Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Ismerkedés a Zyxel NSA325 v2-vel
- sziku69: Szólánc.
- iRiver: Prehistorik 2 - Retró Játékpercek! 1. rész
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- localhost: Radírgumi hatás [Törölt topicok emlékhelye]
- Victoryus: Thomson 43UC6306 tv
- Algieba: Hulladéktermelés művészi szinten, mert megérdemlem
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
-
LOGOUT
Mibe tegyem a megtakarításaimat? Összefoglaló!
Új hozzászólás Aktív témák
-
BiP
nagyúr
válasz
#01110937 #97987 üzenetére
Állampapír vételnél (pmáp, bmáp) van átfutás. Államkötvénynél nincs, az azonnal megjelenik. Én így tapasztaltam.
Én úgy sakkoztam, hogy 1 hónap felett már megéri valami állampapírt venni, mert most az évi 16% az havi ~1.3%, az már több, mint az 1% bünti. (államkötvénynél viszont 2-3% is, azzal óvatosan)
Vagy ha előre tudod, mikor fog kelleni rövidtávon, akkor DKJ. -
törölt tag
Váltottam már vissza és újra befektetés ott nem volt átfutás. DKJ-m még nem volt. És csak azért merült fel, mert ha van annyi kamat, vagy több akkor érdemes így parkoltatni addig is augusztusban kelleni fog, nagyobb összeg.
Meddig érdemes ezzel foglalkozni egyébként? Mert 1-2 hónap múlva már kevesebb lesz rá a kamat. Tehát ha 1 hónappal vagy 2 hónappal később ugyan ennyi lenen betéve.
-
BiP
nagyúr
Arról lehet tudni/sejteni, hogy kb. meddig lehet még pl. 2030/J-t venni?
Vagy egyszercsak egyik napról a másikra nem lehet?
Van ennek valami előjele? Bejelentés, vagy mondjuk "elfogy" ? Pl. a kibocsátani szánt mennyiséghez képest az eddig vásárolt mennyiség arányát lehet követni valahol?Más papírral is jártam így, hogy szerettem volna venni, de nem volt már a listában, pedig előtte pár hete még volt.
(DKJ meg mondjuk akkor is ott van, amikor épp nem lehet venni...) -
realist
őstag
A megtakarításom egy része 2023/C Államkötvényben van. Ennek a lejárata 2023.08.23, a jelenlegi árfolyama pedig 97.4752. Ha ezt most eladnám akkor a piaci érték -1% kapnék érte, ha kivárnám az augusztust akkor a névértéket.
365 napra vetítve kiszámolva a napi kamatokat egy jövő heti jegyzéssel számolva nagyobb a nyereség, ha eladom 2023/C és 2030/J -t vennék helyette. Nem bicsaklik meg a logika ugye?Lenne még egy kérdésem. Számomra nagyobb összeget átváltottam EUR-ra (380-as árfolyam magasságában), de végül nem kellett elutalnom külföldre. Jelenleg egy EUR bankszámlán parkol. Mit kezdjek vele?
Szerintetek érdemes visszaváltani HUF-ra, és a mostani magasabb kamatkörnyezet miatt pl. 2030/J venni. Vagy érdemesebb nem visszaváltani és várni, hogy a forint egyszer csak majd újra meggyengül és esetleg akkor visszaváltani? Valamilyen kockázatmentes EUR lekötés esetleg, PEMÁP ha jól tudom már nincs
kösz!
-
törölt tag
válasz
tobias40 #97957 üzenetére
Az alapján döntsd el, mennyi futamidő ami neked a céljaidnak jobban megfelel.
Valamint azt, hogy a két papír között mennyi a különbség, ha mégis tovább tartanád.
stb.#97975 vacs
Postán felvenni drágább mint atm-ből az biztos#97978 axioma
Remélem nem... így is szívás pár dolog... de € már megtörtént...#97955 BiP
Ez egy jó ötlet. Forintos kiutalás mennyi idő? -
axioma
veterán
válasz
MasterMark #97974 üzenetére
epp ma gondoltam ra, hogy nem lesz itt gond a pmap visszavaltassal - mivel ugye varhatoan bezarjak, utana biztos lesz me'g olyan friss penz ami meg pmap-ba menne, akkor ezek szerint barkinek atadhato... legalabbis amig leszalloban van az infla
me'g jobb is lehet mint a kincstarnak visszaadas -
persze hogy sikerult meg szerdan megvenni a zprv adagot, a kis hullamvasut elott...
szep hetzaras volt a mai napon
-
MasterMark
titán
Miért, az átvezetés mennyibe kerül?
Kikerestem:
Értékpapír átvezetés:
A Kincstár átvezetési megbízás alapján ügyfele értékpapír nyilvántartási-számláján nyilvántartott értékpapírját ügyfelének a nála vezetett másik értékpapír nyilvántartási-számla javára, vagy a Kincstár más ügyfele értékpapír nyilvántartási-számlája javára vezeti át.
0 FtPénzátvezetés ügyfelek között:
(Számla feletti rendelkezési jogosultság esetén kezdeményezhető):
0,3%, legfeljebb
10 000 Ft -
válasz
tobias40 #97961 üzenetére
Ha veszel pl. egy 2030/J PMÁP állampapírt mai nappal akkor egy példa:
-a kamat 16% 2024.03.27.-ig ez 1millióFt-ra vetítve 143342Ft kamat ami ezen a dátumon kifizetésre kerül (kamatforduló)
-2024.03.27.-2024.12.01. között 19%-os 2023-as inflációt feltételezve a kamat 20,5% azaz 1millióFt-ra vetítve 138 849Ft
-2024.12.01.-én idő előtti felbontás esetén feltételezve, hogy a jelenlegi 1%-os díjért vásárolja vissza a kötvényt az államkincstár (ami nem garantált és változhat) 10000Ft a feltörés díja azaz a feltörés után 1 128 849Ft-ot kapsz vissza.
Összegezve: 1 000 000 + 143 342 + 138 849 - 10 000Ft -
stingy2
senior tag
válasz
kukulec #97956 üzenetére
Így ETÜ lesz, de W8BEN miatt sztem amcsik a 30% forrásadót levonják az osztiból. De legalább nyereség/veszteség szembeállítható. Én mondjuk 2024-től kerülném (eddig is kerültem) az amerikai osztalékpapírokat. KO 2,89%-a nem vészes, de ilyen 5-8% osztalékot fizető rv-t nem vennék jövőre semmiképpen sem.
-
bigdady
nagyúr
DKJ-t hány óráig lehet venni MÁK appban, hogy aznap teljesüljön? 14 óra?
-
kukulec
őstag
hali, ha ko-t német tőzsdén euroban veszem, akkor is az amcsi adószabályok vonatkoznak a részvényre?
-
BiP
nagyúr
válasz
#01110937 #97951 üzenetére
Meg kell nézni az aktualis árfolyamot. (97.0317 és 96.7772% most) Lejáratkor 100%-ot kapsz vissza.
Tehát az 500k-t elosztod ezzel a ~0.97-tel.Konkrétan úgy is leellenőrizheted (ha nem akarsz számolni), hogy elindítod a vásárlást, (mintha venni akarnál) beírod, hogy 500k-ért akarsz venni, és kidobja a névértéket. Az 500 feletti rész a "kamat".
-
vacs
veterán
Sziasztok.
Ha egyik kincstári számláról egy másik Kincstári számlára szeretnék 2 misit áttenni, az hogy a legolcsóbb? -
törölt tag
D230726 vagy D230802 esetén, ha 500k menne bele jövő héten az mennyi kamatot jelentene lejáratig?
Tobias40 a 2026/O az nem a PMÁP hanem a bónusz papír ami buborhoz van kötve (vagy hasonlóhoz), tehát hamarabb lemehet a kamatfizetése mint a Pmápnak ez utóbbi inflációhoz kötött és jövőre emelkedni fog.
Új hozzászólás Aktív témák
- Azonnali készpénzes AMD CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- Huawei Watch GT2, 1 Év Garanciával
- LG 77G3 - 77" OLED evo - 4K 120Hz 0.1ms - MLA - 2000 Nits - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDMI 2.1
- Azonnali készpénzes GAMER / üzleti notebook felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- ÁRGARANCIA! Beszámítás, 27% áfa, összesen 5db RTX 5060 Ti 16GB 3 ventilátoros készletről BOMBA ÁRON!
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest