Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Tices

csendes tag

válasz ngabor2 #3975 üzenetére

Üdv mindenkinek!

Először is köszi az eddigi hozzászólásokat!

Először a swap-ról...azt olvastam, hogy érdemes a lemez elejére tenni, mert ott gyorsabban eléri a op. rendszer (mármint a vinyó pozícionálás), igaz minimális gyorsulás, de ha már szétbuheráltam a meglévő rendszert, próbálom "jobbra" megcsinálni, úgy vagyok vele sok kicsi sokra megy. ( a gép 1.6 P4, 2x256 Mb 233 Mhz). Belátom a 2 Giga sok a swap-nak, ezt már korrigáltam.
    Suse: szeretnék több Linux disztrót is kipróbálni, ez volt kéznél. (Debian-al próbálkoztam már egyszer, de 0 Linux tudással és leírásokból (ami kifejezetten erről szólt) nem tudtam rávenni, a grafikus környezetre, láma vagyok, de igyekszem. :) Először ugye a grafikus rendszert szeretném megismerni.)
    Ha szeretném később leszedni a Linuxot, akkor a windows-ból elég a hibajavító konzollal javítani az mbr-t és "megjavul" csak a windows-ra..ugye?
    Ha cserélni szeretném, akkor is meg kell csinálnom, vagy a más disztró lekezeli az előző rendszertöltőt és átírja magára?
    Tehát valami ilyesmi, jó:
    1. 2. swap
    3. 20 Gb XP (telepítés előtt a swap törlése, aztán ha kész, visszacsinálni a swapokat, így c:-nek nevezi a saját partícióját), ha így nem kavar be, nem akarom akkor már babprálni)
    4. 20 Gb Linux (ext2 v. ext3 vagy amit ajánl a telepítő) (a rendszer lenne a Linux cuccok lelőhelye egyenlőre úgy sem csinálok rajta semmi komolyat)
    5. a maradék jelenlegi adat maradna (ntfs)

Üdv Tices

Új hozzászólás Aktív témák