Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 14 – Kések, késélezés
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 13 – Néhány egyszerű, de finom étel
- hmzs: Fujitsu Futro S920 csúcsra járatva
- sziku69: Szólánc.
- talmida: My Art II.
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
Új hozzászólás Aktív témák
-
dokar
addikt
Hali,
Gondban vagyok. Feltettem a Virtual PC-re a Win98-at és a Star Wars Racer-t. Azt írja ki játék indításánál, hogy nincs 3D kártya. Ezt hogyan lehetne emulálni? -
X-COM
nagyúr
válasz
Laprasi991
üzenetére
nincs különösebb trükkje, ha nem megy, hát nem megy, de tudtommal a legtöbb linux azért működik. monnyuk nemtom a nem engedi mit takar, kiírja, hogy ''bazzeg, linuxot neeee!!!'' ?
[link] -
Laprasi991
aktív tag
Egy olyan kérdésem lenne, hogy a VPC2004-re, hogy tudok Linuxot telepíteni? Mert van nekem több is, de egyiket se engedi. Próbáltam Live! CD-ket is, de semmi

Pls. segítsetek -
-
moonman
titán
állíts be minden virtuális gépnek két hálókártyát, az első legyen a fizikai, a második pedig local only, majd az első hálókártyát állítsd dhcp-re, a másodikat pedig valami statikus címre, pl 192.168.200.1 255.255.255.0-s subnettel, gateway pedig legyen 192.168.200.254 (dns nem érdekes)
ha ezt minden virtuális gépre megjátszod, elvileg látják egymást (is). -
Virtual PC-vel akadt a követkető gondom: belőttem alatta egy WS2003 Standard-et Domain Controllerként, DHCP, DNS, blabla. Másik virtuális gépen (XP Pro.) szerettem volna a rendszert beléptetni a domain-be, azt is mondtam neki, hogy DHCP-zzen, de inkább APIPA-zott és a tartományba sem tudtam beléptetni (Computer account természetesen létezik az AD-ben...). Hogyan kellene beállítani a hálózati csatolókat a beállításoknál, hogy láthassák egymást (a WS2003-at szeretném úgy beállítani, hogy a host felől és az XP-s kliens felől is látszódjon - ''két láb'')?
-
Köszi skacok a segítséget.
Egy kicsit láma voltam s nem jutott az eszembe hogy mi lenne ha megosztást csinálnék
és így nem kell az a progi hozzá
de azért köszi mindent
ja és király a progi -
X-COM
nagyúr
-
-
Hy!
Nekem egy olyan kérdésem lenne hogy a MS virtual pc 2004 BIOS-ába hogy lehet beállítani hogy cd-ről boot-oljon. illetve hogy melyik neki a cd-rom?
pl. a Windows XP-t csak win98 /ami alapból fel volt rakva/ alol tudtam felrakni.
-
Celica
csendes tag
Így van, a probléma megoldódott, az fdisket kell elindítani, de akkor nem értem előbb még az se futott. KÖszi
-
X-COM
nagyúr
nagyon rosszul gondolkozol, a VHD a saját vinyója a virtuális gépnek, hiába csinálsz Te a host-on akármilyen partíciót, azzal nem tud mit kezdeni.
Szal aszondod, hogy a VHD hozzá van rendelve a géphez, így nincs jobb ötletem, mint az, hogy fdisk segítségével kézzel hozzál létre rajta partíciót. -
Celica
csendes tag
nálad hogy van?

-
Celica
csendes tag
igen, Hard Disk 1-nek van hozzárendelve, ami 120 gigás NTFS partíción van és 3 giga. A telepítő elindul , megkérdezi, hogy cd support legyen-e, erre én igen, utána, betölti a drivereket és leáll, mondva, hogy nincs fat32 part. Ha csinálok külön fat32-es partíciót mondjuk a Partition Magic-el, akkor arra tegyem a VHD-t?
-
Celica
csendes tag
Sajna nem tudom hogy kell partíciót csinálni a VPC-nek. Win 98-at akarom feltenni, létrehoztam egy 3 gigás virtual hard drive-ot, de amikor elindul CD-ről a telepítés, akkor kiírja, hogy a c:-n nem talál partíciót. Csinálnom kell külön egy kisebb partíciót fat32-ben a vinyón?
-
X-COM
nagyúr
vmware fícsörgazdagabb, van usb támogatás pölö, meg valami 3d-re alkalmas vidkártyát emulál, ha számít.
szerintem vpc-nek nincs különösebb extrája, talán a dinamikus képernyőváltoztatás, az elég jó, meg hát az alatta futó windowsokon előjövő problémákat hivatalason is supportolják, ez monnyuk nagyobb cégnél jelent valamit. -
L3zl13
nagyúr
Egyébként van van valami előnye az M$ virtual PC-nek a VMWare-rel szemben, és hátránya?
Van olyan amit az egyik tud, a másik nem? -
Uher
aktív tag
Videókártyát hogy lehet belöni, mert csak s3- at enged és ezzel nem futnak a játékok?
-
Dilikutya
félisten
Azt tudja valaki, hogy a processzorhasználat miért van 100%-on amikor fut a Virtual PC? Alapjáraton nem, de az Imperium Galactica futtatásakor igen, pedig hát nem egy erőforrásigényes program.
-
moonman
titán
vma nélkül szerintem nagyon gáz használni. van amúgy virtual pc 2004 sp1 is, fent van? Bővebben: link
[Szerkesztve] -
Uher
aktív tag
hogy lehet cdmeghajtot felismertetni vele?
floppyrol bebootol és utána semmi nem birok 98 telepíteni rá. -
Male
nagyúr
Befelé nem gond, az ISO működik, bár nem olyan kényelmes, mintha simán másolgathatnék.
Érdekes, hogy az internetet simán elérte, a hálózaton viszont nem látják egymást. Majd még próbálkozok.
Valahogy lehet direktben írni onnan is a valós gépre is, csak valami bigyót fel kell hozzá rakni, ami nem tudom, hogy hol van. -
moonman
titán
mindkét oprendszer aktív folyamatosan, fogod a fájlt és a host os intézőjéből behúzod a virtual pc ablakba, mire ő rádobja az asztalra, vagy intézőbe, ha nyitva van. miért kell kilépni host key-el? nem tetted fel a virtual machine additionst?
vma alatt különben virtual machine-t értesz? -
beeboy
addikt
azt hittem úgy mondod, ha fenn van a vma, akkor valóban az az oprendszer aktív ami fölött van az egér - kissé pontatlanul persze.
szóval mint ha 2 intéző ablak között húzigatnék.
de nekem nincs fenn, ezért ki kell lépnem a virtuális gépből scroll-lock-al (így állítottam be)
vagy nem erre gondolsz? -
Male
nagyúr
Hogyan tudok fileokat ide-oda pakolni a virtuális és a valós gép között?
A VPC-ben WinMe fut, a valódi gépen meg XP, ha ez számít.
Amúgy egész jól működik, pl onnan nézem a veszélyesebb oldalakat... ha lehal, akkor csak azt az egy filet kell visszamásolnom, amiben mindent tárol. -
anulu
félisten
szerintem a VPC 2004 gyorsabb, mint a VMware és nem kell annyit szenvedni vele
múltkor egy Suse Linux, 1 W2k3 Standard Server és egy wxpsp2 futott teljesen jól egymás mellett. látták a hálózatot, stb 
csak vmi komolyabb cuccot bepakolhatnának alá, mint egy S3
-
beeboy
addikt
jó egyébként
én autocadhoz használom, nem bírják egymást a különböző verziók, így viszont dolgozhatok a jól bevál 2003-al, viszont a 2004 is rendelkezésre áll -
-
X-COM
nagyúr
-
Dilikutya
félisten
Lenne egy kérdésem az MSVPC2004Trial-ról. Odáig eljutottam, hogy feltepelítem a Win98-at, viszont először belépve, amikor a drivereket kéne felraknom, bajban vagyok, mert nem működik se a CD olvasóm, se a CD író. Egyetlen optikai meghajtó ikonom van csak Win98 alatt, de a meghajtóhoz nem férek hozzá. Így pedig teljesen KO az egész, driverek nélkül a gépemen sose működne normálisan, ráadásul ami miatt feltettem, az is CD-n van.
-
Váááá. Nem teljesen a témához tartozik, de lehet, hogy mégis muszáj lesz ilyet használnom, ugyanis Nforce4-hez nincs driver win98-hoz.

-
Flashy
veterán
válasz
Jim Tonic
üzenetére
akkor a választ most már tudod: ez csak emulátor, a legális oprendszert neked kell alá biztosítanod. egész egyszerűen neked ez a progi nem megoldás, mert ha már egyszer telepítesz win98-at akkor felteszed és virtualpc nélkül használod és kész.
nekem még mindig megvan az igazi win98-am egyik partíción, az a párszáz mega amit elfoglal (teljesen feltelepítve, driverek, meg pár progi) sose hiányzik. meg jól jön ha az egyéb fejlettebb oprendszerek beborulnak, van miből megnézni hogy a support.ms.com mit ajánl
-
Protezis
őstag
válasz
Jim Tonic
üzenetére
Fel kell telepíteni. Amit én írtam Sulixos dolog, az más. Az live cd, azt nem kell telepíteni. Te feltelepíted egy partícióra a win98-at, és amikor játszani akarsz, elindítod virtual pc-n a 98-at, és játszol. És nem kell újraindítanod a gépedet, hogy a 98-at betöltsd. Erre jó.
-
Jójó, ez tiszta számomra. Akkor máshogy teszem fel a kérdést. Ide fel kell telepíteni egy egész oprendszert, vagy van valami iso fájl, amit betöltve win98 indul el?
Ha telepíteni kell egy oprendszert erre a virtuális gépre, akkor számomra sok értelme nincs.
Konkrétan az imperium galactica 2 miatt kellett volna, az nem megy nt alapon. -
Flashy
veterán
válasz
Jim Tonic
üzenetére
a virtualpc nem oprendszer emulátor, hanem virtuális gép emulátor, amire ugyanúgy kell telepíteni mint a ''rendes'' gépre, csak a hardvere emulált, a filerendszere meg lehet a ''rendes'' gép egyik filejának belsejében. arra jó hogy a 2 oprendszer (az igazi, meg a virtual pc-ben futó második) egyszerre fut, egymást láthatják hálózaton át, egymás filejait olvashatják.
-
Kipróbálnám az ms virtual pc-t, de...
Elindul a boot, aztán select proper boot device or insert boot media.
Ilyen boot media honnan szerezhető? És hogyan tovább? -
n0_gAboR
őstag
Mit lehet egy ilyen virtual pc software-el csinalni?
hogy kell elkepzelni a telepiteset, mukodeset?
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung kuponkunyeráló
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Kuponkunyeráló
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Linux kezdőknek
- Friss információk és képek a OnePlus új órájáról
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Chieftec-Prohardver nyereményjáték
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- További aktív témák...
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - 15% AKCIÓ
- Microsoft és egyéb dobozos retro szoftverek
- MS SQL Server 2016, 2017, 2019
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Asrock 970 Pro3 970 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- GYÖNYÖRŰ iPhone 15 Pro 128GB Blue Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4680
- Intel Core i5-9500 / i7-8700T / i7-8700 / i7-9700 /i5-10500T processzorok- számla, garancia
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte Z790 i7 14700KF 64GB DDR5 1TB SSD RTX 5070Ti 16GB LIAN LI LANCOOL 207 850W
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

)

Mondjuk, csak az Imperium Galactica miatt kellett, annak bőven elég.
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)