Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Milyen kompakt digitális fényképezőgépet?
Mielőtt kérdezel, olvasd el az összefoglalót!
Figyelem! A kompakt fényképezőgép és bridge kategória gyakorlatilag megszűnt. Az ajánlóban szereplő gépek 6-7 éves modellek.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tin_Shield
őstag
-
vond
MODERÁTOR
válasz kuta83ed #51820 üzenetére
Elgondolkodhatnál egy Pana LX7-esen is. Pont kijön a pénzedből. Igaz, hogy a szenzor kisebb, mint egy átlag MILC gépé, viszont brutál fényerős üveg van előtte, mind nagylátó, mind kistele végen. Autofókuszban, követő fókuszban sem olyan rosszak ezek a Panák.
VOND.HU // DESIGN • PHOTO • VIDEO • WEB • IT
-
Tin_Shield
őstag
válasz kuta83ed #51823 üzenetére
A Pana LX7 belefér szerintem a csúcskompakt kategóriába, 100e körül jó vétel még mindig. Vagy hasonló árban a Sony RX100m1. A Nikon nem a kompakt kategóriában erős.
A Nikon1 ugyan kompakt méretű, de MILC. Azért javasoltuk, mert a tükrösökön kívül azon kevés gépek egyike ahol van valóban használható a követő autófókusz -> mozgó kutyák fotózása. Bármelyik modell jó, az AF mindenhol rendben van, vedd azt amelyikhez jó áron hozzá tudsz jutni, a kifutó modelleket sokszor gombokért (50e alatt) meg lehet csípni. Hozzá egy penge Nikon1 18,5 f1.8 (akár az ebayról), és megvan a fényerős objektív beltérre is. -
Tin_Shield
őstag
válasz kuta83ed #51825 üzenetére
Nikon1-et többen vettek már jó áron a madaras teszkóban, a hülyebótban és hasonló helyeken. Hogy konkrétan most hol és mennyiért lehet kapni, fogalmam sincs.
A Nikon P7800-at nem erőltetném, az átlagtól hosszabb objektív persze csábító, de maga gép már nem annyira. Ha nagyobb zúm kell akkor gyűjtenék még, és Olympus Stylus1, vagy a maradnék az LX7, RX100m1 vonalon.[ Szerkesztve ]
-
-
Tin_Shield
őstag
válasz kuta83ed #51833 üzenetére
Ha nem fontos a jó követő AF akkor gyakorlatilag bármelyik gép megfelel(het).
Innentől az a kérdés, hogy cserélhető objektíves legyen, vagy sem. 100e körül én még maradnék a már bevált kompaktoknál pl. Panasonic LX7, Sony RX100m.
De persze vannak érvek a MILC-ek mellett is.[ Szerkesztve ]
-
Tin_Shield
őstag
válasz kuta83ed #51837 üzenetére
Az ajánlott gépek fele kompakt (LX7, RX100, Stylus1), a másik fele cserélhető objektíves (NX gépek, E-PL5, de bővíthetnénk a kört a többi 100e környéki MILC-cel). A cserélhető objektíves gépek nagy előnye, maga a cserélhető objektív, ha csak a géphez adott (ált. közepeske minőségű és gyenge fényerejű kitobjektívben) gondolkozol, és későbbiekben sem tervezel hozzá másikat, akkor nem leszel érdemben előrébb mint egy jobb kompakttal. Szerintem. Ha ezt a kérdést eldöntötted akkor könnyebb lesz szűkíteni a kört. Aztán jöhet a következő fontos kérdés, új vagy használt, ez utóbbinak főleg a cserélhető objektíves gépek esetén van nagyobb jelentősége.
-
Tin_Shield
őstag
válasz kuta83ed #51842 üzenetére
Panasonic LX7 (~100e)
előny: jó minőségű fényerős optika, (ekv) 24mm nagylátószög, jó videó
hátrány: nem túl jó jpg motor (raw ajánott), ma már kicsinek (1/1.7") számító szenzor
Sony RX100 (~110e)
előny: 1" szenzor, a nagylátószögnél jó fényerő, jó videó, kicsi méret
hátrány: nem túl jó minőségű és gyorsan sötétedő optika
Olympus Stylus1 (~145e)
előny: EVF, dönthető LCD, (ekv) 28-300mm f2.8 optika, kellemes színvilágú jpg képek
hátrány: 1/1.7" szenzor, a videó közepes
Fuji X30 (~135e)
előny: EVF, dnthető LCD, kezelhetőség, kellemes színvilágú jpg képek
hátrány: video
Szubjektív összeállítás, (részben) szubjektív pro és kontra érvek, ha prémium kompkatot akarnék ezek közül választanék. -
Quent1n
senior tag
válasz kuta83ed #51844 üzenetére
Akármennyire is friss és drága gép a G7x mégis viszonylag jó ára van. Tudásba a Sony RX100 MKII, illetve III állnak hozzá, de mindkettő drágább és nem minden szempontból jobb gépek. Folyamatos AF-el (ami ugye a mozgó dolgok követéséhez kell) jpg-be 4.4 képet tud lőni másodpercenként, ami szerintem egész jó. Sajnos a RAW készítés sebessége elég alacsony (1.4 fps) de szerintem még így is egész jó gép. Táncot fotóztam már vele és simán jó volt. Lett pár életlen kép de elenyésző mennyiségű.
Én tudom ajánlani, ha rászánod a zsét.
Ha a fényt akarjuk, el kell fogadni az árnyékot is...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest