Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• ubyegon2

félisten

válasz NoX #68447 üzenetére

Nagyon jó, van tapasztalatod! Akkor látod nyilván, hogy ez a képekkel illusztrált ezer éves guide nem hasznos neked, amiket tervezel, ahhoz az Archwikire szabadulj rá, az folyamatosan frissül és ezek a dolgok nem Debian/Arch specifikusak.

multiplayer játékszerverek meg a szerverek is, nekem kínaiak, én kezdő vagyok ugye. ;) Particionálni viszont nem opció automatára bízni egy gyakorlott Linuxosnak. Alig tudok egyszerűbbet elképzelni, mint a manual particionálás!

Ugyanez az update/upgrade-re is igaz lenne, de mivel spéci gépet futtatsz, így inkább nem vauznék bele. Maga a swap átgondoltan szükséges vagy csak a képen úgy volt és azért? 16GB mellé normál esetben nem kéne. (de mivel szerver, így nem tudom)

Debian-al már van tapasztalatom, nem idegen számomra.

Erre tényleg csak halkan jegyzem meg, hogy tapasztalattal bíró Debianosok nem a Kezdő Linuxosok topikjába írnak, hanem a Debian topikjába. ;) Szerveres kérdést meg egyenesen ördögtől való a Kezdőbe beírni!

Na szóval, Archwiki particionálás fejezete, nagyon durván merülj el benne. Nem csak átfutod, hanem szépen lépésenként értelmezve olvasgatod pár napig. Amíg nem érted pontosan, mit miért csinálsz, ne is tedd, mert nem egy sima home user telepítésre készülsz.

• Rimuru

veterán

válasz NoX #68447 üzenetére

1-2 oke, harmadiknak nincs sok ertelme (amig nem jon meg a belso igeny ra, de akkor ugyis kezzel fogsz particionalni). /tmp amugy is ramdisk default (RAM/2 merettel).

1 - megvolt a relese, mehet
    2 - nem veszites semmit a genericcel
    3 - attol fugg mennyit akarsz foglalkozni vele (az ilyen automatikus dolgok erdekesek lehetnek production kornyezetben...)

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés