Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Fontos: aki HAGYOMÁNYOS telefont szeretne, kérem, fáradjon át ide: [link]!
Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót, légy szíves!
Karácsonyi telefonajánló 2024 (cikk)
A témához nem kapcsolódó, off hozzászólásokat lehetőleg kerüld! Ha mégis írnál, ide:
Milyen okostelefont vegyek? OFF topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mityu_76
tag
válasz ggeleven #190886 üzenetére
Most voltam a Mediában.: Működőképes telefonnak kell lennie. A 30-on felül megállapítanak rá egy plussz árat, és ezt vonják le.
Nekem a P30 Lite-ot nézték és a 30-on felül 4 ezer forintba számolnák be, úgy hogy be van repedve a hátlap, de működést nem befolyásol."HONDACRX4EVER"
-
kisharsany
tag
válasz ggeleven #190881 üzenetére
Szerintem nem egyértelmű a megfogalmazás, mert bele lehet látni sokmindent.
Valószínűleg 5-40 ezer Forint kedvezményt kapsz a beszámított készülék után, függően a kedvezmény kategóriától. MM oldalán ki tudod választani, hogy mekkora összegű kedvezmény szerint listázza ki a telefonokat. -
bozont
veterán
-
mtix
kezdő
válasz ggeleven #190593 üzenetére
a Google Pixel 9 és Google Pixel 8a telefonok esetében 60 000 Ft utólagos pénzvisszatérítést kaphat az ÁFÁt is tartalmazó vételárból
Elolvastam a PDF-et, lófittyet nem ír arról milyen készüléket számítanak be. 140 ezerért nekem megéri, 200 ezerért nem, szóval elég jó lenne tudni.
-
veterán
válasz ggeleven #189411 üzenetére
Szerintem meg ez a technológia amit Samuék használnak, ez a sajátjuk, van hozzá akkujuk is szarásig, nem vesznek senkitől semmit, és így további befektetések nélkül mondjuk 3 dollárral több a haszon eszközönként...
brugo, a régi akkukat biztosan megterhelné, de az új, gyorstölthető akku az egy másik anyag, más technológia, kutya baja nem lesz tőle. Jó hogy van, meg hasznos, de fontosabb lenne ha méretnövekedés nélkül inkább a kapacitás nőne. Sokkal előrébb lennénk gyorstöltés nélkül is. -
Kro
tag
válasz ggeleven #189238 üzenetére
Huuuh, köszi a részletes választ.
Közben beugrottam a telekomhoz érdeklődni. Kicsit rosszul kalkuláltam az árat, 130 körül jönne ki az A55. Meg is néztem, hát a formájával nem tudom megtudnék-e békülni. Így, plusz a Te összefoglalód után kicsit más a véleményem. Erős befutó lett a 13T. A kezdőszett is barátságosabb (tok/töltő), illetve kb mindenben jobb a samsungnál, csak árban nem. A jobb kijelző is a Xiaomi felé visz, erre kicsit érzékeny vagyok.
Asszem eldőlni látszik a dolog! -
net91
senior tag
válasz ggeleven #189023 üzenetére
#sinick,
#ggeleven
Köszönöm a válaszokat!ChatGTP is megerősíti a fentieket:
"Smartshop.hu jelenleg nem érhető el az interneten, és úgy tűnik, hogy a ThinkSmart Kft. pénzügyi nehézségekkel küzd. A vállalat árbevétele és nettó eredménye jelentősen csökkent 2022-ben, ami arra utal, hogy komoly problémák vannak a cég működésével. A vállalat teljesítményének csökkenése, a nettó árbevétel 22,6%-os visszaesése, és a nettó nyereség 98,35%-os csökkenése különösen aggasztó (EMIS Next) (EMIS Next).
Ezenkívül a legutóbbi vásárlói vélemények alapján úgy tűnik, hogy több vásárló is problémákat tapasztalt a céggel kapcsolatban, például a termékek visszaküldésénél és az ügyfélszolgálattal való kommunikáció során (Arukereso).
Valószínűleg ezek a pénzügyi nehézségek és a vásárlói panaszok hozzájárultak ahhoz, hogy a weboldal jelenleg nem elérhető. "
Akkor el lehet felejteni őket.
Az élet egy rövid utazás, éld meg. Emlékeket gyűjts, ne anyagiakat.
-
törölt tag
-
zolnagy
őstag
válasz ggeleven #187520 üzenetére
A múlt héten rendeltem 2db telót a gyerekeimnek emagról. Tegnap jött a kód az easyboxba. Kinyitom és nem volt benne semmi…
Felhívtam a megadott számot, egyeztettem mára egy házhozszállítást (mert íziboxba még 1x nem lehet), de egész mostanáig semmi írásos visszajelzés nem jött. A csomagomra meg azt írják, hogy átvéve…
Kíváncsi vagyok mi lesz a vège -
Because
őstag
válasz ggeleven #187407 üzenetére
Motorola EDGE 50 Fusion 12GB / 512GB 126000 HUF-ért jó vétel?
-
-
nagyúr
válasz ggeleven #187313 üzenetére
A hsz-em végén az a Moto-s mondat poen lett volna, csak már nem tudtam off-ra átszerkeszteni! Biztosan jók a Moto-k is, nem is azzal volt itt sem gond. (de ezt mindenki tudja nyilván)
De kell teszt és valós felhasználói visszajelzés, hogy tisztábban lássuk a képet.
Persze, kellenek ezek, de megdöbbentem, hogy ilyen árszintű Pro mobilba még berakják a 2MP macro kamerát. Az is nyilvánvaló, hogy a cég nem fogja a Xiaomi néven kiadott telóit házon belül lenyomni, de ettől függetlenül nagyon sikeresek és jók a Poco-k is! Ezt nem vitattam pillanatig sem.
mennyé' be az ólajtón és ne gyere ki
-
nagyúr
válasz ggeleven #187304 üzenetére
Ha nem lenne a kezemben egy 13T, akkor most eléggé erősen elgondolkoznék ezeken.
És újra a 13T-t választanád, igen bölcsen. Igaz, hogy fórumtárs csúcskategória jelzővel illette a F6 Pro-t, de egy sosemvolt csúcskategóriájó 5+ éves Mi 9 SE kamerája meg az F6 Pro kamerája...
48 MP, f/1.8, (wide), 1/2.0", 0.8µm, PDAF
8 MP, f/2.4, (telephoto), 1/4.0", 1.12µm, PDAF
13 MP, f/2.4, (ultrawide), 1/3.1", 1.12µmvs
50 MP, f/1.6, (wide), 1/1.55", 1.0µm, PDAF, OIS
8 MP, f/2.2, (ultrawide)
2 MP, f/2.4, (macro)A 13T kamerája meg a teló sem csúcs, de ne vicceljünk már ezzel a 8MP+2MP-vel,
A 3 éve kijött Xiaomi 12X is a csúcskategóri kisöcséje volt csak, de ez a 2MP macro már ott is gáz lett volna:
50 MP, f/1.9, 26mm (wide), 1/1.56", 1.0µm, PDAF, OIS
13 MP, f/2.4, 12mm, 123˚ (ultrawide), 1/3.06", 1.12µm
5 MP, f/2.4, 50mm (telephoto macro), AFA Xiaomi 13T Pro olcsóbb jóval, mint a F6 Pro, de ha már annyira vártuk az F6-ot...amúgy én is roppant kíváncsi voltam, milyen lesz, de inkább marad még egy darabig a 12X.
A Moto-k meg ezeket eszik reggelire, azért nem nagyon lehet elcsípni őket. (nemsoká visszatér szagértő fórumtárs és részletezi)
[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz ggeleven #187245 üzenetére
Konkrét, friss példa:
2 hetes Samsung, nagy cégtől, hivatalos papírokkal, magyar Samsung garanciajeggyel. Benne volt a dobozban, nyilván nem volt kitöltve, mert bontatlan dobozt kaptam. [kép] [kép]
Tegnap bementem ETELE eMag-ba, töltsék már ki lécci. Szó nélkül kitöltötték, pecsételték, és mondták hogy nincs jelentősége, a magyar Samsung elutasít mindent (mobilos dolgot), náluk semmi sem gyártói hiba, az tuti leesett, meg meg lett úsztatva, stb (vélhetően kell nekik a jó statisztika).
Ha esetleg gondom lenne, jelezzem honlapon, jön az emagos futár, felveszi tőlem, és a központból majd Romániába megy a telefon, mert ott legalább meg lesz csinálva.
-
floratm
senior tag
válasz ggeleven #186551 üzenetére
"Nálam a Samsung a telefonpiac VW-je."
Akkor inkább vegyél skodát. Igyanaz csak atcimkézve, és olcsóbban.
Samsung= viszonylag gyengébb harvert drágábban eladni. Amugy ez az igazi fanboykodás hogy azért propagálod a samut mert tucattelefon, pedig ár/ értékben kéne ajánlanod, csak hogy ott elvérzik.
-
vence
tag
válasz ggeleven #186551 üzenetére
Már írtam, de lehet nem találkoztál vele, több márkát is megnézek különösen az újdonságokat és nem túl rég egy Samu-t is szerettem volna kipróbálni, pont az ilyen kritikák miatt.
De az A52s-t már nem tudtam megszerezni, a használt árak pedig abszolút irreálisak voltak ...
(Két másik testvér-modell szintén elérhetetlen volt ... szóval nem rajtam múlt.)
Közben pedig már itt is elkezdtek jönni a bejegyzések, hogy lecserélik, mert nem jók a frissítések, így talán jobban is jártam.Egyébként, ha a vevők tudatosabbak lennének, a Samunak sokkal kisebb lenne a piaci részesedése (nem csak neki!) és egészségesebb lenne a piac, nagyobb lenne a verseny.
Egyébként az évek során nekem lehet, h több kedvenc márkám volt, mint neked, vagy sok itteni fanbojozónak !!!
Szóval ezt az ócska fenbojozást kellene félretenni és elolvasni, értelmezni és - ha tudjátok megcáfolni - amiket írok, ellenérvekkel jönni, csak az kicsit nehéz lenne, mert én megalapozatlanul, előzetes összehasonlítás nélkül nem nagyon írok semmit.
Szóval, vedd/vegyétek a fáradságot ...
és jöhetsz az ellenérvekkel pl. most a
Fusion-nel kapcsolatban.
Én örülni fogok, ha fogok tudni tanulni valamit az ellenvéleményekből.De próbáljátok már a személyeskedő fan-bojozást félretenni.
Egyébként pedig nem kötelező elolvasni a bejegyzéseimet ...
Ilyen egyszerű!Jobb lenne, ha csak pár márkát ajánlanának itt?!
Mert pár túlárazottat még mindig túl gyakran emlegetnek itt.Biztos érdekesebb lesz a topik, ha nem írok semmit.
-
MODERÁTOR
-
vence
tag
-
válasz ggeleven #186390 üzenetére
Van Amerikába is.
Where Are Motorola Phones Made in 2024?
Motorola phones are manufactured in China, India, and the United States.
◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
Ájvé
veterán
válasz ggeleven #186387 üzenetére
Ezekkel nehéz mit kezdeni, de nekik tényleg mindegy mi van a kezükben, nem tudatos okostelefon használók. Emberek nagy többsége ilyen, meg megszok egy márkát és soha nem vált másikra, mert az jó és bevált neki stb. Ilyen embereket soha nem lehet meggyőzni, úgyhogy ezzel nincs is mit tenni.
Tőlem lesz szidnia Motot is, van ami nekem sem tetszik (wifi néha akadozik, de ez lehet hálózat vagy Mi Router probléma is, úgyhogy nem tudom mit kellene szidnom), mindenkinek szíve joga a saját kis kedvenc márkájához. Én mindig az ár/érték arányt vagyis a tudást nézem, ezért volt sokáig Xiaomi, mindig ki volt akciózva egy korábbi modell, meg régebben szerettem romolni is, de ügye miatt már mások a prioritások, bankolok telefonon így mókolás már nem játszik, Xiaomi 12-vel pedig olyanba futottam ami azonnali cserére ösztönzött, jó áron volt az Edge 40 utána olvastam megtetszett, korábban volt Defym még hőskorból, bár nem sok jót olvastam a Lenovo felvásárlásról, de ez megtetszett megvettem és bevált. Ami plusz van benne az jó és használható, nincs tele bloatwareel, nincsenek előre telepített appok, nincs sok felesleges dolog benne, szinte stock droid, ez mellett hardver bőven elég átlagos felhasználás mellett, nem játszok (nagyon) telefon úgyhogy ez is jó. Kamerától ugyan tartottam, de azt kell mondjam bőven elég ez is nekem, Xiaomi 12 ebben biztos jobb volt (hardver is, de az meg a hirhedt S8 gen1 így hiába sokkal erősebb, ha megsül rajta a tojás és volt alkalmam megtapasztalni ezt a tényleg extrém mértékű melegedést, soha egyetlen másik telefonommal nem történt ilyesmi). Szóval nekem ennyi a Motorola story, teszik jól használható és ennyiért szerintem bőven megéri, szerintem ez az szint mikor már nem kell komoly kompromisszumot kötni semmilyen téren, egy teljes mindenes telefon, semmi kiemelkedő, mindenben hozza az elvárhatót, persze van mibe belekötni így is, nincs GG, akku idő esetleg átlag feletti, de semmi kép nem kiemelkedő, "vegán" hátlap (bár van üveg is) véleményes, jó fogni, de nem gondolnám annyira nagyon tartós konstrukciónak, használok vele tokot, sőt védő fóliát (kerekített üveges ami ügye eleve sokaknál kiveri a biztosítékot) is mivel az üveg (NEC, japán gyártmányú) nagyon könnyen karcolódik.
Szóval jóval tartom a Motorolát, de azért nem minden áron, vagyis megfelelő árban tudnám ajánlani bizonyos készülékeit.
Másnak meg nem tetszik és kész, érthető, nem vagyunk egyformák. -
Ájvé
veterán
válasz ggeleven #186382 üzenetére
Milyen 3rd party app hiányzik annyira? MIUI-n szerettem a naptárat, nagyban ki lehet tenni havi nézetben, tök jó volt, de az idióták kivitték az előre telepített appok közül (szerintem ők se tudják miért) és most csak letölthető playről, viszont így már nem működött rendesen MIUI alatt mert mindig törli (MIUI agresszív RAM kezelés), úgyhogy erről ennyit, azt is elrontják ami jó volt.
Vagy 10 év Miui után most semmi nem hiányzik Motorolán.[ Szerkesztve ]
-
vence
tag
válasz ggeleven #186382 üzenetére
Ez mind igaz és van, aki tudja, hogy mit szeretne és tud is 2-3 közül választani, van, akinél meg kiderül, h ő se tudja.
Általában pedig mindenki azt ajánlja, amit használ, vagy, amit ismer.
De ettől még sokkal bonyolultabb, mert, amíg nincs valakinek összehasonlítási alapja, addig nagyon lehet szeretni egy márkát.
És az ismert OS labirintusban is könnyebb eligazodni, ezért van a márkahűség, meg a Samu hatalmas előnye még a nyomógombos időkből.
Egész más lenne a piac, ha nem bukott volna ki pár nagy név.
De nekik sem volt nehéz "rossz lóra tenni" anno.
És az MS se tudott megkapaszkodni ...Itt a problémák a G monopolhelyzetével kezdődnek.
De pár gyártónak is nagyobb a részesedése, mint egészséges lenne, ez pedig megnehezíti a többiek helyzetét.
Ettől már csak a táblagépek piaca rosszabb ...
Itt megy a sírás egy új SoC miatt, ott meg ezer éves szetteket használnak.Ha az Edge 50 Pro drága, akkor sok Samu miért nem bűn-drága, amikor jellegtelen tucat-telók.
Végül is mindegy, ha van kedve az embernek ír valamit, ha úgy érzi, h tud javasolni valamit, ... vagy nem ír. Ennyi.
Tuti tipp pedig még saját részre sem könnyű, mert egyéni igényekre nem gyártanak még telókat, de nem is igen fognak!
[ Szerkesztve ]
-
ggeleven
őstag
válasz ggeleven #186240 üzenetére
A kék 13T 175-re kuponozható ma (és holnap) emagon, ami nem rosz ár hivatalos partnertől, szóval rendeltem egyet. De ha van valakinek ötlete, hogy mivel lehetne megveresenyeztetni ne tartsa magában.
20%-os kedvezmény az éves AlzaPlus+ előfizetésre! Keress privátban!
-
nagyúr
válasz ggeleven #183272 üzenetére
A nepperessel egy mappában vagy másikban?
A nep/s az másik mappa biztosan, mert abban igen gyenge lennék...de Samsung SSD ügynöknek már ki lettem nevezve a Milyen SSD-t...topikban! Nagyon kell ám teperni a jobb ügynöki díjakért. Mobilos ügynök meg sose leszek, láthattad minap, mennyire értek hozzá! (AOD téma)
Az viszont tény, hogy amikor itt kérdeztem telóvásárlás előtt, mindig használható és korrekt választ kaptam és amennyire meg tudom ítélni, ez jelenleg is így van, nyilván elég behatárolt a segítők terepe, hiába van eszméletlen sok telefon kiadva egy időben...ott van példának a Xiaomi Redmi Note 12 sorozat is...
Szóval újra köszönet az önkéntes ügynököknek a hasznos helpekért!
Viszont legalább már Dodgee ügynökünk is van!
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz ggeleven #183214 üzenetére
Kérlek ne informáld félre a többieket.
Nem gondoltam a Redmi szintű telók korlátozására, sorry! De mivel nem voltam biztos a dologban, így feltételes módot használtam.
Nálad nem ugyanezen verzió van innen nézve, lehet ez a gond és nem a teló!
De igazad van, megnéztem a MI 9 SE-n, MIUI 12.5 van rajta és nics korlátozva az AOD.
A 10 mp miatt már mehet a marketinganyagba, hogy tudja...
Ez elég piszok dolog amúgy.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz ggeleven #183195 üzenetére
14.0.3 Xiaomi 12X
Nálad nem ugyanezen verzió van innen nézve, lehet ez a gond és nem a teló!
(#183196) Biqci
Neked folyamatosan van kijelzés, nem tűnik el egyáltalán?
Folyamatos volt, de nemrég beállítottam 08:00 - 23:00 óra közöttig, ahogy a 2. képen láthatod is.
[ Szerkesztve ]
-
-
littlemamba
aktív tag
válasz ggeleven #182821 üzenetére
Hálásan köszönöm neked is!
Mindent leírtál, amire szükségem volt, tökéletes a helyzetfelismerésed. Nincs olyan mondatod, aminél nem azt érzem, hogy "Ooo ezt én is írhattam volna!" Egy dolog viszont tényleg a gondolkozási keretemen kívül volt és valóban számít: A tartozékok miatt igen, ott a pont! Jogos! Egyébként őt biztos nem érdekli a frissítés, de engem fog, ha időnként ránézek a telefonjára, hogy mi a szitu veleAz meg egyébként nevetséges, hogy ezen problémáztam magamban, hogy az exynos procis... tényleg teljesen mindegy lesz anyukámnak, hogy nekem az nem preferált
Köszönöm! Pacsi!
Zenfone I0 I Garmin EPIX PRO I ExpertBook & ENVY I Beats Studio + I Sony Vaio Pro
-
Borisz76
veterán
válasz ggeleven #182822 üzenetére
Szia!
A szolgálati telefonja egy Redmi 9AT , Android 10.
A jelenlegi Dominós kártya is az én nevemen van....
Nekem van mobil előfizetésem és Magenta csomagom is.
Tehát a törlesztő részleteket is én fizetném....
Gondoltam karácsonyra meglepem egy új készülékkel.
( Aztán lehet a fejemhez vágja, hogy neki nem kell.....na akkor megtartom magamnak )Ami fontos lehet még :
Itthon egy TP-Link EAP-660 HD sugározza a 2.4 és 5 GHz-en a wifit.
Elég jó teret lefed 5GHz-n is ! Kádár kocka ház....majdnem tökéletesen az épület közepén a mennyezeten helyeztem el.[ Szerkesztve ]
Synology NAS DSM6 - Összefoglaló : https://logout.hu/bejegyzes/borisz76/synology_nas_osszefoglalo.html
-
littlemamba
aktív tag
válasz ggeleven #182815 üzenetére
Valami nagyon szutyok nokia van neki, nem is tudom a típusát, de kb ilyen nokia 3 szintű, amit, még egyszer valami szolgáltatói ajánlattal szerezett, persze nem kérdezett meg előtte senkit, mert emlékezett rá, akkor 10 éve a nokiák jók voltak. Android 9 van rajta, kevesebb mint 20GB a tárhelye, amit a rendszer meg néhány alkalmazás és a képei eléggé megzabáltak már.
Nem nagyon tudok neki utána cserélni 200 km-re élünk. Megveszem neki, elviszem, beállítom és utána addig az lesz, amíg bírja.
Szívem szerint a sonyt venném, de inkább az én vonzalmam a snap. processzor miatt, a forma miatt, a jack miatt, a súlya miatt. De neki nyilván itt van a prioritási szintje, neki fontosabb, hogy ne legyen nehéz mint a sár a zsebében és jól lássa. Nekem olvasni egy keskenyebb sonyt kényelmes, de neki szerintem jobb a kicsit szélesebb, de az meg nehezebb. Sőt magamtól a 256GB (+20K) tárhelyes samsungot venném, de nagyon mondja, hogy tutira nem fog neki annyi hely kelleni.
Már bepakoltam amúgy a kosárba a samsungot, meg töltőt meg minden nyavaját neki, amikor kigondoltam, hogy megérdezem itt. Hátha mégis jobb választás a sony, hiába érzem a samsungot egy fokkal optimálisabbnak az ő számára.
Zenfone I0 I Garmin EPIX PRO I ExpertBook & ENVY I Beats Studio + I Sony Vaio Pro
-
félisten
-
Hobbbyt
őstag
válasz ggeleven #182020 üzenetére
Ez azért nagyon szomorú, mert az S10 előtt egy S6 Edgém volt.. 2015-ben már volt 150mm alatti 577 PPI-s OLED kijelzős telefon, most 2023 végén meg nincs.. 2015-ös 577 PPI-ről 2023-ra eljutottunk a 425 PPI-ig. Most csak nekem jutott eszembe "A hülyék paradicsoma" című klasszikus?
Bahh.. Mindegy. A mérettel hamarabb kötök kompromisszumot, mint a kijelzővel, hisz legalább nagyobb aksit is kapok cserébe. Azt hiszem megvárom a 2024-es kört, hátha..10 féle ember van: aki ismeri a bináris számrendszert, és aki nem.
-
xhege
veterán
válasz ggeleven #181931 üzenetére
Nem saját részre lesz (magamnak tudom mit veszek ). Akinek lesz abból ennyit sikerült kihúzni. A feltett kérdéseid felét nem is értené. A 2 év működést úgy értettem, hogy annyi ideig még frissíti a gyártó, illetve a hardver is elég lesz, csak rosszul fogalmaztam meg. A felhasználó böngészik, közösségi oldalakat néz, és csevegő programokat használ, néha fotózik.
A listát köszönöm szépen! -
akos727
senior tag
válasz ggeleven #181833 üzenetére
Hasonloan voltam én is nemrégen. Pixel 7 Pro lett a vége és nem bántam meg (s20 ultra és s21 után) Már megy rajta mindenféle mókolás nélkül az 5G, vowifi meg minden, amiket eddig szoftveresen tiltottak. Ha el tudod engedni, hogy nem ez gurítja a legmagasabb benchmark számokat (ami gyakorlatban sehol nem mutatkozik meg), szerintem egy top befutó lehet.
[ Szerkesztve ]
-
floratm
senior tag
-
MODERÁTOR
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót, légy szíves!
A témához nem kapcsolódó, off hozzászólásokat lehetőleg kerüld! Ha mégis írnál, ide:
Milyen okostelefont vegyek? OFF topik
Aki HAGYOMÁNYOS (nem okos-) telefont szeretne, kérem, fáradjon át ide!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest