- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Meggyi001: Nyilvános wc-k.....még mindig hiánypótló...
- Meggyi001: Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- KRTLPC: Ki és hogyan élt túl? Volt ám fennakadás
- Rap, Hip-hop 90'
- Gurulunk, WAZE?!
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
LOGOUT
Kérdezés előtt az alábbi kérdéseket válaszold meg:
1.: Mennyit szánnál rá?
● Pl: "30.000Ft alatt kellene megoldani."
2.: Milyen gépre kötnéd?
● Pl: "Lásd az adatlapomon."
● Pl: "i7 11700, Asus TUF RTX 3070 OC, MSI B560M Mortar, 1db M.2 SSD."
(esetleg a ház típusával kiegészítve, a megfelelő kábelhosszúságok miatt)
+1: Van extra igényed a táppal kapcsolatban?
● Pl: Moduláris csatlakozók, félpasszív működés, halk, stb…
● Pl: "Tuningolni tervezek." (írd le mit és mennyire tuningolnál)
Ajánlott Tápegységek 2023: [link] (a teljesség igénye nélkül)
Új hozzászólás Aktív témák
-
zolee0307
őstag
válasz
syberia #128892 üzenetére
Igen, elnéztem a grafikonon a 115 V, 240 V-nál.
Ettől függetlenül berendeltem a seasonic prime ultra 750 goldot, 37 k-ért. Mindig is akartam seasonic tápot, a többi neves márka gold tápjaihoz képest most ez brutál jó ár érte szvsz. Plusz ennek a ki-be kapcsoló gombja mellett van az üzemmódváltó gomb, így ahhoz is hozzátudok férni szerelés nélkül, míg pl. a super flowernál a csatlakozóknál van, így ahhoz hogy hozzáférjek le kell szedni a gépház hátlapját, meg még a tápot is kell húzni. A platinum fokozattal szerintem olyan sokat úgy sem nyertem volna.
Remélem 12 évig nem lesz gondom tápra
.
-
atiska007
senior tag
Hello!
Új táp vásárlása előtt vagyok, és kinéztem az alábbi tápot:
[link]
Van esetleg erről vélemény?Illetve ha tudtok ajánlani hasonló árkategóriában moduláris tápot az alábbi konfighoz, ami "jövőálló" azt megköszönöm!
Core i5-6500, ASRock B150M Pro4, XFXRX-480, 16GB 2400MHz DDR4 Kingston HyperX, 2SATA hdd, 1 ssdKöszönöm!
-
Amerigo57
őstag
syberia
Megtudnád mondani , hogy az
EVGA SuperNOVA 1200 P2 1200W Platinum
táp , miért emelkedett hirtelen ,
51 ezer Ft-ról , 118 ezer Ft-ra , és
közben az 5- 10 éves garanciája leesett, 1 ,esetleg 2 évre .
Illetve , az EVGA - Gold , Platinium , Titánium tápok garanciája
750 W-tól szinte mind 1 évre estek vissza az összes kiskerben,
a szokásos 5-10 év helyett ?
Válaszod köszönöm. -
-
arcitec
addikt
válasz
T0mBd1gg3R #128866 üzenetére
Talán azért,mert a régi házakban a gép belsejéből szívott levegőt. Még mára is maradhatott olyan ház és még nem álltak át,vagy nem is akarnak.Ha minden igaz láttam már olyat, hogy matricát adnak hozzá. Azt úgy teszed fel ahogy kijön.
-
zolee0307
őstag
Még lenne egy kérdésem. Az ilyen félpasszív tápot hogy kell beszerelni alsó tápos házba? Lefele, vagy felfele nézzen a venti? Csak azért kérdezem, mert egy Silverstone Raven 3 házam van és abban elől van a táp, körbevéve lemezzel, szóval csak alulról tud szívni levegőt rendesen.
-
zolee0307
őstag
Az létezik, hogy a seasonic prime ultra gold hatásfoka majdnem eléri a platinum szintet?
-
-
theooracy
aktív tag
Na, összegezve a dolgokat, nem olyan egyszerű dolog ez a vásárlás. Van ahol olcsó, kevés garival, van ahol drága kevés garival, van ahol olcsó sok garival, de nem éppen megbízható a bolt, van ahol drága sok garival és nem megbízható a bolt ....
Hajjajj... -
Harcsai
senior tag
A régi táp egy lc power lc500h-12 v2.2
Ez mennyire volt orosz rulett? Csak azért került cserére, mert nincs rajta 8pin vga csati. Csak 6pinesEgyébként ezek a garanciák, akár 12év...csak a tápra vannak, vagy valahogy érvényesíthető arra is, amit tönkre tesz. Persze ez valahol költői kérdés...
-
-
theooracy
aktív tag
válasz
Piftuka #128867 üzenetére
Köszönöm.
Nem valami biztatóak a vélemények... Én is találtam 12 év garis boltot:
https://www.tonerpiac.com/termek/seasonic-cm118462-550w-80_-gold-prime-ultra-_ssr-550gd2_
https://www.tonerpiac.com/termek/seasonic-cm118466-750w-80_-gold-prime-ultra-_ssr-750gd2_
Érdekes, itt is az 550W-os drágább a 750-esnél.... -
Zsmarossy
csendes tag
-
Piftuka
veterán
válasz
arcitec #128864 üzenetére
Éppen az a lényeg, hogy nem feltételezés. Ha sok időd van erre, olvasgass kicsit az elmúlt évek tápegység tesztjei között, és nézd meg, hogy melyik minőségi kategóriájú tápegységnek milyenek a vonatkozó értékei.
Egyébként pedig azt hiszel (el), amit akarsz. Én meg sem próbállak meggyőzni.
A Super Flower tápegységet pedig visszavittem, és vettem helyette egy 4.000 forintos "Akyga Basic" tápegységet.
Igaz, hogy ez a tápegység 11.42 voltot hoz a 12 Volt-os ágon, 5.,47-et az 5 voltoson, és védelmekkel sem rendelkezik, de hát az ATX szabvány szerint ez egy remek, egészen kiváló tápegység... -
Piftuka
veterán
válasz
theooracy #128857 üzenetére
Náluk 12 év jótállással vásárolhatod meg a Seasonic Prime tápegységeket.
A honlapon ugyan 10 évet írnak a "Gold" változatra, de amikor telefonon beszéltem velük, azt mondták, hogy 12 évet adnak rá. Tekintettel arra, hogy az összes többi féle Seasonic tápegységre annak gyári jótállását adják, nincsen okom kételkedni ennek igazában.
(Hogy vásárolnék-e tőlük - a FB-os bejegyzések, és az Árukereső-n olvasható vélemények alapján - az már egy másik történet...) -
-
válasz
Zsmarossy #128860 üzenetére
A Pr1me príma, elsőrangú, top kategória.
Egyéb kiváló egységek : Seasonic Focus GX 650, Corsair RM650X, Corsair RM650, Super Flower Leadex II Gold, Riotoro enigma g2 [link] (focus belső).
Meg van pár jó táp még. Az RMX/Focus (enigma), Prime azért magasabbra pozicionalt, mint a pure power 11 (középkategória teteje).
-
Piftuka
veterán
válasz
arcitec #128831 üzenetére
Mondjuk ismerve az ATX szabvány kidolgozásának történetét, annak körülményeit, és figyelembe véve a tényt, hogy a gyenge minőségű tápegységeket gyártó vállalatok milyen sokat profitáltak ebből az engedékeny szabványból.
Érdekes volna megnézni az 1995 után legyártott összes ATX tápegység vonatkozó értékeit.
Aztán megnézni, hogy 1.000 féle tápegységből hány volna stabilan a lehető legkisebb (mondjuk maximum +/- 0.9%-os) eltérésen belül.
Aztán összeszámolni, hogy abból mennyi az olcsó/gagyi/"belépő", mennyi a közép kategóriás, és mennyi a prémium példány. (Úgy vélem, nem tévedek sokat, ha azt mondom, az utóbbiak aránya 100% körül volna.) -
BViktor8
csendes tag
Sziasztok!
Az előbb írtam már, ajánlottatok is, de kíváncsi lennék, hogy eggyel lejjebbi árkategóriába mit tanácsolnátok.
~20-23.000 Ft
2.: Milyen gépre kötnéd(az adatlapodra is hivatkozhatsz)?
I5-4440, Gigabyte B85-D3H, Gigabyte GTX950, 1 db 2,5" SSD, 1 db HDD 7200 rpm, a ház az előzőből lemaradt: Cooler Master N300. Processzort, alaplapot és videokártyát későbbiekben cserélném.
Ebben az árban gondolom a teljesen moduláris már nem fér bele, de fél-moduláris jó lenne.Köszi!
-
Zsmarossy
csendes tag
Hali,
adott a gépem:
R7 2700X
Noctua NH D15 hűtő 2 ventivel
MSI MPG X570 Gaming
2x16GB 3200MHZ G.SKILL
MSI Gaming X 1060 OC 6G
2x m.2 SSD
1x SATA3 HDD
Seasonic S12G 450W
+2x venti a házban.
alsó tápos a ház, Bequiet Silent Base 801Le szeretném cserélni a procit 3900X -re, illetve a VGA-t valamilyen RTX 2060-ra a közeljövőben.
Gondolom a proci és a VGA is szeretne majd több kaját magának.Milyen tápot ajánlotok? Vagy ez elég lesz ami van?
Csendes legyen és NAGYON megbízható, az hiányozna csak, hogy valamit magával vigyen a halálba. Félmoduláris is elég, mivel a CPU és a Motherboard alapból rajt kell, hogy legyen, így nekem az teljesen jó ha az rajta van fixen.
Olvastam most itt fentebb ezt a Seasonic 750W tápot 38k ért, az milyen? Illetve itt mentek a BeQuiet ajánlások is, a Pure Power 11 -re, hogy az jó halk...
Kérnék néhány ajánlást, köszönöm
-
Piftuka
veterán
válasz
T0mBd1gg3R #128824 üzenetére
Köszönöm a kedves ajánlatot! De nem járok Gödöllő felé.
-
theooracy
aktív tag
válasz
KAMELOT #128852 üzenetére
Nézem:
https://firstshop.hu/seasonic-prime-ultra-gold-750-p171431
Jó nagy a kavarc... -
theooracy
aktív tag
Üdv. Szerintetek az hogyan lehet, hogy a 750W-os Seasonic táp több helyen olcsóbb, mint az 550W-os?
https://www.arukereso.hu/tapegyseg-c3158/seasonic/prime-ultra-750w-gold-ssr-750gd2-p397859585/
https://www.arukereso.hu/tapegyseg-c3158/seasonic/prime-ultra-550w-gold-ssr-550gd2-p396903187/ -
Chaser
legenda
válasz
syberia #128845 üzenetére
590 nitron is, mégis ugyanúgy ment 1x8 pinnel defaulton is
Slyer
ha ki van centizve a dolog vegyél alzáról 570 itx pulse zafír kártyát, a 4gb-os 43e ft, ami bundle jár mellé még el lehet sütni 6-8e ft-ért most is, ára annak már sokat nem fog lemenni, később meg tudsz venni "komolyabbat", hangja is jó, étvágya is alulfeszelve, 8gb-os 10e-rel drágább -
-
Black-core
aktív tag
Sziasztok!
Azt szeretném kérdezni, hogy ti milyen tápot ajánlanátok egy :
R7 2700x és egy 1660 ti kombonak 16 gb rammal 1db hdd vel 1 ssd vel ? -
syberia
veterán
válasz
Slyer #128844 üzenetére
Szerintem azt is elbírná, ha csak 1 db tápcsatlakozót kér az RX 580.
RX 580 Nitro+ esetében már neccesebb a helyzet, azon 8+6 a pci-e figyel.Ezeket a kártyákat érdemes optimalizált beállításokon használni, jelentős fogyasztáscsökkenést lehet elérni, érezhető teljesítményveszteség nélkül. A Polaris topikban csomó hasznos leírás van a témában.
Paxker315: Tényleg jól fogyaszt a "kis" RX 5700, úgy emlékeztem éhesebb...
-
BViktor8
csendes tag
Köszönöm szépen mindenkinek a válaszokat!
-
válasz
BViktor8 #128838 üzenetére
RTX2060Su még OC-zett 9900k mellett is ~333wattot kér játék alatt. Ha meg alulfeszelsz, simán kevesebbet.
450w elég egy 2060Su-RX5700 alá.
Főleg 3600-val, ami ~80 wattot kér, ellentétben pl. a 190+ wattba belenyaló 2700x-szel pl.
manuálisan is kiszámolhatod: 190wattnak veheted a 2060 Supert ( [link] ) és úgy 80-nak a 3600-át [link] , alaplapra-ventikre-meghajtókra hagyjunk ~50-et. 190+50+80-->320watt elméleti maximális terheléskor (Furmark, AIDA FPU egyszerre pl.).
1660Ti-1660Su mellett számolni is felesleges, azok egy normális négyszázassal elmennek.
Aztán jön nemsoká az Invidia is hét nanón, fele akkora fogyasztást ígérnek a ződek, mint a mostani generációnál van...
-
Slyer
senior tag
Sziasztok!
Egy XFX TS430 tápom, ti ajánlottátok, tökre meg is vagyok vele elégedve.
Jelenleg egy i5 4690 / GTX 960 4Gb gombót használok, 1 SSD-vel, 1 HDD-vel, és 24Gb RAM-mal.
Kis upgrade lesz most, egy i7 4771-re, és új VGA-t is szeretnék, de az még képlékeny, az lenne a választás, ami pont lenne jó áron. A kérdésem az lenne, hogy a felsoroltak közül, mik azok amiket még elbírna a táp?
GTX 970 / 980 / 1060 / 1070 / RX 580 8Gb
Köszönöm szépen előre is a válaszokat!
-
syberia
veterán
válasz
BViktor8 #128836 üzenetére
BitFenix Whisper M 450W Gold teljesen moduláris, nagyon halk
-
BViktor8
csendes tag
Sziasztok!
Az előző tápomnak szervizbe kell mennie, és addig a helyére szeretnék egy újat ami akkor már ki is váltaná utána.
~ 25-30.000 Ft között
I5-4440, Gigabyte B85M-D3H, Gigabyte GTX 950, 1 db 2,5" SSD és 1 db HDD
Ha belefér az árba, akkor jó lenne ha teljesen moduláris lenne.Előre is köszi!
-
Chaser
legenda
válasz
Piftuka #128811 üzenetére
láttam már jobbat is, de ha valós az érték elfogadható
ezt milyen állapotnál mérted? más idle, közép és full loadon általában, az egy fontos tulajdonsága a tápoknak, h változik terhelés hatására a feszültség
ha eco mód nem megy, akkor biztos defekt van, mért nem vitted vissza ezt a csodát ha ennyire nyűgös?Harcsai
evga 450 bt-t használtam 590 és zen 2700 mellett, megoldotta kényelmesen még defaulton is, 14e ft kürül van, de ha polaris mindenképp érdemes alulfeszelni, egyrészt nem fog annyit zabálni, másrészt jóval kisebb lesz a hőtermelés és vele együtt a hűtés hangja is
nem a legmodernebb táp, kábelezése viszont rendkívül minőségi, csatik vannak rajta tisztességesen, átlagos gépben hangja sem lesz nagy
pár ezerrel drágábban fsp hexa 85+ lehet érdekes, a 450-es 16e ft körül van 5 év garral, lehet azzal jobban jársz, de személyes tapasztalatom még nincs veleszerk:
ránéztem, úgy látom 5 év gart nem szeretik rá megadni, ed ami enyhén szólvan nem kedvenc boltom megadja, de ott drágább is, 18e ft, vagy pcx 17,5e -
syberia
veterán
válasz
zolee0307 #128832 üzenetére
Ugyanez a Corsair viszi a saját konfigurációmat, nagyon jó a hatásfoka, erről a digitális fogyasztásmérőm is hitelesen tanúskodik, semmi elektromos zajt nem produkál.
(#128833) Harcsai: Ha nem tuningolt FX mellé keresel, akkor ezt a tápegységet ajánlom. Halk hűtés, modern belső, jó hatásfokkal.
Ha ez is drága lenne, akkor még ott a GPC-500S, de ez hagyományos felépítésű, minden téren gyengébb az FSP-től, bár megbízható típus ez is.
-
Harcsai
senior tag
Sziasztok.
Asus rx580 dual mellé kellene táp. A lehető legolcsóbb, de megbízható kellene. Légyszi segítsetek ki. -
arcitec
addikt
válasz
Piftuka #128822 üzenetére
Apropó, nem akarnám nagyon feszegetni a témát, de TE miből merítesz ezen véleményeidhez, mert dugo_ ATX szabványra hivatkozott, nem légből kapottan. Kérlek indokold állításaid.Csak így lenne értelme a leírtaknak és persze ez nem kötözködés.
[A gép tápláló ereje] -
syberia
veterán
válasz
Svidii #128828 üzenetére
Egy picit megszédültem az ominózus hozzászólást olvasva, ezért inkább maradjunk a téma összefoglalóban található kérdések megválaszolásánál.
(#128812) zolee0307: Corsair RM650 80+ Gold, félpasszív, teljesen moduláris
FSP Raider II 550W 80+ Silver lehet olcsó alternatíva, fix kábelekkel.(#128822) Piftuka: Ha nem jó a félpasszív mód kapcsolója, vidd vissza a boltba.
(#128826) Drone86: Seasonic Focus Plus 450 Gold fél-moduláris, halk hűtés
(#128823): Téves. Az Intel szabványában ilyen meghatározás nem szerepel.
-
arcitec
addikt
válasz
zolee0307 #128812 üzenetére
Vannak itt úgymond szakértők,de ennyiért ekkora méretű(w) tápot nem vennék.Amit jómagam vásároltam arra is azt írták drága. : [link] 5 év gari. Nálam totál csendes. A + 4 ház venti hangosabb ,de nem is érdekel,mert ellenben nem igazán BÍR melegedni semmi.
Ahonnan beszereztem az alkatrészeket - célszerű az ottaniakat is megkérdezni , ha lehet és persze azt is mérlegelni - azt mondták ismertebb,nevesebb gyártól 80 gold + . Innentől nagyon mellélőni nem lehet. -
Drone86
tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni a tápegység választásában, OC kizárva.
● kb 20.000Ft
● Ryzen 5 3600, MSI B450, 4x4gb RAM, R9 380, 1x m.2 ssd,
Előre is köszönöm! -
tomsolo
addikt
válasz
Piftuka #128822 üzenetére
> a tápegységem ventilátora is folyamatosan üzemel. Ez már önmagában egy hiba.
3 lehetőség van:
1, szar az ECO kapcsoló
2, szar a termisztor benne
3, nem szar a termisztor , hanem vmi melegszik benne vagy melegíti a tápota mért érték egyébként teljesen rendben van a tomshardwaren is kb hasonlót mértek a tesztjén
-
-
Piftuka
veterán
válasz
dugo_ #128820 üzenetére
Egy (nem is) kicsit leegyszerűsíted a témát.
Az 5%-os limitet azért határozták meg, mert máskülönben nem lehetne eladni a "belépő" szintű, és középkategóriás tápegységeket.
A több száz dolláros, prémium tápegységek esetében viszont a néhány százados eltérésnél nagyobb már sokkal kisebb eltérések számítanak elfogadhatónak. -
Piftuka
veterán
válasz
arcitec #128818 üzenetére
Köszönöm a véleményedet!
Ami a kérdésedet illeti... szerintem nem jó. Persze a kérdés, hogy milyen tápegységed van, és hogy mennyire pontos adatokat mutat a szoftveres mérés. A 12 Volt-os ág értékei nem jók. (És a 3.3 Volt-os ág még kevésbé "fényes".)
Ami a gépösszerakást illeti... utólag már én is így látom. Ha még ebben az életben vennék asztali számítógépet egyszer, azt készen fogom megvenni valamelyik üzletből. Az időt, és a nyugalmat ugyanis nem lehet pénzben mérni.
(Mérésre én az AIDA szoftvert használom. Megvásároltam, eredeti. Az nagyon sokoldalú diagnosztikai, illetve információs program.)
Szerk.: És ahogyan írtam, a tápegységem ventilátora is folyamatosan üzemel. Ez már önmagában egy hiba.
Ahogyan az is, hogy "ECO" módba kapcsolva nem alszik ki a LED világítása. -
Piftuka
veterán
válasz
T0mBd1gg3R #128816 üzenetére
Ezt a stílust velem szemben légy szíves hagyagold, ha kérhetem tisztelettel!
(Egyébként 4.600 forintba került, és teljesen pontos. Mit vettem volna... egy 80.000-es ipari mérőt? Hagyjuk...)
Egyébként első sorban Syberia, Chaser, Paxker315 és Csicso82 fórumtársaknak szegeztem a kérdést, mert ők segítettek eddig, és javasolták a multiméteres mérést is. -
arcitec
addikt
válasz
Piftuka #128811 üzenetére
Szerinted és szerintetek akkor ez szar? Kéretik véleményezni: [kép]
Piftuka : Szerintem jó az.
Példának okán a 220V sem 220 hanem 220-230-235 az 1,5V -os elem is 1,7 az autó akku is
12 voltos és a kapocs feszültség feltöltött állapotba vagy 13V körüli,terhelés hatására csökken, azért több kicsivel.
Szerintem túl sokat foglalkozol vele, már már mondhatni belekavarodsz. Engedd el, ha működik. Igaz én is ellenőrzöm az új gépet és úgy tűnik minden ok.Szerintem már agyon van hűtve. Véleményem szerint - ez nem bántás - ,ott hibáztál kicsit,hogy nem rakattad össze.
Gondolj csak bele , nálad az összeszereléssel indult be a "fodrozódás". A tanulópénz ezzel jár.
Megfizetted az időddel és ideggel. Nézd meg a csatolt fotót az dettó annyi mint nálad ez nálam a "szoftveres" kijelzéssel,de bizton hardver adja az értéket,mi más is.
Ezt töltsed le, a csavar menetemelkedést is kiírja ami a gépedben van: [link]
U.I:Szerintem is jó az a műszer nekem is hasonló van ,csak kicsit régebbi, de otthoni használatra perfekt. -
-
zolee0307
őstag
válasz
#32839680 #128813 üzenetére
Csak úgy vagyok vele, hogy most megalapozok egy x570-es lappal, így pár év múlva több lehetőség lenne az upgrade -re olcsóbban (pci-e 4, nagyobb proci, plusz ram). Meg jól jön a két m.2 csati.
Tudom, hogy drágábbak, de most most ezt a plusz 20-30 k-t ki tudom gazdálkodni.
-
fape
senior tag
válasz
Piftuka #128810 üzenetére
Köszi, ha jó értelmeztem a WD ajánlását akkor a purple első sorban 7/24 írás van optimalizálva. Nekem meg inkább jellemzően olvasás lesz, amire meg red széria az ajánlott. De utánna nézek jobban.
Mivel a hdd-ék adják az összeg nagy részét és inkább 4-5 évre tervezek, azért 5-10e nem oszt vagy soroz már tápnál, de azért ne legyen über drága, max 30-35e. Elvileg egy mezi ATX táp is bőven befér. -
zolee0307
őstag
Sziasztok!
Új gépet rakok össze (ryzen 5 3600, rx590), a kinézett táp egy super flower leadex platinum 550w.
Ebben az árban mely tápok még azok, amelyek jó alternatívák lehetnek a super flower helyett?
-
Piftuka
veterán
-
Piftuka
veterán
Nekem csak annyi észrevételem van, hogy ha tényleg folyamatos üzem alatt áll majd a gép, akkor a WD Purple merevlemez talán praktikusabb volna. Azt ugyanis éppen ilyen feladatra tervezték.
Abban a pici házba pedig egy rövid, SFX-es tápegység praktikusabb.A kérdés, hogy mennyit tudsz, és mennyit vagy hajlandó költeni a célra.
-
Piftuka
veterán
válasz
csababarca #128793 üzenetére
Szerintem jól tetted.
Már én is bánom, hogy nem rendeltem meg akkor az Alza-ról ezt a tápegységet a többi alkatrésszel együtt.
-
Piftuka
veterán
válasz
dugo_ #128792 üzenetére
Na jó... de hagyjuk az ilyen extremitásokat, amikor a gyártó szándékosan egy "turbó" ventit rak a tápegységbe, ami aztán pörög, mint a motolla...
Persze, hogy még csak fel sem melegszik az eszköz, és az általa kibocsátott levegő. Nyilván jelentősen túlméretezték a hűtést.
A kézmeleg levegővel egyébként semmi probléma nincsen. Az alkatrészeknek a tartós, annál jóval magasabb hőmérséklet árthat hosszú távon... -
Piftuka
veterán
-
-
fape
senior tag
Segítséget szeretnék kérni. Nas-t építés tűztem ki aktuális projektnek. Már kb összeválogattam a hardver elemeket:
- alaplap: ASROCK H370M-ITX/ac
- cpu: INTEL Pentium Gold G5420T (35W a tdp de valszeg vissza lesz vége 25W-re)
- ház: FRACTAL DESIGN Node 304 (2db 9,2cm venti és egy 14cm venti)
- hdd: WD Red 4TB, most még csak 3 db, de idővel lehet majd 6db lesz
- ram: CRUCIAL 8GB DDR4
- hűtő: ARCTIC COOLING Alpine 12 - Passive
- pendrive: SanDisk Ultra Fit USB 3.1 32gb (freenas miatt)Ehhez a setuphoz tudnátok ajánlani olyan tápot ami:
- halk (akár passzív, akár fél passzív, a ház kialakítása olyan, hogy alulról "szív" a táp és oldalt fúj, így nem vesz részt a belső hűtésben táp venti, cserébe a belső sem a tápéban)
- fél-moduláris, moduláris (nem lesz vga benne, szal elvileg bármi elfér)
- bírja a 7x24-s terhelést
- nem villog, mint egy karácsonyfa és esetleg feketeElőre is köszi segítséget.
ui.: a többi hardverre is szívesen fogadok vélemény, hátha nagyon félre ment valamit
-
tomsolo
addikt
válasz
Paxker315 #128802 üzenetére
440 Ftal többért az árukháza már megadja
Bár ez annyira ne legyen visszatartó erő az aquatól se, mert ki tudja 10 múlva lesz-e még ez a márka?
-
Új hozzászólás Aktív témák
● A minél pontosabb válasz érdekében olvasd el a Téma összefoglalót!
● Hirdetni csak a Hardveraprón szabad!
● Garanciális kérdések: Tápegység garancia GYIK!
- Hír Újabb, 12VHPWR csatolóval szerelt ASUS tápegységek kopogtatnak az ajtón
- Hír Megvan az első leégett NVIDIA tápadapter
- Hír ATX 3.0 szabványú az ASUS Loki tápegysége
- Hír Eléggé kompakt lett az MSI ATX 3.0-s tápbestiája
- Hír Megújultak a Corsair HXi szériás tápegységei
- Hír Hivatalosan is bemutatta az ATX 3.0-t és az ATX12VO 2.0-t az Intel
- Hír Szinte minden kiderült a VGA-k új tápkonnektoráról
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Kezünkben a Honor Magic V5
- Milyen processzort vegyek?
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Haladó fájlrendszerek, de mire jók? Ext4 vs Btrfs vs ZFS vs APFS
- Milyen notebookot vegyek?
- Házimozi haladó szinten
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Star Trek
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix Thor Platinum II 1200W 80+Platinum Prémium tápegység!
- Chieftec smart bronze SFX-250VS SFX és SFX-350BS-L 85+-os -ultrasilent tápegységek eladók!
- ASUS ROG STRIX 850W 80 PLUS Gold
- Gigabyte 850W 80+ Gold P850GM Full Modular - Számla & Ingyenes Szállítás
- Garanciális ASUS ROG STRIX 1000W Aura 80 PLUS Gold
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U757 - i3-7GEN I 16GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I Cam I W11 I Garancia
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 5000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- Konzol felvásárlás!! Playstation 5, Playstation 5 Pro
- Hordozható Gamer Számítógép / PC! HP Omen X 1000P / I7 7820HK / GTX 1080 8GB / 16GB DDR4
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max