Új hozzászólás Aktív témák

törölt tag

válasz tlac #33221 üzenetére

Teljesen igazad van. Annyira belefeledkeztem a saját dolgaimba, hogy info-t nem osztottam meg.

Tehát a gép és a probléma:

Asus Z170I Pro Gaming + I5 6600K - 16GB DDR4 - iGPU HD530 DisplayPort - Sata 240GB SSD

Problem 1.
    Mojave USB installer készítés után nem jelenik meg a Clover-ben az a pendrive, amiről bootolok és a telepítő van.
    Úgy fest, hogy az USB3.0 nem tetszik neki alaphelyzetben. Négy lehetőség van esetemben, úgy tűnik így pár próbálkozás után.

a., Unibeast-el csinálom a telepítőt - ilyenkor elindul USB3.0-al is (ez van a gépházra kivezetve)

b., USB2.0 pendrive-ot használok - úgy tűnik az USB3 is rendben van, ha 2.0 módban van használva

c., USB3.0 pendrive-ot használok, de USB2.0 portban (ergo hasonló az előbbihez)

d., USB3.1 portban használom az USB3.0 pendrive-ot (ilyen az alaplapon van 2db)

Okokat, miérteket nem tudok, ez csak megfigyelés az én gépemnél a próbálkozások közben.

Telepítéssel, kompatibilitással Mojave esetében nincs több infom még.

Problem 2.
    Az AppStore nem tölti le a teljes (offline) Mojave telepítöt a jelenleg Sierra-t tartalmazó laptopomra, hanem csak egy ~24MB körüli online telepítőt.

a. Található a dosdude1.com oldalon több macOS Patcher régi gépek újabb OS-el történő frissítéséhez. Ezek a patcher-ek képesek letölteni a spéci telepítő készítéséhez a friss offline állományokat. Ezzel szedtem le én is a Mojave installert (legfrissebb 10.14.6)
    Elérhető a patcher a következő rendszerekhez: Catalina, Mojave, High Sierra, Sierra

Jelenleg megoldásra váró probléma:

iGPU - Intel HD530 VGA Displayport-on keresztüli használata
    Jelenleg van (még) kép a Displayport-on, de nincs hardveres gyorsítás, minden lassan, nehézkesen mozdul a képernyőn.
    Mojave szerint: Intel HD Graphics 530 31MB
    Ez a 31MB nagyon gyanus nekem. Gondolom az a probléma, hogy nincs driver alatta.
    Ezt kéne valahogy életre kelteni :)

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés