- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Graphics: Hello Moto! - Kipróbáltam a Motorola Moto G55 5G-t. (videó is)
- bobalazs: 5700x3d+4070S fogyasztása, alulfeszelése
- Gyere el a 9. BRSZK-ra!
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Batman2
őstag
-
Batman2
őstag
Persze-persze, extrém nagy nyomáson berobban, de a dízel motor sűrítésén még nem, ezért kell hozzá gyújtógyertya.
Az enyém 200D, mint ahogyan láthatod is az aláírásomban !
A fogyasztása olyan 7-7,5 között van vegyesben.
60-90 között haladva folyamatosan 7 vagy 7 alatt is tud produkálni, de 100 felett már megeszi a 7,2-7,5-öt.
Városban karisztolva (de nem dugóban) 7,5-8 között alakul.
De Pesten egy órás dugóban araszolással tudott 11 litert is produkálni !Üdv.
-
WunderKinder
aktív tag
Az a kompresszió tényleg kevésnek tűnik. Az enyém W124 250TD ('86 évj. 90Le), tehát nem tudom mennyire használható az infó, de szerintem a 123 tartósabb volt.
Tuti 700000 km (de inkább 900k-1m) fölött is a legrosszabb henger 22, a többi 24-25, a difinek ebben sincs hangja (jobban mondva van egy minimális, de nem hallod csak ha ki van szedve a csomagtérburkolat), féltengelyek még a gyáriak, a leömlő mondjuk elég rozsdás. Inkább a váltókulissza és a kormánymű kopásán érződik mennyit ment. Vezetőülésben cseréltem már rugókat kétszer (120kg vagyok), kormány is kezd tükör lenni, a többi része rendben van. -
t.zsolti
tag
abba a km állásba nem élném bele magamat, magyarországra inkább olyan 300e km után hozták a kocsikat itt nyomtak bele 600e és beállították az órát, oda állítom ahova kéred. Vettek bele belsőt benzinesből.
annyi km nél 30 nak kellene lenni a kompinak,
jó szerelőd van, nekem feujjítás után 25 volt mentem 2000km és 32 lett, . -
KGY123
újonc
Sziasztok!
Mint írtam nemrég vettem a kocsit, most el is vittem egy ismerősömhöz futómű és fék felújításra.
Közben próbáltam apró részletekből kideríteni hogy mennyi kilométer is lehet benne, mert az óra 130.000 km-t mutat ami kissé hihetetlen elsőre.
A belső tér nagyon szép, minden tiszta és szakadás, repedés mentes. A kaszni és a festés kb. 90%-os viszont az látszik hogy már volt lakatolva és fényezve. A festésnek itt-ott vannak szépséghibái sajnos. Hangja nagyon szép, menetteljesítmény 55LE -höz képest kiváló. Minden működik rajta, bár napfénytetőn kívül semmi extra sincs benne ami elromolhatna.(még kormányszervó sem) Meglepett hogy a napi kilométerszámláló is jó. Ami még érdekes, hogy a kocsi korából való valami német gyártású R14 175 SR belsővel ellátott gumi volt rajta, amit már cseréltem, mert sz..rá volt repedve. A difinek pedig semmi hangja sincs.
Ezek alapján még el is lehetne hinni a 130.000 km-et.Aztán a szerelő is szemügyre vette és kapásból a kipufogó leömlő állapotából (tiszta rozsda) azt mondta hogy kb. 250-300 ezer lehet benne. 130e-nél még nem így kéne kinéznie.
Aztán kb. 1 hete állt már a kocsi a szerelőnél mikor megmértük a kompressziót és ezt kaptuk: 1: 20,5 2: 22,5 3: 23 4: 21
A műhelyben kb. 20-22 fok volt, ha ez számít egyáltalán. Erre azt mondta hogy nem olyan rossz, több ilyen motort látott már amiben 14-15 bar volt, viszont 130e-nél többnek kéne lenni. A bal hátsó féltengely egy picit kotyog az agyban szintén a kopás miatt.Sajnos kezdtem elhinni a 130 ezret aztán a szerelő gyorsan lelombozott. Nektek mi a véleményetek?
-
bexxter
tag
válasz
troland26 #8322 üzenetére
Ez csak a reset/0-zás.
Nem a legjobb videó, de valami ilyesmi:
http://www.youtube.com/watch?v=-lKJ00LbeR8Szöveges verzió:
1. Press < or > on your steering wheel until you select Service in center dash
2. Press v to show Tire Pressure
3. Press OK to show Tire Pressure Monitor
4. Press v to show Use Current Pressures
5. Press OKDe.. van egyáltalán szenzor a frissen felrakott kerékben? Vagy ugyanarra a felnire került új gumi?
Ha nincs szenzor, akkor tényleg szerviz a megoldás.. ha ugyanaz a felni ment vissza szenzorokkal, akkor a fenti módon az új nyomásértékek beállítása, utána 1-2km-en belül megtanulja. (vw/bentley-nek 10km kellett minimum)szerk.: ha felcserélődött a szenzorok helye, akkor is tanítás kellhet! De egy normális gumisnak az ilyet látnia/tudnia kell megjelöli a kereket stb..
-
-
válasz
troland26 #8326 üzenetére
Üdv mindenkinek !
KGY123 - Üdv közöttünk !
Szinte minden autóban csal az óra valamennyit (az analógokról beszélünk). Sőt , legtöbbször nem lineárisan csalnak hanem változóan (pl.: 40-et mutat és 30-al mész ,majd 90-et mutat és 87-el mész)
Kb 5-8% a megengedett eltérés.
Amúgy maga az óra vagy a spirál is lehet problémás de amit t.zsolti mondott azt is ellenőrizd le.(általában fel van tüntetve a difin az áttételi arány)troland26 - ezt csak műszerrel tudod megoldani
2 héten belül érkezik az OM606-os mociiiiiim
-
KGY123
újonc
Sziasztok,
Nemrég találtam rá a fórumra, és mint viszonylag kezdő W123-as fan regisztráltam is gyorsan. Jelenleg a második 200D-et hajtom kb 3 hónapja. Az elsőt 2 évig használtam, de gyalázatos állapota miatt eladtam.
A mostani fényévekkel jobb mint a korábbi, de most hogy már kezdem a hibáit megismerni látom hogy hülye voltam hogy nem alkudtam többet az árából, na mind1 már.Nem sok időm van most, de gyorsan egy kérdést is feltennék
Az mitől lehet hogy bármennyivel megyek (akár 50 akár 110) mindig 12-vel kevesebb a valós sebesség mint a mutatott? A kerékméret egyébként gyári rajta R14 175/80
-
törölt tag
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem hogy 1979 W123-as 300D-be beépíthető-e központi zár távirányítóval? A vákumos központi zár ebbe még nincs benne.
Ilyenre gondoltam: [http://www.metroman.hu/product/Autoriaszto-kozpontizar-ablakemelo/-Kozponti-zar-univerzalis/Taviranyitos-4-ajtos-kozponti-zar-Thunder-CCL24]
Szerintetek megoldható?
-
troland26
őstag
üdv
Kedves főnököm CLC típusú verdája kerékcsere után kiírta ezt az üzenetet : CHECK TYRES, THEN RESTART RUN FLAT INDICATOR. Mi ilyenkor a teendő ? Esetleg valami tipp , hogy hol találok használati utasítást a fedélzeti számítógépéhez ?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung S23 Ultra 256/8GB Fehér / Új állapotban / Áfás számlávál / 12 hónap jótállás
- BESZÁMÍTÁS! Apple Macbook Pro 16" 2019- i7 9750H 16GB 500GB Radeon Pro 5300M 4GB hibátlan működéssel
- Álomsebesség elérhető áron - Fedezd fel a jövőt!
- Samsung Galaxy A14 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H510M i5 10400F 32GB DDR4 512GB SSD RX 5700 8GB Zalman Z9 Zalman 500W
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest