- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- "Egyszerű" Ügyfélkapu+ regisztráció
- CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Mindent a StreamSharkról!
- Milyen mosógépet vegyek?
- Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
- Konvektor korszerűsítés - Computherm KonvekPRO felszerelése Q7RF szobatermosztát
- Szivat a ONE. Digi és követeléskezelő (Második rész)
-
LOGOUT.hu
Mibe tegyem a megtakarításaimat? Összefoglaló!
Új hozzászólás Aktív témák
-
bigbuda
aktív tag
válasz Csabroncka #125122 üzenetére
Az én olvasatomban az a FIRE, ha elér az ember egy olyan szintet, mikor a passzív befektetései hozamabol lehetséges egy takaréklángu élethez elengedhetetlen dolgok fedezése (pl. lakhatás, étel..). Tehát olyan szempontból érezheti magát biztonságban az ember, hogy történjen bármi is, ha csak a megélhetés a cél és nincsenek extra nagy vágyak, akkor akár megteheti hogy élete végéig munkanélküli legyen (még ha remete is) Az persze az egyéni fantaziara és igényekre van bízva hogy mivel szeretne foglalkozni az így felszabadult szabadidővel pl. bármely saját projekt ami dopamint szabadít fel, stb... (szerintem minden élőlény dopamin függő, ez ad erőt a mindennapokban)
Természetesen ez az állapot biztosan nem egészséges, nekem is egy motiváció és cél hogy a FIRE-t elerjem, de nyilván ha megvan akkor sem nem tudnék életem végéig semmit se csinálni , mert belebolondulnek.. de mégis adna egy olyan biztonságérzetet és lelki békét, hogy valóban a magam ura vagyok, muszajbol nem kell semmit csinálni, elvallalni, és bármi történik legalább az alapvető dolgok fedezve vannak (kellő önuralommal).
És az hogy kinek mennyi kell a FIRE-hez az egyedi igényektől függ, mindenképpen képben kell lenni és meg kell határozni hogy mi az a havi átlagos minimális szükséglet ami egyszerűen kell a letfentartashoz. Na ezt az összeget kell elovarazsolni stabilan passzív befektetések hozamabol és megvan a FIRE.
Szerintem... De szeretem mások véleményét és látásmódját olvasni, nem biztos hogy mindenkinek ezt jelenti.
Új hozzászólás Aktív témák
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Calibre, az elektronikus könyvtár
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- eBay
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Milyen processzort vegyek?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- További aktív témák...
- Mint az új! Steam Deck 1TB SSD + 64GB SSD + műanyag tok + hordozó tok + üvegfólia + Windows 11 Pro
- Samsung 50" 4K Crystal UHD WIFI TV UE50AU8002
- Akció! Dell Latitude E5540 laptop (15,6FHD/I5-G4/4GB/128SSD) - 1 év garancia, 27 % számla
- Logitech G305 2év garancia.
- ASUS Zenbook 14X UM5401QA-L7208W használt garanciás notebook