Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• DarthSun

Ármester

válasz cigam #108291 üzenetére

Win esetén, install után az első teendőm hogy tiltok mindenféle low energiaprofilt, az Sx- et főleg, az összes alvás-hibernálás profillal. Évente kb 2 KWh megtakarítás lenne, szóval 1-2 2L- es kólával kevesebbre lenne pénzem :D
    Így az S4 sem izgat különösebben, már az S3 is komoly gondokat okozhat átlagos gépeknél, a visszatérés problémás lehet, akár anomália és adatvesztés is befigyelhet. Desktop Acer- en is melóztam annó, ahol ezek nagy problémát okoztak a teszt-állomásokon, konkrétan rosáltak a hibernálásból visszatérő gépek, utána módosították a teszt paramétereket (kiírták hogy S3 visszatérés egyszerűen nem engedélyezett, sem egérmozdítással, sem billentyűleütéssel sem).

Linux szürkezóna még relatíve (gyakorlás szint), de egyelőre nem tapasztaltam a fenti anomáliákat, install felment, alapból semmi alvás szintet nem tapasztaltam eddig, sima képernyővédő, percre pontosan amikorra állítva van, graf felületről amatőr szinten klikkelgetve - Mint Cinnamon.
    Debian volt az első kísérletem, na ott kb semmi nem működött...a fenti setek alapján sem.

• válasz cigam #108291 üzenetére

Csak belavau :B ahogy szoktam,
    4 teránál kb. annyi 70GB swap mint nálam a 256-os ssd-n 9Gb a 8 giga ramomnak.

Már ha egyáltalán szükségét érzi a kolléga hogy valaha is hibernáljon.
    Asztalin amúgy is ugrik a munkamenet egy áramszünetnél, ha meg van UPS az lelövi szabályosan ha kell meg előtte sípol zenél jelez.
    Laptopnál kell inkább mert pl. a főnököm szokása hogy 10% akkunál lecsapja a lapos fedelét, otthagyja az asztalon töltő nélkül és elmegy Svájcba 1 hétre. :D
    Olyankor jó ha van elég swap mert 6% akkunál lehibernálja a munkamenetet.

Új hozzászólás Aktív témák