahonnan belatod a keresztezo forgalmat.
-
mephi666
nagyúr
-
titán
válasz philoxenia #36336 üzenetére
Ha jelzolampa van, akkor elvileg (itt mar bukik is minden ), e ket felfestes kozul az egyiknek kint kell lenni:
h) megállás helyét jelző vonal: keresztirányú szaggatott vagy folytonos vonal, amely azt a helyet jelzi, ahol a járművel - ha a megállást az elsőbbség megadása, a vasúti jármű áthaladásának biztosítása, illetőleg fényjelző készülék vagy vasúti átjárót biztosító jelzőberendezés jelzése szükségessé teszi - meg kell állni; ha az elsőbbségadási kötelezettség „Elsőbbségadás kötelező” jelzőtábla jelzéséből következik, erre a vonal előtt levő háromszög alakú útburkolati jel (153. ábra) hívhatja fel a figyelmet;
i) kötelező megállás helyét jelző vonal (154. ábra); azt a helyet jelzi, ahol az „Állj! Elsőbbségadás kötelező” jelzőtábla jelzése folytán meg kell állni;
Na most ezzel csak akkor van megint gond, ha valami eltakarja a felfestest, vagy lekopik es a korabban linkelt keresztezodesbe er az ember, ahol a tabla elott van a "zebra". Amit elvileg ved a lampa es a felfestes, amig az mukodik/le nem kopik. Szerintem eleg rosszul van ez megoldva, szabalyozva.
mephi666
-
mephi666
nagyúr
ja, így oké... akkor csak nem b@szták el több város teljes kitáblázását az előző kereszteződéstől párszáz méterre van egy másik lámpás gyalogátkelőhely már kereszteződés nélkül és itt kint is a tábla
ja, tegnap este meg mögöttem majdnem egymásba csúsztak, majdnem el is felejtettem... jöttem itt át a külsőben, megszokott 2esben (ami egy 1.4es f astra-nál nem valami nagy sebesség), kifelé láttam, hogy nagydarab dakota asszony várakozik a zebránál és indulna, lassítottam/megálltam neki, mögöttem meg kb 2vel valaki szépen beleállt a fékbe...
[ Szerkesztve ]
-
titán
válasz mephi666 #36333 üzenetére
Na kikerestem a jogszabalyt: [link]
83/2004. (VI. 4.) GKM rendelet
a közúti jelzőtáblák megtervezésének, alkalmazásának és elhelyezésének követelményeiről
VI. Fejezet
Különleges szabályokat jelző táblák (E)
18.9. Kijelölt gyalogos-átkelőhely
a) A „Kijelölt gyalogos-átkelőhely” jelzőtáblát a gyalogos-átkelőhely útburkolati jelének menetirány szerinti kezdeténél, illetve előtte 2 méter távolságon belül kell elhelyezni.e) Mellőzhető a tábla alkalmazása az útkereszteződésnél levő olyan gyalogos-átkelőhelynél,
ea) amelynek forgalmát fényjelző készülék irányítja, kivéve az útkereszteződés nélküli, csak gyalogosok irányítására szolgáló fényjelző készüléket,Szoval ez a hatalyos es hivatalos, ezek szerint akit en kerdeztem sem tudta jol. Gondoltam utananezek, nem is volt hiaba. Szoval hivatalosan jol van az ugy amit linkeltel, mas kerdes, hogy szerintem logikatlan,
[ Szerkesztve ]
-
mephi666
nagyúr
egyik legnagyobb kereszteződés, itt is csak a jobbra kanyarodó lámpa nélküli sáv zebrájának van táblája
-
titán
válasz philoxenia #36331 üzenetére
Pontosan! Ha nincs felfestes, a tabla akkor is ervenyes, forditva ez nem igaz.
-
titán
Megkerdeztem egy illetekest. A gyalogos atkelohely tabla kotelezo a felfestes melle minden esetben. Fuggetlenul attol, hogy lampa iranyitja a forgalmat vagy sem. Szoval ahol nincs tabla, ott surgosen potolnia kellene az illetekes hatosagnak.
mephi666 ha pedig rossz a lámpa, akkor a táblák irányítanak?
Ez igy van! Eppen ezert kell a tabla is a felfestes melle!
[ Szerkesztve ]
-
mephi666
nagyúr
nem az van, hogy ahol nincs lámpa, ott kell lenni mindenképp táblának? mert normál esetben megy a lámpa, az irányítja a forgalmat, ha pedig rossz a lámpa, akkor a táblák irányítanak? csak hát a gyalogosra mi vonatkozik? általános kresz-szabályok az átkelésre olyan esetben, amikor se lámpa, se zebra?
-
titán
válasz philoxenia #36327 üzenetére
Megneztem most tobb nagy keresztezodest es egyiknel sincs "atkelohely" tabla. Itt a problema akkor van, mikor pl esik a ho, nem latszik a felfestes es nem megy a lampa este pl. Eppen ezert erositik meg az utburkolati jeleket tablaval is.
-
titán
válasz philoxenia #36324 üzenetére
Na az a masik, amit en sem ertek. Igaz nem tudom erre vonatkozolag mit ir elo a jogszabaly, de pl. nalunk a zebra elott vannak a lampak es van atkelohely tabla is az oszlopon. De pl gyorben most lekattintottam egy keresztezodesre es ott sincs kint a tabla: [link]
-
mephi666
nagyúr
egyébként innen balra van az az utca, amire múltkor már jött megjegyzés, hogy a stoptábla vonala olyan messzire van festve a kereszteződés, hogy minimum drónt kell előre küldeni
ui: én abban a tudatban voltam mindig, hogy zebrára tilos ráállni... (még akkor is, ha le van kopva szinte teljesen)
-
titán
válasz philoxenia #36322 üzenetére
Ugyes eszrevetel! Vannak ott problemak gazdagon. Ugye a fenyjelzo mukodik a gyalogosnak ahogy latni, viszont nincs tabla, innentol fogva ott nincs "zebra".
-
mephi666
nagyúr
válasz nemcso #36320 üzenetére
pár éve itt álltunk rá a külsőben félig a rendesen lekopott zebrára, mert nem láttuk... mögénk álltak, tolatni nem tudtunk, aztán hónapokig bennünk volt a para, hogy küldik-e a bírságot... sz@rnak ezek itt erre nagy ívben
[ Szerkesztve ]
-
nemcso
őstag
válasz mephi666 #36319 üzenetére
Fehérváron használják ilyenekre a térfigyelő kamerákat. A felvett közlekedési szabálysértések (záróvonal átlépése, kötelező haladási irány be nem tartása, behajtani tilos figyelmen kívül hagyása, stb.) után megy a képen rögzített rendszámra a bírság. Törvény adta joguk a térfigyelőket üzemeltető közterületeseknek bírságolni. (pl. két ismerőst is bírságoltak már így meg záróvonal átlépésért 30-30 ezer forintra)
Vegetáriánus - régi indián szó, jelentése "béna vadász"
-
mephi666
nagyúr
komolyan szerzek egy normális kamerát a kocsiba és elkezdek én is videókat készíteni... alig 10perc otthonról a munkahely és reggel 6:35 körül is már vannak gyöngyszemek... reggel itt jövök a külsőben, előttem swift sedan... az egy dolog, hogy már ezen az íven kitette egyszer az indexet balra, majd levette (nem értettem miért, talán azt akarta jelezni, hogy nem kíván letérni a főútról?) ...aztán elkezdett lassítani és lehúzódni jobbra, szépen a zebra mellé úgy hogy kb 15centire azért belógott a zebrára... lassítottam, astra nem nagy, mellettem senki, sávon belül kikerültem, de ahogy láttam, mögöttem páran küzdöttek vele kicsit meg akkor már mindkét sávban jöttek... következő lámpánál meg belsőben merci kisbusz, rendesen az előtte levő nyakán... gondoltam jobb, ha tartom tőle a távolságot: ezen felbuzdulva a zebrán kijött szépen elém a külsőbe
ui: nem értem, hogy ezek a térfigyelő kamerák pontosan mire is vannak? simán több pénzt összeszedhetnének, ha ilyen szabálysértésekre küldenék a bírságot, mint a traffipaxok
[ Szerkesztve ]
-
Gépötty
senior tag
Ez de durva.
Gyerekkorom óta nézegetem nemcsak a szalagkorlátokat, hanem mindenféle utcai tárgyakat, és nem értem, hogy lehet beléjük tervezni a súlyos baleseteket. A fura az, hogy amikor gyerekfejjel az ember rákérdez mondjuk arra, hogy miért nem a földről indítják ezeket, akkor a felnőttek úgy néznek az rá, mintha az űrből jött volna, és nem értik miért kérdez olyat a takony, ami nekik maguktól meg sem fordult volna a fejükben. Amivel még nincs is semmi baj, mert nem ez a dolguk, de akik megtervezik, engedélyezik a nagy büdös bürokráciában, csak észrevehetnék, hogy ez így szarAzt hitted felnőttél, közben csak a játékaid lettek drágábbak
-
Gépötty
senior tag
-
Gépötty
senior tag
Egy haverom már büntetett meg olyat, aki nem indexelt. Már nem emlékszem a sztorira, de első lépésben kérdőre vonta, majd benyúlt az ablakon, letörte az indexkart, és odaadta az embernek további tanulmányozásra. Persze felvetettem neki, hogy ez egy kissé kontraproduktívan hangzik az indexelést illetően, de szerinte úgyis hamarosan pótolni fogja, mert azon volt a lámpakapcsoló is
Ez pedig pénzkereseti lehetőség. Kíváncsi vagyok, nálunk mikor jelenik meg.Azt hitted felnőttél, közben csak a játékaid lettek drágábbak
-
titán
-
mezis
félisten
válasz mephi666 #36308 üzenetére
+1 érv a területi (város) rendszámok mellett. Információ lehet az, ha a környezetedben van egy "külföldi" rendszámú autó.
(Azt meg már többször kitárgyaltuk, hogy bizonyos típusú autókba csak komoly feláras opció az index, mert úgysem használná a tulaj, meg talán túl bonyolult lenne számára telefon és egyéb, nem részletezett tisztálkodási műveletek közben még arra a ki karocskára is figyelni. Jöjjön a Google driverless car !)mezis
-
mephi666
nagyúr
válasz razzorr #36306 üzenetére
hogy a mai nap se teljen unalmasan, jövök le itt a belsőben, mert ebből lehet jól átsorolni a következő lámpánál balra, külsőben kicsit előttem x3-as külföldi rendszámmal... éreztem, hogy baj lehet és lassítottam, amaz meg ahogy áll itt a kamara, nyílegyenesen váltott sávot mindenféle index nélkül úgy, hogy centiken múlott, hogy nem értünk össze ha nem fékezek, tuti a kocc...aztán persze ez a sáv sem tetszett neki és index nélkül folytatta az útját balra a kanyarodó sávba
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Assetto Corsa
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Calibre, az elektronikus könyvtár
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás: TerraTech
- Ukrajnai háború
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- Kuponkunyeráló
- Windows 11