Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• BeZol

őstag

válasz general #34850 üzenetére

Ha Z390-es alaplapra építkezel, akkor a 8mag16szálas 9900K a maximum amit beletehetsz.

Fotószerkesztéshez nem tudom mennyi kakaó kell és milyen minőségben (csak cpu, csak gpu, vagy mindkettő? mellé sok memória?), de ha pl. tartós 100% terhelést kapna a cpu, akkor alaplapból minőségit kell venni (80+ezer Ft), különben a VRM elmelegszik és throttlingol majd a proci (gyári all core 4.7ghz sem lesz meg, inkább 4.2-4.4GHz ha emlékeim nem csalnak). Persze ez csak akkor jön képbe, ha le tudod úgy-amúgy hűteni a procit :) Be Quiet! Dark Rock Pro 4 hűtő (2. legjobb kaphatő léghűtés!) van 2 haveromnak is 9900K mellett, és fix 5GHz-es tuning mellett bizony tartósan tutira kevés a hűtő (de egyelőre játékra ahol nem 100% a terhelés, oda meg tökéletes így). Ugye ezek a procik mind tudnak legalább 4.9GHz all-core-t, a jobb fajták mennek stabilan akár 5.1GHz-en is.

Ha Z490-es vonalat választasz, akkor 10mag20szálas 10900K is bepattintható lesz a későbbiekben. A Z490-es alaplapok árai már szépen 60+ezer Ft-on mozognak a megnövelt VRM követelmények miatt.

Amire ki akartam lyukadni, hogy igazából sztem teljesen mindegy, hogy Z370/Z390 vagy Z490 vonal mellett döntesz, az alaplapnak járjál nagyon-nagyon jól utána, hogy tartós nagy terhelésen melyik procit mennyire bírja, ill. hackintosh esetén esélyesen mi megy és mi nem megy más alaplapokhoz képest, mert ahogy én "érzékeltem", miközben hackintoshítottam a konfigomat, igazából a procin és a memórián semmi sem múlik (akár AMD procis build is lehetne, csak azokkal több dolog nem mükszik youtube videók alapján), integrált videókártyás Intel procival kép/videó is van (bár sztem érezhetően gyenge még netezéshez is!), és dedikált videókártyánál kell figyelni, hogy AMD kártyát vegyél, ennyi...

Szóval szerintem nézz ki egy adott alaplapot, és keress hozzá hackintosh buildeket, a proci tök8. Ha látod, h vkinek vmivel siker volt, akkor már csak neked kell jól bekonfigolni a részleteket, hogy nálad is jó legyen.

Itt az oldal alján vannak az aktuálisabban kaphatő iMac gépek konfigjai. Ha ehhez hasonló az elkészült builded, akkor igazából baj nem lehet. (Nekem pl. 8700K van 6mag12szállal, amivel nem árultak iMac-et, mégis tökéletesen megy és 4.7GHz-en szinte hozza geekbench-ben egy 9900K-s iMac pontjait, mert gondolom az szénné throttlingolja magát ;], mert az all-core 4.7GHz-en +33%-kal több pontja kéne legyen... )

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés