- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Lalikiraly: SÜNI energiaital.
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Rap, Hip-hop 90'
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
-
LOGOUT
A Linux Mint bemutatása
Új hozzászólás Aktív témák
-
OK, csak visszakerestem minapi hsz-emet és az SSD topikból nem idézek semmit direkt....
Kinek mi felel meg, de én például inkább áldozok a sebesség oltárán cserébe viszont hosszabb élettartamot kapok.
OK, de hány évre gondolnál?
Mert ugye:
Csak érdekességképpen, a mostani WD Blue 3D 500GB SSD TBW értéke 200TB, a fenti használati szokás mellett kb 114 évig használhatnám. forrás
114 évig (azaz egyszáztizennégy esztendeig)
Most tényleg, mit mondjak erre a hosszabb élettartam kérdésre?
Pár előnyt azért leírok:
-nincsenek tányérok, nincsenek mozgó fejek, amik mikronokra száguldoznak a 7200rpm-mel pörgő tányérok felett/között
-mivel semmilyen mozgó alkatrész nincs bennük, hordozható eszközökbe ideálisak
-az adatokat nem az ugráló fejek írják egy pörgő lemezre, ahogy esik úgy püffen alapon, hanem az adott mennyiségő NAND-okra elosztva írja a vezérlő
-fentiekből következően gyakorlatilag nincs töredezettség
-nincs súlya, nagyon apró méretű és gyakorlatilag hangtalanAmit gyorsaságnak gondolunk, az csak a marketing része, mert a megadott 500MB/s írási/másolási sebesség napi szinten ritkán lényeges. Ami eszméletlenül fontos mondjuk egy oprendszer és a telepített programok napi használatánál, az az access time, azaz a hozzáférési idő! Fentiekből is következik, hogy ez 100x akkora, mint egy gyors HDD hozzáférési ideje!
Nem 5x nem, nem 10x, hanem 100x akkora!
(itt most kizárólag egy középkategóriás consumer SATA3-as SSD-ről beszéltünk és csak azokat írtm le, amiket egy mezei felhasználónak is tudnia kéne!)
-
KTU
addikt
Szerintem felesleges az SSD para, több tönkrement HDD-t hoztak már, mint SSD-t.
Igaz vannak akik az autójukat hamarabb cserélik, mint a PC-t amivel akár dolgoznak
"Vidéken" a magyar valóság az, hogy abban a családban ahol nincs 1 kocka se, előfordul az is hogy P4 szintű gép "a számítógép", de inkább C2D.Legyen mentés rendszeresen a fontos adatokról, akár az egész lemezről.
Minden eszközünkbe SSD-t rakok, kivétel a sokterrás adattárolás.Ja, én is vidéki vagyok.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux Mint-et használó kezdők és haladók valamint a még csak azzal ismerkedők számára.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját! -> [link]
- Milyen TV-t vegyek?
- E-roller topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Vicces képek
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Konteó topic
- Socket AM4
- További aktív témák...
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi 9, Xiaomi Redmi 9AT, Xiaomi Redmi 10, Xiaomi Redmi 10 2022
- Konzol felvásárlás!! Playstation 5, Playstation 5 Pro
- AKCIÓ! HP Victus 16-R1002NF Gamer notebook - i7 14700HX 16GB RAM 1TB SSD RTX 4070 8GB WIN11
- AKCIÓ! MSI Z690 i7 12700K 32GB DDR4 1TB SSD RX 6800 16GB Phanteks P600S Cooler Master 750W
- REFURBISHED és ÚJ - HP Thunderbolt Dock G2 230W docking station (3TR87AA)
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged