- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- creation: Elég lett abból, hogy a nagy gépeim nem képesek behúzni a filamentet
- ldave: New Game Blitz - 2026
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Lalikiraly: Mercis kalandok - Huszonkilencedik rész
- bambano: Bambanő háza tája
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
TayRol
nagyúr
válasz
TayRol
üzenetére
közben nagy nehezen megtaláltam.
ellenben a 45/1.8-nál (mindkét vázon) nálam is jelentkezik a FEDman által leírt hirtelen rekeszelés ha sötétből világosabb felé fókuszálok. nem zavaró csak fura volt először. -
Mercutio_
félisten
válasz
TayRol
üzenetére
No, azért ez a hátlap mint a minőség nonpluszultrája az egérmozi kijelzőjével

G3 nekem lassan 1 éves, de még nem vettem észre rajta kopást, főleg nem a fekete felületeken

-
Tulku
veterán
válasz
TayRol
üzenetére
Fúj...mft...és GH2...
Majd ha elkészíted életed első ext. tele. konv. videóját és így ekv 180-as gyutávon 1,8-adozol megérted miért jó ez a gagyi gép...

Videóban egyébként nagyon be kell állítani - szokni kell - viszont ha megvan, akkor olyan dolog történik veled, ami azelőtt sohasem...
Fotóban raw és LR szigorúan brada...
-
-
Tulku
veterán
válasz
TayRol
üzenetére
Vegyél egy GH2-t (most hirdet valaki 150-ért a zindexen garosat) használd egy fél évig, aztán add el...mert eladható!
Objektívet nem írok...talán a 14-42-t hagyd ki, ha jót akarsz magadnak.Freddy: az a rakás új obit várja a fél világ...láttad már valamelyiket?
Sajna ettől szenved a "rendszer"...már hogy nincs objektív, csak váz és váz és... -
Freddy76
addikt
válasz
TayRol
üzenetére
ősszel aztán bejelentik. Son nex6-ot egy rakás új obival, azt meg kell várni, de addigra jön a Canon is betörni a milc piacra, majd nemsokára a Nikon a kettes sorozattal. Az lesz a jó, de akkor bejelentik az omd em6-ot... Én ezt csináltam korábban, brrrr.Marseille: nekem ezzel csak az a bajom, hogy nem prágai képek, hanem akárhol készülhettek volna. Nagyon jók (ami nem meglepő tőled), de ez nekem "csak" valahol Európában...
-
Ijk
nagyúr
válasz
TayRol
üzenetére
OM-D: 425g, D5100: 560g
zuiko12-50: 211g, nikon 18-105: 420g
zuiko 45 f1.8 116g, nikon 50 f1.8g 185g
pana 20 f1.7 100g, nikon 35 f1.8g 210g
zuiko 75 f1.8 305g, nikon 85 f1.8g 350gOly: 1157g, Nikon: 1725g
Az összsúlynál jön ki igazán a különbség. Az érdekes, hogy a két portréobi súlyai alig térnek el, persze nyilván köszönhető a zuiko anyaghasználatának.
-
madgie
titán
válasz
TayRol
üzenetére
Végső soron ízig-vérig Oly. Elsőre fura, de elég jó. A színek jók (ez nem újdonság), de mivel raw-b*zi vagyok, így inkább idegesít elsőre, hogy a LR-ban szebbek a jpg-ek, mint a raw (kék főleg). Nem vészes persze, de a pocsék Pana jpg-ek után fura

Egyébként vagy ez megy tovább, vagy a GF1. Pótgép-harc van, ez volt a vételi szándék is, egyszerűen csak arról van szó, hogy mi lesz majd a (remélem) G3 mellett

PRO-peller: jaja, direkt zajos, silver efex.
-
Freddy76
addikt
válasz
TayRol
üzenetére
Noffene. Meg sincs, de már el is adod a 12-50-et? Én még próbálgatom; valami alapzoom-ot szeretnék (kérdés, érdemes-e ezt cserélni), bár a cél egy fix-sor felépítése (kérdés, mikor, most a közeli jövőben túl nagy beruházás nem lesz...).
Ugyanakkor nagyon jó ez a cucc. Kicsit furcsák a kompaktosnak ható fícsörök (amelyek max. a dslr után hatnak kompaktosnak, amúgy teljesen jó), de pár nap után kezdek átszokni az lv-re. Korábban gőzöm nem volt, miért örömködik pl. Madgie a tapifókusznak, hát most már tudom, és én is örömködök
; a "realtime" hisztogram, az, hogy a keresőben tudok pillanatok alatt beállításokat eszközölni, nagyon jó.Ami hiba: a keresőt náthásan nem fogom tudni használni, mert nedves lesz a kijelző az orromtól, továbbá az fn1 gomb használhatatlan, lényegében. Az AF lock az istennek sem akar működni (lehet, rosszul használom), de minekutána akár a fókuszmező (így hívják?) választásával, akár a tapicskával oda pakolom a fókuszt, ahova akarom, nem is kell. Igazából nem is tudom, mit mondjak, ha megkérdezik, hány fókuszpontom van...
Persze ezek nem csak az omd, hanem elsősorban az m4/3 rendszer előnyei. Ami bejön, a szép jpg-k. Élethűbbek a színek, mint a Nikonnál. És egy darabig ez is marad, mivel az LR3 nem ismeri az omd raw-jait, és most valahogy nincs kedvem update-t keresni...
Szerk: még annyi, hogy aki a használati útmutatót fordította, azt büntetném azzal, hogy ilyen útmutató alapján kelljen megtanulnia valamit használni.
-
-
Freddy76
addikt
válasz
TayRol
üzenetére
+1. Ha nincs OMD, valszeg akkor is váltottam volna, és most boldog tulaja lennék egy g3-nak, vagy egy pennek, evf-fel. Ha később jön az OMD, és lett volna vázam, akkor tetszene, vágyakoznék, de nem cserélném le. Így viszont rohadt nagy volt a kísértés; azzal együtt, hogy tudom: bölcsebb lett volna olcsóbb vázat, plusz egy obit és egy vakut venni.
-
Mercutio_
félisten
válasz
TayRol
üzenetére
Egy R-nélküli változat ú vakut is tudok vinni az öobik mellett, növény makrora szvsz bőven jó a dcr-250 a flicker-es képeim között találsz bőven vele és a 20-as 45-össel készültet, de akár a kitobi tele végére rakva is jól muzsikál.
Bocs a hibákért, mobilról nem az igazi hsz-t irni.
-
FEDman
addikt
válasz
TayRol
üzenetére
Nagy csodát nem kell azért várni 12-50-től, egy átlagos kit obi képminőségét hozza, átlagon felüli közelponttal. Ennél se több, se kevesebb.
Robin Wong meg egy ügyes fotós.
Szer: Ja és én linkeltem Robin Wongot korábban is, de az egy másik poszt volt, másik obival.
Ott egy ZD 50/2-es obit használt ami a kit zoommal ellentétben egy tényleg profi macro obi.
-
FEDman
addikt
válasz
TayRol
üzenetére
Ha komolyabb AF-es rendszer makró obit akarsz akkor olyan jelenleg csak egy van, a PanaLeica 45/2,8. Ami egy durván túlárazott obi, de most épp van egy alig használt eladó példány.
Aztán hamarosan érkezik az Olympustól is az M.Zukio 60/2,8 Macro, ami bitang jó obinak ígérkezik, bár olcsó ez se lesz az szinte biztos.

Viszont a Sigma és a Tokina már adott ki mFT-re tervezett obit és a papíron a Tamron is csatlakozott már. Persze ezek közül egyik se makró, de ismerve őket idővel lesz az is.
-
-
arn
félisten
válasz
TayRol
üzenetére
nagy? hosszra ugyanakkora, par mmel vastagabb
mongy a makro meg nalam nem tema. ha arra hasznalod, akkor arban biztos jo. de hogy portrera kozeleben nincs a 45osnek az is biztos.mongy szamomra a markolat is egy olyan dolog - akkor minek valtok kicsi vazra, ha nagy dolgokat aggatok ra? az ertelme veszik el az egesznek, max szuksegmegoldasnak tudom elkepzelni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Napelem
- War Thunder - MMO Combat Game
- Xiaomi 17 - még mindig tart
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Melyik tápegységet vegyem?
- Brutálisan drága lehet a Poco F9 Ultra
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Vicces képek
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- EarFun Air Pro 4+ – érdemi plusz
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! Huawei P20 Lite/Huawei P20/Huawei P30 Lite/Huawei P30/Huawei P30 Pro
- Eredeti DELL 330W töltők (ADP-330AB D)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
- 134 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX8H) - Intel Core i9-13900HX, RTX 4090
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 32/64GB DDR5 RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

amellett a pl1 vmi muanyag jateknak tunik.

Sok sikert hozzá.
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)