Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Milyen kompakt digitális fényképezőgépet?
Mielőtt kérdezel, olvasd el az összefoglalót!
Figyelem! A kompakt fényképezőgép és bridge kategória gyakorlatilag megszűnt. Az ajánlóban szereplő gépek 6-7 éves modellek.
Új hozzászólás Aktív témák
-
zsoltee10
addikt
Sziasztok!
Sajnos nincs időm vissza olvasni az egész fórumot, ezért segítséget kérek tőletek.
Van egy 7 éves Panasonic TZ1 gépem, amit szeretek ugyan, de kevésbé optimális fényviszonyok között nagyon zajos képeket csinál.
Szeretnék egy olyan gépet, aminek a kompakt méretkategórián belül a lehető legnagyobb látószögű az objektíve, valamint szürkületben is képes normális képet csinálni. Árat nem igazán mondanék, de több 100eFt-ot nem költenék egy kompakt gépre.
Köszönöm előre is!
-
zsoltee10
addikt
válasz Poplacsek #42542 üzenetére
Még mindig agyalok rajta, de Pécsen azt mondták, hogy nincs, csak októberben érkezik új szállítmány, de addigra az ára is jóval kedvezőbb lesz. Asszem megvárom, bár nagyon tetszik a beszámolód. Nekem is fontos lenne, hogy auto módban jó képeket csináljon és ne villogtassa a vakut, mert a 3 hónapos babánk fejlődését szeretnénk megörökíteni, az meg nem volna jó, ha a kis arcába villantana állandóan... A Pana TZ1 ezt csinálja, vagy elmosódottak a képek még nappal is, ha csak nem süt be a nap...
-
zsoltee10
addikt
Sziasztok!
DSLR gépről váltanék csúcskompaktra. Korábban olvasgattam a Sony RX100 szériákról, meg Pana LX7-ről, de annak már két éve. Hogy áll most a helyzet? Megtenné valaki, hogy összefoglalja a lehetőségeket? Nem annyira az ár a lényeg, mert a DSLR cucc 200k fölött ér még most is, szóval ezt a pénzt beletolnám a kompakt gépbe is, hogy a minőségi visszalépés minél kisebb legyen.
Felhasználás: Általános családi fotók, kirándulás, izgő mozgó gyermekek szobában történő fotózása, videózása.Előre is köszönöm!
-
zsoltee10
addikt
válasz Tin_Shield #52062 üzenetére
Köszi a javaslatokat, elkezdtem teszteket keresni, olvasni, van esetleg összehasonlító teszt, amit érdemes mindenképp átnyálazni?
Az LX100-nak melyik a piros pöttyös testvére?
-
zsoltee10
addikt
válasz Tin_Shield #52081 üzenetére
Köszi szépen, most olvasom a Canon tesztet.
Eddig a következő kép alakult ki bennem.
A Pana bár nagyon tetszik, egy picit távolodik a kompakt kategóriától, nem tetszik, hogy a vakut külön kell felrakni rá. A Sonyban nagyon tetszik, hogy igazán kompaktos a méret, van átnézeti kereső és beépített vaku. Canonnál a többiekéhez képest hosszabb optika és az érintőképernyő jön be. A képek és videók minőségének összevetése még hátra van, de időm meg kevés. Ezért örültem volna egy összehasonlító tesztnek. Árban kb. egyformák.
[ Szerkesztve ]
-
zsoltee10
addikt
válasz Tin_Shield #52084 üzenetére
Bocs, nem átnézeti keresőre gondoltam, hanem EVF-re.
Tetszene a Pana beépített vakuval, kicsit hosszabb obival és érintőképernyővel. -
zsoltee10
addikt
válasz Quent1n #52097 üzenetére
Jól összefoglaltad, köszi. A videó fontos lenne, mert a gyerekekről csak a telefonnal szoktam videót készíteni, mert a Canon 600D DSLR videóban nem túl erős, pl. autófókusz nincs, vagy legalábbis használhatatlan. Manuál fókusszal meg próbálj meg videózni rohangáló gyerekeket.
Még mindig a Sony felé hajlik a mérleg nyelve, eddig is az tetszett a legjobban. Kár az érintő képernyőért.
-
zsoltee10
addikt
válasz Quent1n #52109 üzenetére
Azt hiszem praktikusági okok miatt maradok a Sonynál. Van beépített vaku, aminél tetszik, hogy felfelé is lehet irányítani, nem telibe villantja a témát, nem kell foglalkozni a lencsevédő kupakkal, az meg, hogy az optika nem túl hosszú nem gond, mert eddig is egy Tamron 17-50 obit használtam APS-C szenzoros vázon, aminél 1,6x a crop faktor, tehát kb. 80mm-nek felelt meg a tele végén.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest