Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 14 – Kések, késélezés
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 13 – Néhány egyszerű, de finom étel
- hmzs: Fujitsu Futro S920 csúcsra járatva
- sziku69: Szólánc.
- talmida: My Art II.
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
Új hozzászólás Aktív témák
-
bLaCkDoGoNe
veterán
Én voltam a láma, vagy tényleg nincsen USB támogatás a 2007-ben sem?
(Kismilló különféle USB eszközt (MP3 játékos, kártyaolvasó), stb. kell a gépre dugnom, sok csak egyszer jár a gépen, de mindegyik települget meg miegymás, ami pár hónap alatt teleszarozza a normális Winemet, ezért kell egy másik rendszer, csak erre.)
VMWare-ben van egészen jó USB támogatás, azt tudom. -
sirály12
őstag
Igazatok vol, télleg megvan ez a shared folders.

Figyelmetlen voltam.

-
[w]
őstag
válasz
sirály12
üzenetére
te csinálod rosszul, mert a VHD létrehozását vinyóra csináld. (valszeg azért akad ki az SD-re, pendrive-ra, mert kb. 2 gigás a .vhd és nem férne rá.) ez az ''üres'' file való arra, hogy az oprendszerrel megtöltsd (telepítsd).
az additions-re feltétlenül szükséged lesz, mert csak azzal tudod megcsinálni, amit akarsz. amivel te próbálkozol az abszolút rossz út! -
sirály12
őstag
Ehhez sajnos fel kellene tennem a virtual machine additions-t de ezt nem tudom megtenni, lassú hozzá a netem 22 mega nekem sok modemmel, sajnos.
Ezért valami más megoldás kell.
Ezért gondoltam egy pendrive, vagy sd kari mint meghajtó lenne, amit látnék mind a vista alól, mind a virtuális gépben.
Úgy csináltam ,hogy létrehozok, egy virtuális vinyót, az utolsó lépésnél azt választom ki, hogy linked ti hard disk, itt megkeresem a pendrájvot, vagy az sd karit, és kész. ekkor létrehoz egy valami.vhd file-t. ezt a hard disk 2 -nél akarom beállítani, na ekkor fagy meg a virtual pc. Valamit én csinálok rosszul? -
[w]
őstag
válasz
sirály12
üzenetére
de ne virtual disk wizarddal tedd be (az nem is arra jó), hanem ha már fut a guest os, akkor a settings-jében állíts be shared foldert. kijelölöd az sdkari:\root\valami könyvtárat, az meg szépen megjelenik X:\ meghajtóként a guest os meghajtói közt.
igaz DOS-szal nem próbáltam még, de minden más os-nél ez működik. -
moonman
titán
válasz
sirály12
üzenetére
nem egészen értem, mit bűvészkedsz, de a következőt csináld:
- csatlakoztass bármilyen külső meghajtót a gazdaszámítógépre
- virtuális gép beállításainál shared folders - share folder: és tallózd be a kívánt könyvtárat
- indítsd el a virtuális gépet, a csatlakoztatott könyvtár egy hálózati meghajtóként fog megjelenni
[Szerkesztve] -
-
sirály12
őstag
válasz
VladimirR
üzenetére
A cd/dvd nem igazán nyerő, mert nem akarom folyton kiiírni amit át akarok rakni.
A fizikai merevlemezzel annyi a baj, hogy a gépen lévő összes vinyó(partíció) ntfs és ezt nem igazán látja a dos. De ha tudok csinálok egy fat16-os partícicót, hogy kell beállítani, hogy a dos is lássa? -
sirály12
őstag
Valaki meg tudja mondani, hogy lehet-e valahogy fájlokat átvinni a virtuális gépre. Hálózati elérés nem lehetséges, a viruális gépen egy dos rendszer fut. A fájlok mérete több 10 mega, floppy-zás kizárva.
Valami ötlet?
Ja ezt vistán kellene. -
fiATHaLON
őstag
Kis frissítés, hátha hamarabb kiszúrjátok...

-
fiATHaLON
őstag
Egy olyan kérdésem lenne, hogy használom a 2004-et...
Mit lehet kezdeni azokkal a játékokkal, amik döcörögve, vagy akadozó
hanggal mennek rajta?
Dos-os játékokról beszélek, és a nem működőeknél újabbak meg simán
futnak vpc alatt...
Hangkártyás problémánál nagyon nem tudtam mit kezdeni, mert ugye
emulál egy sb16-ot, így drivert nem tudok felrakni, mert nem érzékel semmit...
A grafikai akadás is megmagyarázhatatlan, mert egy 2 évvel újabb játék
meg hibátlanul megy...
Láttam, van valami frissítés a 2004-hez, amire azt írja, hogy zökkenőmentesebben
futnak rajta a programok. Namost ez nekem telepítéskor leszed
mindent, még az alapprogramot is, így ezzel sem vagyok kisegítve.
128MB ramot nyomok a dosra, és egy 1800+ XP a processzor...
A kérdés maga má nem tudom, mi volt, de aki képes kihámozni valamit,
az segítsen.

-
moonman
titán
-
kraftxld
félisten
válasz
Laprasi991
üzenetére
VMWare-n próbáld.
-
Laprasi991
aktív tag
Sziasztok!
Olyan kérdésem lenne, hogy VPC 2004 alá, hogyan tudnék Suse 10-t feltenni? Ugyanis nálam kernel hibával leáll a telepítés.
192Mb RAM van neki beállítva -
cucka
addikt
válasz
Yeti910331
üzenetére
egyik haver mondta, hogy vannak olyan perverz alakok, akik munkára használják a gépet, nem pedig játékra..
-
VladimirR
nagyúr
válasz
Yeti910331
üzenetére
egy 4 megas s3 tobbmindenre eleg, mint gondolnad - btw ezek a szoftver-ek nem igazan a jatekra annak kielezve
privit lattam, csak meg enm jutottam el addig, hogy kiprobaljam valamelyik jatekot es erdemben tudjak valaszolni -
VladimirR
nagyúr
válasz
Yeti910331
üzenetére
persze, hogy nem latja
a virtualis gepben egy 4 megas s3-ad lesz (asszem) -
Yeti910331
aktív tag
válasz
Yeti910331
üzenetére
up
-
X-COM
nagyúr
válasz
Yeti910331
üzenetére
hát izé, feltelepíted, elindítod, bejön a konzol, csinálsz egy új gépet, beállítasz néhágy alap dolgot.
Elindítod a virtuális gépet, bemount-olsz neki a CD menüvel ISO-t, vagy a gép fizikai meghajtóját, aztán telepíted az oprendszert. -
Yeti910331
aktív tag
Helló!
Lécci írjátok le hogyan kell használni a progit.
Thx. -
antonee
tag
A Virtual pc 2004-re feltettem egy UHU 2. -t minden megy, ha kikapcsolom az XP (host) tüzfalát (Outpost 3.56) ha bekapcsolom leáll a net. A routert akkor is eléri, a többi gépet szintén, csak a netet nem. Miért?????

-
éN79
addikt
Azt legalább jól értettem, hogy a virtuális rendszer előnye, hogy bármilyen szutyok megtámadja a gépet (legyen trójai, vírus...) az nem befolyásolja semmilyen módon az éles rendszer biztonságát, hacsak a virtuális meghajtóról nem mozgatok adatokat az élesre?
-
éN79
addikt
MS Virtual PC 2007 (beta) elvileg a Vista támogatottságán túl arra is szolgálna, hogy 64 bites op rendszert tudj használni alatta, de nálam ez valahogy nemigazán akar összejönni. Folyamatosan azt írja ki amikor a bootlemezről települne, hogy a CPU nem támogatja ezen operációs rendszer feltelepítését. Hmmm.

-
X-COM
nagyúr
-
VladimirR
nagyúr
hi
van valakinek otlete, hogy mi okozhatja a host gep fagyasat (hang megall, kep kimerevedik, csak reset-re van reakcio), amikor virtualpc-n (6.0.122.0) megprobalok merevlemezt formazni?
windoz-zal, mint guest os meg nem tudtam kiprobalni, viszont tobb linux disztribucional is ez tortent, mikor a virtualis lemezt megprobaltam formazni
valaszaitokat elore is koszonom -
djtörök
senior tag
a 2007 beta a nagyközönség számára még nem érhető el?
-
Osiris
őstag
Mikor lesz letölthető a Virtual PC 2007?
-
X-COM
nagyúr
amúgy elvileg a virtual server elmegy rajta, vmware-ből passsz
-
Osiris
őstag
64 bites Vista alá létezik valamilyen virtual pc?
-
Peace
nagyúr
Segítsetek plz! Szerettem volna win95-öt feltenni erre a virtual PC-re! Bootlemezzel be is jön szépen. win95 cd is benn van frankón, setup.exe, erre nem tud létrehozni semmit. Pedig bios azt írja ott van a 17gigás vírtualis meghajtó. Na hogyan tudom ezt a meghajtót elérhetővé tenni vagy FAT-ra formatálni, hogy felmenjen win95???
Nem talál C-t, de más meghajtót sem. Van egy kislemezem meg cd-m, azt annyi. 
-
Goatman
aktív tag
Üdv mindenkinek! Lenne 2 kérdésem:
Nem lehetséges valahogy, hogy a Virtual PC 2004 által emulált S3 Trio 4/8 Mb-os videokártyát ''lecseréljem'' egy picivel erősebbre? Már egy régi TNT/TNT2 is megtenné, de ez az S3 nagyon szűkösnek bizonyul. Vmi megoldás? Hallottam más virtualizációs programokról is pl. VMWare Workstation 5.5.2....jobb ez a Microsoft üdvöskénél (akár az említett szűkös VGA-emuláció tekintetében akár másban) vagy maradjak meg VPC-nél?
A válaszokat előre is köszi -
lúzer
veterán
válasz
raskolnikoff
üzenetére
Csak azért kérdeztem, mert nekem akkor volt látható a ''valós'' gép, ha hálózati eszköz is volt rajta.
-
moonman
titán
válasz
raskolnikoff
üzenetére
host gép tűzfalán ki van engedve a virtual pc?
-
lúzer
veterán
válasz
raskolnikoff
üzenetére
Hálózatban van a géped?
-
Benmartin
senior tag
ha már így feljött a téma.
ingyenes lett a virtual pc : [link] -
raskolnikoff
őstag
ok, azt hiszem a 98 fel fog menni...
rossz volt a telepítőlemez tényleg![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
nos akkor a hálózat létrehozása most már csak a legnagyobb gondom...
lehet hogy a home edition-ömmel nem megy?Csak azért sz*rakodik?
mindenféléket próbáltam már... -
raskolnikoff
őstag
szuper ez a virtual pc

egy gond van. 2000-et fel bírtam tenni.
de a rohadt 98 hogy van? bootdisk.com-ról szinte az összeset kipróbáltam már (nem vagyok hülye és a biosban és a virtualpcben is a jó beállításokkal csináltam)
csináltam úgy is hogy egy bizonyos fdisk.exe-t tartalmazó floppyt tettem be...
úgy is hogy először nincs benne a cdrom, olyat is hogy mindkét telepítő (floppy és cdrom) is benne van...
MI VAN?!
Egyébként a hálózatot még nem tudom megcsinálni a 2000-el sehogy sem. Tökjó lenne ha lenne rajta net meg hálózat...nem tudom milyen modemet találjon meg mert ugye a hálókártyát azt nem ismeri föl...és olyan gyorsat sem találok - pedig nekem csak 512 van (ADSL), próbáltam hogy a LANon keresztül, de nem nagyon ment. A host gép látja, csak be kell lépnem a jelszóval, viszont csak nyomtatókat meg ütemezett feladatokat látok...mér??? (egyébként nekem 2002 óta van gépem szóval az xp előtti dolgokkal csak futólag találkoztam)
a drag&dropot még nem próbáltam de biztos müxik mert upgrade-eltem azt a cuccost az action menüben.
vki heeelp
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
manrick
tag
Valakinek valami 5let?
Örülnék, ha tudna valaki segíteni, mert fontos lenne, ha menne. -
manrick
tag
Sziasztok!
Az lenne a gondom, hogy nem bírom összehozni a hálózatot az XP-m és a virtual pc-re telepített debian linux között.
Már próbáltam, ha a NAT-ot választom a virtual pc beállításainál, meg úgy is próbáltam, hogy defaulton hagytam.
Sehogysem sikerül.
Tudna segíteni valaki, hogy mit kell beállítanom, hogy lássa egymást a két OS?
Nem kell internet a linuxra, a lényeg, hogy hálózat legyen.
Próbáltam azt, hogy a /etc/network/interfaces fájlban a következőt állítottam be:
ip: 192.168.0.10
mask: 255.255.255.240 --> ez van az XP hálózati beállításainál is.
gateway: a szgépem ipcíme
bcast: ezt hagytam azon a beállításon, ami eredetileg volt. Őszintén szólva nem tudom kell e ez valamihez.
Még annyit mondanék, hogy a gépem a koliban belső hálózatra van kötve, és a DNS szerver MAC cím alapján osztja ki az ip címet. (így a virtual pc-re nem fog kiosztani semmit. szerintem)
Bocs ha van hülyeség abban amit írtam, de már idegesít, hogy nem bírom megoldani sehogy.
Segítsetek pls!
Előre is köszönöm.
Manrick -
moonman
titán
örülj nép, ingyenes lett a Virtual Server 2005 R2 [link]
-
cucka
addikt
lehet félreértettél, nem az a nevetséges, hogy bizonyos esetekben elfut rajta a linux, hanem hogy egy kevés helyzetben alkalmazható megoldás helyett készíthettek volna egy valódi konkurrenst a vmware-nek, vagy legalábbis egy teljeskörű funkcionalitással bíró virtuális pc szoftvert.
egyébként a vmware is tökéletesen alkalmas windowsos környezetben való migrációs tesztekre/egyebekre, de ezen kívül még nagyon sok dolgot meg lehet vele oldani. valószínüleg kevés cég van, ahol kizárólag windows környezet van, így kétlem, hogy túl vonzó alternatíva lenne a vpc. -
moonman
titán
nem gondolom, hogy a vmware konkurrens lenne, nem teljesen azonos a célterület.
a virtual pc elsősorban Windows környezetben működő vállalatoknak segít migrálni, tesztelni és oktatni a felhasználókat. mint ahogy azt az általad is linkelt doc mondja:
''In the enterprise, it provides you a low-cost safeguard for maintaining legacy applications during migration.''
mi is főleg erre használjuk és nem 3D-s játékok futtatására. az, hogy ''nem supportálják'' a Linuxot azt hiszem valahol természetes, az meg, hogy ''csak fut rajta'' még mindig nem értem, miért lenne nevetséges. -
cucka
addikt
a konkurrens szoftver támogatott oprendszer-listája. hasonlítsd össze a ms vpc hasonló listájával..
[link]
nekem meg az jött le belőle, hogy az ms vpc-re a user feltelepíthet windows server v. linux operációs rendszert, sőt, valószínüleg működni is fog, de ha valami gond van, akkor így járt, ezek az operációs rendszerek nem támogatottak. -
moonman
titán
nekem ebből az jön le, hogy támogatja.
Windows szervereket is ''also''-ként említi, megis benne vannak a választható rendszerek között. és attól függetlenül, hogy nem egy Linuxot láttam már VPC-ben, elsősorban nem Linux-tesztelésre készült, de azt hogy ez hol nevetséges azt aztán végképp nem vágom. -
cucka
addikt
''Microsoft fully supports the following operating systems running in a virtual machine on Virtual PC: Windows 95, Windows 98, Windows Me, Windows NT 4.0 Workstation, Windows 2000 Professional, Windows XP, MS-DOS®, OS/2 Warp Version 4 Fix Pack 15, OS/2 Warp Convenience Pack 1, and OS/2 Warp Convenience Pack 2. Users can also install Windows Server operating systems and numerous third-party operating systems, including Red Hat Linux, Novell NetWare, and others.''
forrás: [link]
vagyis feltelepíthető, de a microsoft nem támogatja.
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung kuponkunyeráló
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Kuponkunyeráló
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Linux kezdőknek
- Friss információk és képek a OnePlus új órájáról
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Chieftec-Prohardver nyereményjáték
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- További aktív témák...
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Xbox / Microsoft Store feltöltőkártya kód (digitális, HU) több címlet, több db, azonnal, olcsón
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Xbox Game Pass Ultimate előfizetések kedvező áron
- HP 430 G5 Intel CEL 3865U laptop (kijelző hibás)
- Dell USB-C, Thunderbolt 3, TB3, TB4 dokkolók (K20A) WD19TB / WD19TBS / WD22TB4
- BESZÁMÍTÁS! Asus PRIME H510M i5 11400 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 8GB Rampage SHIVA Adata 600W
- MSI Prestige A16 AI+ Ryzen AI 9, 32GB DDR5 7500, QHD+ 165Hz csúcskategóriás ultralaptop!
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)