- gerner1
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- t72killer: Fürdőkád kontra elektromosság: XXI.század
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- eldiablo: Mennyire strapabíró egy GShock?
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- Boss81: Halott Torrentek keresése, törlése egyszerűen.
- oriic: A TOP 10 legtöbb hozzászólással rendelkező PH! felhasználó
-
LOGOUT
Mibe tegyem a megtakarításaimat? Összefoglaló!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dronte
aktív tag
Sziasztok! IBKR-en van elérhető all world (vagy US only) technology ETF, ami nem csak large cap? Keresgéltem, de nehezen találok bármit. Xtrackers MSCI pl szimpi volt, de az sem elérhető.
-
pictigjis
őstag
válasz
PredatorZoli #110417 üzenetére
en is tartok casht a lightyearen, nem arrol van szo, hogy nem. de szamomra a megfogalmazas azt sugallja, hogy konkret vedelem csak befektetett vagyonra van, az "uninvested customer funds" meg (mivel kulon tartjak) nincs benne abban a korben, ami hozzaferhetetlen a hitelezok szamara
nem tudom, mi szukseg volt egyebkent erre a szovegre. de mint mondtam, ettol szerintem nem kell felni, de inkabb igy szamolok. kulonbozo csoportokban is megfutottak mar ezeket a koroket, a konszenzus inkabb az,
amit en is kiolvasok a szovegbol -
aAron_
őstag
válasz
pictigjis #110415 üzenetére
Nekem ebből nem következik az, amit írsz. Számlapénz is asset. Elején meg csak annyit ír, hogy a saját eszközöktől elkülönítve tartják nyilván. Ez nem is lehetne máshogy. De ha ez tényleg fontos valakinek, nézze meg a releváns felügyelő hatóságnál is.
#110416kepe1977: Holdings reports by taxonomies - English - Portfolio Performance Forum (portfolio-performance.info)
-
kepe1977
csendes tag
Olyat találtam, hogy almappákba teszem a különböző dolgokat, és az almappán belül mutatja is az aktuális %-ot. Viszont a Pie charton nem tudom mondjuk csak az anyagi függetlenség részt megjeleníteni.
-
-
kepe1977
csendes tag
Jelenleg töltöm fel adatokkal a Portfolio Performance programot.
Egy elméleti és egyben gyakorlati kérdésem lenni. Jelenleg elég nagy állam papír állományom van, ennek egy része szükségalap (1 éves költésem). Eddig mindent google sheet-ben tartottam nyilván. Ott azt csináltam, hogy a szükségalap összegét levontam az állampapír részből, és a fennmaradó részt számítottam csak be a portfóliómban. Viszont ugye a kamatok miatt annak is változik az ára, nem konstans. Ti hogyan oldjátok meg hogy a portfólióba a fennmaradó kötvény rendesen látszódjon?
Most ugye csak van 1 fix rész csak úgymond.
Kineveztek bizonyos állampapírokat és az a szükségalap a többi meg a portfólió?
Vagy egybe számoltok mindent?
előre is köszi
Kepe -
Qtyii
aktív tag
nexo.com ... 7%-os euro látra szóló (jutalom) mondjuk így
nem is hiszem hogy ez adóköteles lenne.. hiszen nem eur az alapja hanem EURx és erre van a "jutalom" kamat
még a forintos dkj-nál is jobb lehet ... bár nyílván van némi platform kockázat .. de azért na...Arról nemis beszélve hogy USDT-re alap (ami 1:1 usd) a 11%
napi kamatfizetéssel -
Uyuarasy
tag
válasz
jagermester #110395 üzenetére
Nincs ilyen tudtommal, en is sajatot irtam. Irok privatot, ha erdekel probald ki, nem open source a kodja mert csak osszedobtam amikor mar engem is zavart hogy volt egy csomo DKJ meg PMAP arfolyam nelkul...
-
Silεncε
őstag
Azt lehet tudni valahonnan, hogy mikor tervez az MÁK új DKJ sorozatot kibocsátani? Májusi DKJ kene, de hetek óta nem jöttek új DKJval ki.
-
powerwade
senior tag
válasz
jagermester #110377 üzenetére
én egyedi megoldással vittem fel az államkincstári portfóliókat (pmap, dkj, babakötvén) , saját szerveren kerül letöltésre az árfolyam, onnan húzom le pp-be. de ugyanezen a elven trackelem alfa megtrendet is, vagy az erste save alapot is.
-
jagermester
csendes tag
-
Wn2tl
aktív tag
válasz
aAron_ #110392 üzenetére
"Ha ezek mind nem kellenek, mi marad EM-ből, ami tetszik is?"
~ a top 4
"Szvsz PMÁP vásárlásával nem támogatod a rendszert, inkább ellenkezőleg. Piacon sokkal olcsóbban finanszírozható az állam."
Nem gondolom, hogy fele baráti szeretetből adták ki. Gyertek itt a péz', hogy nektek is jó legyen.
A pmáp kőkemény piaci finanszírozás. Az EU-s források nem piaci csak áttételesen, mert azt is van aki befizeti csak orbánék lenyúlják. Az EU adófizetők meg csak pisloghatnak, melyik magyar oligarcha, haver, fideszes kormánypárti bűnöző zsebében landolt.
-
PredatorZoli
Topikgazda
válasz
Paxker315 #110391 üzenetére
Én azt gondolom, hogy az, aki elköveti azt a hibát hogy a befektetéseit csak és kizárólag a közelmúlt hozamai alapján hossza meg az még egy nagyon alacsony szinten tart és valószínűleg még annyira kezdő hogy nem volt még alkalma megégetnie magát.
Aki elkezd egy ilyen marhaságot, a legrosszabb dolog ami talán történhet vele az az, hogy az elején bejön neki. Mert ezzel igazolva érzi magát és mégtöbbet alapoz a marhaságokra aminek a végén általában nagy zakó az endingje. -
Paxker315
addikt
válasz
PredatorZoli #110383 üzenetére
féligoff, nyafogás.
Néztem pár napja bután "FIRE" csoportban egy kérdést, miért nem a NASDAQ-100-at veszi mindenki, miért az S&P500-at. Nem egészen értettem milyen megfontolásból dobná be minden befektetni kívánt pénzét egyetlen piac szelektált kis számú részvényeibe. Kiadta az elmúlt 10 évben? Igen. De mennyire ellentmond ez annak a szemléletnek, amit akár itt a topikban, akár RR-en instillálnak az emberünkbe?
Meg a nagyon okos stratégia: infotech nagyot ment, hát nosza, S&P500 information technology, exkluzíve. Azért a dotcom lufi is jelen van a teljes előzményekben.
Vagy S&P500 infotech más olyan alappal együtt, amivel szintén kizárólag USA-kitettségre és kb ugyanazokra a cégekre támaszkodik. Szélsőséges emberünknél az egyedi részvényekből történő mazsolázás sem életidegen stratégia, elég, ha csak az első 10-ből random válogat, és mindent ezekbe dob a megtakarításai közül.
Jó, én bevallottan nem foglalkoztam a témával számottevően, nem ástam bele magam túl mélyen. De, ha itt a topikban, RR-en körülbelül minden arról szól, hogy ne dobjuk el a diverzifikációt, ne "zárjunk ki kategorikusan" területeket, próbáljunk meg számunkra megfelelően kiegyensúlyozottan befektetni, meg a világ NEM az USA. Ezért nem értem, hogy sokak miért mennek ezzel ellentétes irányba?
NB: nem azon "értetlenkedek", ha valaki a portfolio kis részét, nem túl nagy szeletet odaad egy NASDAQ-100 indexnek, vagy tart valami szűk lefedettségű szektor ETF-t. Hanem, mikor vki kizárólag erre támaszkodna, tompító-pufferközeg nélkül. Mindegy, csak kikívánkozott vmennyire, mert néha amiket látok a FB-s "FIRE" csoportban, ilyen benyomásokat is felszínre hoznak
-
Wn2tl
aktív tag
válasz
ngaba #110389 üzenetére
Igen van csak azokban olyanok is vannak amik meg már nekem nem kellenének. Ami nem feltétlen jelenti azt, hogy rosszak, csak inkább nem: Afrika, Arab országok, Mexikó stb. Elvek mentén nem szabad befektetni, ha úgy lenne pmáp-ot sem tartanék.
Kínát azért kerülöm minden erővel, mert nem igazán befektető barát, kommunista ország. Többnyire belső saját vásárlások mozgatják a részvény piacukat, ép eszű ember oda sok tőkét nem tesz. A vwce kínai részaránya pontosan jól tükrözi mennyire (nem) érdemes oda pénzt allokálni.
-
ngaba
aktív tag
válasz
Wn2tl #110378 üzenetére
Van ex China emerging ETF is, ha az kell. Szerintem az értelmesebb, mint országonként venni. Az nekem is szimpatikusabb amúgy, mint a sima emerging ETF-ek, pusztán elvi okokból. (Az emerging országok nagy része nem matyóhímzés, de Kínába nem fogok befektetni, az tuti.)
-
Uyuarasy
tag
válasz
jagermester #110377 üzenetére
Volt mar tema parszor, BAMOSZ-ra keresve el tudod olvasni a szalakat.
Roviden, fel tudod venni "ures eszkozkent" ezeket, majd manualisan vagy automatikusan lehet az aktualis arfolyamokat frissiteni. Elobbihez eleg a BAMOSZ oldalon megnezni az alapokat az allampapir.hu oldalan pedig az allampapirokat, ha ezt nem kezzel szeretned irkalni akkor kell valamilyen scraper ami ossze tudja szedni ezeket es a PP-nek ertelmezheto formaba alakitani.
-
-
Yager01
senior tag
Nyitott mostanában vki IBKR számlát? A számla konfigurálásánál gondolom illik kiválasztani a lehető legtöbb terméket. Ha így teszek akkor minden választott termék mellé feldob egy kb. 10 kérdésből álló kvízt (angolul). Bele néztem és...
Ha nem töltöm ki akkor nem enged tovább a regisztráció! Van jelentősége a kitöltésnek? Mi van ha baromságokat végig jelölök és benyújtom? A jövőben lehet letiltják a termékeket mert nem jó válaszokat adtam meg? -
válasz
szabi__memo #106178 üzenetére
Egy kis visszatekintés októberig. Hogy bár alacsonyabb szintekre is volt kilátás, miért mondtam, hogy 98 alatt már viszketne a tenyerem.
Na pont ezért, ahogy 106180-ban is írtam. Ha nagyobb esésre várok, kimaradok. Aztán a 98 még egy elég valószínű szint volt, amit elérünk. (Akkor ugye 100 felett mozogtunk). Ha csak várok, hogy lejjebb menjen, azóta is a partvonalon ülnék, így meg 98-tól meglovagoltam 107-ig.
-
PredatorZoli
Topikgazda
válasz
Wn2tl #110382 üzenetére
Ha ez ennyire könnyű lenne, akkor már mindenki csitrilliárdos lenne befektetésekből. A helyzet viszont az, hogy ez nem megvalósítható, ugyanis a nyerő sok esetben abből a körből kerül ki amit "selejt"-nek tituláltak, és a tutinak ítélt dolgokból vannak a legnagyobb bukók.
Nyilván nagyon jól hangzik hogy találtál olyan periódust ami igazolja az állításod, de van mellette legalább annyi ellenpélda amikor is nagyonis jó volt.
Egyébként pedig kínához: Ha valaki tart 10% emerginget, akkor kb a teljes portfolioja 3-4%-a lesz kína. Aki ennyi kockázatot nem tud elviselni a részvényportfolioján belül annak érdemes átgondolnia, hogy megfelelően mérte-e fel a kockázattűrő képességét. -
Wn2tl
aktív tag
válasz
Paxker315 #110374 üzenetére
Sajnos az EM etfeknél nagy súllyal szerepel Kína. Ami csak egy ballaszt és kockázat forrás. Sokkal célravezetőbb, külön az EM országokba befektetni, még ha valamivel drágább is. Nekem ez az ököl szabályom.
Most néztem:
Pl.
iShares MSCI China A UCITS ETF 3év -29 %
iShares MSCI India UCITS ETF USD (Acc) 3 év +50% -
jagermester
csendes tag
Sziasztok! A PortfolioPerformance gurukat kérdezném: mi a legjobb gyakorlat magyar állampapírok és szintén magyar bef. alapok felvitelére? Eddig azokat nem trackeltem a PPben, de most úgy döntöttem, hogy szeretném. Bármilyen megoldási javaslatot szívesen fogadok. Köszi
-
KIA Ceed
tag
Sziasztok! KBC-nál nyitottam tavaly decemberben TBSZ-t, és januártól kezdtem meg a vásárlást. Idén már fizetett reá osztalékot az OTP és a Richter is, de amíg nem TBSZ-en volt, mindíg kaptam december végéig igazolást az osztalékról, amit az SZJA-ban be is vallottam. Most nem jött egyikről sem, ennek oka van, így ezt nem fog kelleni májusban szerepeltetni a bevallásban, vagy csak késik most, esetleg elektronikusan is beszerezhetem az igazolásokat?
Másik kérdésem, hogy az alap értékpapír számlán (ehhez kötve van a tbsz), nem volt sem eladás, sem vétel az éven, ott csak 15e Ft számlavezetési díjam van. Mivel eddig mindíg volt nyereség, le tudtam vonni. Így hogy nincs se nyereség, se veszteség, önmagában átvihető jövő évre mint veszteség, tehát be kell vallanom majd az SZJA-ban? Köszi!
-
avl
senior tag
Using two volatile assets that both earn similar long-term returns, but take a much different path to get them, can add value to a portfolio, assuming you have the patience and discipline to stick with it when one of them is not working.
forrás: [the-emerging-markets-cycle]
akkor már:
-
Paxker315
addikt
Ha később meggondolnád Magad, vehetnél EM-lefedettségű ETF-t is. Meg pontosan milyen indexekről van szó? Mert az MSCI emerging market pl. olyan piacokat is tartalmaz, ami nem épp' a stagnálásról volt híres az elmúlt 30-35 évben (Dél-Korea, Tajvan, Hong Kong, Lengyelország...). Viszont ha szeretnél később EM etf-t, az 5MVL-el egész jól járhatsz.
Egyébként láttam már rá példát, hogy valaki külön-külön vesz FTSE Developed és FTSE emerging market ETF-t, kb 9:1 arányban, ahogy nagyjából a VWCE-ben is van.
-
AMD Power
titán
héten hétfőn 18-án beküldtem emailben az UNION-nak a kitölött felondási papirokat a nyugdijbiztosítás miatt. Kiváncsi leszek mikorra fognak válaszolni, illetve maga a megszüntetés .visszafizetés mikor lesz....
-
TCr
veterán
Érdekel a véleményetek:
Mi lehet a veszélye annak, ha "all world" helyett csak "developed world-öt" veszek? -
tlac
nagyúr
korábban beszéltük, hogy többünknek nem elérhető a future-os save csomag a george-ban
viszont most nekem már ott van (appban meg weben is): -
KMT
addikt
Nem kellene IB-topikot nyitni? Itt szinte már másról sem szól a dolog. Ráadásul, ha később valaki erre a témára keresne rá, könnyebb dolga lenne külön topikban.
#110320 SkyLaci:
És az eladó mennyiért számítaná be az állampapírt? Azért egy jó kis, jövőre ~18%-ot fizető papírért "adhatna" többet is. -
ITrex
tag
válasz
PredatorZoli #110359 üzenetére
Kipróbáltam, teljesen mindegy, hogy milyen Limitet adok meg, jóval kevesebb összeggel is akár mint amennyit átváltottam vagy bármilyen más beállítással próbálom. Mindig ugyanezt a hibaüzenetet kapom amit eddig. Hát, akkor azt hiszem marad a pár nap csodára várás vagy én nem tudom.
-
Sub-S
senior tag
válasz
ITrex #110353 üzenetére
Ilyesmi is lehet mögötte:
"
IBKR settles transactions on T+2 working day. However, typically you're allowed to trade with the converted currency if the trade settlement date is >= currency conversion settlement date.
Typically, that would be the case, but right now, due to CNY public holidays, 1-2 Feb SGD markets are closed. However, US or UK trading markets have no such holidays, and hence the trade settlement date would be before the currency conversion settlement date. So if you convert funds on 28th Jan, you can place a trade order on 1st Feb only, so that both currency and trade settlement dates are on 3rd Feb. Hope this helps.
"24-én is van tőzsdei kereskedés NASDAQ-on, 'trade settlement date' 27 lenne, viszont az ünnepek miatt lehet 'currency conversion settlement date' 28-ra esne.
Lehet ezért írja hogy 27-én nem lenne elég a settled cash. -
tlac
nagyúr
válasz
basaharc502 #110337 üzenetére
Kiutalták a 12.27-es dkj-t.
bankszámládra is megérkezett?
elvileg nekem is utalták automatikusan, de nem jött meg
-
ITrex
tag
válasz
PredatorZoli #110354 üzenetére
Market, mert azonnal szeretném megvenni. Zárt volna a tőzsde?
Új hozzászólás Aktív témák
- AKCIÓ! GIGABYTE Z370P i5 9500 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- GIGABYTE B650 UD AX WiFi AM5 DDR5 alaplap bontatlan csomagolásban 3 év garancia 27% áfa
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE B450 R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 8GB COOLER MASTER CMP 510 CM 750W
- Honor Magic6 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest