- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay segítség kezdőknek
- moha bácsi: VIII. Viharsarki Hobbi Elektronika Találkozó Békéscsaba 2025.06.14. szombat
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
-
LOGOUT
A Linux Mint bemutatása
Új hozzászólás Aktív témák
-
gojko.m
senior tag
Nem tudom, mire gondolsz a BIOS-nál? Nem hinném, hogy gond lenne vele. Én úgy értelmeztem, hogy mindaddig, amíg csak win-t akarok használni a gépen, igazából normális az inteles RST. Az ubuntu alapú rendszerek telepítésénél jelentkezik probléma.
Új laptopról van szó, amiben nincs optikai meghajtó. Sajnos, egyenlőre azt sem tudom, hogy másik SSD-nek lene-e hely? Talán, az lenne a legjobb megoldás, ha a későbbiekben le tudnám cserélni a meglévő SSD-t egy nagyobb méretűre (nem csak a linux miatt). Akkor az új meghajtó már eleve úgy kerülhetne bele, hogy lenne egy másik partíció is a másik op. rendszernek.
Kérdés, hogy a meglévő win-t át tudnám-e menteni? Ill. az rst problémára találnék-e megoldást?Szóval, egyenlőre lehet, hogy jegelem a dolgot. Márcsak a garancia miatt is.
-
gojko.m
senior tag
Jó kérdések. Sajnos, bonyolítja a dolgot, hogy egy SSD meghajtó van a laptopban (igen, egy előre telepített win van rajta), és nincs szabad partícióm. Mit javasolnál ebben az estben?
Ami eszembe jutott átmeneti megoldásként: Van egy külső HDD-m. Azzal is ki lennék békülve, ha erre fel tudnám telepíteni (pl. az itt olvasottak alapján). De a korábban vázolt telepítő üzenet miatt el sem jutok odáig, hogy a telepítés helyét megadjam.
-
Petya XT
senior tag
Van jelszó, mert a múltkor kaptam érte, hogy nincs és átjáróház az egész
Megcsináltam, hogy legyen, és az archív cuccaim is újra LUKS alatt vannak.
FF-ot használok nagyon régóta, de gondoltam összehasonlítom a RAM használatot, hát nem kicsit gyorsabb a Brave, és a Bitwarden-en kívül semmi nem kell hozzá.Uby:
Nézegettem ezt a localban lévő dolgot.
login.keyring
user.keystore
Ezek vannak, de egyiket sem ma hoztam létre. Mit tárolna ebben? Böngésző jelszavakat?
-
coco2
őstag
Az egyik para az ssd-vel, hogy még mindig drága. Max 256-os ssd-t adnak az 1 terás winyó árában. Én nem vagyok egy nagy média rajongó, de 500 gigát úgy el tudok használni, hogy utólag én is rácsodálkozok. Szó se róla, ha letakarítom a vackokat, talán 90-100 giga marad összesen, ami folyamatos használatban van, de a fene se szeret állandóan törölgetni.
-
Szerintem a legegyszerűbb, ha a grub-customizer-t felrakod és testre szabod vele a grub-ot, ahogy szeretnéd. Nem használtam még, de képek alapján tényleg jó és benne van a Mint/Ubuntu tárolóban is, szóval nyugodtan felrakható.
De akár a /etc/default/grub fájlban is átírhatod a fontméreteket, csak ha itt valamit elütsz, kampeca a GRUB-nak, viszont ennek előnye az, hogy a konzolos helyreállítást is gyakorolhatod!
(ezt nem viccből mondom, viszont ettől még nem biztos, hogy ezt szeretnéd) -
Cyrin
addikt
nálam nincs grub menü, viszont a ppa-k eltűntek. igaz én elkúrtam az utolsó előtti lépést, pont fordítva távolítottam el a programokat, mint kellett volna, azokat távolítottam el amiket meg kellett volna hagyni
már rendbetettem, újra kellett őket csak telepíteni, de pl így sincs ppa (pl google chrome, teamviewer) de még dolgozok vele, csak a lányom lenyúlta a minecraft miatt épp...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux Mint-et használó kezdők és haladók valamint a még csak azzal ismerkedők számára.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját! -> [link]
- Autós topik
- Netflix
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Futás, futópályák
- LEGO klub
- Kazy Computers - Fehérvár - Megbízható?
- Házimozi belépő szinten
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Bontatlan - BATTLEFIELD 1 Collectors Edition - Játékszoftver nélkül
- Sea of Thieves Premium Edition és Egyéb Játékkulcsok.
- Samsung Galaxy A04 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 25GR75FG - E-Sport Monitor - FHD 360Hz 1ms - NVIDIA Reflex + G-sync - AMD FreeSync - HDR 400
- Telefon felváráslás!! Xiaomi Redmi Note 11, Xiaomi Redmi Note 11 Pro, Xiaomi 11 Lite
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B550M R5 5600 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 XT 8GB Kolink Observatory LM RGB 600W
- PS5 konzolod megvásároljuk: Budapest, Kecskemét, Szeged, Debrecen vagy akár GLS futárt küldünk!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest