- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Rap, Hip-hop 90'
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- NASsoljunk: ZyXEL NSA-310 és az FFP
-
LOGOUT
A Linux Mint bemutatása
Új hozzászólás Aktív témák
-
KTU
addikt
Most frissítettem:
Linux Mint 20.1 Cinnamon -
KTU
addikt
AnyDesk ez nem korlátos otthoni használatra mint a TeamViewer
TeamViewer-nél volt olyan hogy anyósom gépén kicsit tovább tartott valamin ügyködni, egy idő után pár perc használat után kidobott, és minimum dupla annyi időt kellett várni, míg használni tudtam megint, pár percre.
Részemről felejtős.AnyDesk "Szofverkezelő"-ből is telepíthető.
-
KTU
addikt
válasz
gojko.m #12986 üzenetére
A BIOS hogy áll?
Talán a meghajtó kezelés rosszul áll, lehet RAID-et észlel ha jól értelmezem, de akkor talán a win se menne.
Amúgy se tudnád telepíteni, mivel nincs üres hely a Windows-os meghajtón, ha nem méretezted át.Külső meghajtóra.
Merevlemez? Ezekbe energiatakarékos lassú HDD-k vannak.
USB 2.0, 3,0 de a fentebbi miatt lassú lesz.
Szerintem evvel csak magadnak okozol plusz problémát.ODD van benne?
Esetleg helyére multibay SSD-vel? -
KTU
addikt
A saját beépített képernyőkép mentésnél hogyan tudok olyan képernyőkép mentést készíteni, hogy a felbukkanó üzenet is benne legyen, de ne csak teljes képernyőkép mentésnél, hanem metszésnél is.
Mire gondolok.
Metszésnél sajnos kihagyja, és utólag kell vágni a képet.Köszönöm
(#12893) lev258
Módosítottam, pontosítottam kérdésem. -
KTU
addikt
válasz
Petya XT #12819 üzenetére
Használok pár böngészőt, Brave is köztük van, de egyiknél sincs indításnál kulcstartó ablak.
Ha jelszó kérése nélkül indítod az OS-t, akkor szokott ez előfordulni.
Minden indulásnál beütöm jelszavam
-
KTU
addikt
Szerintem felesleges az SSD para, több tönkrement HDD-t hoztak már, mint SSD-t.
Igaz vannak akik az autójukat hamarabb cserélik, mint a PC-t amivel akár dolgoznak
"Vidéken" a magyar valóság az, hogy abban a családban ahol nincs 1 kocka se, előfordul az is hogy P4 szintű gép "a számítógép", de inkább C2D.Legyen mentés rendszeresen a fontos adatokról, akár az egész lemezről.
Minden eszközünkbe SSD-t rakok, kivétel a sokterrás adattárolás.Ja, én is vidéki vagyok.
-
KTU
addikt
Nemo fájlkezelő, ami a Mint-be default.
Nem kell semmit külön keresni.
"Online fiókok"-nál jelentkezz be, a Google Account-oddal. -
KTU
addikt
Több mint féléve használom aktívan a Linux Mint operációs rendszert.
Nálam legtöbbet a böngészők esznek, most is megvan nyitva 5 ablakba sok fül (megszámoltam 30), nem nézek videót, csak pár dolog amit "követek", (FB nincs egyiken se),
6,8 GB / 12 GB kép, de. 9-kor kapcsoltam be, nemsokára kikapcsolom.
Ebbe a gépbe van a legkevesebb ram, pár hónapja vettem 2db 8 GB-os modult,lusta voltam berakni,nem éreztem még szükségét, 4 slot van, 2 még szabad.
Windows is van a gépeken, azért a sok ram, de nagyon régen indítottam "ablakokat"
Korábban mikor csak Win. volt ennyi idő elteltével már észrevehető volt a lassulás, főleg ezen a gépen, mivel többen, felváltva használjuk."kajak ugyan az a szitu, mint windows alatt."
Szerintem nem.
Vegyük pl. a frissítést, véletlen Windows indult, (valahogy a lefele gombot is megnyomtam, nem csak az enter-t), OK maradok ezen, pár perc múlva, ja mégse, van amit csak Mint-en érek el.
Kikapcsol.
"kérjük türelmét, frissítések......" -
KTU
addikt
-
KTU
addikt
válasz
ubyegon2 #12745 üzenetére
"S905x vagy valami mediaboxot én is vettem pár éve, de sose jutottam el addig, hogy a nyamvadt lassú androidot lecseréljem "
Itt kiválasztod az eszközt, hogy biztos megfelelőt tölts le.
Memóriakártyára valamivel (WoeUSB, stb. balenaEtcher linux alatt nem jó) felírod a .img.gz végű aktuális képfájlt.
Az eszközhöz tartozó device tree fájlt átmásolod, átnevezed, belerakod a boxba, reset gomb nyomva tart, hogy kártyáról induljon.
A "gyári" rendszer marad úgy ahogy volt. -
-
KTU
addikt
Mint 20 Cinnamon, aktív ablak, ha a panelen (kb. Win. tárca) kattintok nem minimalizálja az ablakot.
Hogyan, hol tudom beállítani hogy minimalizáljon?Köszönöm
-
KTU
addikt
Egy hónapja kb. én is kérdeztem a grafikus GRUB menüt, sajna akkor nem találtam rá választ.
Amit ajánlott ubyegon2 (köszönöm)
a második megoldást megcsináltam kettő azonos konfigon,
az egyiken olyan lett mint volt a 19.3-nál .
A másikon is megjelent a grafikus GRUB menü, viszont csak 3 sort látok a 24"-os monitoron a választható 4db boot opcióból, nagyon nagyok a betűk, ekkor megnéztem a monitort hogy milyen felbontáson van,
WUXGA 16:10 1920 x 1200,
ez a monitor natív felbontása.Szeretném törölni a grafikus GRUB menüt, vagy a megjelenésén állítani.
Ebben kérnék segítséget. -
KTU
addikt
Reggel csináltam, kb. 45 perc, míg végre használhattam a rendszert.
De én újonc Linux Mint felhasználó vagyok.Alig tudtam kivárni, nem reggel kellett volna nekiesni.
Frissítés után indulásnál a GRUB menü jelent meg, nem a 19.3-nál megszokott kép fogadott, Windows is van az SSD-n.
Elcsesztem valamit?
Majd talán estére, vagy holnap lesz időm vele foglalkozni. -
KTU
addikt
válasz
vonalzoo #12592 üzenetére
Nekem is, de azt kell végigcsinálni amit (#12588) Cyrin linkelt:
How to upgrade to Linux Mint 20 -
KTU
addikt
válasz
#89309696 #12467 üzenetére
Régóta használom a Telegramot, Linux Mint-en csak fél éve.
Nem jött elő nálam ilyen probléma. Nem Flatpak, és nem is a szoftverkezelőből raktam fel.
Letöltöttem az oldalukról, (nem neked a link, csak hátha kipróbálja más is)
Előtte szoftverkezelőből tettem fel, és voltak problémáim.Verzió: Telegram 2.1.10
Béta telepítés bekapcsolva.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux Mint-et használó kezdők és haladók valamint a még csak azzal ismerkedők számára.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját! -> [link]
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Bontatlan - BATTLEFIELD 1 Collectors Edition - Játékszoftver nélkül
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490s - i7-8GEN I 16GB I 256SSD I 14" WQHD HDR I Cam I W11 I Gari!
- Samsung Galaxy Tab A8 (2021) , 3/32 GB,
- Lenovo S10-2 Intel Atom retró csajszis netbook eladó
- AKCIÓ! Lenovo IS8XM LGA 1150 DDR3 alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 7 7700 Processzor!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest