Hirdetés
- Samsung LE40A536T1F LCD TV képhiba
- Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Pendrive-ról bootolható "belakott" debian linux live Ventoy pendrive-on
- Egy korszak vége
- Szólánc.
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- New Game Blitz - 2024
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
-
LOGOUT.hu
Kérdezés előtt az alábbi kérdéseket válaszold meg:
1.: Mennyit szánnál rá?
● Pl: "30.000Ft alatt kellene megoldani."
2.: Milyen gépre kötnéd?
● Pl: "Lásd az adatlapomon."
● Pl: "i7 11700, Asus TUF RTX 3070 OC, MSI B560M Mortar, 1db M.2 SSD."
(esetleg a ház típusával kiegészítve, a megfelelő kábelhosszúságok miatt)
+1: Van extra igényed a táppal kapcsolatban?
● Pl: Moduláris csatlakozók, félpasszív működés, halk, stb…
● Pl: "Tuningolni tervezek." (írd le mit és mennyire tuningolnál)
Ajánlott Tápegységek 2023: [link] (a teljesség igénye nélkül)
Új hozzászólás Aktív témák
-
szabifotos
senior tag
válasz Chaser #129888 üzenetére
Tudom, sajnos ha hamarabb szólnak, én is mondom, hogy ne vegyék meg a konfigot, de ez van.
Igen, én is néztem, hogy 300W táp az ajánlott, de nem eszik olyan sokat. Akkor lehet, teszünk egy próbát az rx560-nal. Sata tuti van, max valami átalakítóval megtápolom a kártyát. Köszi -
Chaser
legenda
-
Mankó
veterán
válasz Piftuka #129897 üzenetére
Én még csak tegnap este óta kergetem a tápokat, ma csak hébe hóba tudtam ránézni a dolgokra, estére meg az általad leírt helyzet állt elő.
Nagyon hoppon nem maradok, mert jelenleg 2 tápom is van. Egy Chieftec Smart 600w és egy Be Quiet 300w-os.
Akarok helyettük egy normális, megbízható, halk tápot venni, de úgy néz ki várni kell egy kis ideig, hogy normalizálódjon a helyzet, vagy kifogni egy normálisat használtan. -
Piftuka
veterán
válasz Mankó #129892 üzenetére
Elmondani sem tudom, hányszor ajánlottam ezt: NZXT E500 ...
10 év jótállást adtak rá, és náluk volt a legolcsóbb: 25.000 forint. Ma délelőtt már 27.000 forint volt az ára.
Még ~1 órája lehetett is kapni, most pedig már elfogyott.
Ilyen "Best Buy" termékek esetében nem szabad sokat tanakodni! Megjegyzem a "Focus 450 Gold" is elfogyott az ALZA-n januárra. Nemrég listázták be ismét.
Kifutó modell... Azzal sem érdemes sokáig várni, ha az ember nem akar hoppon maradni.
[ Szerkesztve ]
"Aquila non captat muscas."
-
Mankó
veterán
Esetleg XFX XTR széria?
-
Chaser
legenda
válasz Mankó #129892 üzenetére
nincs 450 focus plus, az elírás, 450 focus van - ha a képet megnézed ott már nincs rajta a plus jelölés - , a különbség h a sima fél modu és nincs passzív mód, a plus az full modu és van passzív mód, nyugodtan veheted az alap focust, annyi pénzért annál jobbat 5 év garral nem kapsz az biztos - egyébként 7 év garos lenne, de ezt 25e-ért szokták árulni, nemrég ment le ennyire, biztos olvasták amit írtam ((( : -
Paxker315
tx550-ről nem azt olvastam h olyan extra halk lenne, whysperről pedig h hangosabb mint a formula, csak az azért nem jó neki mert fix kanócos_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
Mankó
veterán
válasz syberia #129874 üzenetére
Megakartam rendelni az NZXT E500-at, de egyik napról a másikra rettenetesen elszállt az ára, ahol megadnák rá az 5 év garit. Ahol meg 30 alatt van, ott meg csak 1 év garit adnak rá.
Ez esetben maradna a Focus Plus, de a Seasonic szerint nincs Focus Plus 450W Gold, 550w-os a legkisebb plusz. Amiket hirdetnek ezen a néven az sima Focus 450 Gold.
Úgy hogy keresgélek tovább, jöhetnek a további ajánlatok! -
Bivaly26
tag
Szevasztok!Adatlapomon szereplő géphez szeretnék cserélni VGA-t vélhetően 2060S vagy 2070s vagy pedig másik vonal 5600xt v 5700xt bár ezekre kevés esélyt látok inkább az első kettő!Adott egy FSP Hyper 600w(ami 4 éves.Elötte egy i7-920volt giga ex58-ud5 lapot hajtott ) táp megbírkozik itt mindegyikkel?És ha nem akkor melyikkel nem?
Köszönöm! -
Chaser
legenda
válasz szabifotos #129886 üzenetére
ez brand gép, nem fogsz belerakni bármilyen tápot, lehet túrni a netet, aztán valszeg forrasztgatni, aztán majd lesz valami ( :
rx 560 egyébként menni fog, az 100w alatti vga - kérdés van-e pcie csati a tápon, és ha nincs van-e molex/sata, valami, amiből lehet 6 pin pcie tápot osztani ha tápcsatis a vga -_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
Livius
őstag
válasz szabifotos #129886 üzenetére
Ez valami nagyon OEM kivitelű Fujitsu konfig. Valószínűleg kellene egy jobb táp, de a jövőbeni kompatibilitás érdekében ettől az egész géptől szabadulni kéne, eladni aprón, és egy normális saját összerakott ATX-es gépet érdemes összehozni helyette, amiben ilyen gondok nem lennének majd.
Gigabyte GA-Z170-D3H, Intel Core i7-7700K, Corsair Vengeance 2x8GB DDR4-3600MHz, Intel 545s 256GB SSD, MSI GeForce RTX 4060 Ti 16GB VENTUS 2X BLACK 16G OC
-
szabifotos
senior tag
Sziasztok!
Ismerős fejlesztene a gyereknek gépet.
Fujitsu Esprimo p900
Fujitsu D3221-A1
Intel Core i3-4130 CPU
12GB RAM
1xHDD, 1xSSD
Venni szeretne bele egy Gigabyte RX560 4GB -ot. Jól sejtem, hogy kevés lesz a 250W gyári Fujitsu táp?
Ha igen, akkor ebbe hogyan applikálható rendes ATX táp? Ha jól nézem, a lapon csak a helye van meg a 24 pines csatinak... -
Paxker315
addikt
válasz stiri19 #129882 üzenetére
Akkor elég a 450w.
OC-->overclock, vagyis túlhúzás, húzás. A k-s procik étvágya nagyon meg tud ugrani ha picit "megcibálod" őket. A VGA-t meg teljesen megéri alulfeszelni, de nem esszenciális (csak úgy még kevesebbet fogyaszt, és még sokszor jobban is teljesít...).Az NZXT E500-ast javaslom amúgy, legyen kis mozgástér& ár:értékben jelenleg verhetetlen. [link]
-
stiri19
csendes tag
Sziasztok!
Érdeklődni szeretnék vagyis tanácsot kérni ahhoz, hogy mekkora tápot érdemes vennem egy asus rog strix rtx2060 as videokártyához meg egy intel core I7 9700k porcesszorhoz!
válaszotokat előre is köszönöm -
syberia
veterán
válasz attiati #129878 üzenetére
15-16k szerintem reális érte, annyiból pedig kijönne egy jóféle 450-es.
Hagyományos belső esetén egyértelműen magasabb lesz a fogyasztás kis terhelésen, ha nagyon túl van méretezve a tápegység. az újabb típusok esetében már jobb a helyzet, nagy teljesítményű tápegységek is egész jó hatásfokot tudnak már a 100 watt alatti tartományban.
https://howbad.info/
-
attiati
veterán
válasz syberia #129877 üzenetére
és a kérdés második fele?)
(tudom, ez nem az a hely )
downgrade kellene, mert nekem lórúgóan nagy leszés akkor még egy amatőr kérdés, hogy on is legyen:
Többet fogyaszt a gép, ha 850-es táp van konfigban, ami 450-essel is vígan elszaladgálna?
(mert lehet annyiért tudom eladni a 850-es, mint amennyiért veszek egy új 450-est)[ Szerkesztve ]
-
attiati
veterán
Chieftec PROTON 850W-ról mit gondoltok?
(a gép a kérdésem szempontból nem lényeges)
Illetve mennyit érhet nagyjából? (1 év garival) - tényleg csak nagyjából
Nem ismerem a tápok értékvesztési arányát -
syberia
veterán
válasz Mankó #129871 üzenetére
NZXT mellett szól a teljes modularitás, picit nagyobb maximális teljesítmény, a valós idejű monitorozhatóság. Ha hasznosnak tartod ezeket a szempontokat, akkor megéri a felárat.
Amúgy a Focus 450 Gold is bőven jó tápocska. The choice is Yours!https://howbad.info/
-
sztivo
őstag
Sziasztok!
Két használt tápegység közül melyiket érdemesebb venni?
Chieftec GPS-700-8
Chieftec CFT-750-14CS[ Szerkesztve ]
-
Chaser
legenda
válasz Paxker315 #129867 üzenetére
van az neweggen is 40e fölötti ses platinumnál is, ne aggódj ( :
illetve corsair rm-ről is találtam olyat ami kb kigyulladt, ezért mondtam sz@rni rá kb, ha valami gebasz van elállással vissza a feladónak, viszont olyan helyről venni ahol megadják a teljes gyári gart, mert bármelyik megdögölhet bármikor, és akkor nem fogja vigasztalni a vevőt az h itt vkinek a cimborája már 5 éve gond nélkül használ valamit_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
Chaser
legenda
válasz Mankó #129863 üzenetére
az már viszonylag régi konstrukció, a 450 gold focus modellel jobban jársz
22-ért van alzán teljes 5 év garral egy bontott 620 evo ha olyat szeretnél, de mint mondtam, ahhoz a konfighoz 400w is elég - sok -, megnyugtatlak ha rászánok két percet, biztos találok olyan véleményt h azt sem akarod majd megvenni
_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
Paxker315
addikt
válasz Mankó #129863 üzenetére
Ja, úgy más Sokan szidják azt a tápot, közutálat tárgya, de, annyiért, ha valóban még több év garis, meg jo is lehet. Csak az uj arat nem eri meg.
szerk: Topikgazda megválaszolta. [link] A hathuszas amúgy még csoportos feszültségszabályozású, a nagyobb modellek már DC-DC-sek.
[ Szerkesztve ]
-
syberia
veterán
válasz Mankó #129856 üzenetére
NZXT E500 igen jó ár/érték aránnyal bíró tápegység, a hasonló árban lévő konkurenseit felszereltségben lepipálja. A Seasonic alapok pedig megnyugtatóak, a megbízhatóságot illetően.
(#129863) Mankó: Félreértés ne essék, szó sincs róla hogy rossz táp lenne az M12II-620 EVO, csak a régebbi csoportos fesz-szabályozású a belső. Én csak nagyon nyomott áron tartom alternatívának, legfeljebb középkategóriás számítógéphez. Nekem volt régebb hasonló belsővel szerelt tápegységem, viszonylag halkan és stabilan kiszolgálta a számítógépet, de az újak mellett nem rúg labdába, hatásfok és halkság terén sem.
Manapság jobb választás a DC-DC konverteres (pl. Focus Gold/Plus Core GC, GM, GX) típusok közül választani, ezek stabilabbak, a védelmek is fejlettebbek már bennük.
Chaser: Ennyiért BB jelenleg, ütőképes játékos gépbe is pakolható bátran. Jó alternatíva a BF 450 Formula helyett, aminek csúnyán elszállt az ára. Talán visszazuhan, ha nem vásárolja senki. Kellett nekünk olyan sokat ajánlani.
[ Szerkesztve ]
-
Chaser
legenda
a védőgyűrűset sztem én írtam ( : és tényleg elég "izé", ne rettentsen el, 60e-s tápnál is olvashatsz csúnyákat
ha gond van elállás, ufóéknál kérdés nélkül kezedbe nyomják helyszínen a pénzt, vagy futár elviszi és visszautalják a pénzt, én már nem bonyolítom túl, szívfájdalom nélkül visszaviszem a 40e-s tápot is ha bármi zűr van vele
az nzxt is seasonic, ahogy az enigma is
fsp-ből én extra halkat/némát nem találtam - ettől még lehet -csababarca
nálam az 570 itx pulse-seasonic páros nem csinált cw-t, de az 550-es f + a nitro 590-nél meg hdd-t csinált a vga-ból, erősen adott vga függvénye ez - a 450-es focus már nem volt meg h azt is megnézzem a nitroval, de elvileg ugyanaz az elektronika mint a f + modellekben -_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
Paxker315
addikt
Super Flower Leadex gold 550
Corsair TX550M
Enermax Revolution xtii 550
Bitfenix Whisper M 450
NZXT E500.mind jó. A pure power 11/System power9 parostol mindenképp jobbak.amúgy 450w elég, de, mióta jó 10%ot drágult a Whisper, azóta nincs értelmes áron 450w moduláris egység.
[ Szerkesztve ]
-
arcitec
addikt
válasz Cs1csó #129851 üzenetére
Igen erre én is kíváncsi lennék. Ellenben ha "szürkén" érkezik ki tudja honnan pottyant le, akkor megéri a rizikó az eladónak, ha garis lesz saját kontóra cserélni. Pl klímákat hallottam és persze egyebeket is - régebben - , hogy úgy jön rá a gari, hogy megvesz x darabot és kap +y darabot a garanciára és kész az üzlet.
[ Szerkesztve ]
Kereskedőnek akkor se higgy, ha ló legel a sírján!
-
csababarca
őstag
Nekem 450es focus van, és abszolút hangtalan, megszűnt a coil whine is szerencsére (korábbi chieftec tápnál nagyon zavaró volt).
Persze lehet egy erősebb vga-nál jelentkezne nála, de az rx570el teljesen jóban van.Lehet csak szerencsém volt és kifogtam.
NZXTvel szemeztem de amikor aktuálissá vált felugrott mindenhol egy 10est az ára, ahol nem ott meg egy év garival adták (ipon). Pedig kipróbáltam volna.
Most normalizálódott a helyzet és a régi árán van több helyen 5-10 éves garival.[ Szerkesztve ]
iPhone 8 64GB, MacBook Air, Skoda Superb 2012, CRTDI 2.0
-
Mankó
veterán
válasz Chaser #129855 üzenetére
A Strait Power-es BQ drága, a 450 focus gold tetszene, de több értékelésben is azt írják, hogy sípol vele a vga, plusz a védőgyűrű hiánya tényleg nagy érvágás.
A nem rég linkelt NZXT E500 esetleg? esetleg más alternatíva? FSP modulárisai felejtősek ilyen téren?
Fél moduláris is ok.[ Szerkesztve ]
-
Chaser
legenda
válasz Mankó #129854 üzenetére
bq-tól ezt felejtsd el, ami full japán kondis az a straight power
ami jó vétel alzánál a 450-es focus gold, fél modu, tehát atx kanócok fixek - de azokat úgyis bekötöd - 5 év gar, 20,8e ft
enyémnek kerregett a ventije, egyébként halk lett volna, de ez ki kell fogni, bármivel bele lehet nyúlni, legfeljebb visszaküldöd ahogy én is
ami elvileg nagyon halk a bitfenix formula, de az nem modu, a modu verziós whysper pedig hangosabb nála ahogy tesztekből látom
riotoro enigmát ha tudsz lőni olyan helyről ahol megadják a 10 év gart az is jó vétel, de ott a legkisebb 650w, viszont 30e alatt, seasonic focus belső teljesen, csak név és szín más, az több mint 200w-ig teljesen passzív_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
Mankó
veterán
válasz Chaser #129850 üzenetére
Vissza olvasgattam a Chieftec Smartról, arra jutottam, hogy nagyon gyorsan le kell azt cserélni.
A kínai kondi nem hangzik jól, azt inkább hanyagolnám.
Ajánljatok akkor megbízható, csendes 500w-os (400w gold is jó lehet) moduláris tápot nekem! Harisnyázott, lapos kábelek is jók lennének. 25-30 fölé semmiképp nem szeretnék menni.
Köszi[ Szerkesztve ]
-
lacoka
csendes tag
Sziasztok!
PC-met új alaplappal szeretném "felfrissíteni", de nem vagyok benne biztos, hogy a PSU-m megfelelő hozzá (csatlakozások tekintetében). Ebben kérném véleményeteket.
PSU: Arctic Cooling Fusion 550W (specifikációiról képet mellékeltem) - csatlakozói:
- MB 20+4 PIN
- MB 4 PIN 12V for CPU
- Case Fans x 1
- 6+2 Pin PCIe x 1
- 6 Pin Pcie x 1
- S-ATA x 1
- Peripheral x 3
- Floppy x 1Az alaplap leírásában ezek szerepelnek:
- 24 PIN EATX power connector x 1
- 8 PIN ATX 12V power connector x 1
- 4 PIN ATX 12V power connector x 1
(Specs: https://www.asus.com/Motherboards/ROG-Strix-X570-E-Gaming/specifications/ )[ Szerkesztve ]
-
Chaser
legenda
válasz Mankó #129848 üzenetére
400w is elég oda ha nem akarod szétcsapni a 9600-ot, 1060 mellé nem is lenne értelme
kb csak az áruk házánál láttam h megadják az 5 év gart a pp 11 400w-ra, 20e ft náluk, és sokkal inkább 400w gold mint 600w bronzszerk:
pont a 400-asnál van egy ák-s vélemény, ami lehet vga függvénye, azt nem közölte az illető, de azért idézem:
"Coil whine-os, mint a p*csa. Alapból is ciceregnek a tekercsek, nem csak terhelve. Így hiába halk a venti. Már nem akartam ezért visszaküldeni és elállni tőle, mivel lábnál van a gép, így nem hallok belőle semmit, csak ha odahajolok. De ha az asztalon lenne, monitor mellett, lehet nem bírnám elviselni."
aranyos ( :csicso82
a bolt nem szed szét semmit, küldi a nagykernek/gyártónak, nem feltétlen szürke, csak olyan forrsából vette aki nem a gyártó közvetlen partnere, és tojik a gyári garra - amit nem tehetne meg, kb a gyártót járatja le vele -, amikor 1 évet ad a bolt az már esélyesebb szürkére, mivel annyit mindenképp adniuk kell, akkor is ha az utcán találták a csomagot
ez onnantól érdekes ufóéknál maradva, egyik corsairre megadják a gyári gart, másikra meg nem - többi boltot meg hagyjuk, alig találtam bq! pp-re boltot ahol az 5 évet megadnák -[ Szerkesztve ]
-
Cs1csó
félisten
válasz Chaser #129850 üzenetére
Ezt én sem értem: van egy cég ami gyárt egy terméket amire vállal 10 év garanciát, amikor eljut egy kiskereskedésbe az miért nem adja meg rá a 10 év garanciát hiszen (gondolom én) ha bejön a hibás termék a boltba nekik nincs kapacitásuk se joguk szétszedni stb. tehát egyből irány a szerviz? Valaki elmagyarázhatná, vagy ez szürkeimport, de akkor nem lenne rá semennyi gari.
-
Chaser
legenda
válasz Cs1csó #129847 üzenetére
ez nem filozófia kérdése hanem szimpla matek, ráadásul olyan boltról van szó ahol zömében megadják a teljes gart, érthetetlen hogy van amire miért nem, rm650x-re pl megadják, rm650-re már nem, rm650 szimpatikusabb lenne, de lapoztam is tovább
amikor kijön a gyárból egy termék annak az árnak egy része a megvalósítás, másik része pedig a vállalt garancia, ha semmire nem kellene gart vállalniuk a gyártóknak akkor mindennek sokkal jobb lenne az ára is, de kell, ezt ők bele is számolják az árba, ha a kötelező garnál többet vállalnak azt is
na most ha azt az árat 10 évvel számolták ki, akkor nem fogom megvenni 5 évvel, mert nem is annyiba kerülne, ennyire egyszerű - aki pedig igen, akkor abban támogatja a boltot h ez teljesen jól van így, pedig nem, egyáltalán nincs jól -
szerk:
Mankó
ha mindenképpp bq-t akarsz - gyártó alapján általánosítani egyébként egyáltalán nem szabad -, akkor vegyél straigt powert, volt teszt ahol hangosnak mondták nagyobb terhelésnél, pedig elvileg szupaszájlentet' mond rá a gyártó, elektronika oké, gyári gar 5 év - 1-2 bolt van is ami megadja -, 35-6e az 550-es, vagy pure power 11 ami 25-30e kzt van, ha neked annyiért megfelel kínai kondi és 5 év gar akkor lelked rajta[ Szerkesztve ]
-
Mankó
veterán
válasz syberia #129845 üzenetére
A konfig változott, (i5-9600k, Z390, 2 x m2 ssd, 2x8 Gb ddr4-3200, gtx 1060 oc, 3 ház venti) mindjárt frissítem is az adatlapomat. 18-ért néztem az említett tápot, az eddig kinézett 24- ezres 500W-os Be Quiet viszonyítva olcsóbb lenne.
Az NZXT-t nem ismerem, a Be Quiettel van tapasztalatom, van egy kis 300-asom, az mind teljesítményben, mind hangban kiváló.
Vagy túl bonyolítom a dolgokat és a jelenlegi Chieftec Smart 600w-os is bőven vállalható lenne? -
Chaser
legenda
válasz syberia #129845 üzenetére
na látod, de ha senki nem venné meg, és rájukrohadna', akkor azt is teljes garral árulnák, ha így is megveszik akkor tojnak rá
egyébként messze nem atom biztos az a táp sem - ahogy a többi sem, akár 10, akár 80e ft -_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
syberia
veterán
válasz Mankó #129843 üzenetére
A konfigurációdhoz nem szükséges 600 wattost választanod. ez a BQ táp ugyan nem rossz minőségű, ennyiért van sokkal jobb nála:
NZXT E500 500W 80+ Gold teljesen moduláris
(#129842) Chaser: Annyival sosem fogják olcsóbban árulni, akkor senki sem vásárolná meg a hosszabb garanciaidővel rendelkező tápokat.
[ Szerkesztve ]
-
Chaser
legenda
válasz Mankó #129843 üzenetére
a számozás nyilván a gen-t jelenti, a system power vagy pure power alatt vagy fölött van, pontosan nem tudom, de árát nézve nem érdemes vele foglalkozni, egy nimand boltnál 18e - lenne, de 99% h annyiért nem lesz - többieknél 25e-től indul
-
Mankó
veterán
A Be Quiet-nél mit jelent a számozás? 9, 10, 11 Illetve a system power milyen kategóriának számít?
Egy ilyenbe futottam bele egész tűrhető áron Be quiet! 600W System Power 9 CM BN302
Tapasztalat, vélemény? -
Chaser
legenda
válasz syberia #129840 üzenetére
amennyiben mégis kakukkol 5,5 évesen akkor lehet rma-zni, mindenki maga tudja - ez nálam elvi kérdés, tudják ők 10 év garral is adni ha akarják, ahogy minden bolt, ha 10 helyett 5 év a gar az se baj, csak akkor 30e helyett legyen 22e pl -
-
rup1u5
nagyúr
válasz syberia #129838 üzenetére
Köszi!
Nagyon tetszik a Corsair de ahogy látom az 16cm hosszú. Maradtam a Seasonic-nál mert az 14cm és annál nagyobb nem fér be az alsó radiátor miatt. Megrendelve!Why don't you knock it off with them negative waves!
-
syberia
veterán
válasz Chaser #129839 üzenetére
Pedig a gyártói garancia hossza igazán mérvadó lehetne, én magabiztos vagyok az új RM széria tartósságát illetően. A platform megbízhatóságából kiindulva, az RMx sorozat mentes a drámáktól, a táphibás topikban mindössze egy esetről olvastam, azt pedig 14 napon belül kicserélték, tehát elég jó a mérleg.
-
Chaser
legenda
válasz syberia #129838 üzenetére
csak olyan bolt nincs ahol megadják itthon a 10 év gart, ufóéknál is csak 5 van - én legalábbis nem találtam -
Wayne
hány éves volt az a táp? "megszikkadt" kondi csinálhat ilyet, és nem igazán találtam érdemi infot osztott vagy fix 12v-os-e, de valszeg osztott, úgy már necces lehet az a vga - főleg ha valami erősen oc-zott darab -_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
syberia
veterán
válasz rup1u5 #129837 üzenetére
Megvásárolhatod, mivel hosszú távra tervezed a használatát, érdemes tartalékot hagyni a tápegységben, komolyabb videokártyánál jól jöhet.
Corsair RM650 650W (2019) szintén kiváló típus, lapos kábelei vannak, a csatlakozói pedig "kondenzátor-mentesek".
Szintén teljesen moduláris, félpasszív hűtésű, ami fordulaton is roppant halk, 10 év garanciával.(#129836) Wayne: A példád is jól mutatja, miért fontos a régebbi tápegységet újabb, modernebb elektronikájú, stabilabb karakterisztikájú típusra cserélni. Főleg ha csúcskártya kerül a gépbe, azok még egy újabb tápot is zavarba tudnak hozni, ha nem optimális az áramforrásunk teljesítménye.
[ Szerkesztve ]
-
rup1u5
nagyúr
Sziasztok!
Halogatom de most már ideje lenne lecserélni a 10 éves 525-ös Enermax tápomat az adatlapomon lévő gépem alatt.
Erre a Seasonic Focus GX 650-re gondoltam. Vélemények róla? Minimum 10 évig jó lenne ismét letudni a táp témát.[ Szerkesztve ]
Why don't you knock it off with them negative waves!
-
Wayne
aktív tag
válasz KAMELOT #129148 üzenetére
Annyira azért nem volt sima. Már nem látszik az adatlapomon, egy Seasonic 620W M12II táp miatt volt a kérdés. Azóta meglett az új VGA és a gépem a játékok illetve 3ds tesztprogi alatt resetelgette magát pár perc futás után, vettem egy Corsair RM850x-t, azóta minden ok Ha jól emlékszem, akkor az MSI oldalán minimum 650-es tápot írtak ehhez a VGA-hoz...
[ Szerkesztve ]
-
Piftuka
veterán
válasz Kezdő vagyok #129834 üzenetére
Klassz! Egy darabig nem lesz gondod a tápegységre, az biztos. Használd sokáig egészséggel!
(Bár innen a gyári garanciával meg tudtad volna venni...)
[ Szerkesztve ]
-
Kezdő vagyok
őstag
válasz Paxker315 #129800 üzenetére
Ez lett belőle:
MSI B450M MORTAR MAX
AMD Ryzen 7 3700X 3.60GHz AM4 BOX Wraith Prism RGB LED hűtő ventilátorral
CRUCIAL 16GB Ballistix Sport LT DDR4 3200MHz CL16 KIT BLS2K8G4D32AESBK
GIGABYTE GV-N207SWF3OC-8GD GeForce RTX 2070 8GB GDDR6 SUPER Windforce OC 3X PCIE
WD Purple 3TB 3.5" 5400rpm 64MB SATA3 WD30PURZ
WD 500GB Blue M.2 SATA M.2 2280 WDS500G2B0B
LITE-ON IHAS124 fekete
COOLERMASTER MasterBox NR400 ODD fekete
CORSAIR TX Series Modular TX550M Gold 550W
LOGITECH Keyboard K120 Magyar fekete
LOGITECH G102 Prodigy fekete
AOC Q3279VWFD8
BE QUIET! Dark Rock 4
2 db ARCTIC COOLING P12 PWM PST fekete
Genius SP-HF1250B
GENIUS FaceCam 1000X v2[link]
Köszönöm a segítséget! -
Chaser
legenda
-
Piftuka
veterán
"És akkor 200-210W alatt még csak be sem kapcsol a venti."
Ez igaz. Ám azt is kalkuláld bele, hogy IDLE a géped kb. 10!%-os terhelésen tartja majd a tápegységet.
A legtöbb modern, jó hatékonyságú tápegység esetében is ez a kritikus érték; 0-20% között.
Csak bizonyos, igen jól sikerült típusok (pl. Corsair RM) tudnak 90% körül, vagy felett maradni ebben a terhelési tartományban.
Ezért ha kiszemeltél egy tápegységet, akkor érdemes megnézni a terhelés/hatékonyság görbéjét is.
Persze mindennek csak akkor van jelentősége, ha számít az, hogy a megtermelt energia ~20%-a hő formájában távozik a számítógépedből.
[ Szerkesztve ]
-
Chaser
legenda
válasz tomsolo #129827 üzenetére
itt kalkuláld be a fhd-t és a lockolt fps-t, majdnem minden konfig ennyit fog enni alatta
az enyimé' se ment konnektorból 130w fölé forzánál fhd ultrán 60-as lockkal, 2700@3,6-5500 xt, szabadjára engedett fps-sel már 200w-ig ment a gép
persze ez is játéktól függ, biztos van ami kicsit jobban megtekeri így is a vga-t_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
tomsolo
addikt
Csak berakom ide is, mert fogyasztás miatt kapcsolódik egy kicsit és hátha érdekel vkit.
Egy kis alufeszelés után FHD, 60 FPS után ezt eszi egy ryzen 3700x + 2060 super combo
Uplay: tom.solo | Steam: tomsolo | Hivatásos zsákbamacska-nyerészkedő
-
Amerigo57
őstag
válasz Piftuka #129810 üzenetére
A Phanteks Revolt X1200 táp ,
Az egyik legjobban sikerült táp az 1000 W fölötti tápok között.
Az egyik gépemben EVGA SuperNOVA 1200 P2 1200W Platinum táp van,
a másikban pedig a fent említett Phanteks Revolt X 1200 táp.
Szinte hangtalanok , még nagyobb terhelés mellett is. -
Chaser
legenda
ha ilyen a felhasználás akkor nyugodtan gondolkozhatsz 650 körüliben is, lesz cpu és vga terhelés folymatosan, ha defulton akarod használni a 2700x-et az tud "harapni"
enigma g2 is jó lenne, ha lehetne kapni 10 év garral még, de ahogy láttam elvétve van esetleg és nem is a legjobb boltokból
ez 260w-ig biztosan passzív és jó táp - ahogy nézem felment az ára, nemrég még 35e körül volt náluk -_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
vond
MODERÁTOR
válasz tomsolo #129823 üzenetére
Ez vágógép lesz, vagyis lesznek, mert többet is össze kell raknom. De azért annyira nem tudunk elszállni a kerettel, ezért "csak" Ryzen 2700X, vagy 3700X, meg GTX1660(Ti), meg a többi.
Köszönöm mindenkinek! Ennyi infóból már simán tudok dönteni.
VOND.HU // DESIGN • PHOTO • VIDEO • WEB • IT
-
tomsolo
addikt
vagy a 750-s. Nekem Riotoro van (az is Seasonic belsős) és hasonló konfigom van. Játék alatt - nem benchmark - alatt nem kapcsol be a venti vagy is a teljes fogyasztás nem éri el a 230 W-ot. Nekem megért ennyit a passzív működés.
Uplay: tom.solo | Steam: tomsolo | Hivatásos zsákbamacska-nyerészkedő
-
Chaser
legenda
akár, vagy az 550-es platinum 40e-ért, illetve a tegnap taglalt szintén platinum fractal ion 560, mindkettő nagyon jó, egyik sem tökéletes, áruk és gar ugyanannyi
nálam az 550 focus ventije akkor kapcsolt be mikor ráeresztettem cpu-ra prime blendet, 590-re furmarkot és konnektorból 260-270w fölé ment a fogyasztás, hivatalosan talán 30% terhelést adnak meg passzív működésig, gyakorlatban az inkább 40_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
vond
MODERÁTOR
Oké, vettem, már el is felejtettem.
Seasonic GX650? És akkor 200-210W alatt még csak be sem kapcsol a venti.
[ Szerkesztve ]
-
Piftuka
veterán
Hááát... 31.600 forintért egy HEC, vagy FSP belsős, "belépő szintű" Gold tápegység, 85°C-ra hitelesített TEAPO kondikkal, "Tesco gazdaságos" kiszerelésben... Elmondhatatlanul, irreálisan túlárazott termék.
Ennyi pénzből már minőségi, középkategóriás, "Tier A" tápegységet is vehetsz."Aquila non captat muscas."
-
Chaser
legenda
vállalható, csak az nagyon nem ér annyit
10 év garral annyiért 550 ses focus + van, szintén annyival corsair rm-ek pár ezerrel többért, mindkettő tud félpasszív módot
pp az belépő, ha jól rémlik legtöbb kondi kínai benne_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
vond
MODERÁTOR
Ismét csak köszi, többeknek is!
Lehet, hogy akkor BQ PP 11 CM lesz belőle. Ahogy nézem, erre van rendesen 5 év gari, mind a 4-5-600-as változatokra. Ezzel sem nyúlok mellé, ugye?
[ Szerkesztve ]
-
Chaser
legenda
válasz Mankó #129813 üzenetére
annak függvénye mivel kínálod meg a 9600-ot, 300w elég lehet simán, nálam a zen 2700 és 5500 xt páros konnektorból megállt 200w-nál játék alatt full load vga terhelésnél - 2db venti, 1db nvme ssd , cpu all core fix 3,6ghz -
1060 sem fogyaszt többet, viszont játékok alatt cpu zömében nem kap full load terhelést, de ha egy lightos 4ghz-en vagy úgy biztos elég a 300w is
gondolom ezek a tápok megvannak, ezért kérded, akkor viszont jó lenne a tudni a bq pontos típusát, ha túl régi/keveset tud 12v-on akkor nem erőltetném_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
arcitec
addikt
válasz Piftuka #129751 üzenetére
Visszaraktam a műszert az indulási folyamatba, - nem pont bekapcsoláskor, hanem akár a 2/3-nál - 130W-ig is felugrik, bár tényleg csak egy pillanatra. Most beraktam egy SD kártyát,(a Loggerbbe ) kíváncsi leszek a több napos,órás, statisztikára fogyasztásban. U.I : A rendszer stabilizásásához még a win10 felállása után is kell némi idő mire beáll az idle fogyasztásra.
[ Szerkesztve ]
-
Cs1csó
félisten
válasz Mankó #129813 üzenetére
250W alatti max fogyasztással lehet számolni a kalkulátor szerint, akár egy 400W-os is elég lehet (kb. 60%-os terhelést fog kapni max bőven ideális) . A probléma sokszor az, hogy 450W alatt kicsi a választék és sokszor minimális az árkülönbség a nagyobb tápegységekhez képest tehát 450W-ig simán el lehet menni.
Nem írtál költségkeretet de ezek pl. jók lennének:
- be quiet! Pure Power 11 400W Gold fix kábeles
- be quiet! Pure Power 11 CM 400W Gold moduláris
- Seasonic FOCUS 450W Gold félmoduláris -
Mankó
veterán
Adott egy i5-9600k, Z390, 2 x 8 Gb ddr4-3200, 2 x m2 ssd konfig, egy gtx 1060 oc 6 gb vga-val + 2-3 12 cm-s ház venti. Jelenleg egy sata dvd író is van benne, de azt rövidesen megszüntetem. A konfigot egy gari nélküli Chieftec Smart 600w-os táp hajtja, amit egy moduláris BeQuiet 500-asra cserélnék.
A kérdés az, hogy nem e lenne elég egy kisebb táp?
A korábbi konfigban (i5-7500, dvd, tuningolt rx570) egy 300W-os BeQuiet hajtott és hiba nélkül csendesen tette a dolgát.
Később sem tervezem a konfig feljebb való léptetését, ezért is kérdezem, hogy melyiket válasszam a 3 közül?Válaszokat előre is köszi.
-
Chaser
legenda
nem hülyeségek, kettő db új seasonic tápban kerregett nálam a venti, az egyik az 550 f+ volt, 590 nitrot "szétbúgatta" szó szerint, de az lehet csak vga függvénye volt, venti defekt viszont nem - nálam egy 30e tápnál elég defekt kategória a kerregő venti, főleg ha supersilentnek' állítják be -
öröm az ürömben, teljesen passzívan tud menni bő 200w terhelésig, ami esetedben játék alatt néma tápot jelent, és persze nem feltétlen kerreg mindben a venti, de ha igen ott az elállás gyöny9rű lehetősége, amivel én is éltem
az ajánlott corsairek is oké, de sztem oázist tápok terén felejtsd el, alzán nézelődjszerk:
MMIX
ez a ghn oem-eknek készült? rémlik akkoriból sok kódos amiről nem tudtuk mi, aztán kiderült h vmelyik oem-nek készült akár pnf, akár apn, stb[ Szerkesztve ]
-
Piftuka
veterán
"Ha nem számít a pénz, akkor melyik a legjobb? "
Ha nem számít a pénz, akkor - a teljesség igénye nélkül - olyan típusok között válogathatsz, mint az FSP Hydro PTM+ 1200, a Corsair AX1200i, vagy a Phanteks Revolt X1200.
Utóbbi a "Best Buy", mert már mindössze ~82.000 forintért megvásárolhatod, és 12 év jótállást ad rá a gyártó.
"de olvastam kerregésről, meg VGA sípolásról. Ezek hülyeségek? "
Sajnos nem hülyeségek! Ebben az árkategóriában (is) gyakorlatilag bármelyik tápegység és hardvereszköz párosa kapcsán előjöhet. (Nyilván, ebben a kategóriában ritkább.)
Annyit tehetsz, hogy webáruházi vásárlásnál elállsz a szerződéstől, ha ilyenbe futottál bele."Valószínűleg az Oáziscomputer-ből lenne beszerezve minden. Ha ez számít. "
Számít, ugyanis ők az általuk forgalmazott tápegységek zömére "lenyelik" a gyári jótállást.
Böngészve a kínálatukat, úgy látom, hogy a hosszú jótállási idővel rendelkező, ajánlott eszközök közül csak a "Phanteks" tápegységekre, a "EVGA SUPERNOVA G+ 850"-re, és a "Corsair TX 550"-re adják meg a gyári garanciát...
[ Szerkesztve ]
-
MMIX
addikt
válasz Piftuka #129789 üzenetére
Az FSP HHN egy 230V only FSP GHN variáns (nem újdonság és bontott)
Az FSP APN egy 230V only FSP EPNA listán lévő 300W FSP300-60EP szerintem egy FSP EPN lehet (N nélkül mert, 8cm ventije van és nem 12cm-es) tippre.
[ Szerkesztve ]
-
vond
MODERÁTOR
Huhhh, köszi a gyors válaszokat!
Ha nem számít a pénz, akkor melyik a legjobb? A Focus Plus Gold tetszene (a melós gépemben most is egy Seasonic G550 van), de olvastam kerregésről, meg VGA sípolásról. Ezek hülyeségek?
Valószínűleg az Oáziscomputer-ből lenne beszerezve minden. Ha ez számít.
-
Piftuka
veterán
válasz Cs1csó #129804 üzenetére
És ezek mellé még odafér a 450-es "ár/érték bajnok", 5 év jótállással: Seasonic Focus Gold 450"Aquila non captat muscas."
-
arcitec
addikt
Ha nem kell moduláris, ahogy látom oda neked nem, mert szinte minden kábel kell,kellhet (ráadásul kevesebb hiba lehetőség) még ezt is számba venném, érdekes itt kikerül mindig a képből, tapasztalat,hogy jó : [FSP Hydro GD 550W Gold]
[ Szerkesztve ]
-
Piftuka
veterán
"Seasonic Focus+ Gold" belsővel:
NZXT E500
Phanteks AMP 650
Riotoro Enigma G2
Seasonic GX
CWT belsővel:
Corsair RM650
Corsair RMx550
FSP belsővel
FSP Hydro G Pro 650
Magas terhelésen mindezek közül a "csend bajnok" az RMx. Egyébként ~30-40%-ig mindegyik néma, mert félpasszív; nem forog bennük a ventilátor. Egyetlen kivétel az FSP, amely ~8-10 db-en, alacsony fordulaton hajtja a ventit.
Mindegyikre 10 év gyári jótállás van, tehát olyan üzletben érdemes megvenni, ahol ezt meg is adják rá, és amelyben egyébként bízol, illetve kifejezetten jó híre van. Például: [link]"Aquila non captat muscas."
-
Cs1csó
félisten
Szia, ez egy elég takarékos konfig terhelés alatt sem éri majd el a fogyasztás a 250W-ot tehát egy 450W-os is kényelmesen kiszolgálja (kb. 55%-os kihasználtság terhelés alatt) de 550W-ig még el lehet menni (tehát az még nem fölösleges pénzkiadás)
pl.:
- be quiet! Pure Power 11 CM 500W Gold
- BitFenix Whisper M 450W Gold
- BitFenix Whisper M 550W Gold
- Seasonic FOCUS PLUS 550W Gold
- Super Flower Leadex 550W Gold -
vond
MODERÁTOR
Sziasztok!
X570-es alaplap, Ryzen 3700X, 16/32 GB RAM, GTX 1660 Ti, két SSD, meg egy-két HDD "alá" milyen frankó tápot javasolnátok?
Fontos lenne a megbízhatóság, a terhelhetőség (akár napokig/hetekig is menne egyfolytában a gép), meg persze túl hangos se legyen. A sok gari is előny. Árban lehet 20-25, de akár 30-35 is, ha érdemes kicsit többet fizetni érte.
Előre is köszi szépen!
-
Piftuka
veterán
válasz urbi73 #129793 üzenetére
Az R9 szignifikánsan többet fogyaszt, mint az RX5xx kártyák.
Egyébként elég "egzotikus" üzleteket néztél ki... Sajnálom, hogy így jártál egyébként!
Mit szólsz ehhez a tápegységhez? --> NZXT E500 (Seasonic Focus+ Gold belső, moduláris, 10 év jótállás, monitorozási funkció.)
Igaz, hogy jó pár ezressel drágább, mint amit kinéztél, de sokkal jobb is annál, és a 10 év jótállás azért elég sok.
Ha ennyit nem tudsz, vagy nem szeretnél fizetni, akkor az "FSP Hydro Pro" is jó alternatíva, valamint az "FSP Hexa 85+"."Aquila non captat muscas."
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A minél pontosabb válasz érdekében olvasd el a Téma összefoglalót!
● Hirdetni csak a Hardveraprón szabad!
● Garanciális kérdések: Tápegység garancia GYIK!
- Hír Újabb, 12VHPWR csatolóval szerelt ASUS tápegységek kopogtatnak az ajtón
- Hír Megvan az első leégett NVIDIA tápadapter
- Hír ATX 3.0 szabványú az ASUS Loki tápegysége
- Hír Eléggé kompakt lett az MSI ATX 3.0-s tápbestiája
- Hír Megújultak a Corsair HXi szériás tápegységei
- Hír Hivatalosan is bemutatta az ATX 3.0-t és az ATX12VO 2.0-t az Intel
- Hír Szinte minden kiderült a VGA-k új tápkonnektoráról
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest