- aquark: Jó platformer játékokat keresek!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Imilenni: Egy kis depi (szösszenet inkább), remélem elfér itt :) 3#
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 5 – Edények és konyhai eszközök
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- aquark: A ló túloldalán (Intel-AMD szivatás)
-
LOGOUT
Linux kezdőknek - érdemes beleolvasni, mielőtt kérdezel
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
ubyegon2 #68449 üzenetére
Az ajánlott felparticionálásról szettem volna többet megtudni. Ezért a kezdő topikba írtam. Persze lehet pont ezzel hibáztam, hiszen a grafikus telepítőben is az van, hogy kezdők az egybe az egészet válasszák
Lényegében előnyt/hátrányt szerettem volna hallani a külön /home és esetleg a külön /var és /tmp partíciókról.Azzal azért nem értek egyet, hogy a manuális particionálásnál nincs egyszerűbb. Nyilván túloztál, de ez azért haladó szint lesz mindig is.
Nem akartam ennyire részleteibe belemenni, de tisztában vagyok az ajánlott swap méretével; 16GB RAM-hoz minimum 4GB és maximum 32GB az ajánlott, de a maximum bőven túlzás, kihasználatlan lesz. Ha hibernálást is szeretnék, akkor kell 20GB.
És igen, a képemen csak egy VirtualBox volt, aminek 2GB RAM-ot adtam. Egyébként azt a képet én lőttem, a legfrissebb Debian 10 telepítése közben.
Köszönöm a ArchWiki-s tippet. Olvasgattam a Debian dokumentációját, többek közt az ajánlott particionálási sémát, de érezhetően elavult kicsit: Recommended Partitioning Scheme
Illetve nem volt benne a lényeg: Miért így? Előnyök/hátrányok? -
cigam
titán
válasz
ubyegon2 #68449 üzenetére
Particionálni viszont nem opció automatára bízni egy gyakorlott Linuxosnak. Alig tudok egyszerűbbet elképzelni, mint a manual particionálás!
Óooo, hát én tudok jópár érvet pro és kontra. Igaz én még nem vagyok gyakorlott Linux-os
Olyan hitbéli kérdésekbe ne menjünk bele a kezdő topikban, hogy swap partíció, vagy swap fájl. Hogy ha a tmp amúgy is a ramba jön létre, akkor minek fizikailag külön partíció. És még nem beszéltünk a fájlrendszer kérdéséről sem.... Szóval minél többet tudok a rendszerről annál inkább hagyatkozom a készítők által írt telepítőre. Ők biztos jobban tudják nálam jelenleg mi az optimális.16GB mellé normál esetben nem kéne.
De azt is írta, hogy vírtuális gépben próbálgatja, gondolom ott 2GB RAM-ot adott a virtuális gépnek.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux disztribúciókkal még csak ismerkedők számára. A szerveres kérdések nem ebbe a topicba tartoznak.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Milyen program ami... [link]
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Teszt Már csak két hónap van hátra a Windows 10 nyugdíjazásáig, ideje előrelépni
- Teszt [Linux] Vanilla OS, egy Debian alapú immutable operációs rendszer
- Teszt [Linux] Aeon Desktop, egy immutable operációs rendszer az OpenSUSE-tól
- Teszt [Linux] A Flatpak
- Bejegyzés MS Office365 Linuxon
- Bejegyzés [Linux] Futtassunk bármely disztrót a terminálunkban
- Bejegyzés Alpine Linux telepítés mindenféle low-end dologra
- Hír Zöld utat adott a nyílt forráskódú Linux meghajtóknak az NVIDIA
- Battlefield: Bad Company 2
- aquark: Jó platformer játékokat keresek!
- Hetekig bírják töltő nélkül a Huawei sportórái
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Forza sorozat (Horizon/Motorsport)
- TCL LCD és LED TV-k
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Villanyszerelés
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- iRacing.com - a legélethűbb -online- autós szimulátor bajnokság
- További aktív témák...
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Keresem az alábbi PC játékokat! (Teljes lista a leírásban!)
- Hp USB-C/Thunderbolt 3 dokkolók: USB-C Universal, G2, G4, G5, Hp Elite/Zbook- Thunderbolt 4 G4
- iKing.Hu - Apple iPhone 15 Pro Max Natural Titanium Titán dizájn, 5 optikai zoom 256 GB- Gari
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G2 - i3-5GEN I 16GB I 128GB SSD I 14" FHD Touch I Cam I W10 I Garancia!
- 150 - Lenovo LOQ (15IAX9) - Intel Core i5-12450HX, RTX 4060 (FOGLALVA)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest