- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- petipetya: Nagy chili topic. :)
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- GoodSpeed: POCO X6 PRO 5G 12/512 GB vs Samsung Galaxy S24 FE 8/256GB
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gerner1
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
km1
csendes tag
válasz
thotzoltan #8363 üzenetére
galaxy 3-ról egyesével áttöltöttem kb 10 perc alatt az összes fontos névjegyet. nem felejti el.
-
Blanc001
újonc
válasz
thotzoltan #9695 üzenetére
Köszönöm a tippeket mindenkinek. Ma elkezdett csöpögni valahonnan a gázolaj, még nem tudtam megnézni honnan, az biztos hogy a motor hátsó, tűzfal felé eső része körül látok az olajszűrő környékén gázolajfolyást. Remélem csak egy csatlakozás lesz,semmi komoly. Talán ezzel megoldódik a problémám.
-
Batman2
őstag
válasz
thotzoltan #9687 üzenetére
Akkor nem marad más, mint az elektromos rendszert végig vizsgálni, de legalább is az adott vezetéket végig követni !
Ha van multimétered, azzal is rámérhetsz, mekkora a feszültség az ízzónál, bekapcsolt állapotban és ugyanakkor mennyi az akku sarkain ?Akár még elkötés is lehet, ha netán variált benne szerelő mostanában valamit, pl. hogy egy másik ízzón keresztül kap csak áramot, vagy azon keresztül tud csak földelődni !
Nagyon sok hibás lámpájú autót látok az utakon, mikor indexel a fék, vagy a helyzetjelző is, vagy parázsló sárgán világít az egyik fényszóró, stb.
Valszeg az elektromos szerelők úgy általában elég trehányul dolgoznak és nem figyelnek a lámpatestek megfelelő földelésére, csak a pozitív ággal foglalkoznak.Ha a föld ponti csatlakozásnál rohad pl. a kaszni, akkor tipikusan lehet ilyen hiba, mivel meggyengül az érintkezés, megnő az ellenállása !
Kezdd a lámpatest földpont ellenőrzésével, ha az garantáltan rendben, akkor a lámpatest bekötése, az abban levő kötések, az ízzó-foglalat érintkezése (oxidosság lehetősége), majd ha ez mind rendben van, akkor menj végig a kábelen egészen a kapcsolóig, vagy ha kell a fő tápvezetékig, vagy az akkuig !
Üdv.
-
válasz
thotzoltan #9684 üzenetére
Hol tudtál szerezni ilyet? (emberi áron)
-
thotzoltan
tag
válasz
thotzoltan #9676 üzenetére
-
Batman2
őstag
válasz
thotzoltan #9680 üzenetére
A teljesítmény a fényerőt befolyásolja elsősorban, nem a színt !
A lényeg, hogy 12V-os rendszerhez 12V-os legyen az ízzó is.Nekem egyszer véletlen egy 24V-os helyzetfény ízzó került a kezembe, meg sem néztem, csak betettem. Aztán nézem, hogy olyan sárgásan világít a másik helyzet ízzóhoz képest. Utána vettem ki és néztem meg, akkor derült csak ki, hogy egy 24V-os példány volt.
Azért az ízzót is érdemes lehet kicserélni próbaképpen egy másikra, még ha minden szám stimmel is rajta, mert találkoztam már több selejtes H4-essel is mostanság, egyre gagyibbakat gyártanak.
Ha van multimétered, érdemes lemérni a feszültséget az ízzó érintkezőin, az is mutatja, ha az elektromos hálózatban van a hiba.
Üdv.
-
Batman2
őstag
válasz
thotzoltan #9677 üzenetére
Én is csak azt tudom mondani, hogy végig kell követni az összes csatlakozást a világítás kapcsolótól a problémás lámpáig és mindet megnézni, nem laza e, illetve nem korrodált, oxidos e !
És még az adott lámpa testelését is megnézném !
Gondolom, megfelelő feszültségű izzó került bele.
Üdv.
-
!Overdose!
őstag
válasz
thotzoltan #9677 üzenetére
Beállítás, kontaktok, feszültség ellenőrzése meg volt?
-
válasz
thotzoltan #9253 üzenetére
Egy barátom úgy oldotta meg, hogy hanyagolta a mindennel inkompatibilis Apple termékeket és vett egy Galaxy S5-öt
-
Batman2
őstag
válasz
thotzoltan #9253 üzenetére
Passz, ilyen ketyerékkel nem élek.
-
thotzoltan
tag
válasz
thotzoltan #8364 üzenetére
Közben ez megoldódott egy másik fórumon..(Index)
Itt megadod az alvázszámot, rákeresel, és amikor megjelennek az alkatrész főcsoportok, akkor jobb oldalon a "Карта данных" -re kattintasz, és a google translate-el lefordítod, ha nem megy az orosz
-
t.zsolti
tag
válasz
thotzoltan #8355 üzenetére
kérdezd meg itt , több szerelő is van
http://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9015614 -
t.zsolti
tag
válasz
thotzoltan #8317 üzenetére
http://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9015614
próbáld meg a fenti címen, ott vannak akik napi szinten szervízelnek.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Nők, nőügyek (18+)
- Nem tudja garantálni a TSMC a tiltólistás cégek kizárását
- E-roller topik
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Windows 11
- Eredeti játékok OFF topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! R5 5600X / RTX 3080 / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch Series 9/Apple Watch Ultra/Apple Watch Ultra 2
- Ryzen 7 CPU-k
- IKEA Format lámpák eladóak (Egyben kedvezménnyel vihető!)
- LG 45GS95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest