Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Toomy: Majdnem banki adathalász csalás áldozata lettem.
- t72killer: Egy gyors töltőteszt
- sziku69: Szólánc.
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- GoodSpeed: Samsung Galaxy SmartTag2-esek a tolvajok ellen!
- Luck Dragon: MárkaLánc
- mefistofeles: OTP mobilbank Persely. Jó, de nem jó.....
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
-
LOGOUT.hu
Fontos: aki HAGYOMÁNYOS telefont szeretne, kérem, fáradjon át ide: [link]!
Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót, légy szíves!
Karácsonyi telefonajánló 2024 (cikk)
A témához nem kapcsolódó, off hozzászólásokat lehetőleg kerüld! Ha mégis írnál, ide:
Milyen okostelefont vegyek? OFF topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
ggeleven
őstag
válasz
Rottweiler89 #193743 üzenetére
Na igen, ez már tetemes árelőny az S25 javára. Pixel 9 Prora azért még ránézhetsz szerintem is.
-
ggeleven
őstag
válasz
Rottweiler89 #193728 üzenetére
Én személy szerint simán rárepülnék az X15re, ha csak az S25tel hasonlítjuk össze. Mondjuk én könnyen mondom, mert ősidők óta használok MIUIt.
Melyikhez milyen áron jutnál hozzá? Néztél mást is esetlegbhasonló árszinten?
-
ggeleven
őstag
válasz
Rottweiler89 #193725 üzenetére
Nincs fekete vagy fehér válasz. Mondom ezt úgy, hogy az egyik zsebemben Samu, a másikban pedig egy Xiaomi van. Én személy szerint jobban szeretem a MIUI/HyperOSt, de sokan meg pont fordítva vannak. Kollégák/ismerősök tudnak szenvedni egy UI váltáson rendesen, hiába droid mind a kettő, de van akinek meg sem kottyan. Mind a kettő rendszer stabil, szinte teljesen bugmentes és gyors, szóval emiatt nem kell aggódni. Samu némileg előrébb jár AI integrációban, mint a Xiaomi, ha ez számít. Illetve ha vannak Samu okoseszközeid (óra, smarttag, stb), akkor az is döntő lehet. Xiaomi okoseszközök ugyanúgy működnek minden telóval. Frissítés kiszámíthatóbb a Samunál, mint a Xiaominál, de mindegyik hosszan lesz támogatva.
Technikai specben viszont az X15 jobb, mint az S25.
Jobb kijelző, 5400 mAh vs 4000 mAh akksi, sokkal jobb töltés (vezetéken 90W vs 25W, vezeték nélkül 50W vs 15W) és ugyanabból a vasból +10% sebességet kihoztak. Apróság, de van 2 fizikai SIM kártyahely és infra is. -
ggeleven
őstag
Nem futottam még bele hasonló oldalba, ahol erre lehetne szűrni, de mindegyik gyártó közzéteszi ezt bemutatáskor. Xiaomi pontos dátumot ad meg az tuti. Egyenként meg kell nézni a kiszemelteket. Akkor sem hal meg a teló, ha nincs már rá droid vagy biztonsági frissítés, ellenben pl pont a banki és egyéb fizetős appok szükségessé tehetnek X időnél nem régebbit. Ki tudja mit hoz a jövő. Egyre fontosabb lesz a hosszú támogatás, de az már más kérdés, hogy a mostani vasak mennyire tudnak majd jól mrghajtani pl egy droid 20at.
-
ggeleven
őstag
-
ggeleven
őstag
válasz
guftabi96 #193594 üzenetére
Mit takar az SOS? Most azonnal kell vagy meg tudjátok várni az új Samu széria árait?
Az A36 procija kicsit jobb, mint az A35-é (ezét kapta meg amúgy az A26), valamint jobb a kijelző, a töltési sebesség (45w vs 25w), hosszabb a támogatás (6 év mostantól vs 4 év tavalytól) és még vékonyabb is (7,4 mm vs 8,2 mm).
A56 - A36 összevetésben nyilván az 56 nyer, de nem sokkal. Ki van ez mérve patikamérlegen.
Fém keret, erősebb és némileg takarékosabb proci, kicsit jobb kameraszett. Szerintem nem biztos, hogy megéri a plusz 10ezreket.
Azonos árszinten azért nem annyira kényeztet a Telekom. Honor 200 vagy 14T lehet jó alternatíva első körben, másodikban pedig RN 13 Pro+, RN 14 Pro vagy Moto Edge 50 Neo. Gondolom szülőknek nem kell eszement erős hardver és semmi ilyesmi, ugye?
-
ggeleven
őstag
válasz
spgabor #193515 üzenetére
A Xiaomi 15nek tegnal volt a bemutatója és még csak most lehet leadni az előrendeléseket, szóval arról biztosan nem lesz tapasztalata senkinek. YouTubeos srácok kaptak már korai tesztpéldányt, abban még pár dolog korlátozva volt, de elégedettek vele. Ha ráér a vásárlás, akkor várj kicsit és lesz infó arról is (bár akkor meg lecsúszol az ingyen porszívóról). I16ról és S25ről is jók a vélemények, de az iPhone pl jobban fogja tartani az árát várhatóan. Innentől már egyéni preferencia, hogy zárt vagy nyitott rendszert szeretnél-e használni, melyik AI szimpibb, mennyi bízol a szervízháttérben, stb. Ezek mindegyike jól használható készülék lesz a következő években.
-
ggeleven
őstag
válasz
fecke78 #193502 üzenetére
Már vannak árak: Előrendelhető a Nothing Phone (3a)
A fekete és a fehér Phone (3a) 137.990 forinton nyit 8/128 GB-os memóriacsomaggal, és 157.990 forintba kerül 12/256 GB-os felszereltséggel, kék színből pedig csak ez utóbbi memóriakiosztás opció. A március 4 és 10 között leadott rendelések mellé 45 wattos töltőfej jár.
A Phone (3a) Pro ezzel szemben csak két színben (fekete és szürke) és egyfajta memóriacsomaggal kerül majd forgalomba, ami számszerűsítve 12/256 GB-ot jelent és 186.500 forintot kell fizetni érte. Ezt a modellt egyelőre még nem lehet megvásárolni, csak március 11-től lesz elérhető. -
ggeleven
őstag
válasz
cs.zs. #193235 üzenetére
Érdekes egyébként visszanézni, hogy az itthon 2018ban megjelent P20 Pro milyen specekkel rendelkezett. Még most nézve is tök korrekt! Sokan még a mai napig nem ugorják meg ezeknek egy részét 7 (!) évvel később a középkategóriában. Igen, többek között rád nézek szemét Xiaomi...
- IP67-es por- és vízállóság
- 6/128 GB UFS tárhely
- 6,1" OLED
- 4k 60 fps, h265 kódolás
- USB 3.1
- DisplayPort támogatással rendelkező USB-C port
- PC mód
- szuper OIS kamera kiegészítő modulokkalÉrdekes lett volna a verseny, ha nincsenek az korlátozások ellenük. Biztos vagyok benne, hogy nagyobb lett volna a nyomás a többieken, hogy őrült módon fejlesszen mindenki és ne csak egy kicsit licitáljanak az előző modellekre. Mi felhasználók jól jártunk volna. Attól most elegánsan tekintsünk el, hogy melyik nagyhatalom melyik világcégénél van meg minden digitális rezdülésünk.
-
ggeleven
őstag
válasz
Honda567 #193224 üzenetére
Sajnos az általános drágulás minden árat felvert a használt piacon is az elmúlt években. Igazából nem is a cuccok túl drágák/vannak túlárazva minden esetben, hanem mi keresünk keveset.
Eszem ágában sincs más zsebében turkálni, de a gyakran felmerülő 60ezres határ bizony nagyon sok kompromisszummal fog járni. 1-2 lidlös várásárlás árából sajnos nehezen lesz meg a jó kamera, a hosszú támogatás vagy a nagy tárhely.Vannak persze opciók, de vadászni kell és lenyelni a békát, hogy nem lesz meg minden a kívánságlistáról.
-
ggeleven
őstag
válasz
Desmond0901 #193217 üzenetére
A 14 nagyon baba készülék minden téren és még kompakt is, de már 1 éves amúgy.
Házon belül kb a 14T Pro lehet vele pariban. Utóbbi kicsit frisebb hardver, de azért van eltérés bőven specekben.
A 15 egyébként októberben már megjelent Kínában (MA hír) és márciusban szokott lenne a globális premier, bár a mostaniról még nincs pontos megjelenési dátum. Tavaly febuár 25.-ei hír volt róla (ekkor volt a hivatalos bejelentés), hogy március 1.-től kaphatók is. 24 , mi-home A 15 ára még jó kérdés, a héten a 15 Ultrát mutatják be árral. -
ggeleven
őstag
válasz
Jack72 #193214 üzenetére
Én személy szerint nagyon szívesen segítek, ha időm engedi és van is valami fogalmam/tapasztalatom. Freeman007 kérdése már összetettebb volt, arra nem álltam neki válaszolni telón.
Kíváncsiság kedvéért megnéztem és csak ehhez a válaszhoz 49 megnyitott oldalt tudok kapcsolni a Chrome előzményekben és volt amit többször is megnéztem.
Szerencsére többen is megköszönik a tanácsokat, akár hetekkel később privátban, amikor már használnak egy készüléket és az itt már nem látszik. Ezek jó visszaigazolások. A szimplán nem válaszolókkal nem kell foglalkozni.
-
ggeleven
őstag
válasz
Freeman007 #193207 üzenetére
Nem véletlenül nem írt senki.
Több dolgot is el kell engedni, mert annyira alacsony árszintet jelöltél meg.
- kis telefon már csak prémium kategóriában van (használtan is drága)
- belépős Snapi proci semmivel sem jobb átlag felhasználói szemmel, mint egy MTK
- jobb fotóhoz nagyon jól jönne egy OIS, de újban ezen az árszinten ritka, mint a fehér holló
- hosszú táv nem nagyon lesz, főleg ha 1-2 éves használt is szóba jöhet
- minél tisztább droid Google Pixelen van, legjobban a Moto közelíti meg, mindenki más erősen átdolgozott rendszert használÚjként volt nemrég Motorola Moto g54 Power Edition 63-64 körül emagon, ami kompromisszumokkal, de kb megfelelne a fentieknek.
Használtan legközelebb árban a Pixel 6ok vannak 70e körül vagy Moto Edge 40 és 40 Neo 60-70e között, ha tényleg kell a minél csupaszabb droid. Ha nem, akkor Samu A33-A53, S21-S21 FE, de ezek már mint 2-3 éves telók. -
ggeleven
őstag
válasz
Cheif #193138 üzenetére
Nem rossz, de annyira elragadtatva sincs a tesztelők. MA teszt összefoglaló
Mi hozható még el ingyen avagy minimál áron (bár előfizuban úgyis beszedik, de ettől most elegánsan tekintsünk el)? -
ggeleven
őstag
-
ggeleven
őstag
válasz
Foglalt név #192955 üzenetére
Egy nagyon kb árszintet tudsz mondani? 60e vagy 120e vagy 250e? Maradnátok Xiaomi vonalon vagy annyira nem használja, hogy számítson az OS?
-
ggeleven
őstag
Még egy olcsóbb amoled kijelző is szebb, jobban látható és ezáltal élvezhetőbb (pláne napfényben), mint egy kevés fényerős IPS. Én simán afelé mennék.
-
ggeleven
őstag
válasz
Franz51 #192890 üzenetére
14T-t használok és meg vagyok vele elégedve. A kijelző pöpec, a képek elég jók, az általános sebesség bőven elég. A topicja nem nagyon pörög, ami nem rossz hír, mert kevesen jönnek problémával.
AI működik szépen. Egy példa: a hétvégén pl olasz nyelvű insta videót néztem élőben angolra fordítással. Persze nem tudta tökéletesen lefordítani a csapat öltözőben örjöngését, de ha valaki a kamerába/telefonba beszélt, akkor az egész jól megvolt és utána meg lehetett nézni a kész szöveget is. -
-
ggeleven
őstag
válasz
Tamás1966 #192879 üzenetére
A töltőadásnál nem a csomagolás számít, hanem a forgalombahozatal ideje. Ha most talál valaki töltős telót, akkor az még biztosan tavaly lett forgalomba hozva. Ahogy fogynak ezek a készülékek ez egyre ritkább lesz. Nem csak nálunk, hanem szomszéd országokban is ez lesz a szitu.
-
ggeleven
őstag
válasz
Rekro #192873 üzenetére
Pixelek mellé akcióban 250 körülre be tudnak csúszni ezek is:
HONOR 200 Pro 12GB/512GB
Xiaomi 14T Pro 12GB/512GB200-220 körül pedig van Xiaomi 14T 12/256 és 12/512 GB is, valamint Motorola EDGE 50 Pro 12GB / 512GB sem rossz alternatíva.
Mutass pár képet neki róluk és lehet egyből szerelmes lesz valamelyikbe és utána bele lehet menni a technikai specifikációkba.
RAM, háttértár, töltés, IP védelem, kerekített kijező meg ilyenek.
-
ggeleven
őstag
válasz
Tamás1966 #192835 üzenetére
Nem teljesen igaz, mert a Redmi Note 14 Pro+ is idén januárban debütált itthon. A14 alapú Hyper 1-en indult és 2028ig ígérnek főverziófrissítést (illetve a szokásos +1 év security). Annyi előnye van, hogy ez hivatlosan értékesített készülék, míg a Poco nem. Persze lehet kapni megbízható helyen is és frissítés is ugyanúgy lesz, ettől nem kell félni. Gari viszont csak bolti lesz mindenhol.
Poco A15 alapon Hyper2-vel jött és minimum 3 év főverziófrissítést + 1 év securityt kap az is. -
ggeleven
őstag
válasz
cs.zs. #192758 üzenetére
Teljesen jó listát szedtél össze, csak a tárhelyre akartam reagálni.
Egyébként még ezek jutnak eszembe:
Vivo V40 5G 12GB/512GB dícsérek a tesztben a srácok
Poco X7 Pro 12/512 GB, de nincs hivatalos forgalmazásban és gyengébb fotóban, mint a többi
Oneplusból a 12R lenne jó ide, de drágább és már ki is futott -
ggeleven
őstag
válasz
Tamás1966 #192720 üzenetére
Ne csak ebből a topicból indulj ki. Sokan cserélnek 1-2 éven belül ismerősi körben és a lecserélt készülék megy gyereknek vagy nagyszülőnek. Egyes cégeknél szintén szokott lenni csere akkor is, ha semmi baja a készüléknek, de ők szintén nem fognak idejönni kérdezni.
Aki viszont 3-4-5 éves telót cserélne és közben nem követte a piacot az viszont jól is teszi, hogy nézelődik, utánaolvas és kérdez. Ez pont az az időintervallum, amikor a techiparban lehetnek jó újdonságok vagy alsóbb kategóriába leszivárgó jó tulajdonságok (pl Amoled kijelző ujjlenyomatolvasóval).Egyébként egyáltalán nem ÁK-val van baj, ne keverd össze a dolgokat! ÁK nagyon hasznos weboldal! Viszont jogutód (és következmények) nélkül megszűnő cégekkel nagyon kell vigyázni. Előre persze nem lehet tudni, hogy mi fog bedölni.
-
ggeleven
őstag
válasz
cs.zs. #192715 üzenetére
Na de 4-5 év múlva mennyire lesz elég ez a vas az akkori droidnak és appoknak? Sajnos semennyire.
Hiába a hosszú támogatás alsó polcos termékekre, ha nem lesz mi meghajtsa. Ramból minimum 6 GB-re mennék én is. Onnantól meg már egyéni preferencia, hogy kinek mi tetszik.
-
ggeleven
őstag
válasz
NeoPampalini #192468 üzenetére
A05 gyakorlatban is 6,7". Ha ez a méret oké, akkor A25 vagy A35 akcióban teljesen jó lehet, ha már ismerős a Samu rendszere és meg is vagy vele elégedve. Ha más rendszert néznél, akkor Xiaomi Redmi Note 14, Xiaomi Poco X7 vagy X6, Moto G84 is jó lehet.
-
ggeleven
őstag
válasz
Tukolp #192432 üzenetére
Ha nincsenek mentve a jelszavak, akkor nincs az az app, ami átvinné a semmit.
De ez már sokkal inkább Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topikba tartozó kérdés, folytassuk ott inkább. -
ggeleven
őstag
válasz
Tukolp #192427 üzenetére
Mi Mover néven fut. Áthoz szinte mindent. Ha valami nem megy újabb droidon biztonsági okokból, akkor azt persze nem, illetve saját belépést igénylő appba persze külön be kell lépni.
Ha jelszavaid mentve vannak Google fiók alá és az újon is belépsz és be van kapcsolva a szinkronizálás mindkettőn akkor persze áthozza a jelszavakat is. -
ggeleven
őstag
válasz
Zsolt,72 #192421 üzenetére
Csak ironizált nyugi.
Megfelelő esetben nyilván lehet iphonet is ajánlani. Mondjuk egyre ritkábban van ilyen, mert aki eddig is almás volt az egyszerűen cserél párral újabb verzióra és boldogan használja tovább és nem jön ide tanácsért. Aki meg rendszert cserélne droidról iosre az pedig megnézi, hogy az adott keretösszegbe mi fér bele és megveszi a kínálat tetejét. Viszonylag egyszerűen átlátható és következetes az almás paletta és sokan könnyen tudnak belőle választani. -
ggeleven
őstag
-
ggeleven
őstag
válasz
Viktor0610 #192261 üzenetére
Nem, semmi ilyen.
Asszonypajtásnak kellene telefon és megfordult a fejemben, hogy készségesen odaadom neki a 13T-t és én meg veszek helyette egy 14T-t.
Itthon porosodó teló beadásával MM-ben 140 körül lenne (ma voltam bent kalkulálni Okospultnál) és kb ennyit is gondoltunk költeni. Kicsit túlzás volt a ráfizetés nélkül mondat, de tételezzük fel, hogy annyit amúgy is kiadánk. A nagyon óvott 13T-met jobbnak gondolom, mint a 120-150ezres telókat Xiaomi vonalon.
-
ggeleven
őstag
Ha nincs ráfizetés, akkor egyből cserélnétek Xiaomi 8/256os 13T-t egy 12/512es 14T-re vagy várnátok vele holnapig?
-
ggeleven
őstag
válasz
cs.zs. #192210 üzenetére
Egyetértek! Ha bemegyünk a Note 13 Pro+ topicba, akkor biztosan ott is lesz egy csomó elégedett user, bár nem biztos, hogy mindenki be is fogja írni. Sőt alapfelvetés, hogy legtöbben akkor jönnek fórumozni, ha valami gondja van és nem dícsérgetni. Ha nem frissen bemutatott készülékről van szó, akkor én hónapokat visszaolvasok az adott topicban, hogy lássam mi foglalkoztatja a használókat. Na meg egy ember vélényéből még ne feltétlenül indulj ki, még ha az enyémről is van szó.
Be kell nézni mindkét kiszemelt topicjába, hátha látsz más véleményt is, mint az én elfogultam.
-
ggeleven
őstag
válasz
virib #192203 üzenetére
Redmi Note széria mindig is egy polccal lejjebb lesz, mint a saját név alatt kiadott telók, meg ha technikai specekben egyébként nem rosszak vagy esetleg még jobb is. Tavaly többek között Redmi Note 13 Pro+ ellenében döntöttem a 13T mellett. Az jó kérdés, hogy a most debütáló Note 14 széria milyen ezzel összehasonlítva. Nem akarom mindenáron propagálni, de személyes tapasztalat alapján mondom, hogy tényleg egy jó készülék a 13T, nekem bevállt.
-
-
ggeleven
őstag
Mediamarkt készülékbeszítással van valakinek gyakorlati tapasztalata? iPhone 8 például még játszhat náluk van inkább újabb típus? Hívtam az ügyfélszolgálatot, de neki nincs konkrét típuslistája és a fizikai boltba irányított, hogy majd az okospultban megnézik és ajánlanak valamit.
-
ggeleven
őstag
válasz
szasanyi #192075 üzenetére
Minden gyártó a kiadástól vállalja az X év frissítést. Avagy mire gondolsz támogatás alatt? Android főverziófrissítés avagy belevennéd a szokásos +1 éves biztonságit is?
Ha droid frissítés kellene mostani vásárlástól min 4 évig, akkor azt kb csak olyan Samsung fogja megugrani, amire a bejelentéskor megígérték a 7 évet (vagyis 5+2). Az már messze vezető kérdés, hogy egy olcsóbb vas hogy fog meghajtani egy A19et az akkori várhatóan elég erőforrásigényes AI funkciókkal (avagy csökkentett képességű rendszert fogunk kapni ezekre a telókra).#192077 Tamás1966
Azt jól gondoltad, hogy azzal jött ki, de már kapott A15 alapú frissítést. -
ggeleven
őstag
válasz
Bogyó bá' #192031 üzenetére
10 hónapja használok 13T-t és nagyon szeretem! Kijelző remek, rendszersebesség kiváló, akku pont elég, 67 W töltés elég gyors, mert pár 10 perc alatt belemegy pár 10%. 256 GB egyébként már nem olyan eget rengetően nagy, bár ha tényleg nem fogsz videózni avagy nem 4k-ban, akkor elég lesz. Nálam most éppen így áll a tárhely (DevInfo szerint 173 user app van): [kép]
Ehhez még volt csomagolva gyári töltő. -
ggeleven
őstag
válasz
Tamás1966 #191993 üzenetére
Elég fura, hogy digis wifi miért is rejtett. Ha másik eszközöd csatlakozik, akkor be tudsz lépni a digis router beállításaiba szerintem. Na de igen, ez nem éppen milyen okostelefont vegyek kérdés, szóval az ex-Digi, most már One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon) topicban kellene folytatni. Ott lehet másnak jó ötlete.
-
ggeleven
őstag
válasz
Tamás1966 #191982 üzenetére
Mármint hogy cuki kis masina és hogy mit tud azt nem tudod?
Baráti specifikációi vannak. FHD 120 Hz kijelző, de csak IPS. A proci kicsit koros, de közel stock droiddal elvan, de egyáltalán nem játékra való (kicsiket azért elvisz persze). 8/256 bőven vállalható és ennyiért nem sokan adnak ennyit. 6000 mAh akksi egy ezressel több, mint a legtöbb telóban. A SOC nem a legmodernebb sem erőben, sem energiatakarékosságban, de átlag feletti az üzemideje. Kamerában van optikai stabilizátor, ami dicséretes. Hanyatt esni senki sem fog a képek minőségétől, de ezen az árszinten a többi is hasonló lesz (és azokban még OIS sincs). Jelenlegi piacot nézve jó ajánlat ez a csomag 60 körül. Frissítés ügyileg nem tudom hogy áll, sokat nem igértek hozzá. Pár tizessel feljebb vannak hasonlóak vagy erősebbek vagy mondjuk jobb kijelzősek, de itt még bőven kell kompromisszumokat kötni mindegyik telóval. De ahhoz képest, hogy az ára egy nagy családnak egy nagyobb bevásárlása tényleg nem rossz csomag. -
ggeleven
őstag
válasz
kromatika #191946 üzenetére
Én a 14T Pro-t választanám. 12 GB RAM és dupla tárhely jól fog jönni a jövőben.
Emellett a többi tulajdonsága is abszolút jó.
Saját telóm Xiaomi, cégesnek évek óta Samut használok és nálam egyértelműen a HyperOS a nyerő. Nekem valahogy sokkal jobban kézre áll. Viszont azt is látom, hogy van egy halom kolléga, akinek meg a OneUI jön be jobban. Ez leginkább megszokás kérdése, de félni nem kell tőle, főleg, hogy most is Xiaomi eszközöd van. -
ggeleven
őstag
válasz
pixelking #191939 üzenetére
Nincs már kicsi telefon a piacon. Pontosabban annyira kicsi, mint amekkora a 12 mini. Pixelek a kompaktak között vannak avagy még S23 vagy S24, de azok drágábbak. A Pixeleknek egyébként elég jó kamerái vannak. Nézz be a topicjába, a mobilos fotós topicba, gsm arena tesztekbe avagy pár YouTube tesztbe. Pixel vonalon az "a" jelölés a lite verzió, szóval nem lesz ott tudásban, mint egy sima, de összességében jó készülékek.
-
ggeleven
őstag
Talán majd kicsit javít a helyzeten, ha elkezdenek leszivárogni a középkategóriába is a szilícium-szén akkumulátorok. Bár félek, hogy az erősebb SoC-ok el fogják vinni az extra mAh-t, de én bizakodó vagyok!
-
ggeleven
őstag
válasz
Velo00 #191815 üzenetére
Ezek közül a 8a-t kiveheted, mert gyengébb, mint a többi. A másik 3 viszont nyugodt szívvel ajánlható, de arról már neked kell dönteni, hogy melyik a legszimpibb. Kell esetleg valamelyik ökoszisztéma felé húznod óra, fülhallgató vagy egyéb eszköz miatt? Minden eddig használt appod elérhető ios-re vagy van jó helyettesítője? Van sok megvásárolt appod droidra, amik almán is kellene? Használnád esetleg a DEXet? Mennyire kell egyből a legfrisebb droid főverzió és legújabbb AI-k? Ilyeneken lehet érdemes gondolkozni egy esetleges rendszervátlás előtt.
Asus Zenfone 10 még kompakt, de a kereted felett van.
Asus Zenfone 10 - kicsit más az új kicsi teszt -
ggeleven
őstag
Ismerem a jogszabályt, nincs ebben semmi tévhit.
Az meg megint csak nem a gyártók kitalációja, hogy ha megengedő egy jogszabály. Mondj egy olyan profitorientált piaci szegmenst, ahol ha a jogszabály lehetővé teszi, akkor nem a legenyhébben jár ár a gyártó/szolgáltató, pláne akkor ha azon spórol is.
-
ggeleven
őstag
válasz
bitafter #191795 üzenetére
Samsung Galaxy A55 5G 8/256 GB-t tudom javasolni. IP67, korrekt hardver, hosszú támogatás, 6,6".
Alza és emag (nagyon vigyázz, hogy ki a valós eladó!) mellett határozottan ajánlott a Samsung saját webshopja. Ha kapsz a kuponos topicban kódot avagy chaten a Samu oldalán kérsz, akkor könnyen lehet faragni az összegből is. -
ggeleven
őstag
válasz
salaud #191782 üzenetére
Hát pedig fogsz.
Ha nem is most, mert találsz elfekvőben olyat, amihez kapsz, de következő vásárlás (feltéve ha új, EU-ban forgalomba hozott készülék lesz) már anélküli lesz, ha a mostanival tényleg pár évet kihúzol. Bocs, hogy szembesítünk a valósággal, de ez nem "b*zi gyártók" kitalációja, hanem egy most életbe lépő jogszabály miatt van/lesz így.
-
ggeleven
őstag
Töltőt már csak elfekvő készletetes telefonok dobozában van, szóval ne is nagyon keresse senki a jövőben. Promóban lehet, hogy lesz olyan, aki ad hozzá, de nem lesz gyárilag csomagolva a teló mellé a dobozban.
Bog jól megszakérti youtubeon -
ggeleven
őstag
válasz
BenyPotter #191739 üzenetére
Alzától nem kell tartani, nyugodtan rendelheted onnan.
-
ggeleven
őstag
válasz
Sakira #191685 üzenetére
Igen, nyilván nyolccal jobb lenne. Felhasználási szokásoktól erősen függ, hogy meddig lesz elég. Hány évre tervezel? A jacket előbb-utóbb el kell engedni sajnos avagy vannak jó áron usb-c jack átalakítók is. Én csak emiatt nem mondanék le a 35ösről.
Nem akarlak egyikre sem rábeszélni, csak hangosan gondolkozunk. -
ggeleven
őstag
válasz
Viktor0610 #191683 üzenetére
Itt van egy a kezemben és igazság szerint egy A35 pont elég egy átlag felhasználónak. Az IP67 billenti nálam az A35 felé a mérleg nyelvét.
-
-
ggeleven
őstag
válasz
Mika1227 #191105 üzenetére
13T-ről tudok nyilatkozni. 8 hónapja van meg és én nagyon szeretem. Szép kijelző, jó üzemidő, jó kamera, frissítések is jönnek szépen, az ereje bőven elég átlag felhasználásra. 27ig jön droid és 28ig biztonsági frissítés, szóval így is rendben lesz a teló. Most decemberben második körösként jön rá a droid 15 alapú hyper 2.
Én asszonynak nézek pont ilyet egy Poco X3 cseréjeként, bátran fogom megvenni neki. -
ggeleven
őstag
válasz
Cblacksmithc #190885 üzenetére
Nem voltam rest és felhívtam őket.
Ha nem pontos infót mondtak nekem, akkor bocsi (volt már részem ilyen félretájékoztatásban sajnos).
A kedvezményes árból jön le a további kedvezmény és ajánlott áron felül adják a megjelölt kedvezményt. Viszont azt hozzátette, hogy menjek be üzletbe és ott fogják pontosan megmondani, hogy mennyi is lenne az annyi. Arról sajnos a telefonos ÜSZ-nak nincs leírása vagy listája, hogy milyen készülékeket fogadhatnak el. BB-ben írta az imént valaki:
#191303 ElColonel
Aki Honor 200 pro 5g-n gondolkodik, az lesse meg a Mediamarkt akcióját, 229k -és ha beviszel egy régi telefont(nem kell, hogy működjön), 30k-ért beszámolják.
Így hoztam el 200k-ért - ennél olcsóbb szerintem nem lesz hivatalos helyről.#191309 ElColonel
Én kb 20 éves nyomógombost adtam le, akksi se volt benne. Az a lényeg nekik, hogy meglegyen valahol olvashatóan az IMEI szám. -
ggeleven
őstag
Géphez kerültem, így könnyebben tudtam utána olvasni.
A leírásban az van, hogy használt telóra ajánlott összeg + XX ezer Ft.
leírás link
A megjelölt termékekre áruházi vásárlás esetén extra készülékbeszámítási kedvezményt adunk, amennyiben beszámíttatja a régi készülékét az áruházban található Okospultjainknál. Készülékbeszámítás esetén az áruházaink Okospultjaiban a technikus kollégák azonnal, helyben bevizsgálják a készülékét és megajánlanak rá egy beszámítási árat. A beszámítani kívánt telefon értéke ezeken felüli kedvezményként vonódik le a megvásárolni kívánt termék értékéből! -
ggeleven
őstag
Így kezdődik a kampány leírása, szóval attól félek, hogy a 8a ki is esik:
Rendeld meg az egyik új Google Pixel 9 mobiltelefont.Egyébként:
A kampány összes feltétele ezen az oldalon (PDF) található. -
ggeleven
őstag
Esetleg más kódolás/tömörítés miatt lehet még valami szarabb. LDAC pl csak úgy van, hogy a fejlesztői beállításokban be kell kapcsolni a lehetőséget és utána soknál a saját appban is. Megveheti valaki a baromi drága hangkeltőjét is, ami dobozon és a marketing szerint csudajó, de ha ezek nem csinálja meg, akkor csak aac vagy sbc lesz használatban. Persze a legtöbben még így is elégedettek lesznek, mert a pop és a dance jól dübörög rajta.
Ezzel egyáltalán nem cáfolni akarom cs. zs.-t, csak kiegészítő gondolat. Én magam részéről nem vettem észre különbséget SA33 és X13T között sem fülessel, sem fejhallgatóval. -
ggeleven
őstag
válasz
Anonymus23 #189531 üzenetére
Töltő, kábel és egy átlátszó TPU tok van a dobozban.
-
ggeleven
őstag
válasz
brugo #189410 üzenetére
Szerintem meg csak beszariak/túl óvatosak (élen a marketing osztállyal), mert nem akarnak megint egy tüzes/kitiltós/negatív visszhangos ügyet. A technikai tudás rendelkezésükre áll, ez csak egy egyszerű business decision. Az felhasználók kényelmetlensége meg nem érdekli őket, csak a saját minél jobb pénzügyi eredményeik.
-
ggeleven
őstag
válasz
neo81 #189316 üzenetére
Ott van a link alatt.
Video streaming test
We've moved away from local video file playback, and we now stream a video of our own directly from YouTube. The video now has higher resolution and a balanced mix of bright and dark scenes.This updated test also accounts for short video app usage. We did extensive TikTok testing, and the results from our Video streaming test are close enough to be representative of this use case as well (with the benefit of being more consistent because we control the video content).
-
ggeleven
őstag
Tudjuk jól, hogy milyen ez. Te is tudod, hogy már el is dőlt a kérdés, csak még győzködöd magadat egy kicsit.
Benézhetsz a topicjába is: Xiaomi 13T és 13T Pro -
ggeleven
őstag
Ha a száraz adatok segítenek, akkor itt egy összehasonlíttás: kimovil
Mind a 3 előrelépés lesz arról egyébként.
Samsung A55 (256)
pro: jó áron meg tudod venni, hosszú támogatás, alapnál kicsit erősebb dolgokra is bőven elég, bővíthető tárhely, bárkinek könnyen kezelhető felület (bár én mondjuk nem szeretem)
kontra: baromi lassú töltés mai szemmel nézve, ki tudja, hogy a hardver mennyi fogja bírni a jövőbeni droidokat futtatni megfelelő sebességgel, IP67 (pici kontra csak, mert így is bírja 30 percen át 1 méteres mélységig), nehezebb, mint a másik kettő
One plus nord 3
pro: a 3 közül legerősebb SOC, egy fokkal fényesebb kijelző, mint a Samunál, 80 W töltés, ha 16/256os néztél, akkor évekre múlva is bőven elég RAMod lesz, sok jó szoftveres ötlet
kontra: csak IP54 (nálam pl dealbreaker), A13ról indult és csak A15ig fog eljutni, nem a legerősebb kamera ebben a hármasban, nem bővíthető a tárhely
Xiaomi 13t
pro: bőven elég erős SOC évekre, a legjobb kijelző a hármasból, 67W töltés, IP68, 4+1 év frissítés
kontra: MIUI többeknek nem a barátja (de tizenmilliók meg imádják közben), kicsit hektikus a frissítések kiszórása, nem bővíthető a tárhelyAzt Te tudod eldönteni, hogy +50et megér-e az erősebb SOC, a gyorsabb töltés, a némileg jobb kijelző, a némileg jobbkamera avagy örülsz a megtakarításnak és amúgy is lesz egy bőven fasza telefonod.
-
ggeleven
őstag
-
ggeleven
őstag
válasz
dokee78 #189124 üzenetére
Számokkal kifejezve:
Xiaomi 12 Launch Date 2022-03-17 Security Update EOL Date 2026-03-17
Redmi Note 13 Pro 5G Launch Date 2024-01-15 Security Update EOL Date 2028-01-15
Forrás: Product Software Support InformationHa csak ezt vesszük figyelembe, akkor azért a csaknem 2 év pluszban elég sok és jobban megéri a Redmi. Minden más tényezőt felhasználói igény figyelembe vételével lehet mérlegelni.
-
ggeleven
őstag
válasz
net91 #189020 üzenetére
Többször néztem őket én is, de most valóban nem találhatók meg sehol.
Tavalyi pénzügyi beszámoló sincs közzétéve és a korábbi managing director is open to work linkedinen. Adatlap szerint áprilisig dolgozott ott. Bár ettől még a cég persze mehetne tovább, csak fura az egybeesés.
-
ggeleven
őstag
válasz
Viktor0610 #188321 üzenetére
Vettem a lapot és szót fogadok (amíg bírok).
Vannak dolgok, amik mellett nem tudok elmenni szó nélkül, de nem bántásból teszem. Pedig visszatérő téma lesz 2 hetente vence ajánlási módja és stílusa, ha igy folytatódik és mitől is változna a helyzet. Na sebaj, akkor majd másra kell rászólni. Ilyen miatt nincs kedvem kispadra ülni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót, légy szíves!
A témához nem kapcsolódó, off hozzászólásokat lehetőleg kerüld! Ha mégis írnál, ide:
Milyen okostelefont vegyek? OFF topik
Aki HAGYOMÁNYOS (nem okos-) telefont szeretne, kérem, fáradjon át ide!
- Samsung Galaxy A04S /// Újszerű // 27%-os ÁFÁS számla + 1 Év Garancia
- Huawei Nova 10 /// 8+128 GB // 27%-os Áfás számla
- Független Xiaomi 14 512 GB fehér telefon még 25 hónap garanciával
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro - 128 GB, ezüst + bőrtok - kártyafüggetlen
- Samsung A53 5G 128GB / normál állapotban / 12 hónap jótállással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest