- user2: Kia Ceed Gold 160 1.5 T-GDI MY2024
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- zebra_hun: Hűthető e kulturáltan a Raptor Lake léghűtővel a kánikulában?
- Argos: Szeretem az ecetfát
- sziku69: Szólánc.
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
Új hozzászólás Aktív témák
-
urandom0
senior tag
Most így hirtelen elképzelni sem tudok ilyet, de ilyen esetben általában az szokott lenni, hogy jön valami új fejlesztés, és átáll rá a disztró. Pl. az X-nek is van egy csomó koncepcionális hibája, amit a Wayland javít. Vagy a SysV initnek is vannak korlátai, amiket másik init rendszer javít.
Magának az immutabilitásnak vannak olyan következményei, ami miatt egyes dolgokat nem lehet (vagy nem olyan könnyen lehet) megoldani ilyen rendszeren, mint hagyományos rendszeren igen. Pl. egy disztró által szállított binárist felülírni. De erre is van megoldás, Fedora atomicnál pl. az rpm-ostree override, más rendszereken pedig a systemd-sysext, vagy az overlayfs. Tehát azt akarom mondani, hogy előbb-utóbb mindenre lesz (valamilyen) megoldás. -
-
urandom0
senior tag
Én nem szeretném, hogy egységesek legyenek, sőt pont az az érdekes bennük, hogy melyik milyen válaszokat ad az egyes problémákra.
terminalt inditva nem csak csomagmuveleteket vegzunk
Én próbálok mindig a kevésbé terminál orientált user fejével gondolkodni (úgynevezett "átlag felhasználó"), és ilyen szemszögből próbáltam kitalálni megérteni a motivációt az egyes disztrófejlesztői döntések mögött. És arra jutottam, hogy az egyetlen értelmes motiváció amögött, hogy a shell egy konténerbe nyílik, hogy az a felhasználó, aki általában mindenre GUI-t használ, jellemzően csomagokat kezelni jár a terminálba. Aztán persze lehet, hogy hülyeség, de mi más lehetne az indok?
Fájlokat ritkán kezel az átlag felhasználó terminál alól, Nvidia drivert nem lehet konténerből telepíteni, az alaprendszert nem lehet konténerből menedzselni...
Én sokat terminálozok, nekem pont ezért nem jó az, ha egyből oda nyílik a terminál. De akkor kinek jó?Volt tobb dolog is, ami meglepett az irasodban, tobbek kozott a mount es jelszocsere koruli "anomaliak" - hiszen Te magad irtad le, hogy terminalt inditva a kontenerben indul a shell, nem pedig a hoston.
Ez mondjuk igaz, ha kicsit jobban átgondoltam volna a dolgot, nem értek volna meglepetések.
nagyon helyes, hogy a jelszovaltoztatas es a mount az immutable rendszeren tortenik, ha nem ott tortenne, a lenyeget veszitene el.
A jelszóváltoztatásra azt mondom, igen, az így oké. De az, hogy a user home-ja át van mappelve a konténer home-jára, DE a home-ba csatolt fájlrendszer már nem jelenik meg a konténer home-jában, az szerintem egyértelműen hiba. Ezt nem lehet mivel megindokolni, a biztonság itt nem játszik, mert a distrobox konténer eleve nyitott, pont az a cél, hogy transzaprens legyen a felhasználó számára az, hogy a hoston van, vagy konténerben.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- Kecskemét és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Apple asztali gépek
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Nyíregyháza és környéke adok-veszek-beszélgetek
- E-roller topik
- Teljesen az AI-ra fókuszál az új AMD Instinct sorozat
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- További aktív témák...
- Xbox Series X, dobozában, kitisztítva+újrapasztázva, 6 hó teljeskörű gar., Bp-i üzletből eladó!
- KEF R7 META Hangfal eladó
- Nintendo Switch RP2040-tiny Picofly 2.74fw CFW chip (Lite/V1/V2/OLED) készlet 1 év garanciával eladó
- Asus ROG Phone 9 Pro 16GB/512GB - 3 ÉV GARANCIA - MAKULÁTLAN!
- Thrustmaster TS -Pc bázis
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 9900K 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- DELL Universal Dock D6000 dokkolók, RTX Legion Pro laptopok 4 év Lenovo garanciával, licencek
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! Asus Tuf Gamer laptop! R5 3550H / GTX 1650 / 8GB DDR4 / 500GB SSD
- LG 40WP95XP-W - 40" NANO IPS - 5120x2160 5K - 72Hz 5ms - TB 4.0 - HDR - AMD FreeSync
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged