Hirdetés
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- ldave: New Game Blitz - 2025
- Sundesz: 20 éve a PH!-n
- jakra: Retro gyujtemenyem (cloud synced for safety...)
- WireGuard VPN a mindennapokra
Új hozzászólás Aktív témák
-
inf3rno
nagyúr
válasz
inf3rno
üzenetére
Ha kihúzom és újra bedugom a kábelt, akkor egy időre megjavul. Van, hogy teljesen elmegy az internet, és csak így jön vissza. Az alaplap tök új, nem hiszem, hogy annak a hardver hibája lenne, inkább a routerre gyanakszom. Másik gépen is tapasztalunk hasonlót, ott csak simán elmegy az internet, de az nagyon régi gép, és előtte is csinálta. Még az is lehet, hogy az zavarja a hálózatot és hardver hibás.
-
inf3rno
nagyúr
válasz
inf3rno
üzenetére
Közben betettem a meghajtót fstabba, szépen mountolja indításkor.
Ha valakinek ugyanez kellene:
sudo blkid
-> /dev/nvme0n1p1: LABEL="hynix" UUID="{az-azonosito}" UUID_SUB="..." BLOCK_SIZE="4096" TYPE="btrfs" PARTUUID="..."
/etc/fstab
UUID={az-azonosito} /run/media/{user}/hynix/ btrfs defaults,noatime 0 0Nézegettem a mount options-t btrfs-hez, de úgy találtam, hogy nem kell semmi extra, mert jók az alapbeállításai többnyire, a tömörítés, vagy hogy max sebességgel működjön nekem most nem fontos.
-
Petya XT
senior tag
válasz
inf3rno
üzenetére
Igazad van, a leegutolsó telepítéskor én is megszenvedtem velük, holott korábban nem volt probléma, egy NTFS, egy Ext4-es vinyóval. Valami jogosultsági, biztonsági dolog volt, mert korábban a Disks mindenféle root jelszó nélkül irogatott az fstabba(szóvá is tették többen), KDE alatt(Gnome alatt nem tudom) az mondjuk elég nagy gáz! Utána változott valami a lemezkezelésben, és a jogosultságokban, de megszenvedtem vele én is( bár gondolom ez nem nagy vigasz). Végül grafikusan a eltávolítható háttértáraknál éllítottam be, de ott is nekifutottam egy párszor.
-
Petya XT
senior tag
válasz
inf3rno
üzenetére
Én meguntam vele a vacakolást az fstabbal, beállítások, eltávolítható eszközöknél állítottam be mindent. Ez nem működik nálad?
Egyszer bekérte a jelszót( két lemezről van szó), azóta felcsatolja indításkor. Meg talán régebben jártam úgy egyszer, hogy csak a Gnome-Disks-el tudtam megcsinálni. -
inf3rno
nagyúr
válasz
inf3rno
üzenetére
Hát a végén onnan copyztam be
cp /usr/lib/php82/modules/openssl.so /usr/lib/php/modulesremélem így menni fog, majd kipróbálom valamikor. Elvileg a telepített PHP is 8.2-es, úgyhogy gondolom kompatibilis. Ha jól értem most két PHP van fent, az egyik, amit a szerver használ a php mappa alatt és egy, amivel az OpenSSL települt a php82 mappa alatt. Ha nem megy, akkor gondolom mindent át kell írni az Apache konfigban, hogy a php82-re mutasson.
-
inf3rno
nagyúr
válasz
inf3rno
üzenetére
A vscode valami crash loopba ment át, nem sikerült elindítani. Nekem úgy néz ki ez az egész, hogy altatásnál eltörik valami, amitől szinte az összes program függ. Arra saccolok, hogy valami KDE függő, de más linuxoknál is tapasztaltam már régen, hogy hibernáció vagy altatás után meghülyültek. Szal még az is lehet, hogy valami nagyon régi kernel bugról van szó.
-
pch
senior tag
válasz
inf3rno
üzenetére
Csak azért kérdezem, mert a mime bejegyzés el van cseszve a vscode-nál.
Gnome alatt az a hibajelenség, hogy a desktop file (Amit kiraksz az asztalra) nem a fájlkezelőt nyitja meg, hanem a vscode-t. Minden frossításkor ki kell venni a dekstop ból a vscode bejegyést. Már írtam a fejlesztőnek, de ő is kde-t használ és sajna lesz@rja
-
jan herz
tag
válasz
inf3rno
üzenetére
Végig olvastam az AUR csomag oldalán (amit Te is linkeltél) a kommenteket, úgy tűnik másnak is volt gondja vele.
Van a ki a brlaser drivert használva tud nyomtatni a nyomtatóval. Egy másik komment szerint hiányzik a which csomag, ezért nem működik.
So after installing the driver and adding the printer (or before) you also need to do a
pacman -S which
Nekem nincs ilyen nyomtatóm, kipróbálni nem tudom...
-
Ueda
senior tag
válasz
inf3rno
üzenetére
A lemezeket fel lehet rakni ide is, én is kedvelem.
https://software.manjaro.org/package/gnome-disk-utility -
Horvi
őstag
válasz
inf3rno
üzenetére
Alapból van telepítve ha jól rémlik. KDE Partition Manager néven keresd. Talán ez hasonlít a keresett applikációhoz a legjobban.
Mintha lett volna néhány nappal ezelőtt itt téma, hogy a rollingot ki milyan gyakran frissíti.Én minden nap frissítettem az enyémet és nem volt semmi gond soha vele.
Max annyit még, hogy a Manjaro KDE-je nem a legfrissebb szokott
lenni ha jól emlékszem, de előbb utóbb lecsorognak oda is a dolgok.A Manjaro csapat hozzáállása szokott lenni a probléma inkább. Ha
visszaolvasol akkor elő szokott jönni a dolog.
Új hozzászólás Aktív témák
- Azonnali játékos kérdések órája
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Nagyon nem szokványos módon ment tönkre egy ASML gép Kínában…
- Elektromos autók - motorok
- Okos Otthon / Smart Home
- Battlefield 6
- Elon Musk billiomos lesz, ha kitör a gépek forradalma
- Építő/felújító topik
- alza vélemények - tapasztalatok
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- További aktív témák...
- MS SQL Server 2016, 2017, 2019
- Assassins Creed Shadows, Civilization VII, Battlefield 6 és Dying Light: The Beast, az utolsók!
- Árváltozás+játék!The Witcher 2 Assassins of Kings Collector's Edition
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Star Wars The Old Republic Collector's Edition
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- GYÖNYÖRŰ iPhone 11 Pro Max 64GB Midnight Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3253, 100% Akksi
- HP EliteOne 800 G5 All-in-One i5-9500 32GB 1000GB 23.8" Érintőkijelző!! 1 év garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14400F 32/64GB RAM RX 9060 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 13 256GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia / 100% Akku
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Egyszer bekérte a jelszót( két lemezről van szó), azóta felcsatolja indításkor. Meg talán régebben jártam úgy egyszer, hogy csak a Gnome-Disks-el tudtam megcsinálni.