Hirdetés
- bambano: Bambanő háza tája
- Ndruu: Segíts kereshetővé tenni a PH-s arcképeket!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Argos: Adjátok vissza a netet! - szeretnék elaludni!
- bb0t: Ikea PAX gardrób és a pokol logisztikája
-
LOGOUT
Linux kezdőknek - érdemes beleolvasni, mielőtt kérdezel
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Warton
üzenetére
Egy idő után fárasztó mindig ugyanazt leírni, de legyen még egyszer, hogy világos legyen:
nincs azzal baj, ha valaki Linuxot akar használni - de a Linux nem Windows. Nem ingyenes Windows-klón/-alternatíva ésatöbbi, hanem egy önálló, más filozófiát képviselő rendszer és ha valaki Windows-os háttérből jön, tudomásul kell vennie, hogy bele kell ölnie az idejét a rendszer megismerésébe. Ha valaki azt hiszi, hogy a Linux Windows, neki se kezdjen a használatának, mert jó tapasztalata nem lesz.A kapuk őrzője lennék? Ha így is van, mindenkinek tudomásul kell vennie, hogy a kapun bemenni csak megfelelő hozzáállással érdemes.
-
válasz
Kence Fice
üzenetére
Nem tudom, hol kéne kezdeni...
"A másik oldal az a merev, szemellenzős linux szemlélet, hogy "mi vagyunk az isten, de a sok kétlábon járó birka csak win-t lát maga előtt", miközben a linux-osok nagy része évtizedek óta nem hajlandó értelmesen gondolkodni."
Valójában nincs linuxos, aki ezt gondolná, ráadásul plusz ők azok, akik a programfejlesztések során ténylegesen használják is a fejüket - funkcionálisak a linuxos programok, nem a csillivilli a lényeg, ahogy más is leírta: KISS - keep it simple and stupid. Tudjon 1 v. 2 funkciót, de azt jól.
"Egyetlen példa a lentebb linkelt manjaro weboldal, alig van rajta valami információ, az is csak angolul, mert, ugye, az istenek csak angolt ismernek, mindenki más csak birka."
Javíts ki, ha tévedek, de úgy rémlik, hogy az első magas szintű programozási nyelveket, operációs rendszereket angol nyelven fejlesztették ki - ezért lett az informatika nyelve az angol. Hadakozhatsz ellene, de ez nem fog megváltozni - tán a legjobb megoldás úszni az árral és azt a néhány kifejezést megtanulni, vagy használni vmilyen fordító engine-t.
"Igen, a legkönnyebb mindig másokat szapulni, hogy mindenki más milyen hülye és nem arra figyelni, hogy az adott célt kellene a legjobban megvalósítani, és a rengeteg különböző programozó meg "fejlesztő" egyetlen, jó programot valósítana meg, amihez utána mellékesen csinálhatnának rengeteg csicsát értve a színek, képek, betűk, hangok kavalkádját. Nem, büszkék arra, hogy a gombhoz varrják a kabátot, a fő cél az, hogy adott betűtípus és háttérkép legyen, az, hogy a program funkcionálisan nem jó, a menüje érthetetlen, az nem érdekli őket."
Az elejét nem minősíteném, a folytatása az, amit én is szóvá tettem: egy Windows-os program futtatásának a legegyszerűbb módja Windows-on futtatni - ez az adott cél legjobb megvalósítása. Linux a daily driverem? Igen. Használok Windows-t? Igen, arra, amire való: játékra.
"Illetve, talán azért is, mert a szemléletük eleve rossz, a linuxosok a win-t tekintik legyőzendőnek, pedig, ha jól tudom, az még mindig csak egy tákolmány, a macintosh "valahogy működjön" koppintása."
Itt egy mondaton belül sikerült annyi marhaságot összehordani, hogy hűha.
Mi, linuxosok nem tekintjük a Windows-t legyőzendőnek. Egyrészt a piac bepozicionálta a Windows helyét, másrészt miért tekintenénk ellenfélnek egy sokkal rosszabb rendszert? Architekturálisan sokat fejlődött, sok jó dolgot átvett a Linuxból, meg sokat nem, GUI szinten meg a Mac OS-t majmolná, de ahhoz sem ér fel.Egy kis Linux történelem: egy finn egyetemista írta a legelső Linux kernelt magának, hogy jobban ki tudja használni a saját hardverét - Unix klón, de semmi több. Semmi köze a Mac OS-hez, ami egy Unix-származék.
"Jobb lenne egy mac-hez hasonló szemléletet felvállalni, és minőségi fejlesztést végezni és a kismillió sok hasonló program készítőjének megmondani, hogy egyetlen, de jó program írására fókuszáljanak és tanuljanak meg csoportban dolgozni valódi együttműködéssel."
Tényleg sajnálom a fogalmazást, de ez még nagyobb ökörség, mint az előbbi.
Mindenki olyan programot fejleszt, amilyet akar - ha a tízmilliomodik IrfanView klónt, akkor azt, ha valami teljesen újat, akkor meg azt. Egyetlen program soha nem lesz jó, mert annyira komplex lenne a kódbázis, hogy mindig lesz benne valami baki."...valamiért nem képesek/hajlandóak csoportba szerveződve komplex megoldást elérni..."
Ez mondjuk egy open source alkalmazás/OS fejlesztésénél éppenséggel nem igaz. Eleve nem egy ember fejleszti sem a Linuxot, sem az elérhető alkalmazásokat, az ő közreműködésük nélkül nem létezne a Linux - vagy éppen nem javították volna a ShellShock hibát, ami megint csak az open source valódi erejét mutatta.
"Ugyanezt láttam sikeres amerikai és más linuxos cégeknél is, egy célra fókuszáltak, és egy idő után a siker hatására bebetonozták magukat, csak a bevételeikre fókuszáltak, de annyira, hogy utána már csak követelőztek a rendszerfejlesztők felé, de nem adtak vissza semmit, talán egy-egy drivert írtak, amire nekik szükségük volt. Sok kiskirályt látok, és talán ezért nincs meg az áttörés."
Nem nagyon értem, milyen áttörésről beszélsz, de egyrészt a for profit cégek elsődleges célja nem a jótékonykodás, hanem a profittermelés, másrészt - mint említettem - nincs szükség áttörésre: a jelenlegi webes világban a webszerverek nagy része Linuxon fut, ha Windows a base OS, akkor igen gyakran Apache a webszerver IIS helyett; a szuperszámítógépeken nincs Windows; a telefonodon, a routereden, a switcheden, az okostévéden, meg bármilyen okosbizbaszodon Linux fut.
Hova kéne áttörni?
Mindezt úgy írom, hogy nekem is megvolt a distrohopperkedés, én is hackeltem erre-arra a saját rendszereimet korábban - ma meg felrakom, működik, nem akar okosabb lenni nálam, csinálja, amit parancsolok. Minden tevékenységemet Linux alatt végzem, a játékot kivéve - a mindenbe értsd bele a videoszerkesztést, programfejlesztést, hackelést, filmnézést, zenehallgatást, blogolást, kutyafülét.
-
válasz
CPT.Pirk
üzenetére
Aham, meg a TotalCommander, meg a Winamp(!), MSO és persze a 10000000-1 fotóboltos Magyarországon (én nem vagyok) - mint ultimate érv és még ki tudja hány egyéb Windows-ra készült szoftver lehetne összeszedni csak ebből a topicból.
Ueda: az első mondatod elég nagy ökörség, ha így lenne, nem lennének platformok és ezek csereszabatosak lennének egymással - de mint tudjuk, nem azok.
tordaitibi: semmi sarkos nincs benne, de ha az az általános vélemény, hogy minden szoftvernek kellene mennie minden platformon, akkor vajon miért nincsenek bizonyos iparági standard szoftverek egyik vagy másik platformra?
Ezenkívül ne ferdíts, légyszíves és ne adj olyan szavakat a számba, amiket nem mondtam: nem említettem, hogy szükségtelen a Wine, de a születésének a körülményeit meg aztán végképp nem látom releváns érvelésnek - néhányan futtatni akartak Win 3.1-es szoftvereket, de nem arra tervezték, hogy ingyenes Windows-t varázsoljon a Linuxból - ami mostanra már nagy divat lett errefelé. A kereskedelmi célú fejlesztést meg aztán végképp nem keverném ide, mert abszolúte irreleváns.Továbbra sem értem, mi a francnak kellenek olyan szoftverek Wine alá Linuxon, amiknek vannak megfelelőik natívan.
hcl: batch átmérezetés, transzformálás stb.: imagemagick, a végeredményt meg megnézheted a standard, beépített képnézegetővel.
-
Engem már csak arról homályosítson fel valaki, mi a fészkes fenének kell a Windows-os szoftvereket futtatni, mikor Linuxon is pont van képnézegető, meg szerkesztő, mp3 lejátszó és többpaneles filemanager...?
Szóvalhogy az az érzésem, hogy egyesek ingyenes alternatív Windows-ként használják a Linuxot, miközben a valóságban meg nem ezért csinálnak Linux disztribúciókat...
-
-
-
-
válasz
tordaitibi
üzenetére
5.6.3-as kernel már patchelt ez ellen. Trehány BIOS implementációs gondnak tűnik, de harmless.
Esetleg iwd backendet raksz wpa_supplicant helyett. -
válasz
tordaitibi
üzenetére
https://askubuntu.com/questions/1155112/bios-contains-wgds-but-no-wrds-ubuntu-19-04
-
-
-
-
-
-
-
válasz
Warton
üzenetére
Isten hozott a függőségek világában. Nem heccből mondják a programok, hogy ez is, meg az is kell, hanem mert a működéshez szükséges. Van egyébként olyan, amit emlegetsz, snap, flatpak, appimage néven keresd és készülj fel rá, hogy sok gigát foglalnak majd egyszerű programok is.
Ugyanez egyébként nem zavar Windows-ban, amikor a 200. c redist kerül fel, meg a 3. .NET? -
-
válasz
üzenetére
Nem egészen világos a kérdés: a titkosított állapotról szeretnél backupot (offline), vagy a feloldottról (offline/online)? Előbbi esetben legfeljebb hw-encrypted drive-ról lehet szó - ez esetben sima disk clone, utóbbiban a target lehet sw-encrypted, ellenben ez egy sima sync.
-
-
-
-
válasz
gregory91
üzenetére
Na ne, nem is gondoltam volna...
Az megvan egyébként, hogy pl. a hivatalos repók tartalma ellenőrzött, míg a letöltött "deb"-ekben lehet elrejtve malware?
...és mivel a második vagy, aki megemlíti, hogy a wiki problémás lehet, hullassunk pár csepp könnyet az Arch wikiért...
-
-
-
-
válasz
andatti
üzenetére
Nah akkor, vissza a kályhához.
Nem keresünk Google-lel mindenféle deb-et, meg telepítőt, hanem a csomagkezelőt használjuk elsősorban.
Másodsorban is.Akkor cselekszünk másképp, ha a disztribúció wikije/dokumentációja másképp gondolja.
A Linux nem Windows, most add fel, ha ingyenes Windows-ként akarod használni.
-
-
válasz
fatpingvin
üzenetére
Én meg magasról teszek rá, kinek a csőrét piszkálja, de ilyenkor mindig megjegyzem, hogy nem a Linux éve jött el, hanem a Linux évtizede... mert a telefonon jó eséllyel Linux fut (Android disztribúció), a routeren az fut, az okostévén, az okoshűtőn, az okos kutyafülén... és a lista gyakorlatilag végtelen.
-
válasz
tordaitibi
üzenetére
Pláne, ha Reisz Rolls-szal jár...
-
-
-
válasz
tordaitibi
üzenetére
Az, hogy Proprájetáriék belepancsolnak az API-ba, hogy csak a saját, korlátozott szirszarjuk menjen, ne legyen a disztribúció hibája - a Microsoft folyamatosan ezt csinálja az AD-vel, a OneDrive-val, a Google a TeCsővel meg a saját Drive-jával, nincs új a nap alatt. Mindezenközben azonban elfeledkeztek néhány apróságról:
- a Debianról tudott, hogy ezt képviseli, nem lephet meg Titeket
- senki nem tart pisztolyt a fejetekhez, hogy márpedig Ti Debiant fogtok használni, válthattok, ha akartok
- végül pedig a Debiannak szerver OS-ként is meg kell állnia a helyét, ahol a rendelkezésre állás elég magas prioritás.Lehet váltani döglassú Ubuntura, a megbízhatóságot csak messziről ismerő Arch-ra, ha bleeding edge kell, nekem meg marad a maradi rendszer, mert nekem a stabilitás és sebesség sokkal fontosabb.
Ez a szép a Linux és az OSS világban: van választási lehetőség, nehezemre esik megemészteni, hogy pont Ti nem értitek ezt.
-
válasz
CPT.Pirk
üzenetére
Azért, mert nem kerül teszteletlen, sebtében összeállított csomag a stabil ágba. Ha valakinek nagyon kell, használja a browseres megoldást. Nekem pl. többet ér a megbízható működés, mint a bleeding edge, mert a felállított labek elérhetősége sokkal fontosabb, mint hogy milyen verzión áll XY kliens.
-
-
-
-
-
válasz
tordaitibi
üzenetére
Nem csak a biztonság miatt frissülnek gyakran, hanem az agile fejlesztési módszertan miatt is. Komolyabb üzleti webalkalmazásokból naponta lehet akár tucatnyi, vagy még több release is.
-
-
-
válasz
Lasersailing
üzenetére
Tudjátok már, hogyan nyeltétek be a ransomware-t, vagy egy friss Windows-on ismét meg fog történni?
-
-
-
-
-
-
-
válasz
sisi22
üzenetére
#1 Több screenshot bizonyítja, hogy az általam megadottak alapján könnyen megtalálható, amiről beszéltem - tőled meg elvártam, hogy meg is találd. Mivel a dokumentációt kutattad a hogyan továbbról, feltételeztem az iso már megvan, ezért léptem tovább és vakeroltam arról, mit tudsz tenni az iso-val.
#2 Számomra nagy csalódás, hogy bizonyos dolgokat, amiket te magad is megtalálhatsz, másoktól kérsz és várod a sült galambot, ugyanakkor meg igen sokszor bicskanyitogató, fölényeskedő a stílusod (ezt több topicban is előadtad).
#3 Szó nincs falkáról, meg rangidősségről, inkább visszautalnék a #2-re.
Így elég érthető már?
-
-
-
-
válasz
sisi22
üzenetére
Néha nem tudom eldönteni, mi a frász van veled... Vannak jó meglátásaid, amiket borzalmasan hiányos soft skillekkel prezentálsz, de kifog rajtad egy hótegyszerű Debian telepítés.
Az iso-t felrakod egy pendrive-ra pl. Rufus-szal - valószínűleg BIOS módban kell. Erről a pendrive-ról bootolsz és követed, ami ki van írva a monitorra - lesz majd lehetőséged DE-t választani.
-
válasz
tordaitibi
üzenetére
Grub customizer
Vagy letörlöd az aktuálisat és lockolod az előzőt.
-
-
-
-
-
-
-
-
-
válasz
fatpingvin
üzenetére
+1
-
-
-
-
válasz
batai15
üzenetére
Egy dolgot még most az elején érdemes megtanulni: a Linux nem Windows, nem ingyenes Windows, nem Google kereső találataiból töltünk le és telepítünk programokat (csak a legvégső esetben). Más filozófia, más megközelítést, más mindsetet igényel.
Ha hajlandó vagy belerakni a tanulás idejét, nem lesz bajod vele, de ha nem, neki se állj.
-
-
-
válasz
headhunter
üzenetére
Ha elfogadsz egy tippet: angolul használd a rendszert, sokkal könnyebb segítséget találni, mint magyarul.
-
-
-
-
válasz
CPT.Pirk
üzenetére
Úgysem tudsz überelni
Legutóbbi frissítés után a wired internet megszűnt működni és wifi is csak ímmel-ámmal. Oké, indítsunk régebbi live Ubuntut, Debiant, Kalit - nincs wired net.
Újrahúztam a Debiant, van wired és wireless (Realtek és Intel). Frissítek, wired net elszáll, wireless van. Kihúzom a drótot, visszadugom, wireless elszáll és úgy is marad (többszöri reboot sem segített).Na ilyenkor mi a franc van? Windows alatt hasonlóan hektikus a dolog, de ott időnként működik a wired, sőt, ha bedugom a kábelt és kihúzom, megmarad a wireless kapcsolat.
Cseréltem kábelt, másik router portba dugtam a madzagot, még usb-s LAN-t is szerváltam - semmi nem változott.
Elég x-atkának tűnik a dolog, pláne, ha számításba veszem, hogy ha a laptopnak a LAN-os oldalán dugom be a ventoy cuccot, akkor boot hibával elszáll, míg a másik oldalon simán bootol. De (!) a "LAN-oldalon" ua. USB aljzattal jól megy pl. headset, működnek a video outputok, USB-C is - szóval még abban sem lehetek biztos, hogy hw hiba... (BIOS reset is megvolt)
Sosem találkoztam még ilyennel, teljes rejtély.
-
válasz
Warton
üzenetére
Ezzel kapcsolatban két dolog:
1. Az, hogy a Windows nem jó, különösebb szakértelem nélkül is könnyen megállapítható, sokszor lehet belefutni megmagyarázhatatlan dolgokba (pl. indokolatlan lassulás, safe mode-ból rebootolva BSOD), plusz ha nem azt teszed, amit a rendszer szerint kellene, akkor könnyen úgy érezheted: ellened dolgozik. A Linux nem akar okosabb lenni a usernél, csinálja, amit a user mond, akkor is, ha hülyeséget csinál.
2. A "szaralinugz" ritkán hangzik el hozzáértőktől, inkább azoktól lehet hallani, akiknek nincs releváns tapasztalata nemhogy a Linuxszal, de Windows-szal sem. Lényegesen kisebb azoknak az aránya, akik találkoztak az aktuális rendszerekkel és úgy szarozzák a Linuxot (ők általában érveket is hoznak, amin el lehet gondolkodni). A harmadik (az elmúlt 15 évben talán 1 ilyet olvastam) csoport, akinek mély technikai tudása van és teljesen megalapozott kritikával illeti a Linuxot.Kitalálod, melyik csoporttól hangzik el a legtöbbször a "szaralinugz" kifejezés? Na, tőlük nyílik ki a bicska az ember zsebében, mert még a PC-hez is fogalmatlan...
Uby: köszönöm az idézetet

-
válasz
pinnacle
üzenetére
P4 - önmagában semmit nem árul el a hardverről, mert nyilvánvalóan a memória mérete is számít.
Bármilyen Linux jó lehet rá, ha nem akarsz grafikus felületet - ha igen, akkor két eset jöhet szóba: Bunsen Linux <- ezt meg kell tanulni használni. Másik eset: kidobod mindkettőt a kukába. Gyanús, hogy ez lesz a megoldás.
-
-
-
-
-
válasz
tordaitibi
üzenetére
A Te adataid, információid, a Te dolgod.
Vannak azonban olyan jelenségek, amelyek mellett nem szabad elmenni - nálad is tetten érhető néhány, pl. idegesítenek a biztonsági hibák, pedig nem véletlenül kapnak publicitást. Egyrészt a gyártókat rákényszeríti a javítások elkészítésére, másrészt felhívja a figyelmet a javítások telepítésének szükségességére, plusz a munkahelyen megkövetelt biztonságtudatossági szint átszivárog a magánéletbe, amelyek szintén nagyobb online biztonságot adhatnak, plusz a privát szféra védelmét is erősíthetik.
Eszetlenül fals az a fajta megközelítés, miszerint "nekem nincs titkolnivalóm". Jónéhány ilyen esetben kértem az illető fő email címét és jelszavát, tudod hányan adták meg? Úgy van, senki...
Még pluszban ott vannak azok a userek, akiket saját maguktól is meg kell védeni - lásd autologin, biztonsági frissítések kikapcsolása, megbízhatatlan források használata, téves elképzelések a "megbízható" oldalakról, Windows-on UAC lelövése -, mert fogalma sincs ezen akciók lehetséges és igen nagy valószínűséggel bekövetkező következményeiről.
Rövid történet: egy családtagnak vettünk ajándékba új laptopot, az első loginja után riasztott a Defender; könyvjelzők között legalább 10, ismerten vírusterjesztő oldal...
-
válasz
tordaitibi
üzenetére
Nem, nagyon nem mindegy. Tegyük fel, hogy egy másik alkalmazásban van RCE hiba, ami működik user szinten és máris nem elhanyagolható, hanem óriási biztonsági lyukad van.
zoltanz: én sem, ha szeparált környezet kell, csak másolok egyet a sok vm-ből és hajrá.
-
-
-
-
-
-
-
válasz
fatpingvin
üzenetére
Nekem ne mondd, én nem használnék mást.
-
-
válasz
Sokimm
üzenetére
Nem konzolból kell, asztalon ott a kuka, kiüríted - pont mint Windows alatt.
"...Ha gui-ból nem képes egy hibaüzenetet popup-olni, vagy akárhogy jelezni a felhasználónak mi folyik a háttérben, akkor..."
Mit akkor? Visszamész Windows-ra? Jujjujj...
Még egyébként a GUI pont azért lett kitalálva, hogy elrejtse a felhasználó elől a háttérfolyamatokat, mert nem érdekli, nem ismeri, nem is akarja tudni. Van eszköz arra, hogy megtudd a részleteket, ha neked nem tetszik, nem a Linux hibája, hanem a tied. Kaptál megoldási javaslatokat, ha neked nem tetszenek, egyéni szocproblem. -
válasz
Sokimm
üzenetére
Attól, hogy nem tudod használni, még nem a Debian a hibás, hanem a felhasználó.
- desktop rendszer a GUI-ról a szemetesbe küldi az adatokat, ha nem nyomod a Shiftet törléskor
- nyomsz egy refresht és máris újraolvasta az aktuális könyvtár bejegyzéseit
- egyrészt először mindig a tárolókban kell programokat keresni, nem website-okon, másrészt ha az adott deb-et parancssorból telepíted, akkor látod, mi a nyűgje"...win alól a diskcleanup-al sikerült csak 100GB-ot felszabadítani a vinyóról..."
Ezt nem is értem, a Windows nem ismeri a Linuxos filesystemeket, tehát nem Debian alól szabadítottál fel 100G-t, hanem Windows alól - hacsak nem valami nagyon furmányosan elb.aszott módon sikerült telepíteni a Debiant, amely esetben 1000% user error van.
-
válasz
Krystal_s
üzenetére
Néha én is látom a console logint felvillanni, pedig nekem aztán van alatta vas - kár ezen parázni.
Ha desktop rendszert raktál fel, akkor van /home, legfeljebb nem szeparáltan, hanem a / részeként.
Az autologint állítsd be nyugodtan, csak figyelmeztetést kaptál, hogy az nem működik, ha titkosított a user home - ha nem csináltál ilyet, nem lehet baj vele.
Egyébként autologin nagyon ellenjavallt mindenféle rendszeren, ahol valós felhasználók vannak, nagyon rossz praktika
-
-
-
-
-
válasz
tordaitibi
üzenetére
Pü
Új hozzászólás Aktív témák
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux disztribúciókkal még csak ismerkedők számára. A szerveres kérdések nem ebbe a topicba tartoznak.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Milyen program ami... [link]
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Teszt Már csak két hónap van hátra a Windows 10 nyugdíjazásáig, ideje előrelépni
- Teszt [Linux] Vanilla OS, egy Debian alapú immutable operációs rendszer
- Teszt [Linux] Aeon Desktop, egy immutable operációs rendszer az OpenSUSE-tól
- Teszt [Linux] A Flatpak
- Bejegyzés MS Office365 Linuxon
- Bejegyzés [Linux] Futtassunk bármely disztrót a terminálunkban
- Bejegyzés Alpine Linux telepítés mindenféle low-end dologra
- Hír Zöld utat adott a nyílt forráskódú Linux meghajtóknak az NVIDIA
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- ::::: HATALMAS LEÁRAZÁSOK! I JOGTISZTA MICROSOFT TERMÉKEK I 27%-OS ÁFÁS SZÁMLA I 10 ÉV GARANCIA ::::
- MS SQL Server 2016, 2017, 2019
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Game Pass Ultimate előfizetések 1 - 36 hónapig azonnali kézbesítéssel a LEGOLCSÓBBAN! AKCIÓ!
- Samsung Galaxy S22 8/128 GB Phantom White ÚJ, gariban cserélt! 6 Hónap Jótállás
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 Mini 128GB Purple-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3630,100% Akkumulátor
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 5060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Dell Latitude 5420 14" Touchscreen i5-1135G7 16GB 512GB 1 év garancia
- Apple iPhone 17 Pro Silver 256 GB Használt, karcmentes 100% akku / 0 ciklus 1 év gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)