Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- bambano: Bambanő háza tája
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Meggyi001: Hasznos helyek és tippek Párizsban, amiket jó eséllyel keresni is fogsz...
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- MasterDeeJay: RAM gondolatok: Mennyi a minimum? DDR3 is jó?
-
LOGOUT
A Linux Mint bemutatása
Új hozzászólás Aktív témák
-
zizidor
őstag
Na, volt egy újabb csörtém az MI-vel. A probléma onnan indult, hogy a böngészőben nem működik a hardveres videó-dekódolás, erre mondjon valami okosat. Mondott is, javasolt különböző beállításokat, amire a böngésző full szoftveres üzemmódra váltott. Jöttek az újabb beállítások és indítási paraméterek, vagy tizenötféle, különböző kombinációkban. Aztán a böngésző bővítmények. Natív és flatpak változatok. Aztán az nvidia üzemmód váltások és a grafikus driver visszaállítása egy jóval régebbire. Sikerült is összehozni, de igen komoly kompromisszumok árán. Csak így a játékok is kizárólag az IGP használatával működtek, ami nagyon nem ugyanaz, mint a dedikált GPU. Innentől jöttek a bűvészkedések, paraméterezések, scriptek a játékok futtatásához. A legtöbb esetben el sem tudtak indulni, ha mégis, akkor is csak az IGP-vel. Végül, úgy 6-7 órányi b*szakodás után visszaállítottam a drivert, kitöröltem az indítási paramétereket, és lemondtam a hardveres dekódolásról. Egy prémium 1080p videó dekódolása is csak 20% CPU terheléssel jár, úgyhogy lesz***m.
Köszi ha esetleg elolvastad, nem várok rá választ, csak legalább kiírtam magamból ezt az újabb bosszúságot. Levontam a tanulságot is: Lehet hogy más disztrók igen, de a Mint ezen a gépen nem alkalmas erre a feladatra.
[i5-10300H, GTX-1650, 16 GB RAM, 6.14 kernel]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux Mint-et használó kezdők és haladók valamint a még csak azzal ismerkedők számára.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját! -> [link]
- Samsung Galaxy A53 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- MSI Modern 15 FHD IPS Ryzen7 7730U 4.5Ghz 16GB 512GB SSD Radeon RX Vega8 Graphics Win11 1év Garancia
- Dell Latitude 7320 i5-1145G7 16GB 256GB 1 év garancia
- AKCIÓ! Apple iPad Pro 13 2024 M4 16GB/2TB WiFi tablet garanciával hibátlan működéssel
- iPhone 13 mini 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3086
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Rowon