Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Graphics: Telefonvásárlási kálváriám....avagy clickbait cím: Horror a hardveraprón
- Gurulunk, WAZE?!
- Szellem.: ATK Blazing Sky X1 V2 Extreme 2.0. Tényleg 2.0-a!
- Ketogén étrend
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- gerner1
Új hozzászólás Aktív témák
-
neevous
tag
válasz
Dare2Live
üzenetére
Nem most kezdtem én sem, át tudom számolni a gyújtótávokat. Amiből kiindultam az az, hogy amíg a 45-ös Oly portréobi (tény, hogy lehetne fényerősebb), addig az 50-es még APS-C-n is fenntartásokkal használható a látószöge miatt hasonló célra.
Azt meg sehol nem írtam, hogy a 85-ös drága, csak ha nem almát hasonlítunk a körtéhez, akkor már nincs akkora különbség a kettő közt. -
Tulku
veterán
válasz
Dare2Live
üzenetére
No akkor mindenki félreértett, vagy nem voltam egyértelmű.
A professzionális felhasználóktól előre is elnézést kérek, megkövetem őket, s tudom, hogy a dslr az ő rendszerük (mondjuk gondolom a fullframe, a nagyíthatóság, pixel buzéria és egyebek miatt)
És természetesen - mint volt mft-s és jelenlegi nex-es - tudom, hogy a milc-ek nem erre valók.
De!
Mi az a különbség a képeken, amit egy hétköznapi felhasználó tapasztal mft vs dslr téren?
Én megértem, hogy a miniatűr lapkákkal készített felvételek (2/3 és alatta) már kinagyítva (hogy Parci szavaival éljek; pixelbuzi üzemmód) igen véresek; mosódnak, folynak, életlenednek, de hozzáteszem, hogy az összhatás (mondjuk papírkép, vagy neten egy 1024x768-as méret) még az esetek egy részében jó eredményt ad.
Ám 4/3 lapkánál (persze én el voltam kényeztetve GH1-2-vel sorry) én nem láttam azt a különbséget, amit leírtatok. Lehet, hogy vakuszinkronba, egyebekbe bele lehet kötni (nem tagadom) de ezek nem általános és mindennapi felhasználások (kivéve a profikat, vagy specifikus felhasználást) de azt mondom, nem látok érdemben különbséget az mft és a dslr vázak képei között, nagy általánosságban. És uraim a nép, az istenadta nép a nagy általánosság.
Most a videót nem említem, én a fényképet kérdeztem a fórumtárstól, nyilvánvaló a milc-ek előnye folyamatos AF-nél a dslr-hez képest, de nem ez volt a szempont.Az árban viszont tökéletesen egyetértek, mft obik túlárazottak, s itt jön a felvetés; miért nem lehet a nagyoknak olyan adapterezhető megoldásokat gyártaniuk, amelyek illeszthetőek dslr-ről mft-re, esetleg más milc rendszerre. Tudom, az adapter drága, nagy, elveszik a méret előny...de egy lehetőség adott márkában gondolkodóknak...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Canon EOS 1300D gépek objektívekkel ( 2800 / 9400 / 9600 / 13700 expo )
- Tamron SP 70-200mm f/2.8 Di VC USD G2 NIKON full szett, szép állapot + extrák
- Truecam M5 GPS WiFi autós menetrögzítő kamera + CPL Polarizációs szűrő + 64Gb Endurance kártya
- Sony ZV-E10 + 16-50mm f/3.5-5.6 PZ OSS, 256gb
- Canon EOS R6 Mark II - Újszerű - 4000 expó
- GAMER PC! Ultra 7 265 / RTX 5070 / 32GB DDR5 / 1TB NVMe / 750w Gold / BeszámítOK !
- Eladó Samsung Galaxy A55 5G 8/128GB Lemon / 12 hónap jótállás
- Apple iPhone 11 Pro Max 64GB,Átlagos,Adatkabel,12 hónap garanciával
- Vásárlunk iPhone 12/12 Mini/12 Pro/12 Pro Max
- Dell Latitude 5420 14" Touchscreen i5-1135G7 16GB 512GB 1 év garancia, 4G LTE OPCIÓ
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest