- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Argos: Szeretem az ecetfát
- No Voice in the Galaxy
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- bambano: Bambanő háza tája
-
LOGOUT
Linux kezdőknek - érdemes beleolvasni, mielőtt kérdezel
Új hozzászólás Aktív témák
-
Warton
őstag
válasz
sh4d0w #103315 üzenetére
Szerintem se jön el a desktop linux éve, pedig nem lenne rossz. A windowsnak jót tenne, ha lenne egy kis versenyhelyzet.
Most szembesültem vele, hogy régebbi procis (6 és 7 gen) laptopra is felmegy legálisan (mókolás nélkül) a win11, ha van TPM2.0. Win10-ről nem lehet frissíteni, de ha csak úgy feldobod a win11-et friss installként akkor nem hisztizik a 7. gen miatt és simán megeszi a win10-es kulcsot is.
-
válasz
sh4d0w #103315 üzenetére
Tudod hogy ebben soha nem értünk egyet de én azért futok még egy kört, hátha.
Amiket felsoroltál, Te meg én meg még jópáran tudjuk hogy igen Linux.
De ezt nem tudja, abszolút nem tudja az az átlaguserecske, aki (mivel most ez van terítéken épp) váltana W10-ről Linuxra.
Mivel még mindig nincs olyan hogy na igen na ez a Linux. Nincs.
Az emberek nem úgy mennek be a boltba hogy Kérek egy Linuxos routert. Kérek a vagyonvédelmi szakboltba egy Linuxos NVR-t. Stb, sok stb.
Az emberek Androidos tabletet, telefont használnak Az embereket nem érdekli hányadik forkja a linuxnak az android. Az Android és snitt.
Ugyanígy nem érdekli őket a PH vagy YT. win vagy linux szerveren megy, egyáltalán azt se tudják mi az a szerver.
Az se érdekli őket a sarki atm az mit futtat, milyen embedded wint, vagy a router milyen linux forkot.
Egyet tudnak. Windowst használtak eddig.
Használtak XP-t. Majd a W7. Majd a W10. És vagy a W11 vagy a most szjkózott átállás, majd meglátjuk.
De. Az emberek soha de soha nem voltak elgondolkodtatva hogy most mit használjanak.
XP-t? Zen xp-t, ami egy fork? Vagy xp-15. verziót? Vagy Xp 125. verziót? Xp-csiricsárét Lajoskától? Xp-buheraBence "disztróját"? Vagy W7-ből volt 150 elérhető letölthető, megérthetetlen variációszámú/funkciójú gyári Redmond kiadás? Soha nem volt.
A verziószámokat véletlenül se keverjük most ide, a W10 is megért jópár verziót de ez teljesen más, 2015-2025 között volt jópár de ettől még W10 volt és maradt. Nem disztrókatyvasz hanem verzióváltozat, nagyon nem ua. Mint pl. az Ubinál a 10... a 18.... a 22... stb. de ettől még Ubuntu.
Vagyis én még mindig hiányolom azt "A" Linux desktop kiadást (szándékosan nem disztrót írok mert az vitára adhat okot) ami világosan egyszerűen tudtára adja a töklámának hogy na igen ezt kell nekem letölteni és bootpendrájvot csinálni belőle.
Egyébként ez már végre valamennyire fénylik az alagút végén (hogy Uby fórumtárstól plagizáljak) mert beírva a gugliba hogy Linux letöltés, az első oldal 2/3-a a Linux Mintet hozza be találatnak, némi más marhaságok és egyszem Ubuntu mellett.
És ez nagyon de nagyon jó dolog.
Tudom hogy a te véleményed szerint ez a linux szabadságának megölése. Pedig nem, amiért én papolok a Linux desktop elterjedése lenne és ettől még létezhet kismillió disztró meg router meg anyámtyúkja.
Mégegyszer.
Az Android az Android. A Mac az Mac. A Windows az Windows. Az Iphone az Iphone
A Linux az .....? Nem, nem linux de akkor mi?
És ezt itt is látom a topikba mert beesik egy most kezdő, és csak annyit kérdez, mit telepítsen? És püfff, tegyél Ubuntut, tegyél Mintet, jó az Arch is ha kell a rolling (de szerencétlennek foggalma sincs mi az a rolling meg lts...), lehet Manjaro, próbálj rá a Fedorára, legjobb a Debian, ha játszani is akarsz nézz rá egy Nobarára stb stb. Mivan..?
Ismét nem fogunk véleményben közelebb kerülni egymáshoz, az tuti de leírtam ezeket ismét mert még mindig nincs desktop Linux.
És ha egyszer lesz, nem fogja elvenni a programozók, szerverüzemeltetők, routergyártók, telefongyártók stb. kenyerét. Csak meg fogja könnyíteni a teljesen 1R user dolgát de azt nagyon.
De sztem. ilyen sose lesz.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux disztribúciókkal még csak ismerkedők számára. A szerveres kérdések nem ebbe a topicba tartoznak.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Milyen program ami... [link]
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Vélemény Linux Mint Debian Edition 4
- Tudástár MX-Linux 19
- Bemutató Linux a mindennapokban: Manjaro KDE
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Hír Zöld utat adott a nyílt forráskódú Linux meghajtóknak az NVIDIA
- Hír A Steam Play hozza el a Windowsra írt játékokat Linuxra
- Hír Hova jut a világ? Linuxot kínál a Windows Store!
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Bontatlan - BATTLEFIELD 1 Collectors Edition - Játékszoftver nélkül
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Beszámítás! Apple iPad 11 2025 128GB WiFi tablet garanciával hibátlan működéssel
- Honor Pad X8a 64GB Wifi,1 év Garancia
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5500 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Asus B350 R5 1600 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1050Ti 4GB Cooler Master CM 690 III TT 500W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest