- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- zebra_hun: Hűthető e kulturáltan a Raptor Lake léghűtővel a kánikulában?
- bitpork: MOD Júni 13 Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- Gurulunk, WAZE?!
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
-
LOGOUT
Linux kezdőknek - érdemes beleolvasni, mielőtt kérdezel
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Wait4it #84274 üzenetére
Én mindent külső tárolóra irányítok át, másodvinyóra.
Az összes szoftver arra ment és arról dolgozik.
Több OS is így van beállítva, a/home és a C nekem gyakorlatilag gyári állapotú, szinte üres.
Bármelyik OS meggübbed, az összes eddigi eddigi adat, mentések, képek zenék videók stb. megmarad. Bármelyik os alól töltöttem le egy adott fájlt, a másik alatt a Letöltésekbe meg fog jelenni , ugyanaz a Zenék, videók egyebek mappaszerkezete stb.
Disztrók cserélgtése, dual-trialboot vagy akárhány rendszer használata esetén ajánlom a megoldást. -
Ueda
senior tag
válasz
Wait4it #84242 üzenetére
Archon van downgrade, tehát hogy visszaváltasz régebbi verzióra, ha valami nem jó.
[https://magyarlinux.hu/arch-csomag-downgrade/]
Én is élek vele, bőszen pakolgatom be a konfig fájlba, hogy melyik csomaghoz ne nyúljon.
(pl. mert kivan a tököm vele, hogy sokáig tart a forrásból fordítás, ugrep, palemon-bin ilyen.)/etc/pacman.conf fájlban :
IgnorePkg = libtorrent-rasterbar qbittorrent qownnotes ugrep palemoon-bin zpaqfranz linux-lts510 linux-lts510-headers linux-lts linux-lts-headers thunderbird dolphin nvidia-utils
sorba kell felsorolni.
-
lev258
veterán
válasz
Wait4it #84242 üzenetére
"Ja csak igy windows, mac, chrome os utan fura hogy ott ugye nem kell upgrade-elned hanem csak ota es jon az uj csomag"
Linuxon LTS-nél pontosan ez van. Jönnek frissítések, javítások, de a fő komponensek nem cserélődnek (Windows-on se; az más kérdés, hogy rá akarják erőltetni az emberre a 10-ről 11-re váltást). A Chrome OS viszont tényleg rolling, legalábbis azt írják. -
-
válasz
Wait4it #84242 üzenetére
Ez Linux alatt is simán megoldható. pl ubuntun elég beépippantani ,hogy milyen gyakran keressen frissítés, és azt tegye is fel automatice
, nem beszélve az ubuntu livepatch szolgaáltatásásról, ami a kernelt javítja/frissíti anélkül, hogy újra kellene indítani a gépet.
Más rendszerek esetén rá kell keresni az unatended Install kulcsszóra és ott lesz a megoldás. -
lev258
veterán
válasz
Wait4it #84234 üzenetére
Bár a rolling kiadások csomagjait is tesztelik, de könnyebben becsúszhat olyan probléma, ami céges környezetben megakasztja a munkát. Az LTS kiadás viszont megbízható, tervezhető. Arról nem is beszélve, hogy egyes szoftverek adott kernelhez, csomagokhoz (rendszerhez) készülnek. És bizonyos dolgokat jobb nem bolygatni.
-
urandom0
senior tag
válasz
Wait4it #84234 üzenetére
Ezek az appcenterek valahogy sosem sikerülnek igazán jól. Talán még a Discover a legbugmentesebb, amit láttam, de pl. a Gnome software center borzasztó. Ott már sokszor a listában való görgetésnél elakad valami.
A Manjaro saját félig appcenter-félig csomagkezelője, a pamac-gtk is tud érdekes dolgokat művelni, főleg AUR-os csomagoknál.
Az Elementary appcentere még, ami egész jól használható, de abban sajnos nem lehet beállítani, hogy automatikusan töltse le és telepítse a frissítéseket. Szól, hogy van frissítés, rányomsz, akkor megint megkeresi a frissítéseket, és ezután lehet a frissítések letöltésére kattintani. -
-
válasz
Wait4it #84166 üzenetére
Szia, nekem nem sikerült anno, viszont azóta magamra szedtem a koszon kívül valamit a grub működéséről. Fuss egy kört vele.
Mentsd, majd a mentést Live alól állítsd vissza egy üres ext4 partícióra. A grubot ne kérd visszállítani, azt te kézimunkával majd intézed.
Nem fog tudni szerintem bootolni, kell neki kis külső segítség, de addig nem tudom hogyan tovább míg meg nem mondod hogy amire, ahova visszaállítod az a gép mbr vagy uefis.
Ettől függ a lemez előkészítése, partícionálása.Ha esetleg megfelel az eddigi VHD fájl is, azt a Ventoy képes elindítani azaz semmit nem kell gépészkedned csak másolgatni.
szerk,
Bocs, ez nem hordozható meghajtó, leesett a tantusz.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux disztribúciókkal még csak ismerkedők számára. A szerveres kérdések nem ebbe a topicba tartoznak.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Milyen program ami... [link]
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Vélemény Linux Mint Debian Edition 4
- Tudástár MX-Linux 19
- Bemutató Linux a mindennapokban: Manjaro KDE
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Hír Zöld utat adott a nyílt forráskódú Linux meghajtóknak az NVIDIA
- Hír A Steam Play hozza el a Windowsra írt játékokat Linuxra
- Hír Hova jut a világ? Linuxot kínál a Windows Store!
- Milyen videókártyát?
- Milyen okostelefont vegyek?
- Kedvenc zene a mai napra
- Melyik tápegységet vegyem?
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Windows 11
- Samsung LCD és LED TV-k
- Háztartási gépek
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- További aktív témák...
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Gyermek PC játékok
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Sea of Thieves Premium Edition és Egyéb Játékkulcsok.
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Samsung Galaxy A04 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Quadro FX 570 eladó
- Ultimate előfizetés új fiókra akár 2105 Ft/hó áron! Azonnali, automatizált aktiválással, csak Nálam!
- Apple iPhone SE 2020 64GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX Series X 1TB SSD fekete játékkonzol extra kontrollerrel dokkolóval
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged