- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 6 – Néhány egyszerű tésztaétel
- sellerbuyer: Milyen laptopot vegyek? Segítek: semmilyet!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- eBay-es kütyük kis pénzért
- aquark: A ló túloldalán (Intel-AMD szivatás)
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 5 – Edények és konyhai eszközök
- sellerbuyer: Milyen mobiltelefont vegyek 2025 ben?
-
LOGOUT
Linux kezdőknek - érdemes beleolvasni, mielőtt kérdezel
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Edorn #106076 üzenetére
Szia, biztos hogy neked a Nobara kell? Egyáltalán kell egy rolling jellegű disztró, játszol, vagy extrém fontos hogy naprakész legyél?
Ahhoz tök vagyok de arra tanúk előtt esküszök hogy az Ubuntumon jól megy az automata frissítés 7. éve.
7 év alatt nem tudom pontosan de kb. 10x kellett ránéznem mert olyan valamiket szedett le amikhez vagy reboot vagy kézi beavatkozás kellett.
Amúgy nálam annyi egy frissítés hogy boot után megjelenik egy ikon a panelen jobb oldalt, majd vagy eltűnik 2 perc múlva azaz lefutott az automatikus frissítés. Vagy ott marad pár óráig de a legközelebbi bootnál tutira lefrissít automatán.
Nobarához majd adnak tanácsot. -
urandom0
senior tag
válasz
Edorn #106076 üzenetére
Be is állítottam.
De hogy állítottad be?
Ha az/etc/dnf/automatic.conf
-ban areboot
opciónever-
re van állítva, akkor nem fog automatikusan újraindulni. És ez alapértelmezetten is így van beállítva, sőt, alapértelmezetten nem is telepíti fel a frissítéseket, csak letölti.
Vagy rosszul állítottál be valamit, vagy belefutottál egy Nobara-specifikus bugba. Én Fedorán használom az automaticot, ott jól működik.Ha a /usr/share/dnf5/dnf5-plugins/automatic.conf fájlt bemásolod a
/etc/dnf/automatic.conf
helyére, akkor visszakapod az alapbeállításokat. Én ebben a fájlban csak az apply_updates-t szoktam yes-re állítani, semmi mást nem állítok. Így automatikusan telepíti a frissítéseket, de nem indul újra sosem.A másik lehetőség, hogy használod a grafikus szoftverkezelőt frissítésre. KDE alatt a Discover, Gnome alatt a Szoftver nevű program, szerintem mindkettő tud automatikus frissítéseket. Meg kell nézni, Nobara alatt melyik van telepítve.
-
IstvánLászló
őstag
válasz
Edorn #106076 üzenetére
A Fedora disztro kapcsán azt tudom mondani Ő Rollig rendszerű és ezt kel figyelembe is venni,ha használni is szeretnéd,tömören ezt tudom mondani.
Azt látom kaptál már segítséget és ezért írtam ijen tömören, én is a Linux Mint-et ajánlom kezdésnek Ő is egy nagyon jó stabill disztro
. -
fekete.puma
aktív tag
válasz
Edorn #106076 üzenetére
A Fedora alapú disztro gyakrabban kap frissítéseket, és frissebbek is az alkalmazások mint egy Debian, Ubuntu alapú rendszernél.
Amit akarsz, hogy csak 2 hetente, havonta frissíteni, az egyik rendszernél sem ajánlott, butaság.
Kapcsold ki a frissítéseket és futtasd pár naponta mikor nem csinálsz semmi jelentőset a gépen:
sudo dnf update && sudo dnf upgrade
vagy
sudo dnf upgrade --refresh
parancsokat. -
válasz
Edorn #106076 üzenetére
Nálam Linux Mint van most, de egy darabig Fedorát is használtam. Utóbbi is egy jó kis rendszer nagyon. A Nobarával nekem az volt a bajom, hogy azért mégis csak egy ember fejleszti... szemben a Fedorával, amit egy nagy közösség, na meg egy rakás Red Hat fejlesztő is ott van a projektben.
-
ViZion
félisten
válasz
Edorn #106076 üzenetére
nem jellemző.
De egy kis guglizással kiderül, h nobara update loop, update issues...
Pl. ezért is ajánlott kezdőknek inkább a Linux Mint, vagy más "bejáratott" disztró. Fedora is jó, sokáig hadználtam. Az ilyen mindenféle remixeket felkészült, nyugodt természetű polgároknak szabadna csak használni
Az agyondícsért Pop OS van egy gépen, abba is bele tudnék kötni. Olyan dolgokat kell terminálban javítgatni, amit pl mint-en soha nem kellett...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux disztribúciókkal még csak ismerkedők számára. A szerveres kérdések nem ebbe a topicba tartoznak.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Milyen program ami... [link]
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Teszt Már csak két hónap van hátra a Windows 10 nyugdíjazásáig, ideje előrelépni
- Teszt [Linux] Vanilla OS, egy Debian alapú immutable operációs rendszer
- Teszt [Linux] Aeon Desktop, egy immutable operációs rendszer az OpenSUSE-tól
- Teszt [Linux] A Flatpak
- Bejegyzés MS Office365 Linuxon
- Bejegyzés [Linux] Futtassunk bármely disztrót a terminálunkban
- Bejegyzés Alpine Linux telepítés mindenféle low-end dologra
- Hír Zöld utat adott a nyílt forráskódú Linux meghajtóknak az NVIDIA
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen légkondit a lakásba?
- Apple Watch
- RETRO beárazás (mobil, PC, konzol)
- A Temu diktál Magyarországon, a hazai e-kereskedők fulladoznak
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- Építő/felújító topik
- További aktív témák...
- Keresem az alábbi PC játékokat! (Teljes lista a leírásban!)
- MS SQL Server 2016, 2017, 2019
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Eredeti - Choice - Bundle - Steam kulcsok beszerzése. Írj kérés PM-et!
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Alcatel tablet // GYEREK MÓD // Számla+Garancia //
- Microsoft Surface Laptop 5 13.5" i5-1245U 16GB 512GB Alcantara 1év garancia
- Samsung Galaxy A36 5G / 6/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia / Bontatlan
- LG 32GS94UX - 32" OLED / UHD 4K / 240Hz - 480Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- iPhone 13 256GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3426, 95% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest