Hirdetés
- Gurulunk, WAZE?!
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Szevam: Mennyire tipik Z-gen viselkedés? Tipizálható-e egyáltalán?
- Kempingezés és sátrazás
- RetepNyaraB: Kávés szöszölés, az élet, a világmindenség, meg minden
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
-
LOGOUT
Mibe tegyem a megtakarításaimat? Összefoglaló!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dare2Live
félisten
válasz
buherton #101765 üzenetére
Szerintem ez így egy végtelenül felületes/optimista vélemény.
Olyan mint amikor valaki azt fejtegeti, hogy mert minden úgy fog menni mint az elmúlt 50évben ezért 50-70év múlva mindenhol persze afrikában is olyan lesz az életminőség mint az EUban. Moon pedig természetesen olyan mint most Svájcban.Több lakosság nem jelent automatikusan magasabb gdpt. Ha a lakosság száma a világ sok GDP termelő részén (Kína, ROK, Japán, EU....) csökken ahol pedig alacsony a GDP (pl Afrika) nő akkor mit segít a lakosság növekedése?
btw hamár pont a fenti van. 20-30éves távban a világ GDPt termelő részén mint Kína, EU, ROK, Japán, Brazillia, Oroszo, India, Dél Ázsia túlnyomó része... zuhanórepülésben lesz. A föld lakossága csak azért nem kapcsol detto zuhanórepülésbe mert afrika lakossága brutálisan nőni fog. Összességében amennyire látom 2023ban is az élelmiszer a növekedés korlátja. Ebben aztán az is benne van/lesz hogy ha nem lesz elég és nincs is honnan akkor brutális éhinség fog végigsöpörni afrikán ez pedig nagyon meglepne ha ne generálna durva háborúkat és brutális elvándorlást. Se a bekezdés eleje se ez nem épp arra utal, hogy a GDP a végtelenségig nő mert a lakosság nő. Tegyük hozzá még a jelenlegi "idilli" afrikai népességboommal is meg fog állni a föld lakosságának növekedése a megadott időtáv hosszabb verziójában.És van még pár probléma. Szerintem a legnagyobb az a környezetszennyezés és ezen belűl is a legproblémásabb a CO2 felgyülemlése a légkörben és ennek következménye a globális felmelegedés és ennek hatásai.
btw én is az egyik megoldásnak az AIt látom. Ha pl 10év múlva feltalál az AI egy olcsón megépíthető/üzemeltető fúziós erőművet vagy/és áramraktározási csodát és ezek segítségével ki tudjuk vonni a légkörből az elmúlt 50évben a levegőbe kipöfögött CO2t és ezért nem változik a klíma brutális sebességgel és persze olvad villámsebessen Grönland, Antarktisz vagy épp tünnek el az EUs gelccserek megúszható még egy globális katasztrófa. Ha nem akkor én nem lennék optimista a GDPre nézve.
Persze az AInak is durva veszélyei vannak.Kicsit hosszú lett bocs nem egy "GDP növekedés lesz mert lakosság nő" féle egymondatos.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 16/32/64GB RAM RTX 4060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Lenovo ThinkPad dokkolók: USB-C 40A9/ 40AY/ 40AS/ Thunderbolt 3 40AC/ Hybrid USB-C DisplayLink 40AF
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A14/Samsung Galaxy A34/Samsung Galaxy A54
- Tablet felvásárlás! Samsung Galaxy Tab S10+, Samsung Galaxy Tab S10 Ultra, Samsung Galaxy Tab S10 FE
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest