Hirdetés

2024. május 17., péntek

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 04:59:05

LOGOUT.hu

Kérdezés előtt az alábbi kérdéseket válaszold meg:
1.: Mennyit szánnál rá?
● Pl: "30.000Ft alatt kellene megoldani."
2.: Milyen gépre kötnéd?
● Pl: "Lásd az adatlapomon."
● Pl: "i7 11700, Asus TUF RTX 3070 OC, MSI B560M Mortar, 1db M.2 SSD."
(esetleg a ház típusával kiegészítve, a megfelelő kábelhosszúságok miatt)
+1: Van extra igényed a táppal kapcsolatban?
● Pl: Moduláris csatlakozók, félpasszív működés, halk, stb…
● Pl: "Tuningolni tervezek." (írd le mit és mennyire tuningolnál)
Ajánlott Tápegységek 2023: [link] (a teljesség igénye nélkül)

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#75129) pc-csiga1 válasza Glaz-dozfhut (#75127) üzenetére


pc-csiga1
csendes tag

Mondjuk másik összeg sem derült ki.
Persze, mert én fordítva közelítem meg a kérdést. Olyan Pc-m volt már ami úgy készült, hogy mennyid van rá? összerakatak egyet az árban, és megnézhettema végén (és használhattam is) ami volt benne, akor is ha kicsit keserű volt az okozott mosoly a számon.
Most előbb szeretném megnézni, hogy mit tud a dolog. Mennyire lesz tartós, stabil, csendes, stb... Ezt is összevetem ezzel is meg amazzal is. Aztán speciális tulajdonságokat is megvizsgálok. Egyáltalán kell-e az a plusz dolog nekem vagy sem.
Majd ha összeállt a kép, akkor eldöntöm, hogy megér-e nekem az a funkció annyit, vagy hagyjam fel. ( a pénz így lesz másodlagos)
Első -tuadtlan- nekifutásra azt hittem 20K-ért már kapok minden elvárásomnak megfelelőt. Jobban beleásva látom, hogy nem. A 30-40, vagy az éppen 50 kategóriákban kell válogatnom.

Az én megközelítésemben: adok 50K-t egy tápért, ha kell előásom a föld alól a rávalót ha 1.) szükségem van akkora Watt telejsítményűre, kell az a silent mód, kiszolgál minden hardverem, és még a fiamat is túléli majd tartósságban.
2.) de nem adok 20K-t sem érte, ha az olyan zajos, tele van olyan funkcióval ami számomra nem érték, mert nem kell nekem, 10Watton elúszik a leendő Vga-m kiszolgálása, leégeti a hardvereimet mert gyenge a feszültsége, vagy éppen a táp megy tönkre 1-2 év alatt, mert annyi üzemórára tervezte a mesterséges elavulás. Stb, stb, stb...
Konkrét összeget akarsz hallani: Az 50 Max jó (?) Mikor nekiálltam ennek, nem akartam ennyit adni ezért. Most sem akarok. (Olyan 35 lenne a legjobb) De ettől sokkallta jobban nem akarok úgy lefekeüdni, hogy megint azon izguljak, hogy mikor megy tönkre egy HDD-m a családi fotókkal telerakva, csak mert spórolni akartam 15E-t.

Akarok spórolni, de ésszerűen. Ezért nézegetem az ajánlott XFX XTR-edet is. Tetszik a 35% ig csendes funkció, az 50ig 16dBA sem utolsó (sőt!) De mi van utána? ...És legfőképpen ezt meddig tudja? (5 év gariig tuti) Még kiderítem mit adnak neki.
Mindenesetere köszönöm az ötletet! :R Ez egy alternaítva, nem is rossz áron.
(Kedig kell döntenem)

Üdv: Cs

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.