Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- koxx: Bloons TD5 - Tower Defense játék
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 13 – Néhány egyszerű, de finom étel
- Meggyi001: Vegán? Nem vegán?
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- sziku69: Szólánc.
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 14 – Kések, késélezés
- Andras-G: #Kószagondolat - eMag tapasztalatok 2026-ban
Új hozzászólás Aktív témák
-
Riverflow
csendes tag
Meglévő winxp rendszerből hogy tudok frappánsan virtuális gépet csinálni?
Norton asszem tud vmdk-t csinálni, de nekem vhd jobb lenne, VirtualPC mégiscsak ingyenes... -
Dimitryj
aktív tag
Valamiért nem mászik fel vpcn az IE7hez valamelyik frissítés, megtudom nézni valahol hogy mi a baja?
-
azbest
félisten
-
Dimitryj
aktív tag
Úgy néz ki most működik

-
azbest
félisten
ejj, de jól szivat a vpc... a weblapomtól az ie6 hibaüzenet nélkül rendszeresen bezáródott ... (javascriptes dolgokkal próbálkozom)
pár ilyen után próbaképp kikapcsoltam a hardveres virtualizációt (amd x2 proc).. úgy tűnik most jó...
csak azért írom ide, hátha más is ilyen hibába ütközik
-
Dimitryj
aktív tag
Próbáltam márt én is NATtal meg prószáltam beállítani netmegosztást, de sehogy sem működött, Amúgy meg betárcsázós netem van, és nincs routerem

-
Tosee
őstag
válasz
Dimitryj
üzenetére
Virtual pc concole-ban jobb klikk az adott oprendszerre, majd katt a settings-re...
kiválasztod a networking-et
Number of network adapters: 1
Adapter 1: Shared networking (NAT) ot válaszd...
Lehet el kell indítani az adott oprendszert utána, és lefuttatni egy hálózat beállítása varázslót, de előtte próbáld meg varázsló nélkül...
Nálam router osztja a netet és így működik virtual pc-alatt is! -
Core2duo6600
veterán
válasz
toth_janika
üzenetére
elvben lehet.
De akkor már a 2007 esre tedd az ujabb -
válasz
Core2duo6600
üzenetére
Köszi a tippet, ezt én is kipróbálom!

-
Dimitryj
aktív tag
Lenne egy nagy kérdésem, hogy lehet összehozni hogy működjön a net vpcben is?
-
Dimitryj
aktív tag
válasz
toth_janika
üzenetére
Nem igazán nekem csak microsoftos cuccot sikerült feltolnom alatta, viszont Wmvareben simán felment.
-
toth_janika
őstag
Hello!
Lehet láma kérdés lesz, és lehet vki kérdezte már, de lehet VPC-re telepíteni Linuxot? Én VPC2004-re akartam egy 10.1-es SuSE-t tolni, és 3 órán keresztül nem igazán történt semmi!

-
válasz
Core2duo6600
üzenetére
Ez szerintem a Parallels Workstation lesz, ami úgy tudom, hogy Mac környezetből indult. Hogy aztán tényleg ez lesz az, ami támogat 3D-t, abban nem vagyok biztos, de a fizetősségében igen.

Inkább off-ba rakom, hiszen ez a téma mégsem erről szól...
-
attis71
tag
válasz
Core2duo6600
üzenetére
Core2duo6600: köszönöm a választ, a virtualbox még magyarnyelvű is .

-
Core2duo6600
veterán
Virtualbox, amiről hallottam, bár lehet, hogy linux ill. Mac os alatt.
És még van 1 de nem ugrik be a neve, ami kereskedelmi, tehát nem freeware, úgy reklámozták, hogy 3d így úgy, tehát full 3d támogatás van alatta.
De a win tesztelésére a virtualpc, bár a vga ra vonatkozó rést nem tudod komolyan tesztelni. -
attis71
tag
Sziasztok!
Kérdezni szeretném, hogy a virtual PC-én, és a VMWare-én kívül létezik még valamilyen szoftver amivel virtuálisan ellenőrizni tudom a modosított op. telepítőtt?
Előre is köszi a választ.Üdv mindenkinek.
-
salazol
őstag
Sziasztok.
Szerintetek megoldható-e virtual PC alatt, hogy quest kommunikáljon a host hardveres MIDI portján keresztül (MPU-401 kompatibilis port) egyéb berendezésekkel.
Kösz. -
Elrood
őstag
Guglizás után ezt találtam:
Shared networking also does not support networking between virtual machines or from the host operating system to the virtual machine. [link]
Akkor marad a Microsoft Loopback Adapter módszer.
Majd winxpsp3 után kipróbálom megint a network adapteres módszert, 3 éve telepített win, megannyi szeméttel, lehet ezért hal le most ez a módszer
. -
Elrood
őstag
Félig már sikerült.
NAT-ra beállítva, DHCP visszakapcsolása
után van háló a vpc-s xp-ben, el tudja érni a netet, a B gép erőforrásait, és B-nél se hal le a hálózat.
Viszont B gépről, hogy érem el? Hiába pingelem, nem kap választ. Fontos lenne, mert a vpc-s xp-n apache fut.
(Mindenhol lekapcsoltam a tűzfalakat, akkor sem.)Ötlet?
-
kraftxld
félisten
válasz
petersonal
üzenetére
Ez az általad használt telepítő lemez hibája (nem hozzá tartozik a serial) nem pedig virtualpc.
-
petersonal
tag
Épp ezért nem értem, de ujra próbáltam format a virtual hddnek és megint nem tetszik neki a serial fingom sincs miért

-
Core2duo6600
veterán
válasz
petersonal
üzenetére
amikor egy másikkal próbálkozol, akkor érdemes a rendszer ujraformázni
De a telepítésnek, kódóknak nem igen van köze ahhoz, hogy virtuálisan telepítesz -
petersonal
tag
Na megint elakadtam, betölt cdről minden nagyon fasza névszerint magyar xp prof kéri a serialt, és akármit irok be neki nem enged tovább mindig azt irja rossz a kód. Haverom eredetijét is kipróbáltam azzal sem ment
érdekes... ötlet ? -
Core2duo6600
veterán
válasz
petersonal
üzenetére
bekpacsolod a virtuális géped majd a menuből cd / captire iso, a 2007 es megeszi a dvd képet is
-
petersonal
tag
volt egy kérdésem a témával kapcsolatban de már megoldottam XD nem tom h lehet ezt a hozzászólást törölni
-
adalbert1
veterán
válasz
Core2duo6600
üzenetére
Basszus, nem is tudtam, hogy a 2k7 ingyenes...
Akkor ránézek. Mondjuk furcsa is volt, hogy a 2004 van csak benne az MSDNAA licencben. -
Core2duo6600
veterán
-
adalbert1
veterán
Virtual Pc 2004-et akartam Vista alatt használni... Ugyan a telepítésnél feldobott pár olyan ablakot,hogy nem kompatibilis, ennek ellenére felment... Viszont a win2k az istenért se akar települni, már kb. egy órája itt áll...
Lehet hogy nem szereti az usb-s egeret és keyboardot? De elméletileg a virtuális gépnek standard ps2 mouse/keyboardnak látszik nem? -
Elrood
őstag
válasz
kraftxld
üzenetére
Mint kiderült, ha elindítom B gépen a vpc-s xp-t, akkor teljesen meghal a hálózat a B gépen, annyira, hogy driver reinstall kell.
Kipróbáltam, átraktam NAT-ra, akkor nem halt le, viszont haló nem volt.
Gondoltam Install or Update Virtual Machine Additions kell, de valamiért nem csinál rá semmit ("A" gépen már fel lett rakva, itt update kéne).Ötlet?
-
kraftxld
félisten
válasz
maxlanders
üzenetére
Nem lehetséges.
-
Elrood
őstag
Következőt próbáltam ki.
"A" gépen feltelepítettem egy winxp-t vpc2007 alá, netet látja, tehát minden ok.
"B" gépre vpc2007 szintén, átmentettem a .vhd, .vmc, .vsv fájlokat "A" gépről, és winxp elindít. Rendben elindul, viszont netet már nem hajlandó látni, sőt "B" gép winxpjét se tudja pingelni.
Ötlet? -
amargo
addikt
válasz
Core2duo6600
üzenetére
Gyakorlatilag az összes platformot ismeri.
-
lúzer
veterán
vpc2007 komolyabb vga-t emulál mint vpc2004 vagy ua: s3trio ?
-
zoltanz
nagyúr
Azért gazda gép felöl nem jelölök ki megosztásra könyvtárat, a vendég gép pedig simán felcsatolja, nem úgy mint fizikai hálózaton. A VPC2007 portable verziót használom és a gazda Windows XP SP2 a vendég Windows 98SE. Csak egy progit kell telepíteni a vendégen Virtual Virtual Machine Additions.
-
zoltanz
nagyúr
Nagyon kicsi az esélye, de mivel végűl is összekötetésben van a két rendszer nem lehet kizárni, hálózatot nem nagyon keresgélnek. Ha a vírusos fájlodat átmásolod a gazda gépre és elindítod megkaphatod. Meg kell nézni mien vírusról van szóó az, hogyan terjed mit okoz stb kérdés, hogy aktivizálódott -e már.
-
R
senior tag
ha virtual pc-n sikerült vírust bekapnom, akkor az globálisan (a PC-n) még nem terjedt el, ugye?
-
zoltanz
nagyúr
válasz
Core2duo6600
üzenetére
Nálam a Linux -ot nem szeresse, pedig báállítom neki az egyéb oprendszert. A legjobb olyan szoftver lenne amin több lehetőség lenne az emulált hardverből teszem azt régebbi oprendszert biztosabbra lehetne "szóra bírni" menni.
-
zoltanz
nagyúr
Visszaszívom mert most rendben megy a VPC 2007 nálam. Végre a Windows 98SE -ém kvázi a türhető NTFS fájlrendszeren
. Nagyon tuti egyébként külön pl: sokszor volt olyan gondom, hogy futott egy DOS -os progi és ha átváltottam másra ott ugye megált a folyamat. Támogatja már az x86 mikroprofesszoroktól bevezetett virtualizációs hardver szintű megoldást. (persze ez előre lépés) -
gardener
senior tag
Egy nagyon Láma kérdés következik:
Hogy a bánatba tudok kilépni az egérrel a virtualpc ablakából. Mert most, csak ctrl+alt+del -t nyomva tudok csak

-
sonar
addikt
Sziasztok
Egy olyan kérdésem lenne, hogy lehetséges-e virtual PC-ről image-t készíteni, hogy ha újra kell húzni akkor gyorsan menjen?
-
kraftxld
félisten
Hogyan tudom beállítani, hogy a virtuális gép még bejelentkezés előtt elinduljon?
-
peltar
tag
Xp alól szeretnék egy Vistát feltelepíteni, viszont ezt a hibaüzenetet kapom:
"Attempting to load a 64-bit application, however this CPU not compatible with 64-bit mode."Az XP 32, míg a Vista 64 bites lenne. Ne is próbálkozzak ezzel a felállással, vagy van rá valami megoldás?
-
Sh4rKy
senior tag
éngem az érdekelne, hogy akár M$ Virtual PC-ben akár VMWare-ben vagy bármilyen virtuális pc-vel tudok e mac os x-et telepíteni vista alól?
olvastam valahol egy ilyet, hogy ubuntu linux alól sikerült egy virtual pc-vel os x-et telepíteni... erről valaki tud vmit mondani? -
moonman
titán
válasz
T0mBd1gg3R
üzenetére
1. Aero biztos, hogy nincs virtuális gépben, valamit rosszul láttál.
2. változtasd meg a host key-t: file-options-keyboard (én a jobb ctrl-t használom)
3. ha fent van a vm additions (virtuális gépben action menü - install or update), akkor simán megy a drag&drop virtuális és valódi gép között. amúgy hálózati meghajtóként.
MacOS nem támogatott, de nem kizárt, hogy felmegy rá, bár sok reményt nem fűznék hozzá.
-
T0mBd1gg3R
veterán
Sziasztok, felraktam a Vistát Virtual PC-re XP alatt, 3 nyűgöm van:
1. Mivel egy 8megás 2D-s Trio kártyát emulál nem megy az Aero, pedig tegnap voltam egy Microsoft előadáson és ott lazán tolták vele.
2. Mivel AltGr + Enterrel rakom fullscreen módba egyáltalán nem megy az AltGr a virtuális gépen, pedig kéne a \ és @ karakterekhez meg sokminden máshoz is.
3. Meg lehet valahogy oldani hogy hálózati megosztás meg egyéb anyámkínja nélkül simán lássa a rendes vinyómat?
Amúgy elég szépen fut 2.5-ös Bartonon, 1G ramból kapott 620-at, net is jól megy, csak ezekkel van bajom. Van valamilyen MacOS amit fel lehet alá pakolni? Vagy az alapból nem megy fel egy mag alá? -
Joel69
tag
Sziasztok!
Azt szeretném elérni, hogy a meglévő ''rendes'' WinXp-m mellé a VPC2007-el létrehozok egy virtuális gépet szintén WinXp-vel (azért kellene, mert két példányban szeretnék futtatni egy programot, amit amúgy csak egy példányban lehet egy gépen). Kérdéseim:
1. Lehet-e ezt?
Ha igen, akkor:
2. A WinXP-m legális. A virtuális gépre is felrakhatom legálisan?
3. A virtuális gép WinXp-jére is ugyanúgy fel kell telepítenem tűzfalat, vírusirtót stb... ha a netre ki akarok menni ezzel is? Egyáltalán, tudok netezni mindkét géppel egyidőben?
4. Megoldható, hogy a képernyőm felső felén az egyik, alsó felén a másik gép látszódjon (nyilván igen, hisz pont erről van szó, de azért megkérdezem)?
Köszönöm
[Szerkesztve] -
-
kraftxld
félisten
Igen, meg lehet oldani az egér gondod, miután feltelepült a 2k8 telepíteni kell a virtual pc additionst (nem biztos, hogy pont ez a neve, de hasonló, most nincs előttem virtual pc 2k7), ezután gyorsulni is fog a gép majd az egeret is lehet ki-be huzogatni

Igen, ilyet is lehet. -
tkazmer
addikt
Nekiálltam feltenni a windows server 2008-at a vpc segítségével, viszont problémáim akadtak vele, mármint a vpc-vel: ha az egeret a vpc-s ablakban használom, akkor onnan nem igazán tudom átvinni a normál xp-re, csak úgy, hogy ctrl-alt-del-el megnyitom a feladatkezelőt. Ekkor ugye visszalép rendesen az xp-be. Meg lehet azt valahogy oldani, hogy ez ne így legyen? Vagy majd ha fel lesz telepítve a longhorn, akkor már rendesen fog menni? Ja, és elég lassú is volt az egér, ez azért lehet, mert kevés memóriát adtam neki(csak úgy elhúztam a csúszkát 621mb-ig)
Mégegy kérdés, kicsit más: lehet ezzel a vpc-vel akár olyat is csinálni, hogy hálózaton összekötöm a rendes, fizikai gépemet a vpc-s ''géppel''? Vagy akár hogy a fizikailag létező gépem ettől a vpc-s szervertől kérjen mondjuk ip címet, esetleg az kezelje a hálózati tartományt, stb,? -
Asador
tag
Sziasztok!
Vistám van, telepítettem a VPC 2007-et. A Thief miatt 98-ra volt szükségem, ami szépen fel is ment de a VPC csak egy S3 vga-t emulál ami kevés ehhez a játékhoz: nem engedi bekapcsolni a hardveres gyorsítást, szoftveresen meg irgalmatlan pocsék a grafikája.
Tudtok erre megoldást? -
Male
nagyúr
Shared network természetesen...
#211: Igen, egyszercsak megjavul. Ha gondolod ilyenkor nézd meg az adatokat a virtuális gépen (IP, Subnet Mask, default GW, DNS), és utána a beállításokat automatikusról tedd át manuálisra, és add meg ezeket az értékeket. Akkor nem fog többet szenvedni. (kivéve ha a szolgáltató megváltoztatja a DNS címét...) -
Pribi
senior tag
Hali!
Köszi a segítséget. Egyszer csak kapta magát és elindult. Köszi.
Pribi -
Male
nagyúr
Amit felraksz rá OS-t, mindent hagyjál automatán benne... a rendes gépen meg ha van tűzfalad, akkor engedélyezd a VirtualPC-nek hogy ki-be kommunikáljon. Néha kicsit várni kell (egy perc), mire megkapja az IP-t, stb, de megy. Nekem most van egy godnom, hogy hirtelen két hálókártya lett az egyik virtuális gépemben... az egyiket mindig le kell tiltani ahhoz, hogy működjön a hálózat... eltávolítani nem lehet, mert arra hibát dob
)
Valakinek sikerült MacOS X-et feltenni rá? Nekem megállás nélkül újrakezdi a bootmenüjét az install
-
Pribi
senior tag
válasz
kraftxld
üzenetére
Hali!
Az az igazság nem tudom, azzoz hogy müködjön mit és hova kell állítani. Próbáltam ''Shared network''-re állítani, és nem müködött. Adtam neki Ip címet, és a gépen is engedélyeztem az internet megosztást. Aztán megpróbáltam a kettes számú hálókártyára állítani, de úgy se volt jó. Azért szeretném ha kaphatnék egy olyan leírást ami elmondja, hogy a számítógépen is, és a virtual pc-n is mit hogyan kell beállítani.
Köszi: Pribi -
Pribi
senior tag
Up az elözönek
-
Pribi
senior tag
Hali!
Virtual Pc 2007-et használnék, de a hálózat nem akar müködni. Ebben tudna valaki segíteni? Állítgattam az ip címeket, de nem jó.
Előre is köszi: Pribi -
chros
őstag
MS Virtual PC 2007: a host gepre is fel kell tennem az additions-t (hogy pl. a shared folders mukodjon) vagy csak a guest-ekre (miutan az oprendszer felmaszott rajuk) ?
Most ugy gondolom, hogy csak a guest-ekre ...
Elore si koszi a megerositest! -
moonman
titán
válasz
bLaCkDoGoNe
üzenetére
nincs benne. a virtual server 2005 R2-ben is csak alapvető USB-s hardverek támogatottak, mint pl. billentyűk, egerek.
Új hozzászólás Aktív témák
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14400F 32/64GB RAM RX 9060 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Jawbone Up okoskarkötő, aktivitásmérő
- 15,6" Dell Latitude laptopok: E5550, E5570, 5590, 5500, 5501, 5510, 5520 / SZÁMLA + GARANCIA
- HIBÁTLAN iPhone 13 256GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3732
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi 9, Xiaomi Redmi 9AT, Xiaomi Redmi 10, Xiaomi Redmi 10 2022
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

után van háló a vpc-s xp-ben, el tudja érni a netet, a B gép erőforrásait, és B-nél se hal le a hálózat.

Akkor ránézek. Mondjuk furcsa is volt, hogy a 2004 van csak benne az MSDNAA licencben.