Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Dare2Live

félisten

válasz buherton #101765 üzenetére

Szerintem ez így egy végtelenül felületes/optimista vélemény.
    Olyan mint amikor valaki azt fejtegeti, hogy mert minden úgy fog menni mint az elmúlt 50évben ezért 50-70év múlva mindenhol persze afrikában is olyan lesz az életminőség mint az EUban. Moon pedig természetesen olyan mint most Svájcban.

Több lakosság nem jelent automatikusan magasabb gdpt. Ha a lakosság száma a világ sok GDP termelő részén (Kína, ROK, Japán, EU....) csökken ahol pedig alacsony a GDP (pl Afrika) nő akkor mit segít a lakosság növekedése?
    btw hamár pont a fenti van. 20-30éves távban a világ GDPt termelő részén mint Kína, EU, ROK, Japán, Brazillia, Oroszo, India, Dél Ázsia túlnyomó része... zuhanórepülésben lesz. A föld lakossága csak azért nem kapcsol detto zuhanórepülésbe mert afrika lakossága brutálisan nőni fog. Összességében amennyire látom 2023ban is az élelmiszer a növekedés korlátja. Ebben aztán az is benne van/lesz hogy ha nem lesz elég és nincs is honnan akkor brutális éhinség fog végigsöpörni afrikán ez pedig nagyon meglepne ha ne generálna durva háborúkat és brutális elvándorlást. Se a bekezdés eleje se ez nem épp arra utal, hogy a GDP a végtelenségig nő mert a lakosság nő. Tegyük hozzá még a jelenlegi "idilli" afrikai népességboommal is meg fog állni a föld lakosságának növekedése a megadott időtáv hosszabb verziójában.

És van még pár probléma. Szerintem a legnagyobb az a környezetszennyezés és ezen belűl is a legproblémásabb a CO2 felgyülemlése a légkörben és ennek következménye a globális felmelegedés és ennek hatásai.

btw én is az egyik megoldásnak az AIt látom. Ha pl 10év múlva feltalál az AI egy olcsón megépíthető/üzemeltető fúziós erőművet vagy/és áramraktározási csodát és ezek segítségével ki tudjuk vonni a légkörből az elmúlt 50évben a levegőbe kipöfögött CO2t és ezért nem változik a klíma brutális sebességgel és persze olvad villámsebessen Grönland, Antarktisz vagy épp tünnek el az EUs gelccserek megúszható még egy globális katasztrófa. Ha nem akkor én nem lennék optimista a GDPre nézve.
    Persze az AInak is durva veszélyei vannak.

Kicsit hosszú lett bocs nem egy "GDP növekedés lesz mert lakosság nő" féle egymondatos.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés