- Gurulunk, WAZE?!
- bitpork: Nagy dilema
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Szevam: Mennyire tipik Z-gen viselkedés? Tipizálható-e egyáltalán?
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Kempingezés és sátrazás
-
LOGOUT
Mibe tegyem a megtakarításaimat? Összefoglaló!
Új hozzászólás Aktív témák
-
muzli1963
csendes tag
A PEMÁK 2025/X kamata 6,15% lesz hétfőtől.
-
Igen, es3 e-akta formátumban kell kérni, így tudod elektronikusan feltölteni a hitelesített oldalakat. Nekem legalábbis így kellett küldenem.
Az már más kérdés, hogy utána az ügyfélszolgálat visszaírt, hogy nem tudják megnyitni, küldjem képfájlban. Telefonon kellett tisztáznom, hogy éppen ők kérték az előző levelükben es3 formátumban. Ezt követően elfogadták. -
válasz
GyufTheHun #63126 üzenetére
Eddig nem tudtam, hogy az RC-s közjegyzői azonosításnak van kötött formája?! Hol találom?
-
vnorbi
aktív tag
-
Fifi
őstag
válasz
kentucky #63128 üzenetére
Én még anno MÁK-nál személyesen nyitottam, akkor még nem lehetett online.
Feleségemnek amikor nyitottunk, akkor másnap e-mailben megkapta a tájékoztatást és felhasználó nevét az elektronikus csatornákhoz.
Fiam járt úgy legutóbb, hogy ügyfélkapun indított számlanyitás után még 4 nappal sem kapott semmit. Írt a MÁK-nak e-mailt, amiben tájékoztatták, hogy elgépelte az e-mail címét, így a számlaszerződését a mellékletekkel együtt a megadott levelezési címére ajánlott küldeményként postázták. Lehet, hogy veled is ez történt?
Szerk: Szerintem hívd fel őket vagy írj egy e-mail-t.
-
DopeBob
addikt
Sziasztok,
tudja esetleg valaki hogy az ÁKK mikor kezdi el reggel feldolgozni a most eladott állampapírt? Minél korábban el kéne utalnom egy nagyobb összeget holnap, váltottam vissza MÁP+-t de nem tudom mikor érzehet meg. Nyitvatartási idő kezdete 8h + max 2óra?
-
kentucky
őstag
Köszönöm a válaszokat. Attól független, hogy elindítottam a nyitást, bemehetek személyesen megcsinálni?
-
Gzolo
senior tag
válasz
kentucky #63128 üzenetére
Szia, nálam az Ügyfélkapus regisztráció után 2 naptári nappal jött email, Háttérműveleti Csoport címről, hogy feldolgozták és megnyitották a számlát, részletes tájékoztató is volt benne, mit kell tenni a belépéshez. Lányom miatt már volt Startszámla, aminél meghatalmazott kezelő vagyok, lehet emiatt volt ilyen gyors, annak az azonosítja alá hozták létre külön az értékpapírszámlát.
-
vnorbi
aktív tag
válasz
Brandynew #63113 üzenetére
"...mire jó a Kincstári Takarékjegy és a Magyar Államkötvény, mert azokat sem értem, hogy miért veszik, mi belőle a haszon."
KTJ: Abból az időből maradt, amikor még nem volt postai MÁP+. Vidéken ez volt a legegyszerűbb módja az állampapírba fektetésnek készpénzből. Ma már nincs igazából értelme.
MÁK: Ez a "rendes" államkötvény. Ezzel lehet spekulálni, a jelenlegi állampapír aukciókon kialakuló hozamoknak hatása van a régóta futó sorozatok árfolyamára. Részletekbe nem menve azzal lehet keresni velük, ha a megvétel után az új aukciókon az árfolyam lemegy, ami felértékeli a régi sorozatokat. Az így kialakuló többlethozamot korai eladással lehet realizálni, a lejáratig tartás esetén csak a vételkor ismert EHM-et lehet bezsebelni (éves kamatfizetésekkel). Ha az árfolyamok rossz irányba indulnak, akkor lehet, hogy egész a futamidő végéig csak bukni lehet a korai visszaváltáson.
Valamint intézményi befektetők csak ezt vehetik, ha 1 éven túl gondolkodnak. -
.mf
veterán
Tavaly beutaltam hozzájuk 2x10k-t, de még azóta se voltam náluk...
Van még itt pár ember hasonlóan.
Kiutalásnál majd biztos kelleni fog, de TBSZ-re tettem, 5 évig nem tervezek hozzányúlni.
Idővel majd bemegyek hozzájuk, de most még ők is azt írják a honlapjukon, hogy járvány van, inkább ne menj... -
Fifi
őstag
válasz
vnorbi #63132 üzenetére
Most nézem, hogy ez az anomális fennáll az összes papírnál, nem csak a DKJ-nél.
Megnyugodtam, hogy ez nem csak nálam ilyen.MÁK szempontjából kellene szerintem egységesen feltüntetni, mint ahogy itt szerepel.
-
vnorbi
aktív tag
Igen, nálam is ilyen. A WebKincstárban van "vételi" és "eladási" szövegezés, de apró szépséghiba, hogy következetesen mindenhol fel vannak cserélve az árfolyamok (vételihez írják az eladásit, eladásihoz pedig a vételit).
Ha kimagyarázzuk, hogy az ügyfél szempontjából "vételi" és "eladási", akkor meg itt van minden fordítva.
-
GyufTheHun
újonc
válasz
forceberg #63129 üzenetére
E-mailt írtam nekik és egy ügyintéző hívott vissza. Utána mondta a szabad időpontokat. Hétfőn pl csütörtökre már volt is időpont, következő hétre végig üres volt a kedd-csütörtök.
Tel: 06-1-501-3300
E-mail: info@randomcapital.hu
Erre írtam és ezen a számon hívtak fel. Úgyhogy ezen eléred Őket, adnak időpontot és 10 perc cakkum-pakk.
-
válasz
GyufTheHun #63122 üzenetére
Hol foglaltál időpontot? Lehet elsiklottam felette, de nem láttam erre utalást, hogy foglalni kell előre.
(#63123) erh75: aláírt, tanúzott szerződés után működött a Revo.
-
kentucky
őstag
Ügyfélkapus MÁK számlanyitást csináltam tegnap, de nem kaptam se akkor, se azóta semmilyen emailt, csak ügyfélkapu tárhelyén van egy visszaigazolási nyugta. Kellett volna emailt kapnom, hogy megkapták az adatokat, és majd elbírálják a számlanyitási kérelmet? Csak azért kérdem, mert elvileg jól adtam meg az email címemet, de ellenőrizni szeretném magamat.
-
GyufTheHun
újonc
Olvastam olyat aki anélkül csinálja. De nem tudom megéri-e. Beszélj velük, mert lehet azonosítani Magad úgy is, ha közjegyzőnél hitelesíted az irataid fénymásolatát. Megmondják milyen formátumban kell lennie, stb, plusz a díja a közjegyzőnek. Mi Tatabányáról mentünk, amúgy is kellett menni máshova is Pestre, összeszerveztük és tényleg nagyon gyorsan készen voltunk.
Szóval, ha még a beutalás miatt nem is azonosítasz, de a kiutaláshoz 100%, hogy kelleni fog a személyes vagy a közjegyzős azonosítás.
-
vnorbi
aktív tag
válasz
paavoo #63124 üzenetére
Igen, az 1% büntetés csak a visszaváltott részre vonatkozik. Az eladás FIFO módszer szerint történik, amit korábban vettél, abból váltanak vissza először.
Ezt a TBSZ dolgot szerintem félreérted. Bármikor vettél TBSZ-re bármilyen állampapírt, és a TBSZ-ről akarsz kivonni pénzt/értékpapírt a TBSZ feltörésével, akkor a TBSZ-en kapott kamatok adókötelessé válnak, de ha adómentes papír kerül ki a normál számlára a TBSZ-ről a feltörés után, az az aktuális kamatperiódustól kezdve már adómentesen fut tovább.
-
paavoo
aktív tag
Sziasztok,
egy olyan kérdésem lenne az új PMÁP-al kapcsolatban, hogy ha berakott összeg egy részét akarom kivenni mondjuk fél év múlva akkor a kivett részre számolja a -1% visszaváltási díjat, tehát nincs olyan mint a TBSZ-en vezetett 2020 előtti PMÁP-al hogy az egészet bukja az ember ha hozzányúl?
A készlet listában látszódik, hogy több tételből tevődik össze a teljes összeg, itt ha kiveszek X összeget akkor melyik tételből vonódik le, időrendi sorrend szerint? -
erh75
tag
válasz
GyufTheHun #63122 üzenetére
Ezek szerint ha Revolut-ról szeretnék be utalni hozzájuk akkor mindenféleképpen kell a személyes azonosítás ? Online regisztrációkor a magyar bankszámlámat adtam meg.
-
GyufTheHun
újonc
Ma asszonnyal voltunk benn Random Capitalnál személyes azonosításon. Online csináltuk meg a regisztrációt, online sikeres is volt az azonosítás. A regisztrációkor mindkettőnk saját bankszámlaszáma lett bejegyezve, amit a NYESZre utaláshoz használunk. TBSZem csak nekem van és oda Revolutról fogunk beutalni eurót.
Szóval elejét véve a dolgoknak bementünk és 10 perc alatt kettőnkkel végeztek is. Teljesen képben voltak a litván IBANnal stb. Mondták is, hogy ezért jó a személyes, mert innentől kezdve bárhonnan tudunk beutalni és ha megadjuk a Revolutos euros számlánkat akkor oda ki is fogják utalni gond nélkül.
Szóval akinek belefér idejébe, időpontot kell foglalni kedd-csütörtök foglalkoznak ezzel és 10-15 perc alatt kész is. Remélem segítség volt az infó.
-
Begi
senior tag
Sziasztok!
Sikerult PEMAP-ot es PMAP-ot is vasarolni es most lehet nyilatkozni az esedekessegrol.
Ez pontosan mit jelent?
Pl. PEMAP-nal ha arrol nyilatkozok, hogy fektesse be 5 eves PEMAP-ba, akkor automatikusan az aktualisbol fog venni, azaz a 2028-bol?Mi tortenik ha nem nyilatkozom?
Elore is koszi!
-
törölt tag
Mit ad Isten, ma pont a "Bevezessük az eurót?" volt az egyik téma a rádióban.
Tessék meghallgatni, és láss csodát... Lőn, Világosság!Sajnos a Revolut topicból kitiltottak... De hát ismerjük a régi mondást "Szólj igazat, betörik a fejed"
Valamint a "Történelmet már megírták, aki új változattal áll elő azt elteszik az útból".https://mega.nz/file/eshwyRrC#4k4FH8BGqpWYLm1A3dVDhYnzbbWbYUIEaPD8NdcCLFg
Innen letölthető, vagy online is hallgatható akár.
-
erh75
tag
Random-nál is szeretnék számlát nyitni és az lenne a kérdésem hogy ott is az ETF-ek csak EUR-ban vásárolhatóak meg ?
-
Lmh
őstag
Sziasztok! Kis megerősítésért jöttem.
Eddigi megtakarításaim 94%-a van kb Máp+ban. Legutóbb pont a PMÁP átszervezés előtt vettem.
Mostantól gondolom egy ideig érdemes ezt az új pmáp 2027/I-t vennem. Ez hosszu távú tartalék, nem nyúlnék hozzá 5 éven belül.
Köszi! -
axioma
veterán
válasz
sajtos365 #63112 üzenetére
1. vannak me'g visszateriteses hitelkartyaink
2. likviditasi tartalek, mert az osszes hitelkartyank kerete tobbmillio, a dkj atfordulasa 2-3 het, tehat a (kvazi-ingyen, kartyadij van) ossz hitelkeretunk majdnem felet ki lehet szedni ugy, hogy kozben mindegyik ki van idore fizetve
(Amugy ez az amikor a dkj-n nem bukunk, vetel utan azonnal eladva is me'g olcsobb hitelkent, mint a valodi banki hitelek.)
Mondjuk a hitel csak idonkent kerul elo, pl. mikor a bankok kocsogok voltak a napelem-beruhazas kornyeken... meg most mikor vest-elt jovedelmet elobb le kellett adozni minthogy ertelmesen eladhattam volna. -
Keef_Lee
senior tag
Nyugdíjpénztárat váltanék. Melyikbe érdemes most átmenni és milyen költséggel jár a váltás?
Köszönöm. -
Brandynew
őstag
válasz
axioma #63110 üzenetére
Megéri? Én még bevallom, nem néztem. Ha jól értem, a lényege, hogy mondjuk egy 10 ezer Ft-os DKJ-t megvehetsz az aukción 7 ezer Ft-ért, de amikor lejár, 10 ezerért adhatod el, amiből lejön a kamatadó.
Az, hogy nem a hozamért vesszük, engem is érdekelne, hogy mit jelent. Akkor miért?
Ha már itt tartunk, valaki leírhatná, hogy mire jó a Kincstári Takarékjegy és a Magyar Államkötvény, mert azokat sem értem, hogy miért veszik, mi belőle a haszon.
-
PredatorZoli
Topikgazda
válasz
dellfanboy #63107 üzenetére
például investing.com
-
FeniX-
senior tag
válasz
PredatorZoli #63106 üzenetére
Köszi!
-
dellfanboy
őstag
válasz
PredatorZoli #63106 üzenetére
jo hogy irod az etf-eket. ti melyik ingyenes oldalt hasznaljatok, hogy az adott etf arfolyamat megnezzetek. nagyreszt eur alapuak erdekelnenek.
-
PredatorZoli
Topikgazda
válasz
FeniX- #63105 üzenetére
Kezdőként ha elkezdesz kereskedni, akkor a várható hozamod minuszban lesz, akár párszázezer, akár pár millióval kezded el.
Nem egy olyan tevékenység, amire szerintem szerencsés úgy tekintetni, mint keresetkiegészítés.
Jobb ha inkább a folyamatos megtakarításra szoksz rá, és hosszú távú befektetésekben gyűjtesz, pl ETF-ekben, amiktől hosszú távon számíthatsz egy durván 7%-ra évente.Az előttem szólóknak abból a szempontból igaza van., hogy amig párszázezer, illetve pár millió forintod van befektetési célra, addig nem az fogja meghatározni a vagyonod gyarapodását, hogy 2%-al több vagy kevesebb a hozamod, hanem az, hogy mennyivel tudod megtoldani a megtakarításodat.
Amikor elért majd oda, hogy már 100 milliód lesz, akkor az már lehet hogy hoz majd annyit mint amennyit amúgy te félre tudsz tenni, vagyis ott már ez a súlyozás átbillen. -
FeniX-
senior tag
válasz
temporello #63093 üzenetére
Csak mondtam egy relatíve kicsi összeget. Lehet 2-300.000 ft is. A lényeg, hogy nincs egyben 2 millió ft-m állampapír vásárlásra.
S írtam azt is, hogy még nem vagyok tisztában az összegekkel. Azért kérdezek itt, hogy kapjak egy nagyjábóli viszonyítás-számot.
Nem tudom, mi számíthat kb. reális hozamnak akár havi, akár évi szinten, ha mondjuk a fenti szövegezésem alapján heti-havi periódusban gondolkodnék és mondjuk a kockáztatott összeg ügyletenként ilyen 2-300$.
[ Arra vagyok kíváncsi, hogy reális-e az elképzelés, vagy tévút, esetleg kb. irányban vagyok ]Az önképzés jó ötlet, de van egy - számomra - elég jó munkahelyem, és több lábon szeretnék állni. Ezt gondoltam az egyik kiegészítésnek. Kérlek most ne azt írjátok, hogy "legyél vállalkozó" - stb. A tőzsdére vagyok kíváncsi.
-
vnorbi
aktív tag
válasz
sajtos365 #63102 üzenetére
A bank360 rosszul tudja, a DKJ nem lakossági állampapír, így a rajta elért hozam adóköteles.
"A névérték kifizetése lejáratkor, egy összegben esedékes, mely az árfolyam-nyereségadó levonását követően kerül kifizetésre. A hozam összege a névérték és a vételár között különbség."
-
sajtos365
tag
válasz
vnorbi #63058 üzenetére
Szerintem a DKJ nem adóköteles.
Ugyan az vonatkozik rá mint a MÁP+ vagy PMÁP-ra.
-
vnorbi
aktív tag
Új hozzászólás Aktív témák
- Intel Core i7-14700K 20-Core 3.4GHz LGA1700 (33M Cache, up to 5.60 GHz) Processzor! BeszámítOK
- Intel Core i9-14900K 24-Core 3.2GHz LGA1700 oem(36M Cache, up to 6.00 GHz) Processzor! BeszámítOK
- ASUS TUF Gaming RX 6700 XT OC 12GB GDDR6 Videokártya!
- Latitude 5350 2-in-1 13.3" FHD IPS érintő Ultra 5 135U 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- iPhone 15 Pro Max / Natural Titanium / 256 Gb
- Asus TUF A15 FA507NU - 15.6"FHD IPS 144Hz - Ryzen 7 7735HS - 8GB - 512GB - RTX 4050 -2.5 év gari
- BESZÁMÍTÁS! 2TB Samsung 980 PRO NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- ProCaster 50UNB800H 50" 127cm FULL HD üzleti kijelző
- LG 77G3 - 77" OLED evo - 4K 120Hz 0.1ms - MLA - 2000 Nits - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDMI 2.1
- Lépj egy szintet felfelé gamingben! Kamatmentes rèszletre is!
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest