Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- gerner1
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- mefistofeles: Az újkori csalók...
- Kalandor: Habemus papam
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
-
LOGOUT
Kérdezés előtt az alábbi kérdéseket válaszold meg:
1.: Mennyit szánnál rá?
● Pl: "30.000Ft alatt kellene megoldani."
2.: Milyen gépre kötnéd?
● Pl: "Lásd az adatlapomon."
● Pl: "i7 11700, Asus TUF RTX 3070 OC, MSI B560M Mortar, 1db M.2 SSD."
(esetleg a ház típusával kiegészítve, a megfelelő kábelhosszúságok miatt)
+1: Van extra igényed a táppal kapcsolatban?
● Pl: Moduláris csatlakozók, félpasszív működés, halk, stb…
● Pl: "Tuningolni tervezek." (írd le mit és mennyire tuningolnál)
Ajánlott Tápegységek 2023: [link] (a teljesség igénye nélkül)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Boki1982
csendes tag
Köszönöm a válaszokat!
-
MZsoltee
veterán
válasz
Leavemealone #128513 üzenetére
Nem elég a jelenlegi?
-
syberia
veterán
válasz
Leavemealone #128513 üzenetére
Super Flower Leadex 550W Gold moduláris, kapcsolható félpasszív mód, nagyon halk
-
Leavemealone
tag
Sziasztok a gépemhez, szeretnék majd venni tápot, mert ugy tűnik kelleni fog, a videókártyát lecserélem 2070 super-re. max 30 körül akarok rászánni, moduláris vagy félmoduláris legyen. Jó lenne ha optimális hatásfokkal működne. A gépem a leírásomban látható. köszönöm!
-
Nerazim
őstag
válasz
syberia #128510 üzenetére
Köszi szépen. Én erre alapoztam a fogyasztást, itt már a 300 -at nyaldossa igaz a proci az combosabb. Esetleg pár tip. tudnál ajánlani amivel nem nagyon lövök mellé?
-
syberia
veterán
válasz
Nerazim #128507 üzenetére
A tápot biztosan nem fogod túlterhelni ezekkel az alkatrészekkel, 200W körüli fogyasztás játékokban nem vészes. Cserélni szerintem legalább Silver vagy Gold hatásfokúra lenne érdemes, használt tápoknál jó ha van még 1-2, vagy több bolti garancia.
Boki1981: Thermaltake Toughpower GX1 600W egész jó tápegység, magas hatásfokú és csöndes, viszont a BitFenix Formula 550W Gold még jobb választás, és maradna tartalék benne, az esetleges későbbi fejlesztéshez.
-
Paxker315
addikt
válasz
Boki1982 #128508 üzenetére
az megvan, hogy 1660ti mellett 400 watt is elég lenne, meg megrangatva cpu-t es vga-t is? 300w alatt maradna a maximalis fogyasztas...
Bitfenix Formula Gold 550w, SeaSonic Focus Plus Gold 450w, pl. tokeletesen eleg lesz. 550w mellett nagyon bőséges tartalék marad, aprón van pl. 20k-ért 550w-os superFlower Leadex is, ami szinten kivalo valasztas. -
Boki1982
csendes tag
Sziasztok!
Thermaltake Toughpower GX1 600W vagy THERMALTAKE Smart RGB 700W jónak számít?
Ezekhez kellene: MSI Z390 MAG Tomahawk, i5-9600k, MSI GTX1660TI, 2x8GB 3200MHz, 1db m2 SSD, 1db SSD, 2db HDD7200rpm, 5db házventi, Thermaltake Level 10 GTS Snow Edition házban.
kb. 20-25k körül nézelődök. -
Nerazim
őstag
Üdv!
Vettem egy RX 570-et, ami mellé egy i5-4570 megy majd, jelenleg egy HEXA 400 -as látja el a táp feladatát. Nem mai darab már, ventit cseréltem benne más baja nem volt. Ez így elég lehet még vagy ne kockáztassak? Ha cserélni kell milyenre? Jó lenne vmi félmoduláris/full moduláris táp fekete szalagkábelekkel. Minél halkabb annál jobb. Használtan venném innen az apróról. Max 15k tudok rászánni vagy kevesebbet. Jó lenne több típus nem baj ha nincs most éppen aprón legfeljebb várok vele. Köszi előre is. -
syberia
veterán
válasz
Mahrenburg #128504 üzenetére
Szia, ez a konfiguráció az 50% táp terheléstől is messze van, odáig biztosan stabil marad a Chieftech GPA hosszabb távon is. Nyugodtan használhatják a gépet.
(#128503): Nem fog csalódást okozni a Super Flower, ebben biztos vagyok.
-
Piftuka
veterán
válasz
syberia #128502 üzenetére
Az a helyzet, hogy az adatlapomon látható (FSP belsős, minőségi) Zalman tápegység kiválóan végzi a dolgát ezzel a géppel.
Nincsen értelme lecserélnem.
Az új konfighoz pedig, azt a bizonyos 450-es Focus Gold-ot végül azért nem rendeltem meg az ALZA-tól, mert a helyi üzletben, ahol az új alaplapot, az SSD-t és a házat vettem meg most, meg tudtam rendelni a "Super Flower Leadex Platinum 550"-et is, gyári 5 év jótállással.
Ez, és az általad is ajánlott - köszönöm még egyszer - Corsair voltak a befutók.
Ezáltal viszont egyúttal támogatom is a hazai kiskereskedelmet. Így remélhetőleg mindenki jól jár.
Lelkem rajta... ha kapható volna, maradtam volna a "Seasonic GX/PX-650"-nél. De sehol nem tudják beszerezni.
Arról pedig nem tehetek, hogy miután megrendeltem a Focus+ Platinum-ot, a bolt nem tudta időben beszerezni, és leszállítani.Tényleg Seasonic tápegységet szerettem volna; immár vagy 20 éve. Hát most a második kedvenc, egy Super Flower fogja a gépemet szolgálni.
Remélhetőleg hűséggel, és jó sokáig!
-
Piftuka
veterán
válasz
syberia #128499 üzenetére
Még van belőle 4 darab... szerintem gyorsan elfogy.
(Főleg, ha Paxker315 fórumtársunk ilyen buzgalommal ajánlja minden érdeklődőnek.)
Egyébként hajszálon múlott, hogy nem rendeltem meg én is. Ennyiért szerintem sincsen a piacon ennél jobb, minőségi, jó hatékonyságú tápegység. -
-
szizoka
csendes tag
Köszönöm!
Még annyi érdekelne, hogy esetleg az EVGA 450 BT (8600 Ft-al olcsóbb), vagy nem éri meg ezen sprórolni?
(#128494) -
syberia
veterán
válasz
Anubris #128491 üzenetére
5 éve jelent meg a boltokban a tápegységed, tehát nem jön ki a matek. Én nem cserélném le, a maiak között is az egyik legkomolyabb tudású típusnak számít.
(#128489) cacater: Nem ajánlom azt a tápot, legolcsóbb megoldás a GPC-500S a gépedhez. Ez már elég erős, és megbízható Sirtec belsővel van szerelve.
-
syberia
veterán
-
szizoka
csendes tag
Sziasztok, segítséget szeretnék kérni a tápegység kiválasztásában.
1.: Mennyit szánnál rá?
-jó lenne 20.000 forint alatt maradni
2.: Milyen gépre kötnéd?
- alaplap: b450m ds3h,
- processzor: ryzen 3 1200
- vga: rx580
- tároló: m2 512gb ssd (később elképzelhető 1TB hdd bővítés is)
- ram: 16gb kit 3000-3200 hz
Köszönöm a válaszokat előre is! -
Anubris
őstag
Sziasztok!
Evga Supernova 850w G2 tápom garanciája (10 év) lassan lejár.
A táppal alapjába véve nem volt problémám. Végig eco módban ment (eco offban cicergett).Milyen tápot ajánlanátok a helyére?
Jelenleg 1080 ti, 4790k van a gépben, de a közeljövőben 9900k vagy 3900x procira váltanék. -
cacater
csendes tag
Ez a táp Chieftek Iarena 450W 85+ elé leszz e a következő konfighoz
alaplap P8P67-M
proci I7 3770
vga evga gtx 970
2*4 gb 1600 mhz memória
2 hddNagyon szépen köszi
-
Piftuka
veterán
válasz
syberia #128483 üzenetére
"Tehát ennyire nem érdemes leegyszerűsíteni, nem csak a kondenzátorok márkájától lesz "prémium" egy táp."
Természetesen, maximálisan egyetértek veled ebben.
"Az RM platform elektronikája az RMx továbbfejlesztése,[..]"
Ezt viszont fordítva szeretted volna írni, nem?
Én az összes forrásban azt olvastam, hogy az RMx a későbbi (~1-2 éves) típus, az RM 2014-2015-ből való.
Az RMx az RM továbbfejlesztése. -
syberia
veterán
-
ddjtomyy
tag
Sziasztok! Egy tápot keresek ami egy kis gépet kellene üzemeltessen, sok HDDvel, szóval a konfig a köv. :
Intel i3-550
4GB RAM
És 4x2TBA legfontosabb szempont, hogy amennyire csak lehet halk legyen.
Ti miket ajánlotok
-
syberia
veterán
válasz
Bence008 #128482 üzenetére
A BIOS-ban az ACPI beállításokat nézd át, talán ott lesz a megoldás.
(#128481): A japán kondik valóban a jóság hírnökei, de önmagában még nem jelentik a Kánaánt. Az RM platform elektronikája az RMx továbbfejlesztése, precízebb védelmi elektronikával, költséghatékonyabb kondikkal valóban. Messze nem belépő szintről beszélünk, szigorú a minőségellenőrzés. Tehát ennyire nem érdemes leegyszerűsíteni, nem csak a kondenzátorok márkájától lesz "prémium" egy táp.
-
Bence008
tag
Üdv! Vettem egy Corsair RM550x tápot, úgy látom az ajánlott darabok között van. Olyan gond akadt vele, hogy a gép kikapcsolt állapotában (de a táp bekapcsolva), eszméletlenül zúg, ciripel, különböző kellemetlen elektromos zajokat ad ki. Ilyenkor este különösen hallható.
Olyasmi jelenség, mint ami ezen a videón 6:24-től hallható: [link]
Van rá valami gyógyír, vagy vigyem vissza? Szeretném elkerülni az elállást, mert Alzán vettem kuponnal 21k-ért, ha visszaadják a pénzt, akkor +10k-t kéne ráfizetnem az újra.Esetleg érdemes garanciáztatni?
-
Piftuka
veterán
válasz
syberia #128474 üzenetére
Utánaolvastam, és mindenhol azt írják, hogy az "RM" sorozat 'jó minőségű', az "RMx" pedig 'prémium' kategóriás; csupa japán, Nippon kondival.
És valóban van kondi is a kábelében.
De ha már itt tartunk...
Ez a gyakorlatban mekkora előnyt/hátrányt jelent? Jól értem, hogy a célja a feszültségtüskék "levagdosása"? -
Paxker315
addikt
válasz
Borsy #128478 üzenetére
Ugyanaz. De szerintem nem jó vétel újonnan. Annyiért inkább őt.
-
Borsy
csendes tag
Sziasztok!
Rendeltem egy FSP Hyper M 500 tápegységet, de az Alzán úgy van írva, hogy "FSP Fortron Hyper M 500". Ez most ugyanaz, vagy mi lenne a nevében ez a Fortron? -
Attila2019
tag
Thermaltake PS-SPS-0630MPCGEU-1 SMART SE 630W
Valaki ismeri ezt a tápot?
-
Piftuka
veterán
válasz
syberia #128474 üzenetére
Értem. Köszönöm az újabb info-kat!
Mondjuk ezek alapján kb. a fentiek bármelyikével jól járok, nemde?
Sajnos éppen belefutottam a "OneSeasonic" iniciatíva hatásába. A korábbi Focus+ Gold, illetve Platinum tápegységek a legtöbb helyen már nem kaphatóak.
Az utódjuknak jelölt, továbbfejlesztett Focus GX/PX/TX tápegységek pedig még nem kaphatóak... -
syberia
veterán
válasz
Piftuka #128471 üzenetére
Meggyőztek a tesztek, főleg a hatásfoka miatt, lenyomja a legtöbb arany fokozatú konkurensét. Egy kis hátránya van: nem kapcsolható a félpasszív módja. De emiatt nem kell aggódni, a ventilátor profilját teljesen biztonságosra lőtték be a mérnökök.
Amúgy maximálisan elégedett vagyok a mostani tápommal, coil whine mentes, és a hűtése is piszok csendes. -
용 Bob
senior tag
válasz
Cs1csó #128469 üzenetére
A Bequite kalkulátor 600-ast dobott..
de számolás alapján nekem is az jött ki, hogy elégnek kell lennie (proci megkéri a túrbó órajelet 4,4Ghz (Vcore:1,475V) aida stressz teszt alatt is: 145W; VGA: 283W; a 2 db SSD/ram/vízpumpa/4 db venti-re marad kb. 70-80W).
@syberia: 3 éves és a CM verzió. Ha tényleg tud 550-et az jól hangzik
@Paxker315: Köszönöm a megerősítést!
Köszönöm a választ mindenkinek
egyelőre marad a táp.
-
Paxker315
addikt
válasz
용 Bob #128467 üzenetére
nem kell kapkodni. Féloff, de már megosztom, mert ebben a topikban is központi téma a hatékonyság-zajszint.
Nvidia GPU undervolt. Miért ne? MSI afterburner, ctrl+f, felhozza a feszültség-frekvencia görbét. Futass egy unigine heaven v bármi GPU benchmarkot, és nézd meg, meddig boostol a kártyád& milyen feszültségen. Utána a feszültséggörbén a turbo orajelhez tartozo frekvencianal vedd lentebb a feszultseget, persze ne elmeroggyantan. (0.975 jo kezdopont).
Teszteld, ha stabil, örül, megprobalhatod 0.95-ön is, ha az is stabil, még jobban örül. Én kipróbáltam, 0.925-ig vittem le, változatlan órajel nélkül. Hőmérsékletben 5fokot nyertem, ventifordulatban pár százalékot, fogyasztást nem néztem, de, gondolom az is pár százalékot javulhat.
Ahogy ebben a tesztben látni: [link] 222w-ról 182w-ra csökkent a 2070sup étvágya.
YT tutorial [link]Miért gondolom relevánsnak? Mert a fogyasztást is csökkenti, a zajszintet, hőterhelést is, meg, nem baj az, ha nincs akkora magfeszültség, amíg a teljesítményt nem érinti negatívan
Viszont előrebocsájtom: a szilícium-lottó itt is érvényes. A 2070Su founder's edition "szelektáltabb", így jól tolerálja az alulfeszelést, a jobb kártyák (Aorus, Gaming Z, Strix ROG, Phenix GS) szintén többet engednek játszani. Így mondjuk pont a belépőbb szintű, budget kártyáknál lehet, hogy nem tudsz annyi voltot csökkenteni, amennyit szeretnél, de, segond!
Rövidebben válasz: Nem lesz gond az 500w-os PP10-el, maradhat
-
syberia
veterán
válasz
용 Bob #128467 üzenetére
Mennyi idős nagyjából a tápegység? A BQ PP10 500W csúcsteljesítménye 550W, a 3600X pedig takarékos processzor. Játékban legfeljebb 350W körüli fogyasztással kalkulálhatsz, tehát nem lesz nagyon megterhelve a tápod.
(#128465) Rebcs: GPC-500S jobb lenne, halkabb, erősebb 12V-os ágon.
Piftuka: 2. [Corsair RM650] - (5 év gari) Ennek nincsenek kondenzátorok a kábelei végén, alacsony tartományban nagyon magas a hatásfoka, a félpasszív hűtése szinte néma.
Megsúgom, én is erre váltok hamarosan, nem mintha a SF Leadex Silver csalódást okozott volna. -
용 Bob
senior tag
Sziasztok!
Jó áron tudnék most hozzájutni egy GTX 1080Ti-hez. Konfigurációm az aláírásomban található (1db M2 SSD+1db normál SSD a háttértár). Most egy BeQuite Power10 500W táp hajtja a rendszer. Elég lehet a kinézett kártyához, vagy csücskös?
Több helyen leírták, hogy 450-500W-os táp is elég neki, míg Tom's hardvare 600W-ot ajánl
Köszi! -
xTech
tag
válasz
Attila2019 #128460 üzenetére
A hét elején cseréltem le a videokártyámat egy erősebbre, és nekem is pontosan ugyanez a bajom: terhelés alatt már minimális fps mellett is hangosan serceg, cicereg a kártya. Én is a tápra gyanakszom, nem mai darab. Ha minden jól megy, kövi héten cserélem a tápot, és meglátjuk, segít-e.
-
Rebcs
csendes tag
Hali
Fx 8300
Rx 570 8 GB
1 hdd 1 ssd
https://bulk.fsp-europe.com/sp500-a
jó lesz ? ára kedvező -
Piftuka
veterán
válasz
Piftuka #128459 üzenetére
No, közben a megrendelésem még mindig "Feldolgozás alatt" státuszban van a Konzolvilágnál, ráadásul a termék (Focus+ Platinum 650) pedig eltűnt a honlapjukról.
Minden alkatrészem megvan, de nem tudom beüzemelni a gépet, mert nincsen tápegységem.
Nem várok tovább, megrendelem máshonnan.
- Kérlek benneteket, segítsetek abban, hogy melyikkel járok legjobban mindent figyelembe véve (felszereltség, minőség, kábelek száma és hossza, csatlakoztathatóság, kompatibilitás, megbízhatóság, tartósság, ár):
1. [Corsair TX750M] - Megbízható ezt a "Great Well" belső? (7 év gari)
---------------------------------------
2. [Corsair RM650] - (5 év gari)
3. [Corsair RM650x (2018)] - Technikailag mi a különbség a kettő között? Melyik jobb? (10 év gari)
------------------------------------
4. [EVGA SuperNOVA 550 G3] - +3 év garival (5 év)
5. [EVGA SuperNOVA 650 G3] +3 év garival (5 év)
6. [EVGA SuperNOVA 650 G1+] - +3 év garival (5év) --> Ez "SF Leadex Gold" belsős?
--> Helyi szaküzletből lehet, hogy meg tudom vásárolni a gyári 7, illetve 10 év (G1+) jótállással őket.
-------------------------------------
7. [Super Flower Leadex Platinum 550] - (5 év gari)
8. [Super Flower Leadex II Gold 650] - (5 év gari)
Még egy kérdés:
- Ezek közül melyik tud ventilátor nélkül is üzemelni, passzív módban?
Nagyon köszönöm még egyszer a segítséget Nektek! -
Zarith
csendes újonc
Hali!
A következő konfighoz szeretnék új tápot.
Konfig:
Lap: Asus prime h310 vagy használtan egy B360
Proci: i9100f
VGA: Egy kétéves MSI GTX 1050 TI 4GT OC
SSD: Kingston a400 480gb
Ram: 2*8gb kingston még nincs fixálva.
A házba alulra lesz beépítve.
A keret max 15k
Semmilyen konkrét igény nincs a táppal kapcsolatban, csak megbízható legyen. Jelenleg egy öreg iArena van, de cserélném inkább az új alkatrészekhez. -
Nerazim
őstag
Üdv!
Konfig:
Alaplap: Asrock H81M-ITX
Cpu: i5-4570
Ram: Crucial Ballistic Sport 2x4gb DDR3Ehhez most nézegetek vga-t, eddig rx 480, rx 580, rx 570, 1060 jöhet szóba. Most van egy egy FSP Hexa 400 tápom az jó lehet hozzá, ha a legnagyobb fogyasztású vga-t nézzük? Tervezek venni egy full moduláris/ fél moduláris fekete szalagkábeles tápot innen apróról. Milyen jöhet számításba?
Esetleg SFX táp is jó lehet, ebből nem kell, hogy moduláris legyen viszont jó lenne, ha ez is szalagkábeles lenne vagy legalább harisnyás.
Köszi előre is
-
Paxker315
addikt
válasz
Attila2019 #128460 üzenetére
Szia. Van jobb ar/érték arányú.
Bitfenix Formula Gold 550w. Elég kell, hogy legyen a 2060su mellé.
Esetleg moduláris fronton : Seasonic Focus Gold 550w, corsair TX550m illetve SuperFlower Leadex Gold 550w és Bitfenix Whisper M szokott jó áron lenni.
De ha nem esszenciális a modularitas, FORMULA.
-
Attila2019
tag
Egy ryzen 5 2600
Rtx 2060 super oc
6 venti
2 ssd
2x8gb ram
Tuning nincs tervbenEgy be quite pure power 11 600w gold elég neki?
Igazából e hónapban 2 videókártyám volt egy rog strix rtx 2070 és most egy rog strix rtx 2060 super oc. Sajna nem volt már készleten 2070en így maradt ez.
Mind2 hangosan sercegett fix 60fps full hd. Gyanús hogy a táp megfáradt?
(nem volt új rendszer win10 telepítés a kártyák cseréje előtt)Most egy thermaltake berlin 80 bronz 630w. 5 éves
-
Piftuka
veterán
Srácok, egy kérdés...
A "Seasonic Focus Plus" tápegységeket még mindig olyan kábelekkel szerelik, amelyek belsejében kondenzátorok vannak?
(A Seasonic-os ember hozzászólása alapján számomra nem egyértelmű.... Az persze világos, hogy az új, "OneSeasonic" szériás GX/PX/TX modellek már normál, kondi nélküli kábelt kaptak.) -
-
MMIX
addikt
Antec Neo ECO Gold Zen 700W képek, www.xfastest.com
Új hozzászólás Aktív témák
● A minél pontosabb válasz érdekében olvasd el a Téma összefoglalót!
● Hirdetni csak a Hardveraprón szabad!
● Garanciális kérdések: Tápegység garancia GYIK!
- Hír Újabb, 12VHPWR csatolóval szerelt ASUS tápegységek kopogtatnak az ajtón
- Hír Megvan az első leégett NVIDIA tápadapter
- Hír ATX 3.0 szabványú az ASUS Loki tápegysége
- Hír Eléggé kompakt lett az MSI ATX 3.0-s tápbestiája
- Hír Megújultak a Corsair HXi szériás tápegységei
- Hír Hivatalosan is bemutatta az ATX 3.0-t és az ATX12VO 2.0-t az Intel
- Hír Szinte minden kiderült a VGA-k új tápkonnektoráról
- Milyen nyomtatót vegyek?
- Fotók, videók mobillal
- Milyen egeret válasszak?
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Nők, nőügyek (18+)
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Hegesztés topic
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- OLED TV topic
- További aktív témák...
- DELL PowerEdge R640 rack szerver - 2xGold 6138 (20c/40t, 2.0/3.7GHz), 64GB RAM,4x1G, H730 1GB, áfás
- Black & Decker töltőt keresek
- Kingmax 2x2GB DDR3 1333 RAM eladó
- Lenovo Thinkpad T480 csak belső akku. 8-32GB 256GB-2TB
- LG 77B3 - 77" OLED - 4K 120Hz & 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - 700 Nits
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest