- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Argos: Szeretem az ecetfát
- No Voice in the Galaxy
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
-
LOGOUT
Linux kezdőknek - érdemes beleolvasni, mielőtt kérdezel
Új hozzászólás Aktív témák
-
Nehezen, de kezdem átlátni a helyzetet. Amire emlékszem:
Kell az XP, de megölted az ntldr- t, ezt vissza kell állítani. Ezer éve használtam XP- t, ezt a módszert és jumperelést is.Piszok egyszerű lenne, de két HDD van két oprendszerrel. Ez nem okoz semmi problémát.
Nem a grubbal kezdjük, mert a Win loadere akkor is kampó, ha a grub beolvasná. Ezért:
Wint- t állítjuk helyre először, jumperrel nem tudom, hogy kell- e variálni, de csak a Win- es HDD legyen a gépben, fenti link alapján ntldr helyreállítás majd Win kipróbálása. Ha nem megy, akkor van valami recovery mód, de ahhoz XP cd kell.
Ha működik, akkor mindkét HDD- t gépbe tesszük, jumpereket vissza eredeti állásba. Linux live cd- ről bootolva grubot telepítünk a linkelt leírás alapján. Mindent pontosan kell végigcsinálni, reboot.
Ima jön és elméletileg mindkét oprendszered választható és működni fog.
Tudom, hogy vannak még kérdéseid, de előbb ide juss el, ne kavarodjunk össze!
(#26553) mzx
Ez is később jön, de ezt a mountolási próbálkozást felejtsd el teljesen. Ntfs-3g kell és fstab szerkesztés vagy gnome disks program használata, nem ismerem a *ubuntut, de egyszerű lesz az is. Döglött Win- t amúgy sincs értelme mountolni!(#26559) mzx
Nem.Priviig még el sem jutottam.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux disztribúciókkal még csak ismerkedők számára. A szerveres kérdések nem ebbe a topicba tartoznak.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Milyen program ami... [link]
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Vélemény Linux Mint Debian Edition 4
- Tudástár MX-Linux 19
- Bemutató Linux a mindennapokban: Manjaro KDE
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Hír Zöld utat adott a nyílt forráskódú Linux meghajtóknak az NVIDIA
- Hír A Steam Play hozza el a Windowsra írt játékokat Linuxra
- Hír Hova jut a világ? Linuxot kínál a Windows Store!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 12600K 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Seasonic 650W
- Új! HP 230 Vezetéknélküli USB-s Billentyűzet
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy Note 10+/Samsung Galaxy Note 20/Samsung Galaxy Note 20 Ultra
- Samsung Galaxy A13 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Dell Latitude 3590 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged