- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Gurulunk, WAZE?!
- Argos: Szeretem az ecetfát
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Fire/SOUL/CD: INGYENES Clone és Backup-Restore alkalmazások tesztje [2024]
- sziku69: Szólánc.
Új hozzászólás Aktív témák
-
.mf
veterán
Sziasztok!
Összeraktam egy régi gépet, amin még egy tíz évvel ezelőtti xubuntu volt, hogy majd NASt csinálok belőle OMV6-tal. Nos, valószínűleg a chipset kora miatt már sem az OMV6, sem az OMV5, de még az Ubuntu server 22 LTS sem ment fel rá.
Az Ubuntu server 2020 LTS végül szerencsére még felment rá - csakhogy így kész NAS helyett az alapoktól kell kezdeni az építkezést... Ja és az utóbbi évtizedben nem sokat használtam parancssort, így kissé megkopott a tudásom...
Egy egyszerű otthoni NAS/fileserverként használnám, megosztott mappák és backup; valamint private cloud, hogyha nem vagyok otthon, akkor is elérjek fájlokat, ha kell.
Mi kellhet nekem ehhez?
- vírusírtó? ClamAV még mindig az ajánlott?
- tűzfal? pfSense, vagy van azóta jobb?
- hálózati megosztás - Samba, vagy van jobb?
- backup - rsync, vagy esetleg van valami újabb, jobb, esetleg gui-val?
- valami webGUI jó lenne, ahol van HDD SMART, és CPU/RAM/ETH is monitorozni lehet
- mi kellhet még?Válaszokat előre is köszi!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Sea of Thieves Premium Edition és Egyéb Játékkulcsok.
- Új, bontatlan World of Warcraft gyűjtői kiadások
- HATALMAS AKCIÓK! GARANCIA, SZÁMLA - Windows 10 11, Office 2016 2019 2021,2024, vírusírtók, VPN
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix RTX 3070Ti 8GB GDDR6X Videokártya!
- Akciós Windows 10 / 11 Pro OEM Licenc Kulcs 100% eredeti, jogtiszta!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Samsung Odyssey G5 32 144Hz WQHD 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged