Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Lenry: Melléképületblog - 4. rész - Kocsibeálló
- Napkollektor - csak úgy
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- gerner1
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Steven: Miért váltottam Tv-ről projektorra?
-
LOGOUT
Fontos: aki HAGYOMÁNYOS telefont szeretne, kérem, fáradjon át ide: [link]!
Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót, légy szíves!
Karácsonyi telefonajánló 2024 (cikk)
A témához nem kapcsolódó, off hozzászólásokat lehetőleg kerüld! Ha mégis írnál, ide:
Milyen okostelefont vegyek? OFF topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
vence
aktív tag
válasz
cidalain #195087 üzenetére
G54 Power-t jó áron már csak nagy szerencsével, véletlenül vagy használtan kapsz (de az ugye kicsit mindig lutri).
Utoljára az allegro-n láttam.Új moto G55 5G - szerintem - már jobb árakon elérhető és az tul-képpen a PE, csak modernebb dizájn és könnyebb, a minimálisan kisebb akku miatt.
Ami csak a napon túli üzemidő szempontjából számítana, de az meg a legtöbb esetben lényegtelen.€ 150 alatti árakon (inkl. száll..) pedig, ez még mindig elég jó csomag.
-
ecaddsell
aktív tag
Ha csak ez a két telefon között lehet választani akkor inkább a Note 14 az OLED ill. a picit jobb kamera miatt (bár az igazi kevesebb pixellel lenne).
Abban viszont igazuk van a többieknek, hogy jobb kamerákat csak a drágább telókkal adnak.
Én most a Xiaomi 14-el teljesen jól elvagyok, megvan a három látószög, magától is jó képet csinál, de ha kell lehet állítgatni is. Nem batár, ha kell villámgyorsan tölt. Persze nem kevéssel drágább...
Cserélhető obis gépet csak spéci esetben viszek, pl. ha kell a gyors sorozat rövid záridővel (pl. sport, akár beltérben). -
cidalain
veterán
válasz
t72killer #195086 üzenetére
Közben megkérdeztem a pontos típuskódját, a három A13 közül ez pont a legalapabb, a G80 soc-os. Akkor ezt passzolom.
Igen, lehet hogy ebből egy új Motorola lesz inkább. (Én most tök elégedett vagyok egy G75-tel, és anyukámnak nem kell ennyi feature, így egy G54 Power pl bőven kiszolgálná a következő 3-4 évben, szóval max kap egyet szülinapjára, vagy valami)
Fizetni, bankolni biztos nem fog vele, így a sokáig friss android nem lényeg -
válasz
cidalain #195084 üzenetére
passz, de sztem egy idősebb embernek, aki nem 5havonta csereberéli a telóját és pl elképzelhető, hogy fizetésre/bankolásra is szeretné használni, a max 1éves alsó kategóriából válogatnék. A 3éves alsó kategórián már lehet a fészbúk app is bénázgatni fog... Ha addig nem esik szét a mostani, akkor karácsonyra megleped egy a36 5G-vel...
-
-
-
-
-
-
cidalain
veterán
Gyors kérdés. Anyukámnak van egy Redmi 9A típusú telója. Az egyetlen előnye, hogy annó olcsó volt. De egy rakás szerencsétlenség.
Megéri lecserélni egy Samsung A13 (4/64) telóra? Használtan, most 20-ért tudnék venni egyet.
Alapvetően telefonálás, néha facebook/msg, illetve alkalmi netezés lenne a felhasználás egy nyugdíjasnak. Többet nem szánna a történetre szerintem. -
komolyabb fotós-videós munkához a minimum egy periszkópos tele-kamera értelmes méretű szenzorral. Ezt több kínai telefon is tudja, nem csak a pixelek és a méregdrága samu ultra/szifon pro vonal.
Bár fotós témakörben a pixel pro 9-et csak ajánlani tudom, ha pl előfizusan jóárasan meg tudod szerezni. A gugli kameraszoftver körbehugyozza a piac kb 95%-át. -
cs.zs.
veterán
válasz
csubuka #195034 üzenetére
"...annyi az igény, hogy ... ... az A40-nél ne legyen nagyobb (max nagyon-nagyon picit)..."
Én ebből indultam ki, és a max 150.000 Ft-nyi erre szánt költségkeretből.
Nem a kijelző képátlót néztem, hanem azt, hogy mekkora maga a telefon.
Az A40 144x69mm és 140 gramm.
A SONY Xperia 10-VI 155x68, 164 gramm, azaz magasságban +11mm,
A Moto Edge 50 NEO 154x71, 171 gramm.Te ehhez képest már a Makó-Jeruzsálem távot feszegeted
[kép]
145x67 x 143 gramm vs 162x77 x 198 gramm -
m3ss
veterán
válasz
pit stop #195076 üzenetére
koszi, tisztaban vagyok vele, el tudom donteni hogy milyen felszerelesre van szuksegem a munkamhoz es hogy mennyit aldozok erre. koszi ha a kerdesekre valaszoltok
ma pl egy ilyen kepet lottem a mobillal, kb havi egy ilyet csinalok, ennyi a tartalomgyartas kb. senkit sem erdekel, hogy ezt 400ezres vagy 20ezres teloval lovom meg. -
m3ss
veterán
válasz
vence #195073 üzenetére
sorry de miert szempont, hogy te nem a kamera alapjan dontenel? en meg fotos vagyok, es neha gyartok tartalmat, 1-2 videot, kepet kozossegi mediara. ezert fontos.
makro nem kell, de minel jobb kamera kell. mi 9 se vel sincs bajom, csak a nagylato optika szar minosegu, meg a front kamera, de amugy vallalhato. azt sem tudom mi az az esim. egy simem van, nem kell tobb. nem nagyon hasznalom a telefont, 5-6 evente cserelem ha vmi gond van az elozovel, amugy le se cserelnem. navigalok vele, 1-2 app, nem nyomogatom egesz nap.
-
vence
aktív tag
-
vence
aktív tag
Itt az a kérdés, hogy mik fontosak neked ...
én nem a kamera, hanem az egyebek alapján döntenék.Pl. AMO- kijelző, eSIM, Koönnyű vs. nehéz rendszer (UI) stb.
2025-ben én már nem vennék eSIM nélküli telót ...
(2 SIM vs 8-9 db szabadon kapcsolgatható SIM-profil !! )Persze, ha a makro fontos, akkor is egyértelműen a moto,
a Redmi-n 2MP-s "kamu" a 3. kamera, ami AF nélkül leginkább csak dísznek van.
A moto erre a nagylátószögű kamerát használja, ezért van autófókusz rajta, ami az ultraszélesnél értelmetlen ill. nem használja.
( >> többfunkciós kamera).Szóval itt neked kell dönteni, a többi kamera funkciónál nem lehet érdemi különbség ...
De a GSM Arena a Redmit tesztelte, a G55 5G.kamerája pedig egyezik a moto G54 Power Ed. -ével, amiről szintén van teszt képekkel, videókkal.
A G55 csipsze minimálisan erősebb lett. -
-
m3ss
veterán
motorola g55 vagy xiaomi note 14 5g kameraja a jobb?
amugy ugy latom hasonlo a tudasuk. melyiket erdemesebb venni? mostani xiaomi telefonrol motorolara is at tudom migralni az appokat anelkul, hogy telepitgetni kellene barmit is? -
csubuka
addikt
válasz
cs.zs. #195068 üzenetére
Jogos, igen
De anyum kicsit spórolós (én is, de szerintem én a Pixelt venném azért), az elején kérte a kis méretet, bőkezűen 150ig nyitott büdzsével
Na jó, Pixel 8a és az egyéb ajánlottak...
Addigra megenyhült, belefér az 1.5cm képátló növekmény csak legyen olcsóbb mégis (150et egy telefonért stb). Okés de itt meg én mondtam, hogy azért a hosszú táv miatt legyen 8GB RAM.
És így megérkeztünk a csapdahelyzetbe, ahol csak okosba források léteznek ilyen termékre.
-
-
válasz
jackbacsi87 #195057 üzenetére
Moto edge 50 fusion 12/512
alzánál pont 130 -
válasz
mulatosdj #195059 üzenetére
60-ért:
- Vennék hardverapróról esetleg bontatlan CMF Phone 1-est, ha nem kell az NFC.
- Moto G55 , de mondjuk az néhol drágább.Note 14-ből csak az 5G-st venném.
vagy 52-ért a Moto G34-est
-
-
válasz
jackbacsi87 #195057 üzenetére
Szerintem a 130 ezer nagyon kevés az F5 leváltására.
Vagy ha nem baj, ha visszalépsz, akkor OK. -
mulatosdj
aktív tag
Sziasztok! Segítséget kérnék telefon vásárlásában.
- Árkategória? 60ezer környéke
- Használt vagy új? mindkettő
- Hosszú vagy rövid távra tervezel? Hosszú távra, minimum 2-3 év
- Mire használnád? Semmi extra, telefonálás, havi 4-5 kép, netezés
- Ragaszkodsz valamelyik operációs rendszerhez? nem
- Mekkora készülék lenne megfelelő számodra? Méret mindegy
- Egyéb igények? minél szebb kijelző; ha lehet nagyobb betűméret állítás; hosszabbtáv miatt 8Gb ram és minél tovább legyen frissítve a telefonMotorolát néztem ami többségben van, de azok között elvesztem illetve a Note 14-et.
Várok ajánlást és köszönöm a segítséget előre. -
vence
aktív tag
válasz
t72killer #195040 üzenetére
Szerintem 3-4 éven túl nem túl sok értelme van, döntő dologként figyelembe venni a frissítéseket.
Biztosan senki nem tudhatja, hogy mi lesz ennyi idő múlva!A gyártók vagy a G bármikor "elintézhetik", hogy új készülékre vágyjon a használó.
Most éppen a viszonylag még új ASUS notim frissített (engedély nélkül!) olyan szuperül, hogy azóta nem megy a touch-pad.
Ennyit a misztifikált frissítésekről. -
jackbacsi87
senior tag
Sziasztok!
Gondolkodom a Poco F5-öm lecserélésén.- Árkategória? Max 130e
- Használt vagy új? Mindegy
- Hosszú vagy rövid távra tervezel? Általában 2-3 év után cserélek telót.
- Mire használnád? Mindenre is, kb 150 alkalmazás van a telefonomon.Fényképezés fontos, böngészés, emailek, navi, office, face, stb. Játék alig.
- Ragaszkodsz valamelyik operációs rendszerhez? Android
- Mekkora készülék lenne megfelelő számodra? 6.67 a Poco, ez a méret ok.
- Egyéb igények? 2 ok miatt gondolkodom a cserén.
1. e-sim néha jól jönne, járok néha Távol-Keleten, 2 hét net 15.000ft, e-simmel kb 2500 lenne.
2. 5000 mAh akku amortizálódik, most kb 4000mAh-t tud.Ami lényeg lenne, 5000mAh akku meg jó fényképező.
Van esetleg valami a piacon, amire érdemes lecserélni, vagy várható-e a közeljövőben valami?
Nem sűrgös a dolog igazából, ha őszig ráér a dolog. -
m3ss
veterán
udv
60-80e brutto kornyeken milyen mobilt ajanlotok? lehetoleg xiaomi, idaig azok voltak, be is valtak es a migracio is egyszerubb lenne gondolom.
mi 9 se-t cserelek, legyen az ujon is lehetoleg 3 kamera, egy nagy latoszogu. kamera minel jobb legyen, kijelzo is, akku uzemido is. jatszani nem jatszok rajta. mit erdemes venni? note 14-et neztem 60e bruttoert igy elsore. esetleg mas tipus is szoba johet, vagy ha hasznaltan sokkal jobb vetelek vannak olyan tippek is johetnek.
koszi. -
LM10
csendes tag
Köszönöm az ajánlásokat. Leszűkítettem 2 készülékre:
Xiaomi Redmi Note 14 Pro 5G 8GB / 256GB 120 ezer
HONOR 200 8/256 GB 130ezer.Tegnap kipróbáltam a fotókat, nekem mindkettő szépen fotózott, a mobilaréna cikke szerint a honor200 kamerája jobb ,mint a 14 pronak, illetve Snapdragon proci van a Honorban, a Xiaomiban MediaTek Dimensity 7300.
Ami még fontos lehet a EOL security updatek. Ahogy fent is írták a 14 pro 2029 januárig kapja, a Honornál nincs hivatalos dátum, de 4 évre igérték, amiből már 1 lassan letelik, vélhetően 2028 nyár végéig lejár.
Ezek alapján melyik ajánlott megvenni?
-
-
-
cs.zs.
veterán
válasz
Victoryus #195049 üzenetére
"...a Honor 200 topikjában nem minden hsz. happy..."
Erről szólnak a fórumok, hogy a problémás kérdésekre válaszokat találjanak az emberek. Ha a fórumokból indulsz ki, akkor nem fogsz venni soha semmit, Sony TV-t sem, meg BOSCH mosógépet sem, mert mindenhol csak a problémákról fogsz olvasni. Az elégedett ügyfelek meg azt sem tudják mi az hogy a "termék topikja"
Jó széles látószögű fotót keresnél.
A Nothing Phone 2a-nak 2 db 50 MP kamerája van, egy normál, és egy széles látósz.
12/256GB verziója 120.000 Ft az alzán. Infrát nem tudom, az inkább Xiaomi/Redmi sajátosság, nem? -
válasz
cs.zs. #195048 üzenetére
Aprón vannak használtak 75e-től, azokat végignéztem... A 120e az 100e körül van szerintem. Nekem elég lenne egy 256/8GB verzió is.
Akkor úgy kérdezem, hogy 130e-ig bezárólag van-e jobbb ajánlat? Azért a Honor 200 topikjában nem minden hsz. happy.
Note14 meg gyakorlatilag ugyanaz kamerában, mint a Note11. A Note 11 is tudna többet, csak a GCam nem hajlandó a széles látószögű kamerát FHD feletti felbontásban használni. Fő kamera az sokkal jobb GCam-mel,a "gyári" kamera app egy fos, gondolom direkt le van butítva. Hardveresen nem lenne rossz. -
cs.zs.
veterán
válasz
Victoryus #195047 üzenetére
Hol tudsz Honor 200-at venni 100 körül?
Árukereső 12GB RAM
120-125-ért is mind kintről behozott
Magyarországi 8GB RAM 130.000-től felfelé. -
Redmi Note11 helyett szeretnék újabb telefont, ami jobb széles látószögű fotókat készít.
Nem ragaszkodok a Xiaomihoz, a Honor 200-at néztem ki.
Van-e olyan telefon, ami jobb ár/értékben 100e Ft körül, mint a Honor 200? Infra port kell.
Használtan vannak 100e Ft alatt is, nyilván garanciás készüléket keresek.
De ha van jó akcióban valahol új, az is érdekel. -
cs.zs.
veterán
válasz
313313 #195045 üzenetére
Szia,
IP67 vízállók a Samsung A34-35-36, 54-55-56 telefonok, és ezeken hibátlanul megy a VoLTE is. [kép]
Mindből van 8/256GB verzió, és mindben OIS a főkamera.
Jó fényerejű 120Hz kijelzők, 5000 mAh akku, 25W töltés (A56-ban 45W).
Alacsony töltöttségnél 25W töltés = 30 perc alatt +50%.
5%-ról 55-re, 10-ről 60-ra. A töltésvezérlő félóra után elveszi a töltésteljesítményt, utána a folyamat lelassul.
A56 45W töltés 30 perc alatt 5%-ról 69-re.Jó telefonok, de ezek nem kicsik, hanem általános/átlagos tepsik.
-
313313
addikt
Telefonokat nézegetek, elvárások: 140-150k környékén kompact, legalább IP56-os, Yettel Volte és működjön is, min 256GB tárhely, 5G, normális/elfogadható kamera + OIS, normális gyorstöltés, duál sim)
Most egy Motorola Edge 30 Neo-m van, hipiszupi, nagybajom nincs vele, ellenben Yettel Volte nem megy. Lefutott kör, Yettel a Motorolára mutogat, Motorola a Yettelre, ezen a készüléken sose lesz működő Volte.
Telekom ugye elvileg lelövi a 2G-t 2026.01.01-el, aztán a Yettel hálózatára (2G) megy fel az összes Telekomos sim is. Telefonálás/térerő a prioritás. Szinte külterületen, fás/erdős/istenhátamögött használom a készüléket. Ezért is kell IP56, de ha jobb, esetleg Mild-es (Moto edge 50 Neo, bár félek a Voltétől) mert téleny/nyáron, hóba/fagyban, porban/esőben is van használva a készülék. Ha nem is közvetlen ázik, a ruhámba párásodik.... -
Mi végül maradtunk az A56-nál, kicsivel drágábban, mint a note 14 pro +, de nem vagyok hajlandó lekerekített kijelzős vackot védegetni (pláne nálunk a gyerkőc kezébe megy).
Nálatok szempont még, hogy gondolom édesanyád nem szeretne 4évente telefont kukázni, az A56 valamikor 2031 közepén kapja majd az utolsó frissítését, a redmi meg 2 teljes évvel korábban. Ezt úgy is vehetjük, hogy a redmi ára 4, a samsungé 6évre oszlik el.#195038: pontosan, itt a hivatalos oldal, 2029, ráadásul január.
-
cs.zs.
veterán
válasz
csubuka #195034 üzenetére
Szia,
nem nagyon vannak olyan aprócska készülékek már.
iPhone 12 mini, 13 mini, de az nem 150 ezres kategória, és kicsi akku, viszonylag rövid üzemidő.
Samsung A40-től 1 cm-rel magasabb a Sony Xperia 10 VI 8/128GB,
és a Motorola Edge 50 Neo 12/512GB. Utóbbi összehasonlíthatatlanul felszereltebb, sokkal profibb, 2 napja épp itt próbáltam felhívni rá a figyelmet. A Sony mellett az 5000 mAh akku és a hosszú üzemidő szól, valamint a kezes vékonyabb forma. -
LM10
csendes tag
A AI szerint:
Xiaomi Redmi Note 14 Pro+ 5G
Android updates: Will receive three major Android updates (Android 14 → Android 17).
Security updates: Supported until January 1, 2029
The Honor 200 is expected to receive four major Android updates (Android 14 → Android 18) and five years of security updates. This means security support will likely continue until May 31, 2029. -
classic B
senior tag
-
LM10
csendes tag
Sziasztok!
Voltam ma egy MediaMarktban, megnéztem a Samsung A56-36-26-os darabokat. Hát nem vagyok tőlük elájulva. Ár-érték arányában nem tetszenek, a kamera fontos kritérum lenne, és a 56 csinál türhető képeket, a 36 már nem.
Ellenben megnéztem pár Xiaomit, és Honort, amik sokkal jobban tetszenek:
Xiaomi Redmi Note 14 5G 8/256GB
Xiaomi Redmi Note 14 Pro 5G 8GB / 256GB
Xiaomi Redmi Note 14 Pro+ 5G 12GB / 512G
Xiaomi 14T 12GB/256GB
Honor 400 Lite 5G 8/256GB
Honor 200 8/256GBAnyukámnak lenne a telefon, a 14T az nagyon robosztus telefon, az biztos nem tetszene neki. A Honoroknál a Lite, és a rendes verzió is érdekes lehet, kb 160 ezer forint a határ.
Ezek közül van tapasztalat, vagy javaslat, hogy melyiket érdemes venni? Illetve a szoftver end of life, a frissítésekre is szempont lehet, jó lenne ha 3-4 évig maradna ez a telefon. -
csubuka
addikt
Sziasztok!
Ha alapvetően csak annyi az igény, hogy 5-6 évig egyben legyen egy telefon és ne avuljon el teljesen az Android rajta és az A40-nél ne legyen nagyobb (max nagyon-nagyon picit), akkor mi a legolcsóbb vállalható megoldás? Az A40 is tök jó volt édesanyámnak cask tönkrement az USB csatija ennyi év alatt...
- Árkategória? 150 ezer ha nagyon kell, inkább olcsóbban ha lehet
- Használt vagy új? Új
- Hosszú vagy rövid távra tervezel? 5-6 évre, de nem kell nagyopn húdegyors legyen, csak tudja az alapokat
- Mire használnád? Semmi extra, semmi játék stb. Alkalmi fotózás, whatsapp, böngészgetés, hírolvasás... emailezés
- Mekkora készülék lenne megfelelő számodra? Samsung A40 méret körüli (5.9" kb)
- Egyéb igények? Nincs -
Szaraz
tag
Sziasztok!
Árkategória? 180-ig
Használt vagy új? új, Yettelnél van a céges előfizetés, ezért ott kellene megvennem
Hosszú vagy rövid távra tervezel? hosszú távra, minimum 3 év
Mire használnád? Telefonálás, chat, internetezés, minimális játék, de nem 3D-s játékok, gps, zene, és online rádió hallgatás bluetoth-on keresztül
Ragaszkodsz valamelyik operációs rendszerhez? Android
Mekkora készülék lenne megfelelő számodra? 6,7" környékén
Egyéb igények? hosszú üzemidő ( az 1 nap legyen meg minimum ), nagyon sokat nem fényképezek, de azért használható képek legyenek, NFC, gyors WiFi
Poco X3 Pro-t váltana, amiket eddig nézegettem:
Samsung Galaxy A56 5G 8/256GB - sosem volt Samsungom, nem vonz a márka, max a support idő miatt, de 3 év után úgyis cserélném
Xiaomi 14T 5G 12/256GB - több Xiaomi-m volt, HyperOS-t nem ismerem
Vivo V40 5G 8/256GB - nincs tapasztalatom a márkával, a hajlított előlaptól tartok picitA Google Pixel 8A 8/128GB nagyon jó áron van, de félek a mérettől, elég vastagok az ujjaim, nem tudtam sehol kipróbálni.
Google Pixel 9a 8/128GB nem tudom megéri-e a plussz 65 felárat a 14T-hez képest.Akiknek van tapasztalatuk valamelyikkel, azt szívesen fogadnám! Köszi előre is!
-
xtremist
őstag
válasz
Viktor0610 #195030 üzenetére
Nagyon szépen köszönöm a segítséget mindenkinek!
-
-
xtremist
őstag
Üdvözlet mindenkinek! Kérdesem egyszerű lenne; azonos áron samsung galaxy a56-ot vásároljak, vagy honor magic 7 lite-ot? Általános használat, fényképezgetés, zenehallgatás. Huawei p30-ról váltanék.
Előre is köszönöm! -
vacs
veterán
válasz
dreizwanzig #195022 üzenetére
WiFi hívás (VoWiFi) lesz a barátod!
Kapcsoltasd be a szolgáltatónál és utána te is a készüléken a sim kártya beállításainál!
Így nem lesz többet probléma az otthoni gyenge térerő. -
thomeef
őstag
válasz
dreizwanzig #195022 üzenetére
Szia, inkább G85, a G84 már majdnem 2 éves. És a G85 egy sokkal kecsesebb készülék, plusz több dologban csiszoltak is rajt elődjéhez képest.
-
dreizwanzig
tag
Sziasztok!
Anyumnak szeretnék telót venni, ehhez kérnék tippeket.
- Árkategória? 50-100 közt
- Használt vagy új? Új
- Hosszú vagy rövid távra tervezel? 3-4 évig jó lenne ha tudná használni.
- Mire használnád? Alig használja. Néha kis facebook, viber, banki ügyek, telefonálás.
- Mekkora készülék lenne megfelelő számodra? Jó lenne valami kisebb, 6" körüli, de ahogy nézem, már nem nagyon van ilyen... De jó lenne 6,5" környékén maradni.
- Egyéb igények? Annyi igény lenne csak, hogy otthon viszonylag gyenge a térerő a házban, jó lenne ha valami olyan telefon lenne, aminek jó az antennája. Én pl az iPhone-al tudok simán telefonálni nála, bár a lakásban leesik a térerő. De neki rendesen akadozik a hang (valami régebbi Huawei teljója van).Motorola Moto G84 5G 8GB / 256GB esetleg?
-
-
-
-
Mivel pont szembejött egy Redmi Note 14 pro+ duplaakció nálunk (leárazás 299 fontra + ajándék smart band 9), bedobnám a kérdést, 12éves, dolgaira példásan jól vigyázó nagylegénynek melyiket vennétek? Samu A56 volt eddig a fő jelölt.
- Árkategória? Nálunk 300 fontért beszerezhető mind2, nem mennék efölé
- Használt vagy új? - szigorúan új, UK garanciával
- Hosszú vagy rövid távra tervezel? Hosszú távra, ha a gazdája kinövi, jó lesz tartaléktelónak
- Mire használnád? Böngészés, chat, email, iskolai telefonos appok, alap fotózás. (egyelőre) laptopon játszik a leendő tulaj.
- Android vagy iOS? Android
- Mekkora készülék lenne megfelelő számodra? Mivel nincs értelmes zsebretehető telefon évtizedek óta, úgyis táskába megy/mind1.
- Egyéb igények? jó akksiidő, fényes nappal is olvasható legyen, jó wifi/4-5G jelerősség#195017: igen, javítottam, őróla lenne szó
Ami kicsit a xiaomi ellen szól a hosszútávú szoftverfrissítés, a note 14p+ utolsó biztonsági frissítése kevesebb, mint 4év múlva esedékes (2029 január), az A56 azután még nemhogy biztonsági frissítést, de 2 extra droid főverziót is fog kapni. -
-
wzol
tag
Sziasztok,
Egy Samsung A54-est lecseréléséről lenne szó. Új készüléket keresek, ami 190e alatt van és nem feltűnően lassabb (maximum 2D-s egyszerű játékokról van szó).
Fontos lenne:
- a hosszú szoftvertámogatás
- az AOD vagy ehhez hasonló (a Motorola Edge Lightingról sajnos nem találtam elég infót - a lényeg a folyamatos értesítés kijelzése lenne),
- az NFC,
- a hosszú üzemidő,
- előlapi ujjlenyomatos feloldás
- és a lekerekített él kifejezetten jó lenne (Az A54-es vastag, kicsúszós volt).Ideális lenne:
- a jó kamera (semmi extra effekt, AI nem kell)
- a jó vízállóság
- a minél egyszerűbb rendszer - a Samsung extráit sem használta a tulajdonos
- kb. 12 GB RAM, 512 GB belső tárhely
- valódi közelségérzékelő (a Samsungé néha nem működött rendesen)Egy Redmi Note 14 Pro+ eddig a kiszemelt (Bár a HyperOS az elég soknak néz ki, egy tiszta Android is oké lenne, vagy a Motorola szintje). A Vivo, Honor, Poco, Nothing Phone márkák nagyon ismeretlenek.
Nagyon köszönöm előre is!
-
válasz
cs.zs. #195012 üzenetére
, én effektíve kb 450 font értéken vettem előfizuban, a szifon, samu alternatíva jó 150 fonttal drágább lett volna. Pénzben pont félúton az A56 és az S25 ultra/szifon 16pro között, miközben a kamerája minimum olyan jó, mint az utóbbiaké.
Gyerkőcnek nézek most A56-ot, oda már nem megy még egy előfizu, úgyh teljes árat kell kiperkálni ami így majdnem annyi lesz, mint amennyibe az én p9prom fájt... - ebayes bontatlan dobozossal tudok esetleg valamicskét faragni a költségekből.
-
válasz
cs.zs. #193285 üzenetére
Nem emlékszem, hogy érdemben visszajeleztem volna, szóval egyelőre NAGYON meg vagyok elégedve a p9pró-val, 9.5/10 pont.
#1: SOHA nem fogy ki a memóriája a kezemben korábban megfordult a52S, s7edge-hez képest, nulla akadozás
#2: kicsivel jobban fogja mindkét csamcsungnál a wifi és 5G jelet
#3: kijelző szépen-jól olvasható verőfényes napsütésben is
#4: akksiidő egy picit tényleg gyenguszabb, mint az a52s, de egyáltalán nem vészes (emiatt a fél pont levonás). Vettem hozzá egy brutál powerbankot (ezt még nem teszteltem).
#5: a kamera tökéletes, a telekamera kiegészítve egy kis olympus előtétlencsével teljesértékű teleobjektíves megoldás a turistás kocafotós igényeim lefedésére. Az alap kamera éjszakai módjától is dobtam egy hátast, az A52S se volt semmi ráhekkelt gcammal, de ez még egy komoly lépés előre.Nem játszok rajta, úgyhogy ilyen irányú tapasztalat nincs, hétköznapi appok nulla akadással, gyors indulással hálálják meg a vasat.
Melegedésről nem tudok beszámolni, ahhoz el kell vigyem valami nyári helyre. -
billyjoe
csendes tag
válasz
cs.zs. #195007 üzenetére
Igen, láttam, el is gondolkodtam rajta. Motorolaval egyszer már megégettem magam (frissítés hiánya), de tudom, az rég volt. Egyetlen dologtól tartok, a gyenge hardware, bár az A53nál jóval erősebb (ami persze nem nehéz
). Igazából a legfontosabb hogy ne akarjam naponta földhöz vágni...
-
billyjoe
csendes tag
Sziasztok,
Lecserélném (végre) a Samsung A53-at, Telekomnál venném az utódot, de egyelőre nem jutottam dűlőre. Általános használatra kellene (social, néha játék, fotó aminek a minősége nem annyira fontos), kompakt méret, ip68, gyors töltés és vezetékmentes töltés jó lenne, illete még a telefonálás fontos (ne legyen térerő gond), valamint a rendszeres frissítés. Tökéletes választás úgy látom nincs, valahol kompromisszumot kell kötnöm, így két kiszemeltem van, S24 és Pixel 9a (árban minimális a diffi).
Hajlok a 9a irányába, de a modem miatt kicsit félek tőle, de méretben jobb lenne mint az S24. Esetleg ötlet, vélemény?
(Tesztek alapján egy A56 bőven elég lenne, ha nem lenne nagyobb mint az A53...) -
-
Burki
aktív tag
Sziasztok,
Egy ideje már Apple felhasználó vagyok saját célra, így teljesen kiestem az android vonalból.
Az alábbi paraméterekkel szeretném a segítségeteket kérni.
- Árkategória? Bruttó 150.000-ig
- Használt vagy új? Csak új, számlás jöhet szóba.
- Hosszú vagy rövid távra tervezel? A legjobb vételt keressük, reálisan max 2 éves időtávra.
- Mire használnád? Céges felhasználás, Yetteles 5G-s korlátlan mobilnettel. Outlook, Sharepoint, Teams, fényképezés, videózás (rakodás dokumentálásához), WhatsApp, WeChat.
- Ragaszkodsz valamelyik operációs rendszerhez? Ebben az árfekvésben iOS kizárva, így marad az Android, mint reális opció.
- Mekkora készülék lenne megfelelő számodra? Passz. Női kézbe kerülne elsődlegesen, fontos, hogy praktikusan használható legyen, mert a telefonálás és az egyéb feladatok kb 50-50%-ban oszlanak meg.
- Egyéb igények? Üzemi környezetben lenne használva, esetlegesen por és ütésállóság előny, de nem feltétel (gondolom ennek brutál felára lenne). A kijelző kapcsán sem gondolnék semmi speciális igényre, zárt, üzemi környezetben nem érné erős napfény.
Preferáltan valami Samsung típust szeretne a kolléga.Köszönöm, ha tudtok segíteni!
-
azazbeza
tag
Sziasztok,
Egy kis segítséget szeretnék kérni. Feleségemnek egy Samsung Galaxy A53 mobilja volt, ami most sajnos tönkrement.
Nagyon szerette a kameráját a képeket amiket csinált.
Kettő mobilon gondolkozok most a One kínálatában előfizetésre.Galaxy A36
Redmi Note 14 Pro 5g.Ezek közül melyik lenne jó választás szerintetek?
Kizárólag a Fő kamerát fogja használni.
Esetleg ezek rosszabb képet készítenének?Előre is köszönöm a segítséget.
Új hozzászólás Aktív témák
Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót, légy szíves!
A témához nem kapcsolódó, off hozzászólásokat lehetőleg kerüld! Ha mégis írnál, ide:
Milyen okostelefont vegyek? OFF topik
Aki HAGYOMÁNYOS (nem okos-) telefont szeretne, kérem, fáradjon át ide!
- AKCIÓ! Apple MacBook PRO 15" 2018 i9 32GB 500GB 560X 4GB notebook garanciával hibátlan működéssel
- BANKMENTES , KAMATMENTES részletfizetés ACER PREDATOR HELIOS 18
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T495 - AMD Ryzen PRO 7 I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W11 I Gari!
- AKCIÓ! Gigabyte B450M R7 2700 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 8GB GDDR6 CM MasterBox 5 Lite 600W
- AKCIÓ! Intel Core i9 14900K 24 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest