- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Gurulunk, WAZE?!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- VoidXs: Tényleg minden játék optimalizálatlan?
- Hieronymus: Három júniusi képem
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
Új hozzászólás Aktív témák
-
.mf
veterán
Sziasztok!
Összeraktam egy régi gépet, amin még egy tíz évvel ezelőtti xubuntu volt, hogy majd NASt csinálok belőle OMV6-tal. Nos, valószínűleg a chipset kora miatt már sem az OMV6, sem az OMV5, de még az Ubuntu server 22 LTS sem ment fel rá.
Az Ubuntu server 2020 LTS végül szerencsére még felment rá - csakhogy így kész NAS helyett az alapoktól kell kezdeni az építkezést... Ja és az utóbbi évtizedben nem sokat használtam parancssort, így kissé megkopott a tudásom...
Egy egyszerű otthoni NAS/fileserverként használnám, megosztott mappák és backup; valamint private cloud, hogyha nem vagyok otthon, akkor is elérjek fájlokat, ha kell.
Mi kellhet nekem ehhez?
- vírusírtó? ClamAV még mindig az ajánlott?
- tűzfal? pfSense, vagy van azóta jobb?
- hálózati megosztás - Samba, vagy van jobb?
- backup - rsync, vagy esetleg van valami újabb, jobb, esetleg gui-val?
- valami webGUI jó lenne, ahol van HDD SMART, és CPU/RAM/ETH is monitorozni lehet
- mi kellhet még?Válaszokat előre is köszi!
Új hozzászólás Aktív témák
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- 27%-OS ÁFÁS SZÁMLA I Jogtiszta Microsoft digitális és fizikai termékek I DIGITALKEYZ.COM
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A40 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF B450M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 XC 12GB Rampage SHIVA Chieftec 600W
- AKCIÓ! ASUS B460M i7 10700 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1080Ti 11GB KOLINK Observatory TG TT 600W
- Apple iPhone 13 128GB / Kártyafüggetlen 1ÉV GARANCIÁVAL
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest