- MasterDeeJay: Asus Q170M-C coffeetime mod!
- Lalikiraly: Commodore The C64, Ultimate
- total90: SSD és HDD árak 2026-ban – most kell vásárolni, vagy várni 2028-ig?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Pajac: Mi volt a legrosszabb, amire mezítláb léptél?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Depression: Hardver rúzs effektus?
- GAI: A hűtőpaszta és thermal gap pad ellenes Vaterás
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
-
LOGOUT
A Linux Mint bemutatása
Új hozzászólás Aktív témák
-
zizidor
őstag
Na, volt egy újabb csörtém az MI-vel. A probléma onnan indult, hogy a böngészőben nem működik a hardveres videó-dekódolás, erre mondjon valami okosat. Mondott is, javasolt különböző beállításokat, amire a böngésző full szoftveres üzemmódra váltott. Jöttek az újabb beállítások és indítási paraméterek, vagy tizenötféle, különböző kombinációkban. Aztán a böngésző bővítmények. Natív és flatpak változatok. Aztán az nvidia üzemmód váltások és a grafikus driver visszaállítása egy jóval régebbire. Sikerült is összehozni, de igen komoly kompromisszumok árán. Csak így a játékok is kizárólag az IGP használatával működtek, ami nagyon nem ugyanaz, mint a dedikált GPU. Innentől jöttek a bűvészkedések, paraméterezések, scriptek a játékok futtatásához. A legtöbb esetben el sem tudtak indulni, ha mégis, akkor is csak az IGP-vel. Végül, úgy 6-7 órányi b*szakodás után visszaállítottam a drivert, kitöröltem az indítási paramétereket, és lemondtam a hardveres dekódolásról. Egy prémium 1080p videó dekódolása is csak 20% CPU terheléssel jár, úgyhogy lesz***m.
Köszi ha esetleg elolvastad, nem várok rá választ, csak legalább kiírtam magamból ezt az újabb bosszúságot. Levontam a tanulságot is: Lehet hogy más disztrók igen, de a Mint ezen a gépen nem alkalmas erre a feladatra.
[i5-10300H, GTX-1650, 16 GB RAM, 6.14 kernel]
Új hozzászólás Aktív témák
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux Mint-et használó kezdők és haladók valamint a még csak azzal ismerkedők számára.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját! -> [link]
- 10 millió fölött a NieR:Automata, a Square Enix pedig folytatást sejtet
- Autós topik
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Formula-1
- Xbox Series X|S
- World of Tanks - MMO
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Google Pixel topik
- MasterDeeJay: Asus Q170M-C coffeetime mod!
- További aktív témák...
- Apple iPhone 16 Pro Max 256GB,Átlagos,Adatkabel,12 hónap garanciával
- MikroTik / hálózati eszközök több típus, készletről
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- GYÖNYÖRŰ iPhone 15 Pro Max 256GB Blue Titanium-1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS4480
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I3 10100F / GTX 1660Ti / 16GB DDR4 / 512 Nvme SSD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Rowon