- Gurulunk, WAZE?!
- mefistofeles: Az elhízás nem akaratgyengeség!
- tordaitibi: Moltbook- az AI közösségi platformja
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gerner1
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- Oldman2: Magyar feliratos/szinkronos játékok PS4/PS5 konzolokra
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
-
LOGOUT
Itt csak hivatalos forrásból származó információkat olvashatsz. Rajongói teóriák, egyebek ezen összefoglaló tárgyát nem képezik. Az összefoglalóval kapcsolatban bármilyen észrevételt, javaslatot szívesen látunk!
Új hozzászólás Aktív témák
-
[Prolixus]
addikt
válasz
üzenetére
"Szerinted ha 5 év alatt nem sikerült ezeket a dolgokat tökéletesre csiszolni akkor 1 hét alatt igen ? Komolyan érdekelne, hogy ezt mire alapozod"
Pff. Tökéletesre? Ezt a játékot ha évekig pecselik, akkor is messze lesz a tökéletestől még akkor is, ha csak technikai fronton nézzük. Ki beszélt itt tökéletesről? Én azt szeretném látni, hogy javítanak valamit megjelenés után. Érted? VALAMIT. Másfél hét alatt SEMMIT nem sikerült javítaniuk. Pontosabban biztos sikerült, de én ebből vajmi keveset tapasztalok, lévén patch-et nem adtak ki hozzá.
Amúgy meg nem is értem miről beszélsz. 5 év alatt szerinted csak bugírtással voltak elfoglalva? Nem? Akkor meg hogy jön ide a fejlesztési idő hossza egyáltalán? De hogy őszinte legyek, nem is érdekel mi mennyi idő nekik. Téged sem érdekel, ha befekszel a sebész alá, hogy előző nap összeveszett a feleségével, fejben nem volt ott, ezért nem hozta a tőle elvárható legjobb teljesítményt. Nyilván sarkított a példa, meg egy játék nem okoz neked maradandó károsodást, de a lényeg ugyanaz: Felhasználóként ne nekem kelljen már elnézőnek lenni, hogy szegények képesek voltak olyan bughalmazként kiadni a játékot, hogy 1 hét alatt egy rohadt bugra sem képesek javítást kiadni.
De legalább kommunikálnának hogy mikor jön az első patch és várhatóan mik lesznek javítva benne vagy valami...de még ezt sem. Bejelentik, hogy MAJD április 4-én beszélünk róla. What. The. Fuck.
"A QA és a user feedback két különböző dolog, a játék megjelenése után az utóbbi a fontosabb, főleg ott ahol több száz variáció is lehet. A csapat inkább a javításokat teszteli."
A híres bugvideókban lévő bugok egy részét én is tapasztaltam már. Nyilván nincsen pontos statisztikám, hogy milyen gyakoriak, de van egy olyan érzésem, hogy nem marginális a gyakoriság. Ergo már megjelenés előtt, amikor biztosan játszotta a QA a játékot, bug-okat keresve, is elő kellett fordulniuk ezeknek. Szóval ez nem igazán releváns szerintem, hogy megjelenés után a bugjavítások teszteli elsősorban a QA.
"Elismerem, hogy vannak bugok - de attól, hogy ilyen jelzőkkel próbálod felnagyítani őket még nem lesznek súlyosabbak."
Önmagában ha csak ezek a bug-ok lennék, én sem pörögnék a fejemen. De mint tudjuk, nem csak ezek a gondok vannak. Vannak az optimalizációs gondok, vannak a pocsék arcanimációk, meg van egy rakás bug, amitől az egész játéknak egy ilyen nyers, félkész, befejezetlen very early acces jellege van. De ahogy írtam is, csak persze, hogy erre nem figyeltél, ezeken túltettem magam. Azzal kezd betelni nagyon a pohár, hogy azt sem látom, hogy igyekeznének javítani ezeket a hibákat.
És hogy miért játszok vele? Mert úgysem bírnám ki, hogy ne játsszak vele. Mert vannka benne jó dolgok is, no meg érdekel a játék, hogy a rengeteg fika meg shitstorm után szerintem ebből mi a megérdemelt és mi a teljesen jogtalan lehúzás.
"(#4750) xPraetoriaNx"
Nekem már vagy 4 side quest is bebuggolt, ebből 1 menthetetlenül, a többit visszatöltés megoldotta. Hard crash volt vagy 5-ször. Végtelen töltőképernyő volt vagy 4-szer. Vagy háromszor estek a fejemre, origamisan hajtogatódó lábakat igaz csak egyszer vettem észre. Vetra nekem szinte minden Tempest-es cutsceneben izeg-mozog, de pont ma vettem észre, hogy amikor olyan a kameraállás, hogy Gil felől Ryder-re néz a kamera és csak Gil vállát látom, akkor ő is csinálta. Falban eltűnő ellenfél csak kétszer volt, én viszont 3-szor is beragadtam épület alá. Moonwalk meg "mindjárt beszarok" animáció egyszer sem volt, viszont biztosan 10 felett láttam azt, amikor a motor vontatja az NPC-ket hirtelen egyik pozícióból a másikba. Ilyen fejpörgős-nyakkitekerős cucc sem volt még, de olyan már volt, hogy Addison végig rossz irányba nézett, oldalra nézett nem rám, amikor a vidcom-on beszélgettem a "hologramjával".
Soroljam még a bug-okat? A PeeBee room=univerzum bugot? A levegőben maradó ellenfeleket? A láthatatlan követ Kadara slums-nál, amibe mindig belebotlik a karakter, hiába semmi nincs ott? A scanner-rel megjelenő objektumokat, ami nincs is ott? Az orrom előtt eltűnő vagy éppen felbukkanó NPC-ket? A hardcut cutsceneket, amikor olyan a vágás, mintha egy-egy pár másodperces jelenet ki lenne vágva, vagy éppen be lenne iktatva egy fél másodperces fekete képernyő, mert úgy dadog a játék? Az NPC-k orra elé teleportáló Ryder-t, aki valójában az előző jelenetben még az ajtót nyitotta és méterekre volt az NPC-től?
Ja ez vagy 75 óra alatt kb. Most nem tudom ezzel a felsorolással te mit akartál demonstrálni. Ahogy látod, én tudok neked hozni egy sokkal rosszabb statisztikát is. Most akkor vagy valamelyikünk nagyon peches/szerencsés, vagy hazudik, vagy az van, hogy egy lajtsrom arról, hogy valakinek hányszor jelentkezik és milyen bug, nem feltétlen reprezentatív a teljes játékközösségre nézve.
Azt felejted el te is, hogy a játékkal nem csak az a baj, hogy nagyon bugos (egyeseknél legalábbis). Ha csak ennyi baja lenne akkor nem lenne ekkora hiszti. De nem csak ennyi baja van, technikai fronton a játéknak. Az mimika és a bamba élettelen fejek/szemek miatt jogosan szapulják. Persze ez még nem gamebreaking. De ezek mellé még optimalizálatlan is meg bugos is. Szóval "próbáljuk már meg kicsit reálisan nézni a dolgokat" és nem szemet hunyni ezek felett, mintha smafu lenne az egész. Ebben a topicban szerintem senki nem azért fikázza a játékot, mert örömét leli benne, hogy bőven van mit fikázni rajta...komolyan sokan ezt hiszik, hogy a fikázók élvezik ezt. Legboldogabb ME rajongó lennék a világon, ha nem menne az idegeimre mennyire félkész az egész játék.
"Ezen a "nem dolgom jelenteni" dolgon mondjuk kifejezetten felkuncogtam. Tipikusan ugyanaz a hozzáállás kb, mint amikor valaki baszik elmenni szavazni, de aztán sír a szája folyamat 4 évig, hogy szar az éppen regnáló kormány."
Ezt szerintem nekem szántad. Hallod ez akkora baromság, hogy már-már szándékos flame war csapdát érzek benne....

Szavazati jogért te fizettél? Nem? A játékért fizettél? Igen? Bele van foglalva valamilyen szerződésbe hogy neked jelenteni kell a bugokat? Vagy esetleg az le van írva valahol, hogy nem kell ugyan jelenteni, de user report nélkül a fejlesztő nem fog semmilyen bugírtást végezni? Nincs? Időbe kerül neked, a bugjelentés? Igen? Garantálva van, ha jelentesz egy bug-ot akkor azt ki is javítják? Nincs? Tájékoztattak téged valahol arról, vásárlás előtt, hogy a pénzedért nem egy kész, hanem egy bugokkal telefosott játékot kapsz? Nem?
Akkor ezek után megkérdezném, hogy miért is lenne JOGOS elvárás bárkitől, hogy bugjelentésre bassza el az idejét, ami lehet tök felesleges, mert lehet úgysem csinálják meg, meg amiknek egy jelentős részét jelentés nélkül is meg kellene (pontosabban meg kellett volna, már megjelenés előtt) találniuk és javítaniuk? Mer ugye alap hozzáállás, hogy egy termék gyártásánál nem a felhasználónak a feladata a hibakeresés, hanem a gyártóé, a felhasználó persze segíthet ebben, a saját érdekében, amit nyilván a gyártó is nagyra értékel, mert ingyen munkaerőt jelent neki.
De mindegy, én befejeztem a témát, ennyi idő alatt amíg megírtam ezeket a hozzászólásokat egy 2 oldalas bugreportot is valóban beadhattam volna. Mondjuk amilyen tempóval dolgoznak, lehet várnom kellett volna vagy másfél évet, hogy minden jelentett bug-ot javítsanak. HA egyáltalán javítani fogják az összeset. Na meg igazából felesleges is jelentgetni, mert ezen bugok nagy része sajnos netszerte ismert és jól dokumentált.
De ne aggódjunk, a játékkal sok minden nincs rendben, de amúgy odaseneki, meg a Bioware amúgy is már vizsgálja a dolgokat (WTF) és majd április 4-én hajlandóak lesznek mondani...valamit. Yaaaaaaaaaaay.
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD Ryzen 7 7800X3D - Új, 3 év garancia - Eladó!
- 218 - Lenovo ThinkBook 16p (G5 IRX) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4060
- Thinkpad P16 Gen2 16" FHD+ IPS i7-13700HX RTX A1000 32GB 1TB NVMe ujjlolv gar
- T490s 14" FHD IPS i5-8365U 16GB DDR4 256GB NVMe SSD ujjlolv IR kam új akku gar
- X1 Carbon 12th 14" FHD+ IPS érintő Ultra 7 155U 32GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Bomba ár! Dell Latitude 5410 - i5-10GEN I 16GB I 512SSD I HDMI I 14" HD I Cam I W11 I Garancia!
- LG 34GX90SA - 34" Ívelt Smart OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / FreeSync
- Lenovo ThinkPad X1 Extreme Gen3 i7-10750H 32GB 1000GB GTX1650-Ti 4K UHD 1 év gar
- magyar billentyűzet - 121 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 - 4 év gar
- iKing.hu Apple iPhone 12 mini 64GB Black használt megkímélt 100% akku 6 hónap garancia
Állásajánlatok
Cég: Central PC számítógép és laptop szerviz - Pécs
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest