Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

törölt tag

És igen újra itt... :D
    Szóval kénytelen voltam egy dualbutulásban Linuxot rakni hivatalból... Mondom ha már Linux, akkor használjuk ki ami jó benne: Btrfs. Uccsó Mint, szokásos Live mód, /usr/lib/partman/mount.d/70btrfs és /usr/lib/partman/fstab.d/btrfs fájlok farigcsálása, telepítés, telepítő elhasalás. Biztos én vagyok a béna, meg főleg vak, újra, megint eltaknyol. OK, mivel a másik rendszeren (aminek tilos kimondani a nevét) kissé elkényelmesedtem, mondom nem szerencsétlenkedek, legyen Ubu. Természetesen szintén elhasal pont ott, pont úgy...
    Internyet kiolvasása nem segített, szal ha valakinek az a perverziója mint nekem, hogy Ubu származékot szeretne használni normálisan felkonfigolt Btrfs-sel és sikerült neki megoldani, árulja már el, hogyan csinálta! Köszi!

Jött a Linux életérzés, meg az OpenSUSE, ami az általam ismert egyetlen telepítő (lehet még a Mageia tudná...), amiben meg lehet normálisan csinálni. Még szerencse, hogy a Btrfs a jövő fájlrendszere, ami felé a felhasználókat terelni kéne, bár végül is ext2 szintre visszabutítva használhatod is ... :W

ui.: a csatolási opciók amikkel a rendszert használom, hátha számít a nyomozásban...

noatime,ssd,space_cache,compress=lzo,commit=120

Új hozzászólás Aktív témák