Hirdetés
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- sziku69: Szólánc.
- mefistofeles: Az újkori csalók...
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Victoryus: Rapoo VT9Pro egér
- Gurulunk, WAZE?!
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller.
- droidic: Videó letöltés yt-dlp-vel (profi módszer)!!!
-
LOGOUT
Mibe tegyem a megtakarításaimat? Összefoglaló!
Új hozzászólás Aktív témák
-
skristof
tag
válasz
aujjobba #63083 üzenetére
Van egy olyan, ami 12.5 EUR, ami ertelmezesem szerint akkor annyi, ha a havi tranzakcios dijak erteke eleri a 35 USD-t. De ezalatt ingyenes, vagy hogyan van?
az altalad bekopizott szovegben az szerepel, hogy 35USD alatt van csak fee, utana elengedik
A monthly EUR 12.50 fee will be waived whenever the monthly commissions generated in the account reaches USD 35.00.
-
szőröscica
addikt
Evi 1-2 ezer euro bevetelem van kp-ban. Eddig ezzel beslattyogtam a kincstarba es pemapot vettem belole.
Van barmi olcson jarhato utja a kp-t szamlapenzze tenni? Inkabb VWCE-be tennem ezt a kis aprot most mar, hogy ilyen fos az uj pemap. -
aujjobba
addikt
válasz
temporello #63093 üzenetére
Tudom, elnyűtt mantra, de én ezt a pénzt valamiféle képzésre költeném első körben, aminek köszönhetően magasabb bérpozícióba lehet kerülni.
Hosszú távon több értelme van ennek, mint a tőzsdén kockáztatni.
Kiszámolón épp van fent most cikk hasonló témában, bár ott nem kifejezetten az önképzésről, hanem a munkahely váltással elérhető haszonról van szó. -
törölt tag
válasz
sunavlys #63089 üzenetére
A végén úgyis a tanácshoz kerül vissza... sokra nem mennek vele... Viszont rendesen lejáratják vele magát az eu-t... mindent 1 lapra... (ÉS nem, ezt nem én mondom, visszalehet keresni, néhány éve nagy botrány volt abból Franciáknál, hogy kifizeti, érzékenyíti/ülteti oda a bírák jelentős részét).
A módnak meg üzenem, megnyugodtak, nem kömmentelek.... felesleges fárasztani magát...
-
FeniX-
senior tag
Sziasztok, a tőzsdei topicban javasolták, hogy nézzek át ide, itt nagyobb az élet, talán több válasz jöhet.
Feltenném a kérdésem és előre is köszi, ha adtok pár választ.
[ https://prohardver.hu/tema/reszvenyek_tozsde/hsz_400-400.html ] -
szabi__memo
nagyúr
válasz
PredatorZoli #63090 üzenetére
Legalábbis választásokig
-
sunavlys
senior tag
Most hogy az EU bíróságon elbukta Mo a pört, van esélye annak hogy a kormány rateszi a kezét a megtakarításaimra?
-
Brandynew
őstag
válasz
kentucky #63051 üzenetére
Állampapír kalkulátor az összefoglalóban, az megmondja, mi mennyi 🙂
-
Moleman
addikt
Ha meg is szűnik, hátha lesz helyette más, akár egyszerűbben.
Beszélgettem erről az osztrák főnökömmel, ő is sokallja az ottani 27.5%-ot, de szerinte majd lesz valami lehetőség ott is. Azt mondta, hogy pár évvel ezelőttig pl ha bármilyen részvényt 1 éven túl tartottál, automatikusan kamatadómentes lett. -
aujjobba
addikt
válasz
stingy2 #63080 üzenetére
Persze ertem en, ha kizarod magad barki megoldja akit elersz technikai segitseget.
Csak itt a TBSZ-rol, magyar szabalyoknak szerinti adoigazolasrol, helyi illetosegu dolgokrol beszelgetunk az IB kapcsan jelenleg.
Ezekben nyilvan csak helyi helpdesk csapat lesz kepes segiteni, akiket vagy elersz, vagy nem.Nincs egyebkent szemelyes tapasztalatom, sylvanus szerint elerhetoek, a portfolion forumozok szerint nem, passzolom.
Mas: IB-n a Xetra/GETTEX-en elerheto ETF-ekhez melyik realtime adat elofizetes a jo?
Eskuszom nem jovok ki rajta.
Van egy olyan, ami 12.5 EUR, ami ertelmezesem szerint akkor annyi, ha a havi tranzakcios dijak erteke eleri a 35 USD-t. De ezalatt ingyenes, vagy hogyan van?Europe Equity and Derivative Display Value Bundle
Bundle includes data from Borsa Italiana, Eurex Retail Europe, Euronext Basic, Cboe Global Markets Europe, Nordic Equity and Derivatives, Tradegate, Turquoise Equity and Derivatives. Waived for accounts that generate at least USD 35 in commissions per month, per each user subscribed.EUR 12.50 /Month
A monthly EUR 12.50 fee will be waived whenever the monthly commissions generated in the account reaches USD 35.00. -
Zoty4
őstag
válasz
aAron_ #63081 üzenetére
szerintem nem lesz belőle semmi.
Tavaly is az volt hogy év végére lesz, akkor áttették 2022 1. félévre. most meg 2. félévre. Aztán majd átrakják 2023ra.
Amúgy értem a logikát. Mivel a fidesz alatt alakult ki a tbsz konstrukció, és simán benne van hogy a baloldali összefosás nyer, ez által meg is szünhet maga a tbsz mint lehetőség. Akkor meg minek erőlködjenek -
stingy2
senior tag
válasz
aujjobba #63077 üzenetére
"ha kizárnám magam a felületről, nem tudom hová lehetne fordulni pld"- én konkrétan erre írtam, hogy el lehet érni őket kb. akármikor, ahol épp nyitva vannak mert munkaidő van. (mivel pont ezért kellett anno nekem segítség). Az meg, hogy IBCE vagy nem kb. tök mindegy. Elhiheted, hogy nekem se svájci meg amerikai IB-nél volt számlám.(IBUK).
-
SzGee
aktív tag
válasz
aujjobba #63077 üzenetére
Boole hozzászólása a portfolión:
Ma voltam bent az Interactive Brokers IBCE irodában. Volt egy recepciós kislány, fogszabályozót hordott még. Nagyon kedvesen elmondta, hogy itt személyesen nem fogadnak ügyfelet. A pénzügyeseik töltötték fel az osztalékot és nem tudja, hogy milyen módszertan alapján töltötték ki az adóívet. Adott egy városi számot, amit előtte a mobilomról felhívtam és ugyanaz a gépi hang vezet végig a semmibe, mint a 80-as számnál. Ezt ő is belátta, hogy gyakorlatilag nem működik. Tehát a városi számmal és a 80-as számmal sem lehet semmit sem elérni. Javasolta, hogy e-mailben küldjem el a problémáimat és egyszer majd kapok választ. Javasolta, hogy a chatszobában kérdezhetek. Mondtam neki, hogy köszönöm a tanácsot, de a külföldi segítő munkatárs bizonyára nem lesz majd tisztában a magyar SZJA-val. Erre bólogatott, hogy tényleg ezzel nem sokra fogok menni. Mondtam, köszönöm, hogy megtudtam azt, amit eddig is tudtam. Azért 1 év alatt többre is juthattak volna. TBSZ-t a II. félévre ígérte neki is a főnökség, de erre nincs semmi garancia. Bóvli az egész, egy diszkontbróker szolgáltatás, de az igaz, hogy olcsó és majdnem mindent lehet venni. -
SzGee
aktív tag
igen ráadásul idén (most) korrekciózzák de tavaly.i értéknappal, amit elvileg jövőre kellene bevallani, de ha így tennék, akkor idén be kellene fizetni egy csomó adót, amit jövőre nem tudnál visszaigényelni, mert nyilván az IB nem fogja neked visszautalni a többlet osztalékadót
katyvasz az egész, én ezért is nem tartok már osztalékrészvényeket, nem elég, hogy adózol az osztiból, még jól meg is kavarják az egészet, attól függően, ROC vagy long/short term capital gain a tax
ráadásul a tax doksik teljesen rosszak, nyomokban sem fedik a valóságotpld: volt Templeton Dragon Fund-om
TDF(US88018T1016) Cash Dividend USD 1.4764 per Share (Long Term Capital Gain) 355.41USD
TDF(12656) Cash Dividend USD 0.9258 per Share (Short Term Capital Gain) 222.86 USDegyik után sem vontak adót, amikor megkaptam (09.20-án)
majd most januárban egyszerre csak azt láttam, hogy minuszos az USD számla:TDF(12656) Cash Dividend USD 0.9258 per Share - US Tax -33.43 USD
na most ha én kifizetem az adót idén a fenti két tételre, akkor ezt a januári levonást ugyan kitől lehetne visszaigényelni?
mert a nav-tól tuti nem, hiszem ha a kifizető több osztalékadót von le, azzal a nav nem foglalkozik, magyarul meg vagy lőve
ezért most kénytelen vagyok az összes ilyen korrekciót megvárni, majd úgy megcsinálni a táblázatomat, mintha ezek a korrekciók még az előző adóévben történtek volna...
nem jó ez így -
Zoty4
őstag
nálam 3x updatelték
2x annyit írnak adóalapnak mint a valóságos, amit a trading napló alapján csináltam
Reitek osztalékjainak meg apró adóját visszaadta az IB, majd levonta hogy magyar adó, mintha ő vonná és nem nekem kéne bevallani-befizetni. Ami azért is vicces mert direkt emiatt tartok EPD-t aminek meg sok az adója 30+ % hogy ezt kilője. Nagyon katyvasz lett az IB -
SzGee
aktív tag
válasz
aujjobba #63070 üzenetére
nekem eddig 5x updatelték az adópapírt, de még mindig szar, szinte tuti, hogy nem is lesz jó sosem, majd javítom kézzel mint eddig mindig
csak az osztik szerepelnek, azok is rosszul, nincs két egyforma riportjuk, mindenütt más számok szerepelnek... vicc ez a cég, mindig remegek, hogy nehogy valami gebasz legyen, mert élő emberrel nem tudsz beszélnimióta CE-van
ha kizárnám magam a felületről, nem tudom hová lehetne fordulni pld -
aujjobba
addikt
Nalam is 0db, es ures a koteslista.
Szerintem ez hiba lesz RC oldalon, volt mar hasonlo korabban.#63069 new card: allitolag masodik negyedevet irtak valakinek, de minden alkalommal a kovetkezo negyedev a celdatum
Egyebkent ahogyan a tavalyi evrol elkeszitettek az adoigazolast (sz*rul), en nem vagyok abban biztos, hogy bolcs dolog azonnal leszerzodni TBSZ-re, amint elerhetove valik :S -
Lex Icon
senior tag
-
aujjobba
addikt
Nem tudom mennyire jatszanak ezzel, de olyan elofordult mar, hogy az elvileg Xetra-rol erkezo pillanatnyi eladasi arat adtam meg limitnek, megis olcsobban teljesult a vetel.
Lehet vegul nem ott kottetett a tranzakcio.A fee meg olyan dolog, hogy talan egyszerubb tervezni a fix 0.3% (min 6.5EUR) tetellel, mintha lenne egy halom kitetel, miszerint ha Xetra-n teljesul akkor ennyi, ha GETTEX-en akkor annyi, stb.
-
SzGee
aktív tag
válasz
vnorbi #63061 üzenetére
ott van a linken a kötés, másodpercre pontosan, ez tuti hogy a getex-en teljesült, ami jóval olcsóbb mint a xetra, én is mindig ott kötök, igaz az IB-n ki lehet választani a route-ot
lehet már ezzel is játszanak? neked megy a full price, ők meg elviszik valami low-cost tőzsdére a megbízást, a fee különbséget meg egyszerűen zsebre teszik... ügyes
-
avl
senior tag
egyreszt köszi, masreszt erdekes, hogy egyik papirra a köteslistan netbbon-on a gettex-es kötes is megjelenik, masikra (JPGL)
ebben a percben is netboon 0 kötest ir, itt meg már összesen 1000 db-nyi a "volumen": ("Alle Kurse & Handelsplätze" alatt) [link]
-
vnorbi
aktív tag
Amennyire tudjuk a Random ezeket a megbízásokat a Xetrán teljesíti. Amióta bejött a képbe az Erste, azóta lehetnek változások, de erről nincs egyértelmű kommunikáció (lehet, hogy az Erste rendszerén megy keresztül egy megbízás, de azt nem tudjuk, hogy melyik tőzsdén, vagy tudjuk, csak én nem bogoztam még ki
).
-
vnorbi
aktív tag
Már az is érdekes, hogy mit keres ott 08:05-ös kötés, amikor 08:50-kor kezdődik az ajánlatgyűjtési időszak, és a 9-től van szabad kereskedés.
Ha ezt kihúzzuk, mint hibás adatot, akkor a 41,4-es áron a napi első kötés volt. Megnézve a reggeli Price history Bid/Ask adatokat, a 41,4-es bidek mellett 42-43-as askok vannak párba állítva, ami nagyon nagy spreadet jelent a normál kereskedésben szokásoshoz képest. Én arra tippelek, hogy nem volt árjegyző, a spekik felhúzták az árat, 9 után megjött az árjegyző, és teljesítette az igényeket.
Mint ahogy a BÉTa piacon is láttuk már, ha nincs árjegyző, a limit áras megbízás sem véd meg a hibásan megválasztott limit árral beadott ajánlatokból következő veszteségtől.
Az egyébként ugye megvan, hogy ezek az adatok a Randomnál csak úgy vannak, nincs garancia a valódiságukra?
Láttam már olyat, hogy beadtam valami megbízást, nem teljesül, aztán a Random az én ajánlatommal egyező árat hozott ki aznapi záróárnak az adott papíron, ami persze nem volt igaz.
-
kentucky
őstag
válasz
stingy2 #63052 üzenetére
Köszönöm mindenkinek a válaszokat!
A havonta félretett pénzhez nem szeretnék nyúlni, legalább addig amíg a nagyobb PMÁP kötvény 5 éves futamideje le nem jár. Végső cél ingatlanvásárlás lenne, most is az lett volna, de katasztrofális a helyzet a környékemen, így egyelőre kimarad, de a pénzemet sem szeretném addig úszni hagyni. A diszkont kincstárjegyek hozama egyébként, csak most ilyen magasak? Csak azért kérdezem, mert nem érné meg folyamatosan ezeket venni, és visszaforgatni?
-
.mf
veterán
válasz
pictigjis #63037 üzenetére
Ez szopás... de már mindannyian jártunk hasonlóan.
A helyedben kiutalnám és ha nem kell 5-10 éven belül, akkor ETF-et vennék belőle. Én ma reggel, hogy az orosz-ukrán helyzet tovább enyhült és a háborús kockázat csökkent, vettem egy kis VWCE-t. Amilyen szerencsém szokott lenni, holnapra biztos nagy esés várható, úgyhogy aki venni tervez a közeljövőben, készítse a puskaport
-
stingy2
senior tag
válasz
kentucky #63051 üzenetére
PMÁP-ot is tudsz havonta venni. A kérdés a futamidő. Ha a havonta betett pénz sem kell rövid időn belül, akkor mehet az is PMÁP-ba, ha kell, akkor MÁP+, de pl ott a 12 havi diszkontkincstárjegy, aminek a 06.29-es lejárata is 4% felett van, ha tartod lejáratig, innen már nem éri meg a MÁP+. Szerintem MÁP+-t lassan sehogy sem éri meg venni, mert már kb. minden időtávon van jobb alternatíva.
-
kentucky
őstag
Sziasztok!
Egy nagyobb összegből szeretnék most 5 éves PMÁP-ot venni. Emellé havonta MÁP Pluszt venni mennyire célszerű? Van jobb megtakarítási eszköz MÁP Plusz helyett, ahova havonta tudnék belerakni?
Új hozzászólás Aktív témák
- LG 70UN74003LA Smart LED Televízió, 70" (177 cm) - 4K Ultra HD, HDR, webOS
- TP-Link RE650 AC2600 (RR650) WIFI hatótávbővítő
- BONTATLAN Új Iphone 16 és 16 Plus 128-512GB 1év APPLE garancia gyári független Deák AZONNAL Átvehető
- ÚJ Bontatlan iPad Air 6 - 7 gen 11 és 13 Minden szín 1 év Apple Garancia Azonnal Átvehető DEÁK Térné
- ÚJ BONTATLAN MacBook Pro 14 - 16" M4 MAGYAR Billentyűzet Azonnal átvehető DEÁK TÉRNÉL garanciával
- Bomba ár! HP ProBook 430 G3 - i5-6GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 13,3" HD I Cam I W10 I Garancia!
- Apple iPhone 11 Pro 64GB Space Gray / Szép állapotban / 100 % AKKUMULÁTORRAL / 12 hónap jótállással
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L480 - i5-8GEN I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- Bomba ár! Dell Latitude 7320 - i5-11GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest