Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• King Unique

titán

válasz Rimuru #6194 üzenetére

Secure Boot az kb. eddig is volt valamilyen formában, a BIOS / UEFI-ben benne volt az opció és enabled értékkel. De ki volt szürkítve és nem lehetett be / ki kapcsolni. Szóval, ha még be is tudnék lépni, akkor sem tudnám kikapcsolni.
    Nem tudom ez a chainload rendszerbetöltés mit takar pontosan. Én csak annyit vettem le az UEFI-s telepítésből, hogy az adott rendszer betöltőjét eleve berakja a boot listába és azt onnan nem nagyon lehet kiirtani. Max. ha telepítek egy új OS-t, akkor annak a rendszerbetöltője kerül az első helyre és az lesz az alapértelmezett.
    Szóval a problémám az továbbra is fennáll és mivel nem tudom átállítani, így a másik HDD-n lévő rendszereket sem tudom használni. Másik gépbe meg hiába rakom át, mert az akkor másik alaplapot is jelent. A Windows meg úgy tudom nálam nem retail verzió és alapból az alaplaphoz van kötve a licence. Tehát, ha továbbra sem tudom megoldani a problémát, akkor nem marad más, mint az újratelepítés. Aminek kifejezetten örülök... :(((

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés