- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Viber: ingyen telefonálás a mobilodon
- Gurulunk, WAZE?!
- MasterDeeJay: Legújabb beszerzésem: Sata to Sas adapter
- Lalikiraly: SÜNI energiaital.
-
LOGOUT
A rendelkezésünkre álló információk alapján, a szoftver PC-re való telepítése Magyarországon nem minősül illegális cselekménynek. Ettől függetlenül a szoftver módosítása továbbra sem megengedett, ezért a továbbiakban az ilyen verziókra történő bárminemű utalástól kérjük mindenki tartózkodjon!
Tartalomjegyzék:
1. Előkészületek
2. macOS telepítő USB létrehozása
3. Clover telepítése
4. macOS telepítése
5. Telepítés utáni tennivalók
6. Támogatott Grafikus processzorok
7. Előforduló hibák, támogatott WiFi+BT/Ethernet eszközök
8. Hogyan kérjünk segítséget, ha nem működik?
9. Hasznos linkek
10. Hasznos alkalmazások
11. Hasznos alkalmazások (társtopikból a hasznos programok és hasznos apróságok címek alatt)
12. Windows Dual-Boot (egy meghajtón/külön meghajtón)
Új hozzászólás Aktív témák
-
kushwavez
senior tag
válasz
general #34844 üzenetére
Sokan mondják, hogy nehezebb, de szerintem ez nem így van. Le kell szedni a legfrissebb kexteket/bootloadert a github-ról, config.plist-et beállítani a nagyon részletes Guide segítségével és nem lesz problémád.
Nyűgösnek nyűgös mert míg pl. a Clover-be csak belerakod az SSDT/DSDT.aml és Kext fájljaid és az automatikusan betölti/felismeri, addig az OpenCore-ba minden egyes SSDT/DSDT és Kext fájlod bele kell tenned a config.plist-be is (még a drivers.efi-ket is), ha nem jól teszed be akkor be sem tölt a bootloader (még a sorrend is számít valamelyiknél!!). Szerintem ezért is mondják, hogy "nehéz" (és a mai napig nem értem miért nem lehet ez automatikus).
Jó tanács: használj OpenCore Configurator-t, vagy Windows-on ProperTree-t a config.plist beállításához, ezerszer megkönnyíti a dolgodat, nem kell majd egyesével hozzáadogatni a Kext/ssdt/dsdt-d. Habár a Guide azt írja NE használd a Configuratorokat, én mondom nektek DE, használjátok. felesleges bajlódni a manuális szerkesztéssel, hogy aztán valami syntax error miatt ne működjön. az OpenCore Configurator frissítve van folyamatosan, még a developer verzióval is lehet használni (ugyanígy van a Clover Configurator-ral is, nyugodtan lehet használni)
Clover-ben az a jó, hogy csak letöltöm, a config-sample.plist-et átírom config.plist-re, változtatok egy SMBIOS-t és kb megy is, nagyon kevés dolgot kell benne átállítanom, hogy működjön. OpenCore-nál azért kell állítgatni, de működésben egyáltalán nem észleltem semmi különbséget. Nem találtam se gyorsabbnak, se stabilabbnak, ugyanolyan. Az "ismerkedés" tart kicsit több ideig, de a Guide tényleg mindent nagyon részletesen leír.
Véleményem szerint ha már van egy működő Clover konfigurációd és nincs vele semmi bajod akkor felesleges váltani.
egyfolytában látom egyébként, hogy "Clover is dead get over it" mert hogy nem megy jelenleg Big Sur-on. Működni fog az, csak a dev nem foglalkozik vele amíg Beta. Insanelymac-en leírta.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Autós topik
- iPhone topik
- Azonnali fotós kérdések órája
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Veszprém és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Kerékpárosok, bringások ide!
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- TV antenna és jelerősítés
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Anime filmek és sorozatok
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ProArt Z790-CREATOR WIFI alaplap garanciával hibátlan működéssel
- DELL PowerEdge R730xd 16LFF+2SFF rack szerver - 2xE5-2680v3,64GB RAM,4x1GbE,H730 RAID v ZFS
- AKCIÓ! MSI Z690 i7 12700K 32GB DDR4 1TB SSD RX 6800 16GB Phanteks P600S Cooler Master 750W
- Xiaomi Redmi Note 13 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- 0% THM részletfizetés, beszámítás! Gamer PC, notebook, konzol, Apple termék, hardver KAMATMENTESEN!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest