- SzőkeKapitán: Világ vége túlélők topicja
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- KRTLPC: Ki és hogyan élt túl? Volt ám fennakadás
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Meggyi001: Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Jack Hunter: Kínai erősítő vásárlási tippek
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
-
LOGOUT
Kérdezés előtt az alábbi kérdéseket válaszold meg:
1.: Mennyit szánnál rá?
● Pl: "30.000Ft alatt kellene megoldani."
2.: Milyen gépre kötnéd?
● Pl: "Lásd az adatlapomon."
● Pl: "i7 11700, Asus TUF RTX 3070 OC, MSI B560M Mortar, 1db M.2 SSD."
(esetleg a ház típusával kiegészítve, a megfelelő kábelhosszúságok miatt)
+1: Van extra igényed a táppal kapcsolatban?
● Pl: Moduláris csatlakozók, félpasszív működés, halk, stb…
● Pl: "Tuningolni tervezek." (írd le mit és mennyire tuningolnál)
Ajánlott Tápegységek 2023: [link] (a teljesség igénye nélkül)
Új hozzászólás Aktív témák
-
syberia
veterán
FSP SP500-A 450W elegendő lenne, 250W alatti az összfogyasztás.
Chieftec iARENA 500W (GPC-500S) is megbízható, kicsit halkabb a hűtése.
(#132397): Próba, cseresznye.
-
mzso
veterán
Legolcsóbban, 500-550-es tápnak mi ajánlott? Bármelyik Chieftec, FSP jó lesz?
Őszintén nem tudom, hogy milyen szempontokat kéne még figyelembe venni. Csatlakozón szoktak spórolni? -
syberia
veterán
válasz
_Atesz #132390 üzenetére
Az árban másik végletet preferálók számára is van megoldás. Tápegység vízhűtéssel...ugyan mi baj lehet belőle?
Tényleg szuper áron kapható, a konkurencia nem rúg labdába ezen a szinten.
(#132391): Vedd a nagyobb teljesítményűt, jobb ha picit túl van méretezve, stabilitás és élettartam szempontjából is előnyös a nagyobb tartalék.
-
csucsbicep
nagyúr
válasz
_Atesz #132388 üzenetére
Tuning nem lesz, itthon lesz véve, erre kell.
-
syberia
veterán
válasz
csucsbicep #132387 üzenetére
Corsair HX1000 1000W Platinum teljesen moduláris, félpasszív, 10 év gari
De a folyamatos magas terhelés miatt inkább az 1200 wattos bátyust ajánlom.
(#132378): Az OCP át lett konfigurálva, hogy ne legyen gond a magasabb fogyasztású kártyáknál. A Seasonic GX széria esetében, már nagyon odafigyeltek a túláram-védelem optimális hangolására.
-
_Atesz
addikt
válasz
csucsbicep #132387 üzenetére
Pár kérdés:
- tuning lesz-e?
- itthon vennéd, vagy külföldön?
- mekkora terhelésen fog menni a proci és a 2 VGA, mire lesz használva? -
csucsbicep
nagyúr
Sziasztok!
Egy 3900X/3950X + 2db 2080ti mellé milyen tápot ajánlotok? A gép sokat fog menni, főleg komoly terhelésen. Az ára annyira nem érdekes.
-
syberia
veterán
válasz
#54630400 #132385 üzenetére
A választott tápegység ajánlott, az nem vitás, viszont a coil whine tekintetében nem tudom mi a megoldás, ha a tápcsere után sem szűnne meg. A videokártyák tápellátó alkatrészei hajlamosak zajongani kisebb-nagyobb mértékben.
A gépbajos topikban is rákérdezhetnél, vagy feladod és veszel AMD-t.
-
syberia
veterán
válasz
Mákosmetélt #132371 üzenetére
Elegendőek lennének, mert nem nagyon fog a géped a 200W feletti tartományban fogyasztani. Ezek a tápok hagyományos belsővel rendelkeznek, kicsit drágábban akad modern elektronikás típus:
be quiet! System Power 9 400W Bronze halk, dc-dc, harisnyázott kábelek
-
Paxker315
veterán
válasz
pcsabat #132372 üzenetére
ez még a régebbi "nonplus" "simafocus". Szerintem, ha itthon vásárolsz, akkor inkább
Corsair RM650x v RM650x felbontott 33ezer ft-tól vRM650 nem elérhető. : )
Vagy ha nem zavar, hogy csak hét év a gyártói garancia (a Focuson is annyi...): SF Leadex II Gold 650w [link]Phanteks AMP! 650w Focus plus belsős, 34ezer ft-ért.
[link]
szerk: persze semmi gond a kinézett típussal sem, csak egyéb opciókat írtam. -
pcsabat
őstag
Sziasztok!
ŐT néztem ki/rendeltem meg épp (Ryzen 5 3600 - később lesz nagyobb -, 2x8 gb DDR4 - ez is lehet több lesz -, 2 ssd, 3 vinyó, RX 5700 XT, sok venti). Rosszul járhatok-e vele valamiért?
Előre is köszi!
-
Mákosmetélt
tag
Sziasztok,
Egy ryzen 5 2600 és Asus DUAL-RX5500XT-O8G-EVO mellé (+alaplap,, 2x8GB RAM, SSD, ohne tuning
) menne a táp, alsó tápos házba.
15e Forintig milyen egységet ajánlanátok?
FSP SP500-A 450W megteszi?
Vagy ez is elég lenne? : FSP HEXA+ 400WKöszönöm!
-
válasz
#54630400 #132367 üzenetére
A cwt bélés Corsairek az egyik legjobbak a hullámosság tekintetében.
Szóval az áram hullámhossza sokkal simább lesz,sokkal kevesebb kilengéssel,ezáltal sokkal kevésbé fog a coil whine hallatszódni. Ugye így függ össze a dolog?
Igen.
Nálam (teljesen saját preferencia) a tápválasztás menetrendje: megnézek legalább 20 tesztet az elérhető tápokról, és kiválasztom a 3 legjobb hullámosságú tápot az elképzelt árkategóriában, és abból kiválasztom azt, ami a a többi tekintetben is a legjobb. Lett így már Corsair RMi-m, a napokban egyik gépbe pedig egy Super Flower Leadex Platinumot rendeltem.
-
válasz
#54630400 #132364 üzenetére
Nézegettem teszteket a tápodról, és az újonnan választott kb. feleakkora hullámosságot produkál. Nem állítom, hogy a világ legkisebb hullámossága (azokat Corsairnél és Superflowernél kell keresgélni manapság, pedig egy évtizede a Seasonic volt a nyerő ebben), de mindenképpen előrelépés.
-
syberia
veterán
válasz
hszilard666 #132359 üzenetére
Szerintem ez nem tápegység-eredetű anomália, a gépbajos topikot ajánlom.
Bitu79: Vehetsz másik tápegységet, de arra nincs garancia, hogy azzal csöndben lesz a kártyád. A VRM nagyon összetett egy ilyen felső-kategóriás hardveren, néma csöndet nem lehet elvárni tőle.
-
hszilard666
veterán
válasz
syberia #132173 üzenetére
Sziasztok!
Végül 970 minit vettem, kiderült hogy az én felhasználásomra az is elég. Viszont van egy nagyon fura jelenség terhelés alatt, és a tápra gyanakszom:
Játék közben eldobja a gép a billentyűzetemet. Próbáltam több porton, mindenhol produkálja a hibát. Ami érdekes hogy monitorozom a VGA fogyasztását. Nem bírtam a seggemen maradni, tuningoltam picit a VGA-t és 160W ot eszik egymagában a GPU Z szerint. Viszont ha downclockolom és 150W alatt eszik akkor is produkáljaSzerintetek mi a megoldás?
-
Try4g4in
csendes tag
Sziasztok!
Asus R9 390 GPU és AMD FX-8350 mellé milyen tápot ajánlotok?
Ár tekintetében közép kategóriában gondolkozom, nem lényeges hogy moduláris legyen, ami fontos lenne, hogy halk legyen.
Köszi előre is,
Üdv,
Try -
Cs1csó
titán
válasz
Chosen #132355 üzenetére
Esetleg egy kicsit újabb belsős: FSP HEXA+ 400W 15k-tól, FSP HEXA+ 500W 17,5k-tól
Amúgy egy jó 200W fogyasztással lehet számolni akár egy 350W is elég de 400-500W között bőven. -
Chosen
addikt
Sziasztok!
20k alatt melyik a lehető leghalkabb táp?
Gép:
i5 5675c (Kb i5 4690 szint)
GTX 1660 Super
1 HDD, 2 SSD
Ház: BQ Pure Base 500Alapon van minden, nem tervezek OC-t. A ház alsótápos, így hosszabb kábelek jól jönnek. Nem terveznék hosszabb távra vele, 1-2 éven belül legkésőbb lecserélném, csak a mostani rosszalkodik és kellene a helyére valami, aminek a hangjától nem őrülök meg, amíg összejön a keret egy komolyabb tápra.
-
_Atesz
addikt
válasz
yossarian14 #132353 üzenetére
Kb. mindegy melyik, csak minőségi legyen. Legyen valami neve neki, Delock, vagy valami.
-
yossarian14
tag
Hali!
Vettem egy Seasonic GC 500-at. A SATA táp kábelek kicsit rövidek. Nézegettem, hogy milyen lehetőségek vannak. Két fajtát látok: van Molex-SATA átalakító illetve SATA elosztó. Ezek közül melyik ajánlott inkább? Van negatív hatása, ha ilyeneket kötök be? -
HurricaNe
csendes tag
Sziasztok!
Egy gyors kérdés.
Ez a táp BeQuiet System Power 9 - 500W elég lenne ehhez a konfighoz?
Másik táp egy Chieftec eco 600w Bronze..
Melyik lenne a legjobb választás?
I5 3570, cpu hűtő: silentiumpc fera 3
16gb 1600mhz ddr3 ram
Rx 580 8gb nitro+
1db ssd+ 2db hdd -
vtomi2
őstag
Sziasztok!
Jelenlegi tápommal (be quiet! Pure Power 9 400W) költözik másig gépembe, és a fő konfigomba (3700x + Gtx 1070) keresnék másik tápot. Kritériumok: Halk (nem hybrid/passzív), minőségi belsős kell. Félmoduláris elég, de + pont a full moduláris, teljesítményre bőven elég a 500W(most 200W körül fogyaszt), inkább a minőségért fizetnék mint a teljesítményért. 80-100€-t szánnák rá.Olyat olvastam, hogy táp is befolyásolhatja a vga cicergését, ha ez igaz, akkor ilyet kérek
-
looser
addikt
Paxker315, syberia: köszönöm a válaszaitokat! Azt esetleg tudjátok, miért lehet egyik helyen hét (pl. PC Land), míg a másik helyen csak öt év (PCX) a garancia?
-
Graphics
Jómunkásember
válasz
pepe_g #132345 üzenetére
400-as lesz , nem 700-as.
Nagyon régi táp, csereérett már
10 éves, a kondik ilyenkorra már púposak szoktak lenni.
Alacsony hatásfok és a meleg erre még rátesz egy lapáttal.
A VGA-val alapvetően mennie kell, de én szívem szerint cserélném.
115W a kártya, 95W a proci, full terhelésnél kb 250W környékén fogyaszt a géped. -
pepe_g
tag
Sziasztok!
Remél jó helyen érdeklődök...
Konkrétan a VGA-m elvileg kuka, de egy másikat néztem ki.
Több kalkulátor alapján határeset. Volt, ahol 100 wattal kevesebbet számolt, így tanácstalan vagyok. Tápom FSP atx700pnf. -
looser
addikt
Halihó!
Az SSR-450FM és SSR-450SGX között mi a különbség? Megéri a plusz 10e Ft-ot? Pár hónapja kérdezgettem, most lenne aktuális a gépvásárlás, de őszintén szólva még kicsit el vagyok veszve :-) A 25 már nagyon plafon, eredetileg 20e Ft-ot szántam a tápegységre. Tényleg, az kiderül valamiből, hogy csoportos vagy független feszülségszabályozású egy táp? Vagyis mire kell figyelni a leírásban, esetleg az ismertebb tápok típusszámában?
Köszi & üdv
-
Peter Kiss
őstag
Sziasztok!
Egy be quiet! Pure Power 11 CM 400W Gold kompatibilis lehet egy APC Back-UPS ES 400VA szünetmentes tápegységgel (BE400-GR)? Ennek "stepped approximation to a sinewave" kimenő jele van, amit nem szeret minden tápegység.
Illetve értem, hogy be quiet!, de mennyire?!
-
Graphics
Jómunkásember
válasz
konci79 #132339 üzenetére
Egyszerű, ugyanannyi alkatrész kell szinte egy 300-400W-os táphoz, mint 500-tól felfelé.
Profitorientált minden cég, nem pedig jótékony. A nagyobb tápokon nagyobb a haszon
Kisebb méretű tápokat leginkább az OEM piacra gyártanak, brandeknek. Így pl. még ha nem is a legszebb, érdemes megnézni ezeket is. Igaz szürke házas a legtöbb, de jó vételeket lehet csinálni.
Így vettem nemrég egy FSP250-60SGV 80 Plus Gold TFX tápot, 5 ezer forintért.
-
Graphics
Jómunkásember
válasz
Hegyirabló #132337 üzenetére
Rengeteg jó táp van a piacon
-
Cs1csó
titán
válasz
Hegyirabló #132335 üzenetére
Passz, adott készletből kifogyhatott a nagyker, biztos lesz utánpótlás.
-
Hegyirabló
veterán
Sziasztok!
A Seasonic Focus Gold és Core 650W tápegységektől is el lehet búcsúzni? Mert már csak zöld szörnyes cégnél lehet kapni őket, Árukereső szerint, jelentősen megemelt áron.
-
Yany
addikt
Gyerekek, ez nem normális. Amióta a 750-es Corsair RMx-et megvettem és belőttem a Vega64-et, hogy álljon le a ventije 50 fok alatt, azóta tényleg abnormálisan halk a gépem. Tényleg csend volt a tervem, de ilyet még nem pipáltam, hogy nemcsak hogy csúcshardver, de abból is a fogyasztósabb vége full némán megy desktop alatt (nem csak idle-ben!). Aki teheti, vegyen 12-es Noctua ventiket és az említett Corsair tápot, aztán ő is bandzsíthat velem együtt, hogy vajon megy-e a gépe, mert nem hallani.
-
konci79
őstag
válasz
Paxker315 #132330 üzenetére
De mondjuk van az átlag ember, aki ránéz, 47 ezerért 1 év garanciát lát... Nem mindenki fog utánanézni hogy 10 év van rá.
Lehetne mondjuk ezt is kötelezővé tenni, amennyit ad a gyártó, annyit kell adnia a kereskedőnek is( felár nélkül...).
Tudom, álomvilágban élek... -
MMIX
addikt
válasz
syberia #132326 üzenetére
Lehet befizettek egy kis extra hírverésre, mert nem fogy, nem csodálom.
ADATA egyszer már belebukott a tápbizniszbe.
Árak Az NZXT C is nagyon drága. ADATA már egy hónapja az ár grafikonon van.Jön még az ADATA XPG Pylon Bronze. 80plus oldalán fent van, de semmi több.
-
-
syberia
veterán
ADATA Has Announced the XPG Core Reactor PSU Series
Lamaforce: 2× PCIe (6+2pin) tápkábel jár a tápodhoz, tehát kompatibilis az 5700 XT-vel..
-
LamaForce
csendes tag
Sziasztok. Van egy Corsair RM550X tápom, viszont tervezek megvenni a gépembe egy új VGA-t (XFX RX 5700 XT Thicc III Ultra) melyből, ha jól olvastam akkor 2 db 8 pines pci-e jön ki. Megoldható ennek a bekötése a fent említett tápba, ha amennyiben jól tudom akkor 1db 6+2 van benne, avagy nézzek új tápot is? Amennyiben új táp kellene akkor tudnátok ajánlani? Az ár speciel nem annyira lényeges, de 45-50 ezer fölé nem szívesen mennék. Köszönöm
-
MMIX
addikt
Ugyanaz a gold és a platina. Platina biztos előnyösebb jelemzőkkel rendelkezik és drágább.
A félpasszív üzemmód miatt jobb lehet felfelé ventivel. Akkor talán nem fog fől-le változni a fordulatszám.
A tápot annyira nem érdekli a hideg levegő (hamarabb kapcsol le, ha melegebb környezeti levegőt szív be, rajta van a címkén 25-50 fokra vonatkozik a címke adattáblája), eredetileg az egész gép hűtése a feladata része a tápnak.
A házventi csak extra, kinek mi jön be. A föl-le szabályozó venti idegesítőbb lehet. Hőre szabályoz, nem leadott wattra. -
-
MMIX
addikt
Mondtam hogy a Corsairrol több jót írnak. Az a baj ezekkel az SFX tápokkal hogy kicsik és a venti csak 15mm vastag.
Fordítsd meg a tápot ventivel fölfelé (a kábelek full modulárisok, most pont jól jöhet) és vagy házhűtő venti, kábel toldó. Esetleg visszavinni a tápot ha lehet, ha nagyon nem válik be.
Az én gépem működne 24pin és CPU 4 pinnel is, csak sokba lenne a 2db 1-2 TB M.2 SSD. És fölső tápos a házam, extra rövid vezeték kellene. Igaz hogy ATX lap 2db M.2-vel és tápcsat nélküli VGA. -
tlac
nagyúr
végül az FSP DAGGER PRO 650W-et vettem, de nem vagyok vele elégedett
-a vga kábelek nagyon rövidek, nem lehet elvezetni az alaplap mögött
-összességében nagyobb kábeldzsungel lett a gépemben, mint a korábbi félmoduláris táppal volt, csak egy kábelt tudtam megspórolni (pedig csak 1 vinyóm, 1 ssd-m és 1 videokártyám van)
-ami legjobban zavar, hogy hiába van üresjáratban is gyakorlatilag a gép, időnként felhangosodik a táp 1-2 percre, aztán megint csendben van -
MMIX
addikt
Seasonic A12 700W (SSR-700RA) www.coolenjoy.net & www.quasarzone.co.kr
<------------------------------------------------------------------------------------------------<<<<<<
-
Yodamest
veterán
Sziasztok,
Egyszerű kérdésem lenne, nagyon jó lenne egy gyors válasz ha valaki ért hozzá/próbálta már:
Olyat szabad csinálni, hogy egy moduláris táp kábeleit egy másik, más márkájú moduláruis tápra kötök? ha tegyük fel belemegy, mert azonosnak tűnik a csatlakozó, akkor lehet ebből baj? Nagy segítség lenne, mert nincs kedvem átmenetileg az egész pc kábelezést szétbontani, amig garban van az előző táp.
-
-
Paxker315
veterán
válasz
Superhun #132301 üzenetére
pontosan melyik 5700xt?
Egyébként optimalizálva lófütty, ha nem nyúlsz hozzá, akkor is menni fog (bár erősen ajánlott optimalizálni, mert az OC-s gyári biosz-ok meggyalázzák a NAVI energiahatékonyságát, lehúzzák a wc-n az egészet). : ) Mikor 2% plusz teljesítményért akár 25%-al is többet zabál a drága. Furmark -
Sziasztok!
Egy Bitfenix Whisper M 450W tápom van. Jelenleg egy Ryzen 3600-at és egy RTX 2060 OC-t hajt meg probléma nélkül. Tervezem lecserélni a VGA-t egy 5700 XT OC-ra. Elég lehet hozzá a táp?
Új hozzászólás Aktív témák
● A minél pontosabb válasz érdekében olvasd el a Téma összefoglalót!
● Hirdetni csak a Hardveraprón szabad!
● Garanciális kérdések: Tápegység garancia GYIK!
- Hír Újabb, 12VHPWR csatolóval szerelt ASUS tápegységek kopogtatnak az ajtón
- Hír Megvan az első leégett NVIDIA tápadapter
- Hír ATX 3.0 szabványú az ASUS Loki tápegysége
- Hír Eléggé kompakt lett az MSI ATX 3.0-s tápbestiája
- Hír Megújultak a Corsair HXi szériás tápegységei
- Hír Hivatalosan is bemutatta az ATX 3.0-t és az ATX12VO 2.0-t az Intel
- Hír Szinte minden kiderült a VGA-k új tápkonnektoráról
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Kaspersky Antivirus és Internet Security Fórum
- A fogadás lezárult, elindult a hardvervágta
- Nagyrobogósok baráti topikja
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Yettel topik
- Fotók, videók mobillal
- Filmvilág
- E-roller topik
- Mérlegeli a csúcstechnológiás chipgyártásból való kilépést is az Intel
- További aktív témák...
- Bomba ár! Dell Latitude 5480 - i5-6GEN I 8GB I 500GB I 14" HD I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Dell Latitude 5310 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- ÁRCSÖKKENTÉS ASUS HD6870 videókártya
- Bomba ár! Dell Latitude 5590 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I CAM I W11 I Gari!
- Bomba ár! Dell Latitude E6530 - i5-3GEN I 4GB I 500GB I HDMI I 15,6" HD+ I W10 I Garancia!